Gönderen Konu: Yaris Hybrid  (Okunma sayısı 220148 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid
« Yanıtla #500 : Aralık 06, 2014, 23:23:20 »
Sürüş testi günleri varmış 6-7 Aralık için, beni de çağırdılar. Vakit bulursam bir gideyim bakayım neymiş bu?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #500 : Aralık 06, 2014, 23:23:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #501 : Aralık 06, 2014, 23:25:12 »
Sürüş testi günleri varmış 6-7 Aralık için, beni de çağırdılar. Vakit bulursam bir gideyim bakayım neymiş bu?

İyi olur yakından deneyimlemiş olursunuz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #502 : Aralık 06, 2014, 23:28:52 »

Ben bugün katıldım.Biraz bekledik ama olur o kadar.Full versiyonu kullandım yaklaşık 20 dakika gayet iyiydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #503 : Aralık 09, 2014, 19:14:53 »
Priuslara batarya ekliyorlarmış, acaba yarislere de eklenip de sadece elektrikte yapacağı menzili ve yazılım ile 40km hız sınırı kaldırılabilir mi ki.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #504 : Aralık 09, 2014, 19:30:56 »
Priuslara batarya ekliyorlarmış, acaba yarislere de eklenip de sadece elektrikte yapacağı menzili ve yazılım ile 40km hız sınırı kaldırılabilir mi ki.

Yazılım+pil ile neden olmasın.
Ama bunun ABDden başka yerde yapıldıgını görmedim.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #505 : Aralık 09, 2014, 19:57:01 »
Yazılım+pil ile neden olmasın.
Ama bunun ABDden başka yerde yapıldıgını görmedim.

Nikel-Metal Hidrit Pili bitmiş araç sahipleri pillerini yenilerken bu tip bir işe girişebiliyorlar. Pil bitmeden bu tip işleme gerek yok.

Maliyet-Ağırlık-Menzil konusunda zaten üzerindeki piller en uygun seçimdir.

Amerikada, süper temiz 2006 Prius'u 8.000$'a alabiliyorsunuz.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #506 : Aralık 09, 2014, 20:52:30 »
Tekin abi, abddeki fiyatlara gelirsek aaah ah :)
benzinin galonu 1$, otobanlarında radar yok denecek kadar az, otomobil fiyatları ucuz hele 2009 mustang 15bin $ a bulunabiliyor....

Pil ekleyebilme düşüncemin arkasında Plug-in Hybrid yapıp sadece EV moduyla 50-100 km gidebilmesini sağlayabilme düşüncesi. Yoksa içindeki pil 900 Ah kapasiteli 2-3 km götürebiliyor ve de maksimum 50 km/saat hıza kadar izin veriyor.

Türkiye'de pil üretimi yapan bir yer illaki vardır, oradan ucuz maliyetli elde edilebilirse ve de kendi pillerine ek olarak, stepne yerine konabilirse şehiriçi 3.2 lt/100km lik yakıt tüketimi çok daha aşağılara çekilebilir bence.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #507 : Aralık 09, 2014, 21:14:52 »
Sadece pil koymak ile bitmiyor.
Çünkü pilden çekilen amper belli bir noktayı geçince benzine geçiyor.
Siz ne kadar pil takarsanız takın bu değişmeyecek. O nedenlede aynı Km de yine benzine geçecek.

Uzaktan kumandalı araç kadar basit bir iş değil  bu maalesef.

Benim gözüm kesmiyor.

Buda Almanyadan, hemde Prius2
Muhtemelen 2 jenerasyonda CANBUS bitleri daha kısa (muhtemelen 9 bit) o nedenlede hattı dinleyerek ona uygun yazılım yapmak daha kolay.
Daha hiç 3. jenerasyonda ilave pil'e rastlamadım.

Toyota Prius 2 im 100% EV Betrieb, Fahrgeräusche und Fahreindruck(Plug-in Umbau Full Electric Mode)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #508 : Aralık 10, 2014, 09:25:19 »
Nikel-Metal Hidrit Pili bitmiş araç sahipleri pillerini yenilerken bu tip bir işe girişebiliyorlar. Pil bitmeden bu tip işleme gerek yok.

Maliyet-Ağırlık-Menzil konusunda zaten üzerindeki piller en uygun seçimdir.

