0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sürüş testi günleri varmış 6-7 Aralık için, beni de çağırdılar. Vakit bulursam bir gideyim bakayım neymiş bu?
Priuslara batarya ekliyorlarmış, acaba yarislere de eklenip de sadece elektrikte yapacağı menzili ve yazılım ile 40km hız sınırı kaldırılabilir mi ki.
Yazılım+pil ile neden olmasın.Ama bunun ABDden başka yerde yapıldıgını görmedim.
Nikel-Metal Hidrit Pili bitmiş araç sahipleri pillerini yenilerken bu tip bir işe girişebiliyorlar. Pil bitmeden bu tip işleme gerek yok. Maliyet-Ağırlık-Menzil konusunda zaten üzerindeki piller en uygun seçimdir.Amerikada, süper temiz 2006 Prius'u 8.000$'a alabiliyorsunuz.
Şu anki alaşımlarda önemli gelişmeleri beklemek lazım yakın zaman içinde pil teknolojileri düşünüldüğünde. Bu konuda Türkiye'nin Ar-Ge çalışmalarına yoğunlaşması lazım, bu araç motoru üretmekten daha önemli bir konu bence.
Başka hibrid yok ki zaten. Dolayısıyla hangi diğer araçla karşılaştıracağız?Octavia hem bir sınıf yukarıda, hem de en, boy, kilo olarak çok farklı bir araç. Fiyatı benzer seviyede diye mi karşılaştırıyorsunuz?
Garantisi biktikten sonra Yaris Hybrit tam bir pimi çekilmiş el bombası bence. Çünkü piyasa da bu tarz arabalara müdahale edecek kadar fazla teknik bilgi ve ekipmana sahip özel servislerin olduğunu sanmıyorum. Çünkü yetkili servisler her yeni teknoloji için ustalarını kurslara gönderiyorlar. Servis çözemedi genel müdürlükten mühendisler gelip aracı inceliyorlar. Şuan bile mekanik bir arıza karşısında ustalar birbirin den farklı problem olduğunu söylüyor. Tabi bu düşünce bende ki önyargının dışa vuruşuda olabilir.
Tekin Bey, diğer konuda linkini verdiğiniz bu konunun sıkı takipçilerindenim. Size ve diğer Yaris Hybrid kullanıcılarına soru:Yaris Hybrid yerine X marka/model otomobil olsaydı daha iyiydi dediğiniz oldu mu? Elbette yaklaşık olarak eşit fiyatlarda, donanımda olmalı. Mesela, Skoda Octavia 1.2 TSI DSG Elegance için; "Evet, bu araç Yaris'ten farklı segmentte ve daha güvenli geliyor bana" diye aklınızın bir köşesinde duruyor mu? Bu bir örnekti. Teşekkürler..2013 Kasımında Yaris hibrid spirit ile seat leon 1.6 tdi (dsg)style hemen hemen aynı fiyatla satılıyordu.Ve heriki araç da donanimsal olarak birbirinre cok yakın. Fakat ben marka imajının yanisira otomatik sanzimaninin kusursuz olmasını istiyordum.Leon Dsg nin eski sürümünü kullanıyordu.Ve bu sözkonusu şanzımanla ilgili duyumlarim tıpkı" mmt " gibi pek olumlu değildi.Ek olarak toyota'nin hibride cok önem veriyor bulgusu ve tabiki yıllardır toyota ya sahip araclarimizin referansi da Yaris hibrid almamıza vesile oldu.Leon bir üst segmentimizin bana göre iddalı araclarindan fakat genel çerçevede uzun yıllar kullanacagimi varsaydigimda Yaris Hibrid'den cok memnun olduğumu belirtmek isterim.