0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ocak 21, 2015, 23:50:22Tekin Bey, diğer konuda linkini verdiğiniz bu konunun sıkı takipçilerindenim. Size ve diğer Yaris Hybrid kullanıcılarına soru:Yaris Hybrid yerine X marka/model otomobil olsaydı daha iyiydi dediğiniz oldu mu? Elbette yaklaşık olarak eşit fiyatlarda, donanımda olmalı. Mesela, Skoda Octavia 1.2 TSI DSG Elegance için; "Evet, bu araç Yaris'ten farklı segmentte ve daha güvenli geliyor bana" diye aklınızın bir köşesinde duruyor mu? Bu bir örnekti. Teşekkürler..2013 Kasımında Yaris hibrid spirit ile seat leon 1.6 tdi (dsg)style hemen hemen aynı fiyatla satılıyordu.Ve heriki araç da donanimsal olarak birbirinre cok yakın. Fakat ben marka imajının yanisira otomatik sanzimaninin kusursuz olmasını istiyordum.Leon Dsg nin eski sürümünü kullanıyordu.Ve bu sözkonusu şanzımanla ilgili duyumlarim tıpkı" mmt " gibi pek olumlu değildi.Ek olarak toyota'nin hibride cok önem veriyor bulgusu ve tabiki yıllardır toyota ya sahip araclarimizin referansi da Yaris hibrid almamıza vesile oldu.Leon bir üst segmentimizin bana göre iddalı araclarindan fakat genel çerçevede uzun yıllar kullanacagimi varsaydigimda Yaris Hibrid'den cok memnun olduğumu belirtmek isterim.Teşekkürler Sercan Bey,Seat Leon 1.2 TSI DSG araç da akıl çeldiriyor kimi zaman.Ben de izmir'deyim. Yaris Hybrid satın almak için henüz karar aşamasındayım. Bir gün iki Yaris Hybrid yanyana karşılaşmak dileğiyle...
Tekin Bey, diğer konuda linkini verdiğiniz bu konunun sıkı takipçilerindenim. Size ve diğer Yaris Hybrid kullanıcılarına soru:Yaris Hybrid yerine X marka/model otomobil olsaydı daha iyiydi dediğiniz oldu mu? Elbette yaklaşık olarak eşit fiyatlarda, donanımda olmalı. Mesela, Skoda Octavia 1.2 TSI DSG Elegance için; "Evet, bu araç Yaris'ten farklı segmentte ve daha güvenli geliyor bana" diye aklınızın bir köşesinde duruyor mu? Bu bir örnekti. Teşekkürler..2013 Kasımında Yaris hibrid spirit ile seat leon 1.6 tdi (dsg)style hemen hemen aynı fiyatla satılıyordu.Ve heriki araç da donanimsal olarak birbirinre cok yakın. Fakat ben marka imajının yanisira otomatik sanzimaninin kusursuz olmasını istiyordum.Leon Dsg nin eski sürümünü kullanıyordu.Ve bu sözkonusu şanzımanla ilgili duyumlarim tıpkı" mmt " gibi pek olumlu değildi.Ek olarak toyota'nin hibride cok önem veriyor bulgusu ve tabiki yıllardır toyota ya sahip araclarimizin referansi da Yaris hibrid almamıza vesile oldu.Leon bir üst segmentimizin bana göre iddalı araclarindan fakat genel çerçevede uzun yıllar kullanacagimi varsaydigimda Yaris Hibrid'den cok memnun olduğumu belirtmek isterim.
Yeni Reklam Serisi,Bir baba ve oğulun Hybrid macerası..1- https://www.youtube.com/watch?v=aHQu-iGQSHM2- https://www.youtube.com/watch?v=zzAuNSNLmeA3- https://www.youtube.com/watch?v=--LCu4u8G1s4- https://www.youtube.com/watch?v=j9i3FJf71VY
@Alper Koç (29301) 2 araç bazı durumlarda avantajlıdır, şehir içi şehir dışı farklı araçları kullanabilme imkanınız vardır. Ama öte yandan vargi, bakım maliyeti fazladır ve yer sorunu olabilir. Eğer tek araç ve Yaris'te karar kıldı iseniz Hybrid'e geçilebilir bence.
