0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tekin bey.Bugün 100km deki lastikleri verip Michelin energy saver aldım.Arabada çok belirgin iyileşmeler oldu.Yol sesi bariz şekilde azaldı.Araç bozuk zeminde,asfalt birleşim yerlerinde vs çok daha yumuşak tepkiler vermeye başladı.Ben yapmayı düşünüyordum.Sizin fikrinizde aynı yönde olunca fiiliyata geçirdim.Teşekkürler
Hayırlı olsun, sevindim, ne kadar erken bu değişim yapılırsa, araç o kadar az hırpalanıyor.Hızlı karar verip uygulamaya geçmekle aracınızını kötü yol şartlarından dolayı kötü çıtırtılar çıkartmasını önlemiş olduğunuz gibi yakıt tüketiminde de iyileşme yaşanacaktır.
Sonuçta olay dönüyor dolaşıyor pilin büyüklüğüne dayanıyor.Pil büyüyünce maliyet artıyor, ağırlık artıyor... dediğiniz gibi mühendisler optimum pil hacmini uygulamışlardır, bunun üzerine çıkıldığında bu motorla verim almak daha pahalıya geliyordur.Kalkışlarda aşırı olmamak kaydiyle seri davranmak aslında tüketimi fazla etkilemez, sabit gidilecek sürate bir an evvel çıkıp oradan devam etmek en ekonomik şekildir.Çok dur kalklarda pil bitiyor ama benzinli motorun yeterince şarj yapıp elektrik ile ilerlendiği masraf aynı mesafeyi diğer araçlardan hala çok daha ucuza mal etmeye yetiyor.Evet, bende bu otomobili aldıktan sonra trafik ışıklarına yaklaşırken aceleyle değil her an durmaya hazır olarak yanaşıyorum, eski stres artık yok. Bazı yabancı reklamlarda zaten bu vurgulanıyor. Bir çok sebepten dolayı Yavaşladığınız için, başkasının hatası yüzünden durmak ve beklemek zorunda bırakılmak gibi şeyler artık sorun olmuyor.
Şu anda 150km ortalaması tüketimim 5.4 lt.Zamanla motor açıldıkça 4.5-5 lt aralığına inebileceğini düşünüyorum.Parkur,kullanım şekli,hava şartları hepsi etken tabii.Eve gideken 4 km lik dik bir yokuş var.Tüketimimi bayağı arttırıyor.İnerken iyi oluyor bataryayı şarj ediyorum ama çıkarken sıkıntılı.
Zamanla belki yeni pil kitleri çıkabilir, plug-in modifiyesi yapılabilir... Kim bilir, belki solar panel teknolojisi gelişir ve bir tavan kaplaması ile piller doldurulabilir....
Abimin arkadaşı yurtdışında yaşıyor prius c almış, ben tasarım olarak çok beğendim çok güzel duruyor motor özellikleri ayni batarya sistemi de aynı, acaba yarisle aynı altyapı üzerinde mi üretiliyor? aslında benziyorlar boyutları da ayni şekilde benziyor.
http://arabamuhendisi.blogspot.com.tr/2014/10/toyota-yaris-hybrid-e-cvt-test-2014-2015.html?m=1Linkini paylaştığım Makyajlı Yaris Hibrid testinde dikkatimi çeken konu "vsc" nin devreye erken girmesiyle ilgili paragraf oldu .Ben bu testi okuduktan sonra sahibi olduğum makyajsız kasa hibrid 'de "vsc" nin buzamana kadar hiç devreye girip ikaz vermemesine indekslendim.Yol'un müsaitliğine göre araç limitlerini zorlamaya çalışıyorum,arac sirkeler gibi oluyor ama nafile;birtürlü 'vsc ' uyarı vermiyor.Aracı bariz kaydırmaya yönelik daha sert bir girişimde mi bulunmak gerekiyor yoksa herhangi bir guncelleme v.s bir durum mu sözkonusudur acaba ?
Makyajlı Yaris Hybrid'i incelerken kokpitte Esp'yi devre dışı bırakan tuşu göremedim. Belki de gözden kaçırmışımdır veya ekrandan devre dışı bırakılıyordur. Güvenlik açısından devre dışı bırakılmamalı diye düşünüyorum.İnternetten Yaris için EuroNcap ESP test videosuya bakınız. VSC'nin devreye girmesi için videodaki gibi aracı zorlamak gerekebilir.
Video'yu izledim.Doğrusu,lastik sesini kabinde duyulabilecegim şekilde bir girişimim olmadı. ;)Tahmin ettiğim ve sizin de belirttiğiniz gibi daha sert geçişler yapmak gerektigini anladım.Endişem ; testteki yorumcunun makyajlı kazayla ilgili 'erken giriyor,tedirgin ediyor' düşüncesinden doğurduğum farklı kasa farklı sistem anlayışı idi.Herzamanki gibi yine net aydınlattınız.Teşekkür ederim.
LiPo pillerin kullanılmamasının tek nedeni güvenlik sorunlarıdır. NiMH ya Li-ion pillere göre daha yüksek akım ve daha yüksek enerji depolama kapasitesi sunarlar, fakat olası bir arızada, fazla akım çekme, deşarj, çarpışma esnasında pillerin şeklinin bozulması gibi durumlarda alev alma riski çok yüksektir. LiPo kullanan model uçak, helikopter hobilerinde kırım sonrası yanan modeller bulunmaktadır.
Buna ek olarak; NiMh pil kullanan 5 senelik robot süpürgemiz var. Piller 5 senedir randımanlı çalışıyordu. Benim hatam sonucu 3 ay tam deşarj olmuş şekilde robot bekledi ve piller 2/3 oranında gücünü kaybetti. Bunun üzerine araştırma yaparken bir pil satıcısı: "li-on pillerden verim alamazsınız çünkü robotun çektiği akım fazladır. Bu yüzden NiMh piller almalısınız" demişti. Ben ise; daha yüksek ampersaat ve çok daha düşük ağırlık diye Li-On pil kiti topladım. Sonuç; Li-On piller ile robot 20dk dayanabildi ve tam güç emiş yapamadı. Tekrar NiMh pil kiti topladım ve robot şimdi 1.5 saat çalışıyor.
İrobot sanırım kaça aldınız memnun musunuz