Gönderen Konu: Yaris Hybrid  (Okunma sayısı 220246 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter
    • HYBRID
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 34 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid
« Yanıtla #160 : Aralık 09, 2013, 12:25:39 »

Ilk aldigimda bana ozelden atmistiniz bu lastikleri takin diye hatirliyorum gercekten 0.5 lt fark edermi.
Hemen degistireyim
Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Aralık 09, 2013, 12:25:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Aralık 09, 2013, 12:55:21 »
Ilk aldigimda bana ozelden atmistiniz bu lastikleri takin diye hatirliyorum gercekten 0.5 lt fark edermi.
Hemen degistireyim

İlgili sitelerde zaten her harf arası yaklaşık 0.12L diye belirtiliyor,
Hybrid Yarisin fabrikasyon lastikleri E sınıfı
Goodyear EfficientGrip Performans B sınıfı
Benim aldığım Continental PremiumContact 5, C sınıfı, ben bile en az 0.3'ü cebe koydum fakat şu anki koşullarım nedeniyle bunun üzerindeki rakamı tam olarak ölçemiyorum.

Yakıt tüketimi ve yağışlı yol performans iyileşmesini bir kenara bırakırsak en azından Konfor %100 iyileşti.
Yeni lastikler kendi masrafını çıkartacağı için zarar edilmiyor. Titreşimlerde yok olduğu için aracın kalitesi bozulmuyor, direksiyon ve kaliper pimi tıkırtıları oluşmuyor
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #162 : Aralık 09, 2013, 13:04:34 »
Ozaman kesinlikle degiseyim ben tekin bey.netren baktim sindi 91v 91h var ayrimi nedir acaba 91v 215tl 91h 144 tl ve mevsim olarak yaz geciyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #163 : Aralık 09, 2013, 13:06:31 »
Ozaman kesinlikle degiseyim ben tekin bey.netren baktim sindi 91v 91h var ayrimi nedir acaba 91v 215tl 91h 144 tl ve mevsim olarak yaz geciyor

Bizim lastikler; 185/60-15  84H

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #164 : Aralık 09, 2013, 13:12:44 »
Evet simdi baktim 195 tl 4mevsim kullanabilirmiyizki yaz olarak gorunuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #165 : Aralık 09, 2013, 14:11:59 »
batu bey ayne değerlerim şu şekilde tekrardan yazayım

14km/h ile 5.7 lt(budeğer gecen ayın suanda  son 2 -3 gündür 4.7 yi geçmiyor)

22km/h ile 4.7 lt (son 2 -3 gündür )

50 km/h ile 4.1 lt bu değer tam normal bir şehir içi trafiği

120 130 arası gittigimde  4.7 lt (cc)

80-90 arası 4.2 lt (c.c)

sizin aracınız ne yakıyor suan itibari ile

bu değerler yetişkin 2 kişi ile ve bagajla yapıldı kalorifer hep açık

Sonuçta Hibrit konusu olduğu için Lpg detaylarını biraz paylaşmak abes olacak benim için. kusura bakmayın.
 Herkesin ortak amacı maliyetleri düşürmek ve yakıtı dahada azaltmak olduğu için paylaşayım değerleri.

Güzergah küçükçekemece-Levent Sabah 7-8 akşam 18-19.30 trafiğidir.

Toyota Yaris 2005 Yarı otomatik.

Lpg fiyatı 2.70 Milangaz

ortalama hiz ki bu çok önemli 24-28 km/saat

simit 35lik ama 26lt gaz alıyor. bazen 25 lt.

Depo dolumu 25 lt toplam tl tutarı 67,5 tl  toplamda gittiğim yol 310 km Ortalama tüketim 8.1 lt Lpg birde ekstra ilk 1 km aracın benzinde gitmesi var tabi.

Kimi zaman ise 26 lt lpg ile 70tl ile 333km gittiğim de oluyor.

Yukarıdaki değerler şehir içi iş trafiği. Eğer ki uzun yol sonuçlarını isterseniz;

26 lt lpg ile 365 km, 26 lt ile 412 km ( Rekorumdur)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #166 : Aralık 09, 2013, 17:13:55 »
Evet simdi baktim 195 tl 4mevsim kullanabilirmiyizki yaz olarak gorunuyor

Otomobilinizi günlük kullanıyorsunuz ve İstanbulda yaşıyorsunuz.

