0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese Merhabalar;Burayı uzun zamandır takip ediyorum. Tartışmalardan ve bilgilendirmelerden çok faydalandım. Ben de artık deneyimlerimi aktarabileceğimi düşünüyorum. Yaris Hybrid aracımı Ankarada 2013 sonundan bu yana kullanıyorum. İlk günden bu güne yaptığım km ve aldığım benzin kayıtlarını tutuyorum. Aracın aldığım günden bu yana ortalama tüketimi şu anda 4.55lt/100 km. En düşük değere yazın uzun yolda ulaştım. Bir deponun sonunda 3.4lt/100km ile. Bu araç bence hiç bir problem yaşatamayacak, gönül rahatlığı ile belki 1 000 000km kullanılabilecek bir araç. 20-25 sene problemsiz, rahat kullanılabileceğini düşünüyorum. Bu arada pil, lastik, fren balatası, buji,yağ, filtre değiştirirsiniz o kadar. Hepinize selam ve saygılar...
Bir de Prius olacak ki tadından yenmez..
Uzun yol değeriniz gerçekten çok başarılı. Cruıse control kullanarak mı 3.4 lt yakıt tüketimi ortalamasını yakaladınız. Bir de ortalama hızınız ve yolun eğim durumunu merak ettim açıkçası. Ben uzun yolda hiç kullanmadığım için merak ediyorum. Şehir içinde benim de ortalamam 4.5 lt/100km. Şu an 3.800 km civarı. Bilgi için de teşekkürler.
Yunus Bey;Çoğunlukla Cruise kullandım. 110 km/s ile girdiğim yokuş çıkışlarında min 70km/s e düşünce CC ile hızı kilitleyerek; yokuş aşağı 110km'ye kadar hızlanarak; düzlüklerde ise 90 km CC ile... Ankara da depoyu doldurdup yola çıktım. Milas'da bir daha doldurdum. 24.57lt benzin aldım. Litresi 4.6TL den 113.02 TLye 721km yol gittim. 3.4lt/100km yani km'de 16kuruş yaktı. Kot olarak Ankara'dan Milas'a yokuş aşağı sayılır Çünkü zaten dönüş yolunda ne kadar dikkatli olsam da 4 lt/100km yaktım Ben şehir içinden çok uzun yolda daha ekonomik kullanabiliyorum.
merhaba merak ettim bir konu var yurt dışında satılan yaris hybrid combine yakıt 3.3 l co2 75 g/km türkiyede satılan yaris hybrid combine yakıt 3.6 l co2 82g/kmhttps://www.toyota-europe.com/new-cars/yaris/index.json#/publish/compare_engines/selection=1NZ-FXE-15H--77ECVTyurt dışında satılan yaris hybrid ile türkiyede satılan yaris hybrid arasında ne fark var anlıyamadım bildiğim kadarıyla testler belli bir standartlarda yapılıyorbu aradaki fark nereden kaynaklanıyor
15" jant = yakıt 3.3 lt/100km co2 75g/km16" jant = yakıt 3.6 lt/100km co2 82g/km
Arkadaşlar hybrid araçlarda charge ibresi üst ve alt sınırları arasında herhangi bir fark var mı ? (Mesela charge ibresinin üst seviyesinde maximum şarj en alt seviyesinde minimum şarja olanak veriyor diyebilirmiyiz) herkese iyi hafta sonları.
Peki acaba fren pedalını dilimlere ayırsak (mesela 4 eşit dilim) , şöyle bir yorum doğru mu olur: yavaş şarj 1. ve 2. dilim , hızlı şarj 3. ve 4. dilim (ekstra olarak 3. ve 4. dilimlerde fren balataları da kademeli olarak devreye girmektedir)... gibi