0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi hybrid araclardaki yuksek akimdan dolayi buradaki Toyota servisleri kesinlikle tavsiye etmiyor. Bu konudaki dusuncen nedir? Adamlar bizimi yiyor yoksa asli varmidir?
resimdeki gibi tüm ekonomik özgürlüğümü sonuna kadar kullandım
doğal gaz lpg den daha tehlikeli. özellikle dolum esnasında. ego otobuslerine gaz doldurulurken. önce pompa bağlanıyor. etrafında yanında başkaca tehlike arz eden bi şey olmamasına özen gösteriliyor pompacı 20 m gibi uzunca bir mesafeye uzaklaşıyor ve şarteli açıp dolumu gerçekleştiriyor. hal böle olunca benzinliklerin halini bir düşünsenize.
Hybrid araçlarda elektrik depolama için kullanılan bir batarya var mı? Varsa bu akülerin değişmesi için bir zaman dilimi var mı? Yavaş yavaş hybrid'e geçeyim diyorum ama endişelerim var.
Kısa ve öz cevap vereyim.Evet.
Ne kadar sürede değişmesi gerekiyor ve maliyeti ne kadar yüksek? diyerek daha aydınlatıcı cevaplar için seni zorlayım Ahmet
yarislerde arka koltuk kemer tokalarını arkaya oturanların popolarına batmayacak şekilde gizleyebiliyormuyuz. koltugun altına koyabiliyormuyuz? ben biraz uğraştım beceremedim.
sırt alt arasına yetişecek kadar uzun değil. kendi altlığında ufak yuvalar var ama çıkıntı olarak kalıyor tokalar tam gömülmüyor. koltugun altına çekiyim dedim koltuğuda çıkaramadım zaten. alttan cırt diye bi ses geldi. sanırsam kasaya bağlanan plastik çivilerin süngerle olan bağlantılarına zarar verdim. onu da geçtim iyice sinir oldum kesecem o tokaları ordan
Hybrid araçlarda elektrik depolama için kullanılan bir batarya var mı? Varsa bu akülerin değişmesi için bir zaman dilimi var mı? Yavaş yavaş hybrid'e geçeyim diyorum ama endişelerim var.Ne kadar sürede değişmesi gerekiyor ve maliyeti ne kadar yüksek? diyerek daha aydınlatıcı cevaplar için seni zorlayım Ahmet
Yanlış hatırlamıyorsam 5000 USD civarı.Eksilen parabol şeklindede pilin ömrü var.İdeal şartlarda 14 yıldan bahsediliyor.Bu ideal şartlar ısı, aracın çalıştırılmadan uzun süre beklemesi (derin deşarj) uzun kmler yaparak sürekli şarj cycle ının kullanması gibi durumlar bu zamana olumsuz etken.
Merakla sonuçları bekliyorum. Ama benim sorum frenleri olacak zira aracın tüm testlerinde frenlerin gerektiğinden daha doğrusu alıştığımızdan çok daha fazla tepki verdiği söylenmektedir. Acaba babanız böyle bir sorunla karşılaşmış mı ?Örnek video,Toyota Yaris Hybrid roadtest (English Subtitled)Bir diğer merak ettiğim tabi ki yakıt tüketimi. Araçla ilgili olarak şehir içi 3.7 verisi biraz hayal gibi. Türk testlerinde 5 veya 5.5 yaktığı söylenmekte. Ayrıca sizin kaygınıza bir cvp olabilir mi bilmiyorum. Ancak toyota genel merkezinde bir teknik uzmanla bu konuda konuştum. Pillerin 10 sene ömrünün olduğunu ve neredeyse 80 adet prius aracı hali hazırda kullandıklarını söylediler. Bir diğer düşünce de aracın satılabilirliği. Tüm bunlar düşünüldüğünde tercih edilebilir mi? Çünkü bu fiyata en azından teknoloji satın almak istiyorum. Standart bir dizel otomatik küçük sınıf araca bu fiyatlar ne yazıkki çok. TeşekkürlerEgemen Yüksel
Frenlerin aşırı duyarlı olması, Benzinli - dizel araçlardaki kaybettiğimiz gücü bu araçlar bataryalarını doldurmak için kullanıyorlar. Yani frene basınca hem normal fren yapıyorsunuz hemde motor freni yapıyorsunuz gibi düşünebilirsiniz. Mesela gazdan ayağınızı çekin sanki fren yapıyormuşsunuz gibi yavaşlıyor. O arada bataryalar şarj ediliyor. Bence mükemmel bir olay. Yanlışım varsa düzeltiniz. Bildiğim kadarıyla açıklamaya çalıştım.
Beytullah Bey; değerleriniz istanbul trafiğine göre mükemmel heleki ortalama hiz 14 km diyorsunuz benim ortalama hiz 24-26 km/saat.istanbul trafiğini 8 yıldır çekiyorum benim güzergah küçükçekmece-Levent hergün Günlük 80 Aylık 1600 km :)bende 2005 1.0 Lpg li yaris var. Hybrit yaris benim bütçeye seviyesine inerse o zaman düşünebilirim. Şuan için alternatif çözüm kullanıyorum.
Demekki Goodyear EfficientGrip Performance takmış olsanız;22km/h ile 4.7 lt (son 2 -3 gündür) 4.2L50 km/h ile 4.1 lt bu değer tam normal bir şehir içi trafiği 3.6L120 130 arası gittigimde 4.7 lt (cc) 4.2L 80-90 arası 4.2 lt (c.c) 3.7L