Gönderen Konu: Yaris Hybrid  (Okunma sayısı 220233 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid
« Yanıtla #100 : Kasım 08, 2013, 16:44:46 »
Elektrik motorunda hiçbir sürtünme olmadığı için sorunsuz bir kısım orası, yani arıza çıkması çok çok düşük bir ihtimal. Göle falan dalması lazım herhalde aracın ki buna da önlem almışlardır...

Geçen gün ben göle daldım bişi olmadı :))
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Kasım 08, 2013, 16:44:46 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Kasım 08, 2013, 17:17:17 »
Türkiye şartlarında şaşırmadım abi :D

Hele Ankaralılar için Melih amcamızın alt geçitlerinde belli bir risk var bu konuda, Toyota ona da özel önlem almıştır :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Kasım 08, 2013, 18:38:01 »
Türkiye şartlarında şaşırmadım abi :D

Hele Ankaralılar için Melih amcamızın alt geçitlerinde belli bir risk var bu konuda, Toyota ona da özel önlem almıştır :D

:) :)
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Kasım 11, 2013, 18:40:47 »
Dış ısı 3 dereceye ulaştığında ve altındaki her değişimde 3sn yanıp sönüyor. Dikkatli değilseniz bu değişimler kesinlikle algılanamaz, renkli yada sesli uyarı olsaydı daha etkili olabilirdi.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter
    • HYBRID
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 34 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Kasım 21, 2013, 10:35:48 »
Çok güzel paylaşımlarda bulunmuşşunuz hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum.nasipse bende yarın teslim alıcam ve izlenimlerimi fikirlerimi sizlerle paylaşacağım.
istanbulda sefaköy-merter arası sürekli araç kullandığımdan dolayı tercih ettim .daha önceki aracım km başı 57 krş yakıyordu bi nebze yarıya düşeceğini düşünüyorum inşallah
Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #105 : Kasım 21, 2013, 11:44:12 »
...istanbulda sefaköy-merter arası sürekli araç kullandığımdan dolayı tercih ettim .daha önceki aracım km başı 57 krş yakıyordu bi nebze yarıya düşeceğini düşünüyorum inşallah

Henüz İstanbul trafiğinde test edemedim ama 4.5L/100km gibi bir rakam çıkacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #106 : Kasım 24, 2013, 11:10:53 »
dün aracımı teslim aldım izlenim olarak fazlasıyla beni memnun etti okadar sessizki anlatılmaz yaşanır vites 10 numara hiçbirşey hissettirmiyor suan 102 km yaptım karma ve inanın hiçte ekonomik olsun diye özen göstermedenki zaten ole performans peşinde değlim kısmadan 4.3 lt yaktım 4 kişi yetişkin klimasız
3bin 5bin kmden sonra 3.5- 3.7 ltleri görmek hayal olmasa gerek
istanbul trafiğinde bugün test edeceğim paylaşırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #107 : Kasım 24, 2013, 11:16:21 »
dün aracımı teslim aldım izlenim olarak fazlasıyla beni memnun etti okadar sessizki anlatılmaz yaşanır vites 10 numara hiçbirşey hissettirmiyor suan 102 km yaptım karma ve inanın hiçte ekonomik olsun diye özen göstermedenki zaten ole performans peşinde değlim kısmadan 4.3 lt yaktım 4 kişi yetişkin klimasız
3bin 5bin kmden sonra 3.5- 3.7 ltleri görmek hayal olmasa gerek
istanbul trafiğinde bugün test edeceğim paylaşırım

Hayırlı olsun, hep güzel günlerde binmeniz dileğiyle, mevcut tüketiminiz çok güzel, İst. tüketiminiz bakalım kaç çıkacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Kasım 24, 2013, 17:30:49 »
gebzeden - bakırköye 4.7 l t bogaz köprüsüne kadar 100-120 km köprüden bakırköye ort 60 km ile 2 kişi bagaj dolu klimasız bir şekilde geldim
 istanbul trafiginde ise bakırköy - zeytinburnu  zeytinburnu- sefaköy arası 4.9lt
aracım suanda 190 kmde sanırım motor söle  3bin 5 bini bulursa açıldıktan sonra değerler düşecektir
belirtiyorum çok çok ekonomik kullanmadım korna çaldırtmadım yani nasıl gerekiyorsa o şekilde kullandım ama şunada eminim eğer daha dikkatli olsaydım 0.5lt aşağı çekebilirsiniz
yarın ev iş işev arası tekrar deneyeceğim bilgilendiririm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #109 : Kasım 24, 2013, 17:42:30 »
...motor söle  3bin 5 bini bulursa açıldıktan sonra değerler düşecektir
belirtiyorum çok çok ekonomik kullanmadım korna çaldırtmadım yani nasıl gerekiyorsa o şekilde kullandım ama şunada eminim eğer daha dikkatli olsaydım 0.5lt aşağı çekebilirsiniz