Amerikada, süper temiz 2006 Prius'u 8.000$'a alabiliyorsunuz.

Üzücü tarafı, Türkiye'de de çok çok farklı değil aslında yabancıdan yabancıya olunca Tekin abi. :) Tabi insanın aklına sorular da geliyor kime avantaj kime dezavantaj açısından bakınca.
 Bence arada fiyat farkı yok zaten, hani fiyat farkı 3 ile 5 arasında olur 8 ile 10 arasında olur da 10 ile 30 arasındaki başka bir şey olması lazım. :)

Şu anki alaşımlarda önemli gelişmeleri beklemek lazım yakın zaman içinde pil teknolojileri düşünüldüğünde. Bu konuda Türkiye'nin Ar-Ge çalışmalarına yoğunlaşması lazım, bu araç motoru üretmekten daha önemli bir konu bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #509 : Aralık 10, 2014, 11:25:18 »
Şu anki alaşımlarda önemli gelişmeleri beklemek lazım yakın zaman içinde pil teknolojileri düşünüldüğünde. Bu konuda Türkiye'nin Ar-Ge çalışmalarına yoğunlaşması lazım, bu araç motoru üretmekten daha önemli bir konu bence.

Doğru, kendi pilimizi üretebilirsek, Türk otomobili üretmeye hazırız demek anlamına gelecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 1
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #510 : Aralık 10, 2014, 11:43:00 »
Cumartesi günü bende test sürüşü yaptım çok beğendim
corolla advance 1,6 multidrive s inci beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #511 : Ocak 21, 2015, 23:50:22 »
Tekin Bey, diğer konuda linkini verdiğiniz bu konunun sıkı takipçilerindenim.

Size ve diğer Yaris Hybrid kullanıcılarına soru:

Yaris Hybrid yerine X marka/model otomobil olsaydı daha iyiydi dediğiniz oldu mu? Elbette yaklaşık olarak eşit fiyatlarda, donanımda olmalı.

Mesela, Skoda Octavia 1.2 TSI DSG Elegance için;  "Evet, bu araç  Yaris'ten farklı segmentte ve daha güvenli geliyor bana" diye aklınızın bir köşesinde duruyor mu?  Bu bir örnekti.

Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #512 : Ocak 22, 2015, 09:11:57 »
 :huh:

Başka hibrid yok ki zaten. Dolayısıyla hangi diğer araçla karşılaştıracağız?

Octavia hem bir sınıf yukarıda, hem de en, boy, kilo olarak çok farklı bir araç. Fiyatı benzer seviyede diye mi karşılaştırıyorsunuz?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #513 : Ocak 22, 2015, 09:45:08 »
:huh:

Başka hibrid yok ki zaten. Dolayısıyla hangi diğer araçla karşılaştıracağız?

Octavia hem bir sınıf yukarıda, hem de en, boy, kilo olarak çok farklı bir araç. Fiyatı benzer seviyede diye mi karşılaştırıyorsunuz?

Şuan için Türkiye'de, yaklaşık aynı donanımlı ve aynı fiyata sıfır olarak satılan herhangi bir aracı Yaris Hybrid yerine satın alır mıydınız? Neden?

Otomobil alırken insan mutlaka 2 veya 3 farklı otomobil arasında gidip geliyor. Benim öğrenmek istediğim Yaris Hybrid satın alanlar acaba başka hangi otomobili gönlünden geçirdiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #514 : Ocak 22, 2015, 10:05:54 »
Garantisi biktikten sonra Yaris Hybrit tam bir pimi çekilmiş el bombası bence. Çünkü piyasa da bu tarz arabalara müdahale edecek kadar fazla teknik bilgi ve ekipmana sahip özel servislerin olduğunu sanmıyorum. Çünkü yetkili servisler her yeni teknoloji için ustalarını kurslara gönderiyorlar. Servis çözemedi genel müdürlükten mühendisler gelip aracı inceliyorlar. Şuan bile mekanik bir arıza karşısında ustalar birbirin den farklı problem olduğunu söylüyor. Tabi bu düşünce bende ki önyargının dışa vuruşuda olabilir.:) :) :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #515 : Ocak 22, 2015, 10:15:37 »
Öncelikle, teknolojik karşılaştırma yapabileceğim araç yok, Priusu saymazsak.

