0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Torpido Soğutma islemini nasil yapiyoruz. Ben bulamadim?
bugün malum istanbulda park sorunu var kaldırıma çıkartıcaktım aracı kaldırım taşı biraz yüksekti sürtmicek şekilde ama akü ile denedim çünkü aküyle ilerliyodum bastım çıkamadım pedela fazla basınca benzine geçti ama hemen arkasından aküye geçti yani zorlandım açıkcası baktım olcak gibi değil klimayı açtım benzinden düşmeyince çıktım ben mi beceremedim yoksa başka bir yöntemimi var bu gibi durumlarda tekin abi sen bilirsin
Klima pompası tamamen bağımsız elektrikli olduğundan dolayı, aracın benzinli veya elektrikli motoruyla bir ilgisi yok.Zor durumlarda yapılacak herhangi bir davranış yok. Bu tip yüksek kaldırımlara çıkmamaya özen göstermek, rotil kolları ve başları, lastik ve salıncak burçları sağlığı açısından önemlidir.Çok dik yokuşlarda frene fazlaca basıp, Yokuş Kalkış Desteğinden faydalanılmalıdır.
...ben klimayı nezaman açtıysam hep benzinliye geçti demek denk gelmiş olabilir akünün şarj konumuna geldiği anda o mantıkla söyledim açıkcası ...
Tekin bey. Size birşey sormak istiyorum. Benim arabamda. Dokunmatik ekran. Yani toyota toch& go. Türkçe dil desteği bulunmamakta. Sizin aracinizda varmi.? Ve daha daha sonradan nasil yükleme yapabilirim? Bilginiz varmi?
sabah kaloriferi açmaya kalktığımda motor ısınana kadar benzin + akü takviyesi ile ilerliyorum motor ısınınca ev moduna geçiyor yada akü dolunca ısınmasada ev moduna kendim manuel alıyorum yanlışmı yapıyorum ayrıca suan tam 602 km yaptım ve kırmızı yandı acaba kırmızı yanınca nekadar daha götürür tekin bey siz bilirsinizdiyelim 30km götürse 630km yapıyor full depo ile yani km de 27 krş yakmışım bu değer yüksek değilmi yani ne ekonomik nede performanslı kullandım istanbulun en yoğun trafiğinde kullanıyorum trafik nasıl akıyorsa o şekilde kullandımacaba bu değer düşermi yoksa buşekildemi ilerlicez çünkü ort 5.6 lt ediyor yani hadi ekonomik kullanmadım ama abartmadımda 4.5 lt diye düşünmüştümyanlışmı kullanıyorum aracıyani şunuda söyleyeyim işle ev arası 12 km ve ortalama 50dk sürüyor yani 24 km yolum günde en az 50 gidiş dönüş okdar değil 30dk sürüyor 80dk yani bunlarda büyük bir etkendir tabiki ama nekadar?
Belirttiginiz yol şartlarında 1,33 CVT Yaris 0.50 TL civarı yakıt tüketir.Çünkü ortalama hızınız 15 Km/h a yakın oluyor.
sabah kaloriferi açmaya kalktığımda motor ısınana kadar benzin + akü takviyesi ile ilerliyorum motor ısınınca ev moduna geçiyor yada akü dolunca ısınmasada ev moduna kendim manuel alıyorum yanlışmı yapıyorumDereceyi 24 üzerinde tutmanız daha fazla yakıt tüketmenize sebep olur. EV moduna geçmenize gerek yok zira düşük süratlerde (59km/h'a kadar) zaten EV modunda hareket ediyorsunuz. EV modu max 30km/h ile Yazları da AC'yi daha az verimle kullanarak elektrik ekonomisi yapıyor. Özellikle kapalı garajlar için kullanılması gereken mod. ayrıca suan tam 602 km yaptım ve kırmızı yandı acaba kırmızı yanınca nekadar daha götürür tekin bey siz bilirsinizKırmızı yandığında yaklaşık 5L kalıyor.yanlışmı kullanıyorum aracıyani şunuda söyleyeyim işle ev arası 12 km ve ortalama 50dk sürüyor yani 24 km yolum günde en az 50 gidiş dönüş okdar değil 30dk sürüyor 80dk yani bunlarda büyük bir etkendir tabiki ama nekadar?Uzun yolda 110km/h ile 60dk.'da 4.7L yaktığına göre, 80dk.'da 48km'lik menzilde 5.6L/100km yakması çok normal değil mi? Elektriğin çoğu dur-kalk için harcanırken, yakıtın çoğunu ısınmak için harcıyorsunuz.
Evet ahmet bey ort hiz 9 ila 15km kesinlikle gecmiyorOzaman bu degerler ist trafigi icin iyi gibi yani % 45 ile 50 arası tasarruflu
Ahmet bey siz bu araçların üretimine katkıda bulunanlardan birisiniz. tekin bey sizinde bilgileriniz ve merakınız yazdıklarınızdan malum belli.hibrit araçlara lpg olurmu olmazsa ne gibi sebeplerden dolayı olmaz. ecu çakışması teknik arıza gibi. tamamen meraktan. belki ilerde hibrit alıp lpg taktırırım.
EV moduna geçmenize gerek yok zira düşük süratlerde (59km/h'a kadar) zaten EV modunda hareket ediyorsunuz. EV modu max 30km/h ile Yazları da AC'yi daha az verimle kullanarak elektrik ekonomisi yapıyor. Özellikle kapalı garajlar için kullanılması gereken mod.Yukarda yazdığım bu cümleyi şöyle açıklayayım;Eco veya Eco iptal modun her ikisinde de, araç 59km/h hıza kadar yumuşak hızlanmalarda Ev Modunda ilerler.Akü şarj durumu iyi ise, Eco düğmesinin yanında bulunan Ev düğmesine basarak gösterge panosunda 2. EV ışığı yakılır ve yukarda bahsettiğim 30km/h hıza kadar olan özellik kapalı alanlarda yaşanır. Yazın çok sıcakta, Süper yoğun dur-kalk trafiktede kullanılabilir.
Teknik olarak kisişel düşüncem hibrite LPG takılmasının hiç bir zararı yok.Ancak yakıt tüketimi düşük oldugundan masrafları çok uzun kmlerde amorti edecektir.Biraz gereksiz gibi.