Bu durumda, size özel cevap vereyim. Bu lastikleri 3 mevsim kullanabilirsiniz. Yaklaşık 60.000TL'lik aracınız Kışlık lastikleri hakediyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #167 : Aralık 10, 2013, 11:35:37 »
Kış lastiğini kesinlikle kendi can güvenliğiniz için taktırın arkadaşlar. Ben bi kampanya yakalamıştım 4 kış lastiği alana tablet bilgisayar hediyeydi, kaptım. Lassa Snowways Era 6 165/65/14 tanesi 120 tl idi tablet kampanyası ile 80 tlye inmiş oldu :) Kendi fikrime göre kış lastiği taktırmak zorunlu olmalı. Ama yazın da yaz lastiklerinin diş ölçümleri polis tarafından kontrol edilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2017 Yaris Auris Hybrid Premium TSS
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #168 : Aralık 10, 2013, 21:53:08 »
Ağustos ayından itibaren 2011 Hyundai i20'yi satıp Toyota ailesine Yaris Hybrid ile katılmış oldum.
Polo dizel otomatiğe kapora verip son anda vazgeçtim. Şimdilik tercihimin çok doğru olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 6000km'deyim.
Hyundai i20 ile benzincilerde ayın elemanı olmuşken, şimdi benzinciye gidince benzin kapağını açmayı bile unutuyorum. :D

İst-Sultanbeyli'de işim dolayısıyla sürekli olarak kullanıyorum. Arada Üsküdar, Ataşehir'e otobandan gidiyorum. Yakıt tüketiminden, donanımından son derece memnunum.
Hesaplarıma göre 25kuruş civarı. Sessizliği harika. Arabanın geldiğini fark etmeyip küfür edenler hariç. :D

Bugün Goodyear UG8 lastiklere 160 TL verip taktırdım. Kışa hazırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #169 : Aralık 10, 2013, 21:58:32 »
Ağustos ayından itibaren 2011 Hyundai i20'yi satıp Toyota ailesine Yaris Hybrid ile katılmış oldum.
Polo dizel otomatiğe kapora verip son anda vazgeçtim. Şimdilik tercihimin çok doğru olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 6000km'deyim.
Hyundai i20 ile benzincilerde ayın elemanı olmuşken, şimdi benzinciye gidince benzin kapağını açmayı bile unutuyorum. :D

İst-Sultanbeyli'de işim dolayısıyla sürekli olarak kullanıyorum. Arada Üsküdar, Ataşehir'e otobandan gidiyorum. Yakıt tüketiminden, donanımından son derece memnunum.
Hesaplarıma göre 25kuruş civarı. Sessizliği harika. Arabanın geldiğini fark etmeyip küfür edenler hariç. :D

Hayırlı olsun, güven ve keyif içinde hep güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #170 : Aralık 11, 2013, 09:10:40 »

Hayırlı olsun cüneyt bey allah kaza bela vermesin inşallah..şu arabanın geldiğini farketmeme olayı bende acaip sık oluyor artık gerçekten kornaya basmaktan elim iyice alıştı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #171 : Aralık 18, 2013, 12:10:02 »
İstanbul, tek başıma, araç içi 22C, dış ortam 7C, kışlık lastik, depo yarı dolu, 50km menzile gidiş-110dk, dönüş başka bir nokta 45km - 90dk, başlangıç noktasına geri dönüş 15km - 35dk

Toplamda, yaklaşık 4 saatte 110km'de 4.4L tüketim.

Bence süper ötesi.

Benzinli motor kalorifer ve jeneratör olarak görevini başarıyla yerine getirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #172 : Aralık 18, 2013, 12:25:04 »
Bencede süper tekin bey peki ortalama hızınız neydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #173 : Aralık 19, 2013, 08:37:55 »
Bencede süper tekin bey peki ortalama hızınız neydi

Yol bilgisayarının gösterdiği veriye bakmadım ama 4 saatte 110km gittiğime göre 27.5km/h gibi görünüyor.

