0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benzin motoru aynı anda hem hareketi hem de bataryayı(şarjı) destekleyebiliyor mu? DestekleyebiliyorBatarya (ömrünü uzatmak amaçlı) sanırım hiçbir zaman tam boşalmıyor ya da tam dolmuyor. %20 ile %80 arasında çalışıyorBenzin motorunun şarj desteği hızlı şarj özelliğinde mi? Normal şarj yapıyor sadece yüksek sürat veya yokuş aşağı frene dokandığımızda tam ve hızlı şarj gerçekleşiyor.Bataryalar maksimum yüzde kaça kadar doluyor. 5km yokuş aşağı inişlerde %100 doluluk gerçekleşirşarj-deşarj aynı anda olabilir mi? Hayır, ya şarj olur ya deşarj fakat şarj olurken jeneratörden fazla elektrik geliyorsa ve hızımızı korumamız gerekiyorsa bu elektrik motoruna yönlendirilir. Benzin motoruyla şarjın verimi nedir?(şarj için çalıştığı sürede harcadığı yakıt ve bu süre içinde depolanan enerji ile katedilebilecek menzil arasındaki oran nedir? 60km/h sürate kadar olan yakıt verimi 3.4L/100km olarak bu sorunuzun cevabı zaten firma tarafından açıklanmış.
Teşekkürler @Tekin Bozbey (21136) .Frenaj esnasında maksimum şarj için MG1'in sürekli maksimum devrinde kaldığını yazmanız iyi oldu. Demek ki fren pedalında öyle bir nokta var ki, oraya kadar basıp sabit tutulduğunda fren balataları çalışmıyor ve MG1 en yüksek devrinde sabit olarak dönüyor ve sabit bir fren gücü uygulanıyor, ta ki araç durma noktasına gelinceye kadar. Tam durma noktasında balatalar devreye giriyor. Aslında bu durumu test sürüşü esnasında fark etmiştim ama konuyu şimdi daha iyi irdeleyebildim. Test sürüşünde 90km/h ile giderken frenlemeye başladım. Tahmin ediyorum ki fren pedalının o ince çizgisinde sabit olarak basmıştım pedala. Çok az daha pedalı basınca bir anda düşündüğümden daha fazla fren uygulandı. Demek ki tam da o sırada balatalar devreye girdi.
http://www.tuvturk.com.tr/egzoz-gazi-emisyon-olcumu-genel-bilgiler.aspxYukarıdaki linkte 'Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü' ile ilgili 'Ölçüm Periyodları' alt başlığında; "Tarım ve Orman Traktörleri, Motosiklet ve Mopedler ve 1979 model yılı ve öncesi dizel motorlu taşıtlar, Hibrit ve Elektrikli araçlar ile Hidrojen Yakıtlı araçlar Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm işleminden muaftırlar." şeklinde açıklama yapılmış. Bu açıklamaya göre Yaris Hybrid sahipleri nasıl bir yol izliyor?
Çeliştiğini düşünmüyorum zira Hybrid - Melez demek yani 2 farklı Cinsin birleşimi, Benim aracım 2016 Temmuz ayında 3 yaşında olacağı için egzost muayeneside o zaman, bu duruma göre egzost muayenesinden muaf oluyorum.
Şimdi bir akıllı! arkaya bağlantısız susturucu takar, çok ideal! veriler çıkar.
Herkese merhabalarÖncelikle hybrid konusunda bu denli detaylı bilgiler verip bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederim. Ben corolla 2005 sol kullanıcısıyım ve arabamı satıp yaris hybrid almak istiyorum ama Türkiye yollarında çok fazla rastlamadığımızdan dolayı ön yargılarım var. Siz bu araç kullanıcılarından ricam bana bu arabayı al kardeşim ben memnunum tavsiye ederim der misiniz? Bu arada İstanbulda yaşıyorum ve oturduğum yer ciddi trafik yoğunluğu olan bi bölge.
Ruhsatta Hybrid ibaresi mevcut..Genellikle İstanbul şehir içinde dolaşıyor ve yine genellikle bagaja çok fazla ihtiyacınız yoksa.. aracınızın yaşı, km.si, yakıt cinsi ve şanzımanını göz önünde tutarak "Bu arabayı al kardeşim, ben memnunum, tavsiye ederim" diyebilirim.