Gönderen Konu: Yaris Hybrid  (Okunma sayısı 220150 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid
« Yanıtla #180 : Aralık 21, 2013, 19:03:58 »
Tekin bey cevaplriniz icin cok tesekkürler. Size birsey danisacagim. Yakit hakkinda. Sahibinden sitesinde gördüm. Toyota yaris hybrid. Ilanda aynen söyle yaziyor.
Yaklaşık dört ay önce Toyota Plazadan sıfır km olarak aldım.
Tamamına yakını uzun yolda olmak üzere 12.750 km yaptım.
Hybrid araclar 10.000 kmye kadar 100 kmde 6 litre yakarken 10.000 kmyi geçtikten sonra 3.04 ve 3.07 arası yakmaktadır.Aracımız 10.000 kmyi geçtiği için 3.04 veya 3.07 arasında yakmaktadır.Aracımızın tek farkı 10.000 km yi geçmesidir Alıcısına hayırlı Olsun.

Sizce bunun dogruluk payi varmidir. Yani benim yaris hybrid henüz daha 2600 km felan oldu ve 5.5 litre yakiyor..

Ben kesinlikle aynı görüşte değilim. Kendi aracımda o az yakma sürecine sadece bir kaç günde ulaştım.
Yeni alınan bir araca ne kadar erken adapte olunursa o kadar erken az yakıt tüketimleri sergilenir. Olay tamamen bundan ibarettir.

2. el Yaris Hybrid düşünülüyorsa çok güzel seçenekler var. Böyle bir aracı nasıl satarlar diye şaşırıyorum!?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Aralık 21, 2013, 19:03:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 18000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Aralık 21, 2013, 19:07:43 »
Inanin sizinle ayni fikirdeyim.  Bu araba muhtesem ötesi birsey. özellikle ben avrupada kullaniyorum ve gercekten cook memnunum. Hic bir zaman keske almasaydim dedirtmedi daha, ve dedirtecegine de inanmiyorum.

Bu arabayi neden satarlar anlamis degilim. Girip sitelere bazen kontrol ediyorumda. Umarim satan arkadaslar pisman olmazlar... Aciliyet disinda tabiki.
Toyota Yaris 1.5 HSD Hybrid SOL PREMIUM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter
    • HYBRID
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 34 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Aralık 21, 2013, 19:10:34 »
Hocam ayni fikirdeyim ben suana kadar ilk defa 200 bg alti bir araciim oldu ilk etapta benimde fazla yakiyo diye suphelerim vardi ama alistikca dusurdum
Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Aralık 21, 2013, 19:21:41 »
Bence ayagı alışmıştır.
%45 e yakın rodaj sonu yakıt düşemez.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Aralık 21, 2013, 19:28:04 »
Tamamen gaz tepkileriyle alakali bir olay. Tekin beyinde söyledigi gibi. dur-kalk ve hizlanmalarda ayarlarsaniz cok iyi tassarfurun en büyügünü zaten sizde göreceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #185 : Aralık 21, 2013, 20:53:15 »
Istanbul gebze arasi ilk aldigimda 4.7 ile geldim 2 hafta sonradinda 4.3 bugunde 3.9  ile ayni hizlarla geldim tek fark gaz tepkilerini ayarlamak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Aralık 21, 2013, 21:30:21 »
Hiziniz kacti peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #187 : Aralık 21, 2013, 21:39:17 »
90 110 arasi 110 gecmedim 90 nida dusmedim 80 km lik yol yarisi 90 yarisi 110 diyebiliriz yani ortalama 100 km ile

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #188 : Aralık 21, 2013, 21:40:40 »
Kesinlikle cok iyi oranlar yakalamissiniz.. biraz daha zaman gectikden sonra. Fabrika degerleri olan 3.5 yakalayabilirsiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #189 : Aralık 21, 2013, 21:41:21 »
Buyuk ihtimal olacak gibi duruyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #190 : Aralık 23, 2013, 10:17:53 »
Arkadaşlar touch ekranında setup ,vehicle tuşundan sonraki "light sensor sensitivity " hangi sensörün ayarı? eksiltiyorum arttırıyorum ama hangisi neye göre hassaslaşıyor bitürlü çözemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Aralık 23, 2013, 11:25:42 »
Arkadaşlar touch ekranında setup ,vehicle tuşundan sonraki "light sensor sensitivity " hangi sensörün ayarı? eksiltiyorum arttırıyorum ama hangisi neye göre hassaslaşıyor bitürlü çözemedim.

