0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Trafik olan yerler için hem teknolojik olarak, hem de ölçüler olarak bence ideal bir araç. Ayrıca trafikte denk de geliyorum ama dediğiniz gibi, yeni teknoloji olarak(aslında tarihi otomobil tarihi kadar eskidir) görüldüğü için insanların çekinceleri olabiliyor.
Peki insanların bu çekinceleri sizce yersiz mi bu aracın kullanıcısımısınız bilmiyorum ama
Yaris Hybrid sahibi değilim ancak 'çekinceler' konusunda benim de aklımda olan durumu belirtebilirim. Buna göre, birbirine yakın donanımlara sahip örnek araçlar ile tamamen şehir içinde, yılda 10.000km veya 20.000km yol yapıldığını düşünerek, yıllara göre araçların fiyatlarının, kabaca vergi ve yakıt giderlerinin maliyetini çıkarttım.Tablodan görüleceği gibi;- Clio Icon 1.5dCi EDC aracı bugün satın aldığınızda ve yılda 10.000km kullandığınızda 10 yıl sonra size maliyeti 216.670TL olur. Veya şöyle düşünebilirsiniz; bu aracı alıp 10 yıl kullanacaksınız size şimdiden maliyeti zaten 91.524TL olur.- 20.000km/yıl şehir içinde yol yapıyorsanız Clio Icon 1.5dCi EDC, dizel birim fiyatının düşük olması nedeniyle yine avantajlı durumda oluyor.- Benzinli araçlara LPG sistemi takılırsa avantaj kazanabilirler.- Yaris Hybrid'in pili için 5 yıl garanti veriliyor. 5. yıldan sonra pil ile ilgili bir sorun yaşarsanız, pil tamamen değişecek olursa bugünkü değişim ücreti 7.000-8.000TL civarındadır.Benim aklıma gelen 'çekinceler' bunlardır.
Kullanıcısı değilim. Örneğin kırmızı vb renkli araçlara da ülkemizde çekinilerek bakılır, bu renkten değil, genellemelerden oluyor, muhafazakarlık olarak açıklanabilir.Yine Smart 2 kişilik olanları ülkemizde görmek zor, ancak bazı yerlerde bu araçtan çok sayıda görülebilir. Oysa ülkemizdeki büyük şehirler için ideal boyutta araçlar, sabah işe giderken içince 1-2 kişi gördüğümüz onca araç düşünüldüğünde. Batı Avrupa'dan önemli bir üreticinin otomobil bölümü sorumlusu ilginç ve doğru bir tespitte bulunmuştu bana, "y marka aracın, salon sınıfı ve üstelik 4 çekerli modeli neden burada bu kadar çok var, halbu ki ona ihtiyaç yok ki" demişti. Açıkçası düşüncemi dile getirmişti, eminim böyle düşünen başkaları da var. Ancak otomobil kimikültürlerde taşıt olma özelliğinden çok bir statü sembolü. Bu kültürden vazgeçilmeden ülke olarak kalkınmak pek olası değil. Örnekler de halka doğru verilmeyince, bazı şeylerin farkına varılması zor oluyor. Aslında buradan başlı başına bir konu çıkar. Yukarıda Bülent bey güzel bir çalışma yapmış. Eminim öngörü anlamında faydalanacaklar da olcaktır. Nacizane tavsiyem; AHP (Analitik Hiyerarşik Proses) testi konu için çok daha uygun ve açıklayıcı olur.
Yapmış olduğunuz çalışmadan anlaşılıyor ki Türkiye'de bu araçlar avantajlı değil ve çelişkiler haklı. Bu arada çalışmanız için size teşekkür ederim.Mesaj Birleştirildi: Ekim 11, 2015, 23:58:53Söylediklerinizin büyük bir çoğunluğuna katılıyorum ama bu ülkede yaşıyoruz içimize sinmese de bu genellemeye uymak zorundayız eğer aldığımız arabanın satarken piyasa değerini düşünecek isek kırmızıdan uzak durmak durumundayız.
Bir insan aracın 2. elini niye düşünür ki? Temiz olan araç illaki alıcı bulur. Toyota'nın 2. eline güvenerekten yaris almıştım, satarken 5 ay bekledim, takasla verdim en sonunda, alan adam da galeriye sattı hatta. 2. el diye diye ncapden 5 yıldızı olmayan ya da donanımı olmayıp olması gerekenden pahalı araçlara biniyor bu millet. Çok sık alıp satanlara lafım yok ama aldığı aracı en az 2-3 sene kullananların 2. el kaygısını gereksiz görüyorum.
Satarken 5 ay beklememek için düşünür mesela
herkese merhabalar ben izzet yaşım 33yorumları okuyarak ve daha önce toyota araç tecrübeleriminde etkisiyle yaris hybrit almak nasip oldu tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim çok faydalı oldu karar vermemde
Hayatımda,Yunanistanda ki kadar smart hiç görmedim,sürü gibiler:)
Aslında bazı koşullar için çok mantıklı araçlar. Bazı yerlere dik bile parkedebiliyor. Diğer araçların trafikte kapladığı alana oranla genelde taşıdığı kişi sayısı(şehir içi) düşünülünce faydaları görülebilecek karoserler.
kesinlikle katılıyorum.almayı düşünmedim değil yıllar önce test etmiştim iyide hızlanıyordu
İzzet Bey hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle deneyim ve tecrübelerinizi bizlere aktarmanızı bekliyoruz.