0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
.... eski sistem vurdurma yontemi ile mi devreye giriyor Basit ve kısa cevapla, Evet. motor calismadan engine ile arac hareket edebilyormu normal bir arac ozelliklerini tasiyormu.60km/h hız üzerindeki süratlerde, hafif mehil aşağı yollarda sadece benzinle gittiği zamanlar oluyor. full elektrikli araclara jenerator takanlar var.Elbette mümkün, neden olmasın!? fakat orjinalliği konusu tartışmaya açıktır. 1.5- 1.8 gibi saglam teknoloji engine kullanmaktansa 50-100 cc lik ufak tefek bir jenerator yada daha basit bir engine kullanmak daha ekonomik olmazmi? toyota teknolojis ine diyecek laf yok. benimkisi oylesine iste olur mu acabaTarafınızdan seçilen bir otomobil kabinini yolcularıyla ve dolu bagajıyla yerinden kaldıracak, yüksek süratlere çıkabilecek, aynı anda şarj yapabilecek vs vs bunların hepsini yaparken sessiz olacak, harcadığı yakıttan ziyade daha fazla verimli olacak vs vs uzun yıllarda arıza yapmayacak, bakımları basit ve ucuz olacak vs vs. Bugün itibariyle Toyota Yaristen başka, ulaşılabilir rakama sahip başka marka/model yok. Daha ucuzu yakında Çinde üretilir ama kalite ve ömür olarak aynı şeyleri beklememek gerekecektir.
Prius without gasoline engine.
Toyota Ford'ada hibrit teklonojisini satmış.İyi valla Toyota yanıda arabadan değilde teknoloji satmaktan daha çok para kazanacak.
Başka markaar da almış bu teknolojiyi.Yani hepsine Toyota mı satıyor?toyotanın izni,satışı olmada kullanamıyorlar mı ki?İyimişşş...temiz para
Arkadaslar birsey sormak istiyorum. Arabam acaba USB kac GB kadar kullanabilirim. Yani Kac GB kadar destekliyor bilginiz varmi?
Peki arkadaslar. Birsey daha sormak istiyorum bilgisi olan varmi. Anahtar cebimdeyken yanina yaklasinca aciliyor. PEki arabayi kapatinca otomatik kapanmiyormu. Ben birsey yapmadan?
bizim corolla'da da aynı sistem mevcut. kilitler açıldıktan sonra herhangi bir kapı ya da bagaj kapağı açılmazsa 30 saniye sonra kendiliğinden kilitleniyor.
Benim gibi Toyota'dan sonra başka araç kullanınca kötü oluyor. Geçenlerde araçtan indikten sonra kilitlemeden eve çıkmışım, bir hafta kullanmadım, yanına vardığımda açma düğmesine bastım, hiç merkezi kilit sesi filan gelmedi,meğer bir haftadır kapılar açık duruyormuş. Mesaj Birleştirildi: Ocak 04, 2014, 19:01:07Bu arada ÖTV zammı sonrası Yaris Hybrid'in üst modeli 7 bin lira zamlanmış. 64 bin olmuş. Herhalde Avrupada bu fiyata 3 tane filan alınıyordur.
selam.arkadaşlararacım 2013 1.33 life auris.ama yakıt tüketimi yüzünden biraz soğudum.yaris hybrid cool almayı düşünüyorum.aradığım:konfor,güvenlik,düşük yakıt birde azda olsa donanım istiyorum.2 kişilik bir aileyim.yılda iki kere uzun yol yapıyorum.onun dışında şehir içi rahat trafikte ayda 500 km. yapıyorum.aklıma takılan uzun vadede bu araç kullanılırmı,pil ömrü konusunda hiçbir bilgim yok.ayrıca bulunduğum yer doğu ili ve oldukça soğuk.bunun yakıt tüketimine etkisi olurmu.boyum 1.75 ve 120 kilo sizce rahat edermiyim.değerli yorumlarınızı bekliyorum.