Düşük süratlerde benzinli motor jeneratör olarak görev gördüğü için saatte harcadığı benzin ile ürettiği kw = menzil gibi bir hesaplaması olması gerekir. Bu hesaba göre de dur kalk ve düşük süratlerde mükemmel sonuçlar çıkacaktır. Özellikle İstanbulda klima kapalı yazlık lastiklerle çok daha verimli olabileceği kesin gibi duruyor.

Anadolu yakasında kaldığım için karşıya geçerken Çamlıca tırmanışının %80'i pil-elektrik ile dur kalkta geriye kalanıda jeneratör ile takviye olduktan sonra, Çamlıcadan/Altunizade gibi köprüye kadar bataryanın yine dolmaya başlaması ile sonraki Zincirlikuyu tırmanışı bedavaya yakın gibi güzel tüketimler sergiliyor.

Şöyle bir hesap ile sistemin nasıl çalıştığını kabaca detaylarsak;

Yol bilgisayarına göre jeneratör devreye girdiğinde saatte yaklaşık 15L benzin tüketiyor.

Jeneratörün düşük süratlerde devreye girip çıkması 100km menzil içinde 16 defa 1'er dk. (0.25L) bu sürede yapılan şarj ile 100km yol yapıyor ve 4L benzin harcamış oluyorsunuz. Yani 100km'yi düşük süratle almanız veya 100km'yi 4 saatte almanız arasında çok büyük fark olmuyor, çünkü duraklamalarda yakıt tüketmiyorsunuz. Tabii klima veya kalorifer, radyo veya farlar, yolcu veya bagaj diğer etkenlerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #174 : Aralık 19, 2013, 08:43:03 »
Ben o km leri hic goremedim 12-16 arasi km/h gidiyorum hep benimde ort suaralar 4.7
Kitapçıkta hep ayni km/h ile gitmeyin yaziyor hybrid icin 1600 km ye kadar özellikle. Bende degislik olsun diye bazen uzun yola cikiyorum oda gebze :) 

Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2013, 10:01:13
Yol bilgisayarının gösterdiği veriye bakmadım ama 4 saatte 110km gittiğime göre 27.5km/h gibi görünüyor.

Düşük süratlerde benzinli motor jeneratör olarak görev gördüğü için saatte harcadığı benzin ile ürettiği kw = menzil gibi bir hesaplaması olması gerekir. Bu hesaba göre de dur kalk ve düşük süratlerde mükemmel sonuçlar çıkacaktır. Özellikle İstanbulda klima kapalı yazlık lastiklerle çok daha verimli olabileceği kesin gibi duruyor.

Anadolu yakasında kaldığım için karşıya geçerken Çamlıca tırmanışının %80'i pil-elektrik ile dur kalkta geriye kalanıda jeneratör ile takviye olduktan sonra, Çamlıcadan/Altunizade gibi köprüye kadar bataryanın yine dolmaya başlaması ile sonraki Zincirlikuyu tırmanışı bedavaya yakın gibi güzel tüketimler sergiliyor.

Şöyle bir hesap ile sistemin nasıl çalıştığını kabaca detaylarsak;

Yol bilgisayarına göre jeneratör devreye girdiğinde saatte yaklaşık 15L benzin tüketiyor.

Jeneratörün düşük süratlerde devreye girip çıkması 100km menzil içinde 16 defa 1'er dk. (0.25L) bu sürede yapılan şarj ile 100km yol yapıyor ve 4L benzin harcamış oluyorsunuz. Yani 100km'yi düşük süratle almanız veya 100km'yi 4 saatte almanız arasında çok büyük fark olmuyor, çünkü duraklamalarda yakıt tüketmiyorsunuz. Tabii klima veya kalorifer, radyo veya farlar, yolcu veya bagaj diğer etkenlerdir.