Güvenlik anlamında da, Yaris Small Overlap testinde başarılı, daha başarılısı ancak 2 katına mal olan otomobiller.

Yaris Hybrid yerine X marka/model olsaydı... dediğim olmadı çünkü zaten mükemmel bir otomobilim vardı,

2006 Corolla 1.4 D4-D MMT Cruise Control

Yaris Hybrid'e neden karar verdim?

Satın alacağım otomobilin sattığım otomobilden her anlamda üstün olması özelliğini aradım.
Yaris Corolladan küçük diyebilirsin, peki neye göre? Corolla ile taşıdığım eşyalarımı ve yolcularımı Yarislede taşıyabiliyorum, yani benim için sorun değil, tekerlek çaplarıda Corolla ile hemen hemen aynı olduğundan yol sarsıntıları çok farklı değil (şehir içi).
Yaris Hybrid şehir içinde çok daha az yakıyor, zaten şehir içi kullanımım daha fazla. vs vs

Eğer uzun yol daha fazla yapıyor olsaydım, aynı paraya kesinlikle alacağım otomobil;

Hyundai i30 Style, 1.6 CRDİ, Euro 5, 100hp-260nm, 6 ileri AT şanzıman.

Donanım Fazlası;

4 Işıklı ve Otomatik Cam düğmeleri, Arka Davlumbaz :) , Değişken modlu direksiyon, Harika Gösterge Tablosu, Viraj Farları, Elektrikli Katlanır Yan Aynalar, Park Sensörü, Vs Vs

O nedenle diğer konuda Corolla Advance'dan itibaren şu donanımların olmasını istiyorum;
Otomatik yükseklik ayarlı Lens farlar (salıncaklara takılan kollar kırılıyorsa elektronik olan sistemlerden kullanabilir),
AT, CVT veya Viskos Çift kavrama şanzımanlardan biri veya ikisi,
Cruise Control,
Otomatik Camlar,
Anahtarsız giriş ve çalıştırma,
Ön Cam Resistans,
Bagaj yan halısı içine gömülen bagaj kapağı kolları,
Aerodynamic 0.27 olması için alt kaplaması,
Arka çamurluk davlumbazı.

Tabii kendileri bilir..!

Mesaj Birleştirildi: Ocak 22, 2015, 10:30:15
Garantisi biktikten sonra Yaris Hybrit tam bir pimi çekilmiş el bombası bence. Çünkü piyasa da bu tarz arabalara müdahale edecek kadar fazla teknik bilgi ve ekipmana sahip özel servislerin olduğunu sanmıyorum. Çünkü yetkili servisler her yeni teknoloji için ustalarını kurslara gönderiyorlar. Servis çözemedi genel müdürlükten mühendisler gelip aracı inceliyorlar. Şuan bile mekanik bir arıza karşısında ustalar birbirin den farklı problem olduğunu söylüyor. Tabi bu düşünce bende ki önyargının dışa vuruşuda olabilir.:) :) :)

O bombaya 1997 yılından beri dünyalılar sorunsuz bir şekilde biniyor.

Neyine müdahale etmek istersiniz? 10 sene sonra belki pili biter, servise gidersiniz değiştirirsiniz.
Bu pilde tek parça değildir, o günler geldiğinde belki sanayide sadece eskiyen üniteleri değiştirilerek yola devam edilir.

Yaklaşık 70 yıl boyunca karbüratörlü otomobil kullanıcıları ilk seri üretim enjektörlü otomobiller içinde öyle düşünmüşlerdi,
Otomatik camların ve hava yastıklarının insanları öldürdüğü, otomatik şanzımanların kesinlikle alınmaması gerekliliği, dieselin sorun kaynağı olduğu, klimanın çok tehlikeli hastalık kaynağı olduğu vs vs hala tartışılmakta.

Forumumuzda MMT şanzıman hala tartışılıyor ve aracın garanti süresi bittikten sonra pimi çekilmiş el bombası olduğu söyleniyor. Oysa ilk çıkan MMT'yi ben aldım, 8 yıl 120.000km sorunsuz kullandım, satmadan önce kontrol ettirdiğimde henüz %20 ömür kullandığı ve %80 ömrü kaldığı ortaya çıktı, alan arkadaşta güle güle kullanıyor.

