0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi bir yazılımla yönetilen sofistike bir sistem. Tam da olması gerektiği gibi. Bilgiler için teşekkürler.
60 hp elektrikli motor gücü iyimiş gerçekten. zaten 1.0 lt yaris 68 hp idi sanırım.bir de bu tek dişlinin dişli oranını merak ettim.
Yaris Hybrid'in şanzımanını difransiyel olarak hayal edin.Elektrik motoru 60hp olduğundan uzun yokuş aşağı süzülüşlerde tekerden gelen ters gücü elektriğe çevirip aynı anda güç olarak kullanıyor ve hatta fazlasını pile dolduruyor.Düz yolda 60hp elektrik gücü pilinde zayıflaması sonucu sadece 59km/h - 70km/h olarak sabitliyor.
Merhaba arkadaşlar, Bu aralar eşime yeni bir araba alma aşamasındayım, önceliğimiz tabiki tüketim ve fiyat dengesini kurabilmek, Yaris Hybrid konusunda yazılanları okudum, dizel otomatik bir araç ile Yaris ya Hybrid arasında kararsız durumdayım. Peugeot 208 dizel otomatik ile Polo dizel otomatik araçların şehir içi tüketimi ile ilgili kullanıcıların yorumlarına ulaşamadım. Yaris Hybrid tüketimi hakkında sizler sayesinde bir fikir sahibi oldum, sizlerin bahsettiğim dizel araçların tüketimi konusunda tecrübeniz oldu mu yada bilginiz varmı?Yaris test sürüşü sırasında satış elemanı normal olarak Yaris'in dizellerden daha az tükettiği ve fabrika verilerine çok yakın tüketim değerlerine ulaşacağımız konusunda garanti verdi. Şu an aklım iyice karıştı.
Senede ortalama kaç km yol kat edersiniz? Önce bunu düşünün. Bir de şehir içi ağılıklı kullanım söz konusu olacaksa hibrit daha avantajlı olacaktır. Yaris hibrit de otomatik olmasına rağmen sakin kullanımlarda "şehiriçinde" 4 litreyi geçmez ki daha önce söylediğim gibi benim güzergahımın üçte biri rampa olmasına rağmen sakin kullanımda 4.5 lt hızlı kullandığımda da 5 lt den yukarı çıkmayan ve çok keyifli bir araç. Bir de 3 aracı da test etmediyseniz test edin ondan sonra karar verin. Çünkü annem hibrit konusunda test sürüşünden sonra fikrini değiştirdi , keza kardeşim de aynı şekilde. İnşallah hayırlısı olsun sizin için. Donanım olarak hibrit spiriti seçecekseniz donanım karşılaştırmasını göz önünde bulundurmayı da ihmal etmeyin derim. B sınıfı bir araç için yaris hibrit bence gayet dolu bir araç. Cam tavan / açılır tavan hariç.