0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu yıl sonunda Hyundai Prius diye hazırlanmakta olan yeni B veya C sınıfı Hybrid piyasaya girmeye hazırlanıyor.Hybrid çağı başladığına göre MTV düzenlemeleri ve ötv düzenlemesi olma ihtimalleri fazladır.
Arkadaşlar merhaba. Dün itibariyle 2015 model bir Yaris Hybrid sahibi oldum.inşallah uzun süre kullanma planıyla aldım.Yıllarca Alman Alman diye çok fazla tüketen arabalara bindim.Bu sefer mantıktan yana karar verdim.Hayırlısı bakalım
Hayırlısı olsun Halit Bey. Yaris Hybrid ile ilgili olumlu/olumsuz hemen ilk yorumlarınız neler olur?
Teşekkür ederim. Ben de test sürüşü sırasında yol ve rüzgar sesinin beklediğimden daha fazla olduğunu söyleyebilirim. Gaza bastığınızdaki ses, üst devirde çalışan benzin motorunun sesidir.
Bu otomobilin benim için artıları ve eksileriyle birlikle bugün bayiiye gittim fakat fiyat konusunda anlaşamadık ve masadan kalktım. Hayırlısı olsun diyelim...
Yol sesinin sebebi, aracın çok sessiz olması ve sert lastik kullanılması, ayrıca kullanılan yolun yapısıda etkendir.Kaymak sıcak asfaltta bende rahatsız edici yol sesi yok.Şanzıman sesi yok ama motor üst devirleri çevirmeye başladığında D4-D'nin sessizliği yok.Yani, ya mutlak sessizlik yada tork istendiğinde Ferrari Tabii farklı zamanlarda farklı kulvarlarda kullandıkça motorun çoğunlukla sessiz olduğunu göreceksiniz.Elektrik motoru 170nm tork üretiyor ama pil küçük olduğu için sürat ve menzil kısıtlanmak zorunda kalıyor zaten sıkışık trafikte veya düşük sürat kullanımları için dizayn edilmiş.İstediğiniz güç Prius Plug-in'de mevcut.Tork konvertör ve CVT şanzıman Corollada var ama motor 1.6 ve sürekli sıvı yakıt tüketiyor.Yakıt sarfiyatı maduru olup bu aracı seçtiğinize göre bazı şeyleri görmezden gelmek gerekiyor.Ben de MMT Corolla D4-D'den bu araca geçtiğimde bazı şeyler duygularımı zorladı ama teknik detaylar çok daha ağır basıyor.Yaris Hybrid'in Corolladan tek farkı küçük araç oluşu.
üzerinde bulunan bridgestone RE080 lastikleri çıkartıp Michelin energy saver gibi birşey takılması fikrine nasıl bakarsınız? Hem süspansiyon konforu artar hem de yol sesi biraz azalabilir diye düşünüyorum
Kesinlikle doğru karar vermiş olursunuz.Ben aracımı aldığım haftalarda hemen durumu farkettim (önceki aracımdan tecrübe ile) ve hemen Continental PreniumContact 5 alıp taktım.Michelin'de iyidir ama CPC5'i inceleyin derim.