Yoğun ve hızlı trafikte Eco modu iptal ederseniz, artan performans ile yakıt tüketiminiz biraz daha alt seviyelerde kalabilir.
Ben hızlı tırmanışlarda böyle yaparak tüketimi aşağı çekmeyi başardım, sakin ve düz yollarda hemen Eco'ya geçmeyi geciktirmeyin.

3 - 5 bin km sonra araçta değil sizde değişim olacaktır, aracınızla bütünleşeceğiniz için veriminiz artacak, tüketiminiz düşecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Kasım 24, 2013, 17:49:43 »
Yoğun ve hızlı trafikte Eco modu iptal ederseniz, artan performans ile yakıt tüketiminiz biraz daha alt seviyelerde kalabilir.
Ben hızlı tırmanışlarda böyle yaparak tüketimi aşağı çekmeyi başardım, sakin ve düz yollarda hemen Eco'ya geçmeyi geciktirmeyin.

3 - 5 bin km sonra araçta değil sizde değişim olacaktır, aracınızla bütünleşeceğiniz için veriminiz artacak, tüketiminiz düşecektir.

evet tekin bey doğru ben eco moduna dikkat etmedim hep açıktı
hani eskiden derlerdi aracın motoru açılsın vs bi 4  yada 5 ful depo bitirdikten sonra daha ekonomik olur diye bakalım olacakmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #111 : Kasım 24, 2013, 18:15:33 »
hani eskiden derlerdi aracın motoru açılsın vs bi 4  yada 5 ful depo bitirdikten sonra daha ekonomik olur diye bakalım olacakmı

Eskiden motor yağları 5.000km'de değişirdi çünkü yağ yakarlardı, sekmanların etrafında yanık yağ kurumu oluştuğunda ki buna faydalı birikim denirdi, böylece motor sıkıştırma oranı kısmen yükselir ve performans artardı dolayısiyle yakıt tüketimi düşerdi.

Günümüzde motorları robotlar yapıyor ve sekman gömlek aralıkları nano ölçülerde çıkıyor, metal ve yakıt kaliteleri arttı, şimdilerde carbon birikimi istenmediği gibi performans artışıda beklenmez. Düzenli bakımlar yapılmadığı sürece yakıt tüketimi artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Kasım 25, 2013, 16:57:12 »
çok yokuş olmadı müddetçe istanbul trafiğinde 3.6 - 3.9  arası  değerlerini çok gördüm fakat atatürk havaalanı yokuşunda istemesende gazabasmak zorunda kaldığınızda ort 5.1- 5.4 değerlerini görüyor evden işe işten eve giderken ve gelirken 2 yokuş var bunlar benim aracın degerini arttırıyor yani 300m 500m lik çıkışlar ama acaip ortalama artırıyor sanırım ben depoya göre değer alıcam suan aracım 236 km yaptı deponun  2.5 / 8 lik kısmı azaldı yani hesaba dökersek sanırım kmde 22-23 krş yakıcak bir depo ile 750 -760 km göreceğiz benim için süper bir değer
yani çok çok özen göstererek kullanmıyorum ama memnunum yani yakıt konusunda,rahatlık konfor sürüş rahatlığı açıkcası gözüm arkada kalmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #113 : Kasım 25, 2013, 17:53:48 »
yani çok çok özen göstererek kullanmıyorum ama memnunum yani yakıt konusunda,rahatlık konfor sürüş rahatlığı açıkcası gözüm arkada kalmadı

Ortalama alırken çok acele etmemek gerekiyor, dolu depo ortalaması ile yarı depo ile alınan ortalamalar arasında dahi çok büyük farklar çıkıyor. Bu araçta 1kg'lık ilave ağırlık bile ortalamayı farklı çıkartıyor. Kırmızı ışık yanana kadar bekleyip ortalama sonucuna öyle bakmak gerekiyor, yaklaşık boş depo ile bu araçlar neredeyse yakmıyor..