teşekkürler tekin bey çok güzel bir bilgi açıkcası bu şekilde tespit yapmamıştım ben dediğiniz gibi klima veya kalorifer, radyo veya farlar, yolcu veya bagaj bunlar gerçekten fark ediyor ben sabah kalorifer,radyo ve far açık şekilde 2 kişi ile sürekli kullanıyorum ve şuanda yakıt değerlerim 5.4 lt

dediğiniz gibi tekin bey 100km düşük sürat veya 100km 4 saatte almasında çok büyük fark olmayabilir normal şehir içi trafiği için  bunu denedim  ama benim düzargahımda ortalama 14km/h ile gerçekten büyük farklılıklar (1.2lt) var şöyleki

ben  çamlıca çıkışından (yoğun istanbul trafiği  çıkışı) izmit otogarına giderken hızım 100-110km/h ile( izmitin merkezinde trafiğe denk geldim rangede yazan 57km/h) ve  4.3 lt  ile gittim mesafe 98km (şehir dışı)

normal gebze trafiğinde rangenin 25km/h yazdığı şehir içi trafindeki yakıt tüketimi 4.2lt (istanbulda hiç bu km/h değerine ulaşamadım)

benim iş ev arası rangenin 14km/h ile yazdığı istanbul trafiğinde yakıt tüketimi 5.4 lt (performanslı kullanırsam 5.7lt)

25km/h ile 14km/h arasında  1.2 lt fark var bu değerler  kalorifer,radyo ve far açık şekilde 2 kişi ile sürekli kullanılmış değerlerdir

şehir içi ortalama hızınız artıkça yakıtınız düşüyor  ;)

değerler  kalorifer,radyo ,far ve bagaja vs herşeye göre değişiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #175 : Aralık 20, 2013, 10:16:19 »
ilk defa bataryanın full dolu olduğunu gördüm paylaşayım dedim  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #176 : Aralık 20, 2013, 12:35:40 »
Şehir içi dur-kalk ve hızlanmalarda mümkün olduğunca kademeli, sakin, benzinli motoru ilk etapta devreye almayacak şekilde hızlanma alışkanlığı edinilmeli.

İstanbul ilk ortalamam sonrasında yol bilgisayarını sıfırlamadan, dün yakıt deposunu ağzına kadar doldurdum, Erenköy - 2. köprü - Yeşilköy - Bakırköy - Yenikapı - Sirkeci - Beşiktaş - 1.köprü ve dönüş, araçta bu kez 2.5 kişi vardı. Bu sabah Bostancı, şu an tüketim 4.1L/100km'de, iyileşme oldu. Piller boş.

Aslında yokuş/mehil aşağı inilmiyorsa pilleri doldurmaya çalışmak gereksiz bir davranış olur. Yüksek süratlerde zaten %80 dolacaktır, düşük süratlerde sadece dur-kalk yapacak kadar pillerin dolması idealdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 18000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #177 : Aralık 21, 2013, 18:14:32 »
Tekin bey birsey sorabilirmiyim.?

Arabama xenon far taktirmak istiyorum. Sizce bir sorun cikartirmi?.
Toyota Yaris 1.5 HSD Hybrid SOL PREMIUM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #178 : Aralık 21, 2013, 18:27:45 »
Tekin bey birsey sorabilirmiyim.?

Arabama xenon far taktirmak istiyorum. Sizce bir sorun cikartirmi?.

Sonradan takılan Xenon sistemler bazı teknik sorunlara sebep verebiliyor, en azından, mevcut far yapınız Xenona göre üretilmediğinden çok kısa sürede kararacaktır, şahsi görüşüm olarak tavsiye etmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 18000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #179 : Aralık 21, 2013, 18:51:19 »
Tekin bey cevaplriniz icin cok tesekkürler. Size birsey danisacagim. Yakit hakkinda. Sahibinden sitesinde gördüm. Toyota yaris hybrid. Ilanda aynen söyle yaziyor.
Yaklaşık dört ay önce Toyota Plazadan sıfır km olarak aldım.
Tamamına yakını uzun yolda olmak üzere 12.750 km yaptım.
Hybrid araclar 10.000 kmye kadar 100 kmde 6 litre yakarken 10.000 kmyi geçtikten sonra 3.04 ve 3.07 arası yakmaktadır.Aracımız 10.000 kmyi geçtiği için 3.04 veya 3.07 arasında yakmaktadır.Aracımızın tek farkı 10.000 km yi geçmesidir Alıcısına hayırlı Olsun.

Sizce bunun dogruluk payi varmidir. Yani benim yaris hybrid henüz daha 2600 km felan oldu ve 5.5 litre yakiyor..
Toyota Yaris 1.5 HSD Hybrid SOL PREMIUM