Tek araca kesin olarak karar verdim 175 bin km'ye dayanan dizel yarisi satacağım.Fakat diğer aracımı hybrid ile değiştirmeye değer mi bilemiyorum. Çok kararsız kaldım.Ekonomik olarak hybride geçmek yılda 3bin tl ye varan avantaj sağlar gibi görünüyor. ( 6,5 lt vs 3,5 lt /20.000 km)Bakım maliyetleri de sanırım çok farklı değil.
Ama alırken de cebinizden 10-15 bin fazladan çıkacak, aradaki farkı sizin hesabımıza göre kabaca 4 yılda amorti edersiniz. Farkı Hybrid aracı tekrar satarken kapatırsınız.
Arkadaşlar merhaba, 2013 model 1.33 cool multidrive s aracımı uzun süre kullanmak üzere hybrid modeli ile değiştirmeyi düşünüyorum.Aracım şu an 12 bin km 'de ve yakıt tüketimi 6-6.5 lt aralığında değişmekte.Ev ile işim arası 6km ve düz yol. yılda yaptığım km yaklaşık 20bin.Ayrıca eşimin kullandığı 2006 model d4d MMT aracımı da satıp garajı tek araca düşürmek istiyorum.Sizlere danışmak isteğim benzinlinin yaklaşık 10-15 bin tl üzerine vererek hybrid'e geçiş yapmak mantıklı olur mu?
Merhaba, Kısa bir Yaris Hybrid test sürüşü yaptım. 80-90km/h hızda arka taraftan rüzgar uğultusu gelmeye başladı. 100km/h hızı geçmedim. Bagaj kapısının ve arka camların düzgün bir şekilde kapalı olduğunu gördüm. Ön tarafta rüzgar sesi yoktu fakat arkadan uğultu şeklinde rüzgar sesi geliyordu. Yorumlarınız nelerdir?
Bagaj kapısı veya herhangi bir kapı aralık olsaydı, göstergedeki uyarı ışığıda uyarırdı.Arka camlarda kapalıymış,Bende hiç bir süratte arka taraftan rüzgar uğultusu gelmiyor, bahsettiğiniz ses egzost son susturucu sesi olabilir, HB araçlarda arka şapkalık hareketli bir parça olduğundan, bagajı aşan egzost sesi kabin içine daha rahat ulaşabilmektedir. Hassas kulaklar bu sesi algılayabilir.
Arka şapkalığın ne olduğunu bilemedim. Terimler konusunda beni maruz görün. Mesela 100-110km/h hızla giderken gaz pedalını bıraktığınızda yavaşlama esnasında Yaris Hybrid termik motoru kapatabiliyor mu? Eğer öyleyse egzoz sesini test edeceğim. Teşekkürler...
O halde benim duyduğum uğultu egzoz sesi değildi. Zaten 50km/h hızdan dip gaz yaptığımda önden termik motorun sesi geliyordu fakat arkadan herhangi bir ses duyulmuyordu, taa ki 100km/h hızda ayağımı gaz pedalından çekinceye kadar... Bundan sonra termik motoru devir düşürdü veya durdu, arkadaki uğultu sesi dikkatimi çekti. 80km/h altında arkadaki uğultu sesi kesiliyordu. "arkadan rüzgar sesi geliyor" dediğimde, müşteri temsilcisi de "evet, geliyor" diyerek arka camlara baktı. Bir kez daha test sürüşü yapacağım. Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2015, 15:52:57Bir sonraki test sürüşünde; 1. Arka bagaj ve kapıları kontrol edeceğim.2. Başka bir Yaris modeli ile test sürüşü deneyeceğim. 3. Otomobilin altına bakacağım. Belki bir şeyler takılmış olabilir. 4. 100km/h üzerine çıkarak sesteki değişime dikkat edeceğim. Bunların dışında arka koltuk altındaki akü soğutma fanı sesli çalışıyor mu, duyulabilir mi?