Dolu depo ile trafikte bulunmaktansa, kırmızı ışık yandığında 100TL'lik max. yakıt koymak daha avantajlı gibi geldi bana.

Geçtiğimiz günlerde değiştirdiğim lastiklerle bile ortalamamda düşüş oluştu, yalnız kaç yüz gr. olduğuna şimdilik emin değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Kasım 25, 2013, 20:50:47 »
Ortalama alırken çok acele etmemek gerekiyor, dolu depo ortalaması ile yarı depo ile alınan ortalamalar arasında dahi çok büyük farklar çıkıyor. Bu araçta 1kg'lık ilave ağırlık bile ortalamayı farklı çıkartıyor. Kırmızı ışık yanana kadar bekleyip ortalama sonucuna öyle bakmak gerekiyor, yaklaşık boş depo ile bu araçlar neredeyse yakmıyor..

Dolu depo ile trafikte bulunmaktansa, kırmızı ışık yandığında 100TL'lik max. yakıt koymak daha avantajlı gibi geldi bana.

Geçtiğimiz günlerde değiştirdiğim lastiklerle bile ortalamamda düşüş oluştu, yalnız kaç yüz gr. olduğuna şimdilik emin değilim.

artık depo bitene kadar beklicez bakalım nekadar yakıcaz .kırmızı ısık yandıktan sonra sanırım bi 50km rahat gider

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2013, 20:57:26
yakıta okadar takıldıkkı diğer özellikleri unuttuk  :islik: bugün fark ettim araçta küllük yok onuda geçtim çakmaklıkta çakmak yok  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Kasım 25, 2013, 22:10:47 »
Ben olsam hemen dup taktirirdim. :)
Gule gule kullanin.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Kasım 26, 2013, 10:02:07 »
Ben olsam hemen dup taktirirdim. :)
Gule gule kullanin.
teşekkür ederim arif bey
hiç yakmayalım derken havaya uçup hiç olcaz  :P takılsada alışveriş merkezlerinde 2.sınıf muamelesi görüyorsun  :P  ya lpg den ben çok korkuyorum
valla şuanlık yakıtımdan memnunum inşallah hep öle olur

Mesaj Birleştirildi: Kasım 26, 2013, 14:46:36
evet bayiyi arayıp sordum yaris hybrid lerde küllük ve çakmak yokmuş tam çevreci çıktı bizimki  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 18000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Kasım 27, 2013, 21:21:47 »
Arkadaslar merhaba. bende hemen hemen 2 aydir kullaniyorum. Ancak bir sorum olacak size. Follow me home' nasil aktif edebiiliriz. Arabanin isiklari kitleyince ynmiyorda. Sanirim biyerden aktif etmek gerekli.  Arabanin donaniminda var biliyorum.
Toyota Yaris 1.5 HSD Hybrid SOL PREMIUM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #118 : Kasım 27, 2013, 21:44:59 »
Arkadaslar merhaba. bende hemen hemen 2 aydir kullaniyorum. Ancak bir sorum olacak size. Follow me home' nasil aktif edebiiliriz. Arabanin isiklari kitleyince ynmiyorda. Sanirim biyerden aktif etmek gerekli.  Arabanin donaniminda var biliyorum.

Yaris Hybrid Spirit aracımın kataloğundaki donanım listesinde Follow me Home özelliğinin varlığını gösteren Nokta bulunduğu halde, El kitabını da araştırdığım halde bir türlü nasıl çalıştığını bulamamıştım, aracın ön aydınlatması benim evin girişine ters olduğundan dolayı ihtiyacımda olmamıştı.

Biraz önce motoru stop edip tam araçtan ineceğim sırada küçük oğlum uzun sellektör verir gibi kolu çekti ve farlar kısa hüzmede takılı kaldı, yaklaşık 15sn yanık kaldıktan sonra söndü.

Sellektör kolu çekip sistemi aktif ettikten sonra hemen vazgeçerseniz kolu tekrar çekiyorsunuz, lambalar sönüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 18000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Kasım 28, 2013, 02:28:31 »
Tekin bey öncellikle tesekkürler siz benden baya tecrübelisiniz. Benim daha 2 ay oluyor. Ve gayet cok memnun kaldim.. Iyiki almisim diyorum hep.

Birsey daha sormak istiyorum size.

Torpido Soğutma islemini nasil  yapiyoruz. Ben bulamadim?
Toyota Yaris 1.5 HSD Hybrid SOL PREMIUM