Yeni teknolojilerden korkmayın, mühendisler bizim için uğraşıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #516 : Ocak 22, 2015, 10:49:27 »
Ben zaten bu düşüncemin içimdeki ön yargımın dışa vuruşu olduğunu söylemişyim. Yoksa teknolojiye karşı değilim. Dünya bu teknolojiyi çok evvellerden kullanıyor doğru ama ben Türkiye için söyledim :) Marka model ile ilgili herhangibir artniyetim yok olamazda adamlar Sonuçta teknolojiyi üretmiş. Saygım Sonsuz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #517 : Ocak 22, 2015, 11:56:32 »
Tekin Bey, diğer konuda linkini verdiğiniz bu konunun sıkı takipçilerindenim.

Size ve diğer Yaris Hybrid kullanıcılarına soru:

Yaris Hybrid yerine X marka/model otomobil olsaydı daha iyiydi dediğiniz oldu mu? Elbette yaklaşık olarak eşit fiyatlarda, donanımda olmalı.

Mesela, Skoda Octavia 1.2 TSI DSG Elegance için;  "Evet, bu araç  Yaris'ten farklı segmentte ve daha güvenli geliyor bana" diye aklınızın bir köşesinde duruyor mu?  Bu bir örnekti.

Teşekkürler..
2013 Kasımında Yaris hibrid spirit ile seat leon 1.6 tdi (dsg)style hemen hemen aynı fiyatla satılıyordu.Ve heriki araç da donanimsal olarak birbirinre cok yakın. Fakat ben marka imajının yanisira otomatik sanzimaninin kusursuz olmasını istiyordum.Leon Dsg nin eski sürümünü kullanıyordu.Ve bu sözkonusu şanzımanla ilgili duyumlarim tıpkı" mmt " gibi pek olumlu değildi.Ek olarak toyota'nin hibride cok önem veriyor bulgusu ve tabiki yıllardır toyota ya sahip araclarimizin referansi  da Yaris hibrid almamıza vesile oldu.Leon bir üst segmentimizin bana göre iddalı araclarindan fakat genel çerçevede uzun yıllar kullanacagimi varsaydigimda Yaris Hibrid'den cok memnun olduğumu belirtmek isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #518 : Ocak 22, 2015, 12:14:33 »
Tekin Bey,

Yaris Hybrid'in uzun yol yakıt tüketimi bazı dizellerden daha fazla, bazılarından daha az, eşit diyelim. Şehir dışı yol gidiyor olsaydım Hyundai i30 Sytle AT alırdım dediniz. Yanlış anlamadıysam Hyundai i30'un iç ve dış tasarımını Yaris'e göre daha çok beğeniyorsunuz. Çünkü; şehirdışı kullanımını düşünürsek yakıt aynı, araçların donanımı aşağı yukarı aynı, fiyatlar da aynı, fakat Hyundai i30 iç ve dış dizaynı daha çekici.

Bunun dışında, bu konuyu takip ettiğim sürece, yanlış düşünmüyorsam şöyle bir şey algıladım;

- konu başlarında Yaris Hybrid kullanıcıları epey aktif olarak konuya yazmışlar, sonradan konuya olan ilgileri düşmüş gibi,
- konuya yazan Yaris Hybrid kullanıcılarından daha fazlası bu araca sahipler diye düşünüyorum. Zira bu konuya yazan Yaris Hybrid sahibi sayısı az, fakat satılan Yaris Hybrid daha fazladır diye tahmin ediyorum.

Bütün bunlardan şöyle bir düşünce oluştu bende: Yaris Hybrid kullananlar araçlarından memnunlar, araçlarıyla ilgili sorun yaşamıyorlar, araçları beklentilerini karşılıyor.

Diğer düşünceleri, yorumları okumak için bekliyorum... teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #519 : Ocak 22, 2015, 12:18:01 »
Şehiriçi ağırlıklı kullanımda yaris hybrid etkileyici yakıt tüketimine sahip. Fakat uzun süreli kullanımda üst sınıf konforu yüksek araçlar almak varken aynı fiyata B sınıfı bir araç almazdım şahsen.