Auto farların devreye girmesi için istediginiz ışık siddeti.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #192 : Aralık 24, 2013, 09:42:09 »
aracıma alıştıkça yakıt değerleride düşmeye  başladı  ilk aldığımda yoğun istanbul trafiğinde 5.7 lt yakarken suanda 1300km yaptıktan sonra değerlerim 4.6 lt ye düştü bu düşüşün en önemli faktörlerinden biri araca alışmam ikinciside kesinlikle gaz pedalına verilen tepki ile alakalı sakin bir kullanım acaip bir tasarruf getirmekte.

Yeni alınan araca nekadar erken adapte olunursa okadar erken az yakıt tüketimleri sergilenir kesinlikle doğru bir tespit çünkü aynı ortalamayla gidiyorum yapmış olduğum tek şey gaz pedalına davranışım ve sonuç olarak harcamış olduğum yakıt 4.6 lt ye düştü ve hiç değişmeyen ortalama hızım ise 14km/h

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #193 : Aralık 24, 2013, 17:07:37 »
aracıma alıştıkça yakıt değerleride düşmeye  başladı  ilk aldığımda yoğun istanbul trafiğinde 5.7 lt yakarken suanda 1300km yaptıktan sonra değerlerim 4.6 lt ye düştü bu düşüşün en önemli faktörlerinden biri araca alışmam ikinciside kesinlikle gaz pedalına verilen tepki ile alakalı sakin bir kullanım acaip bir tasarruf getirmekte.

Yeni alınan araca nekadar erken adapte olunursa okadar erken az yakıt tüketimleri sergilenir kesinlikle doğru bir tespit çünkü aynı ortalamayla gidiyorum yapmış olduğum tek şey gaz pedalına davranışım ve sonuç olarak harcamış olduğum yakıt 4.6 lt ye düştü ve hiç değişmeyen ortalama hızım ise 14km/h

+1

İstanbul kaymak asfalt sürüşlerinde sessizlik 0.db (+/-1db) :) gibi olunca şunun farkına vardım;

ECO modu iptal edince, sadece gaz pedalının hassasiyeti artmıyormuş, aynı zamanda bir veya bir kaç küçük vites kullanımlarınada geçiyor.
Bilindiği üzere Yaris Hybrid'te vites sayısı yok.
Dik kısa veya uzun yokuş tırmanışları haricinde ECO mod sürekli kullanılmalı, aksi halde yakıt tüketimi istenen seviyelere düşmeyecektir.

Şu an itibariyle yakıt tüketim ortalamam 4.7'de.
Sıkışık trafikte onlarca defa dur/kalk veya öndeki aracın hatası sonucu Kırmızıya yakalanmak bana zaman haricinde başka bir şey kaybettirmiyor.
İstanbul şehir içinde, katettiğim yolun yakıt parasını dizel bir aracın uzun yol tüketimi gibi ödüyorum, beklemeler bedava..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #194 : Aralık 24, 2013, 17:14:10 »
+1

İstanbul kaymak asfalt sürüşlerinde sessizlik 0.db (+/-1db) :) gibi olunca şunun farkına vardım;

ECO modu iptal edince, sadece gaz pedalının hassasiyeti artmıyormuş, aynı zamanda bir veya bir kaç küçük vites kullanımlarınada geçiyor.
Bilindiği üzere Yaris Hybrid'te vites sayısı yok.
Dik kısa veya uzun yokuş tırmanışları haricinde ECO mod sürekli kullanılmalı, aksi halde yakıt tüketimi istenen seviyelere düşmeyecektir.

Şu an itibariyle yakıt tüketim ortalamam 4.7'de.
Sıkışık trafikte onlarca defa dur/kalk veya öndeki aracın hatası sonucu Kırmızıya yakalanmak bana zaman haricinde başka bir şey kaybettirmiyor.
İstanbul şehir içinde, katettiğim yolun yakıt parasını dizel bir aracın uzun yol tüketimi gibi ödüyorum, beklemeler bedava..

