0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ilk aldigimda bana ozelden atmistiniz bu lastikleri takin diye hatirliyorum gercekten 0.5 lt fark edermi.Hemen degistireyim
Ozaman kesinlikle degiseyim ben tekin bey.netren baktim sindi 91v 91h var ayrimi nedir acaba 91v 215tl 91h 144 tl ve mevsim olarak yaz geciyor
batu bey ayne değerlerim şu şekilde tekrardan yazayım14km/h ile 5.7 lt(budeğer gecen ayın suanda son 2 -3 gündür 4.7 yi geçmiyor)22km/h ile 4.7 lt (son 2 -3 gündür )50 km/h ile 4.1 lt bu değer tam normal bir şehir içi trafiği 120 130 arası gittigimde 4.7 lt (cc)80-90 arası 4.2 lt (c.c)sizin aracınız ne yakıyor suan itibari ilebu değerler yetişkin 2 kişi ile ve bagajla yapıldı kalorifer hep açık
Evet simdi baktim 195 tl 4mevsim kullanabilirmiyizki yaz olarak gorunuyor
Ağustos ayından itibaren 2011 Hyundai i20'yi satıp Toyota ailesine Yaris Hybrid ile katılmış oldum.Polo dizel otomatiğe kapora verip son anda vazgeçtim. Şimdilik tercihimin çok doğru olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 6000km'deyim.Hyundai i20 ile benzincilerde ayın elemanı olmuşken, şimdi benzinciye gidince benzin kapağını açmayı bile unutuyorum. İst-Sultanbeyli'de işim dolayısıyla sürekli olarak kullanıyorum. Arada Üsküdar, Ataşehir'e otobandan gidiyorum. Yakıt tüketiminden, donanımından son derece memnunum.Hesaplarıma göre 25kuruş civarı. Sessizliği harika. Arabanın geldiğini fark etmeyip küfür edenler hariç. Bugün Goodyear UG8 lastiklere 160 TL verip taktırdım. Kışa hazırım.
Bencede süper tekin bey peki ortalama hızınız neydi
Yol bilgisayarının gösterdiği veriye bakmadım ama 4 saatte 110km gittiğime göre 27.5km/h gibi görünüyor.Düşük süratlerde benzinli motor jeneratör olarak görev gördüğü için saatte harcadığı benzin ile ürettiği kw = menzil gibi bir hesaplaması olması gerekir. Bu hesaba göre de dur kalk ve düşük süratlerde mükemmel sonuçlar çıkacaktır. Özellikle İstanbulda klima kapalı yazlık lastiklerle çok daha verimli olabileceği kesin gibi duruyor. Anadolu yakasında kaldığım için karşıya geçerken Çamlıca tırmanışının %80'i pil-elektrik ile dur kalkta geriye kalanıda jeneratör ile takviye olduktan sonra, Çamlıcadan/Altunizade gibi köprüye kadar bataryanın yine dolmaya başlaması ile sonraki Zincirlikuyu tırmanışı bedavaya yakın gibi güzel tüketimler sergiliyor.Şöyle bir hesap ile sistemin nasıl çalıştığını kabaca detaylarsak;Yol bilgisayarına göre jeneratör devreye girdiğinde saatte yaklaşık 15L benzin tüketiyor.Jeneratörün düşük süratlerde devreye girip çıkması 100km menzil içinde 16 defa 1'er dk. (0.25L) bu sürede yapılan şarj ile 100km yol yapıyor ve 4L benzin harcamış oluyorsunuz. Yani 100km'yi düşük süratle almanız veya 100km'yi 4 saatte almanız arasında çok büyük fark olmuyor, çünkü duraklamalarda yakıt tüketmiyorsunuz. Tabii klima veya kalorifer, radyo veya farlar, yolcu veya bagaj diğer etkenlerdir.
Tekin bey birsey sorabilirmiyim.?Arabama xenon far taktirmak istiyorum. Sizce bir sorun cikartirmi?.