Sizin araç  İstanbul trafiği için çok ideal. Bir daha ki sefere kısmet olursa hybrid alacağım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #195 : Aralık 24, 2013, 17:31:20 »
Sizin araç  İstanbul trafiği için çok ideal. Bir daha ki sefere kısmet olursa hybrid alacağım.

Herkes bunu iyi düşünmeli, eğer bu gövdenin yeterli geleceği düşünülüyorsa kesinlikle doğru karar olacaktır.

Uzun yol 3.5 kişi + tıka basa dolu bagaj + çok yeterli performans (şapkalığı Fethiyede bıraktım, yolculuk esnasında bagaja erişim çok kolay ve rahat)
İstanbul şehir içi 4.5 kişi + mükemmel tüketim değerleriyle bana hiç bir eksiklik yaşatmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #196 : Aralık 24, 2013, 17:31:36 »
Kesinlikle katılıyorum tekin beyben ECO modu surekli kullaniyorum dediginiz sartlar dışında. Şöyle bir şey var ilk etapta 5.7 ler 4.6 lara duamesi icin ne hiz kestim ne baska bisey tek yaptigim eco modu surekli kullanmak ve gaz pedalina tepki olayi kesinlikle faydasini gordum
Ilk aldigimda şehir dışında 4.3lt şehir içinde 5.7 ydi
Şuan da bu değerler şehir dışı 3.9lt şehir içinde 4.6 lt tum şartlar ayni değiştirdigim hiçbirşey yok bu rakamlar acaip moralimi duzeltti zaten yakit haricinde donanimindanda memnunum
Son bir lastik degisimi yapicam birturlu nasip olmadi

Bugün birşey fark ettim pil fulle yakın dolu  iken 80 90 arasi gidip gazpedalindan ayagimi cektigimde sakin duz yolda yada ufak egimli bir iniste vs 0 tüketim yazmakla beraber pil dolumu yapiyor yani pil ekraninda sadece yolu pille gittigimi gosteriyor ama göstergede ev ışığı yanmiyor..yeni nesil araclarda 0 tuketim olayi mevcut biliyordum .acaba benmi yanlis anliyorum cunku ekranda pil dolduruluyor goruyorum benzin harcama ibaresi yok..bu sekilde bayagi bir yol katettim..anlik tuketimlere daldim diger şeyleri daha yeni yeni ogreniyorum malesef ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #197 : Aralık 24, 2013, 21:10:34 »
Bugün birşey fark ettim pil fulle yakın dolu  iken 80 90 arasi gidip gazpedalindan ayagimi cektigimde sakin duz yolda yada ufak egimli bir iniste vs 0 tüketim yazmakla beraber pil dolumu yapiyor yani pil ekraninda sadece yolu pille gittigimi gosteriyor ama göstergede ev ışığı yanmiyor..yeni nesil araclarda 0 tuketim olayi mevcut biliyordum .acaba benmi yanlis anliyorum cunku ekranda pil dolduruluyor goruyorum benzin harcama ibaresi yok..bu sekilde bayagi bir yol katettim..anlik tuketimlere daldim diger şeyleri daha yeni yeni ogreniyorum malesef ;)

Pil dolumu 3 şekilde yapılıyor;

Benzinli Motor devrede iken, yakıt tüketimi vardır
Yokuş aşağı inişerde, yakıt tüketimi yoktur
Durma hariç Sürat farketmeksizin ayağımızı gaz pedalından çektiğimizde, yakıt tüketimi yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #198 : Aralık 24, 2013, 23:37:50 »

Durma hariç Sürat farketmeksizin ayağımızı gaz pedalından çektiğimizde, yakıt tüketimi yoktur.

Merhabalar, benim şu anda bir Toyota aracım yok ama hybrid'i bir süredir inceliyorum, sizlere ara sıra sorular yönelteceğim müsaade ederseniz. İlk sorum şu:
 Yukarda "Benzinli Motor devrede iken" demekle ne anlıyoruz, daha doğrusu devrede değilken tamamen kapalı mı anlamalıyız, yani rölantide bile değil mi? Çünkü rölantide bile yakıt tüketimi olur normalde ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #199 : Aralık 24, 2013, 23:50:22 »

Tekin abi konunun içinde yazıyodur belki okumadım herşeyi ama yazdığın bu üçüncü maddede; benzinli motor stop edip pil aracın hareketinden şarj oluyor galiba yani bir nevi kompresyon gibi düşünebiliriz mi?
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..