0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
burda şanzıman yağıda dikkatimi çekti, o standart mı?
Portbagaj sürekli takılı dursun nolcak abi.
Bu arada Yeni Civic Rs gelmiş haberiniz olsun.1.5 litre 182 beygir.2017 model liste fiyatı 109 bin tl.
...Turbosu ufak bir turbo imiş, bu ne anlama geliyor tam bilmiyorum.
Turbo ile ilgili teknik bir sayfamız vardı.Küçük boyutlu turbo demek, düşük egzoz gazı, dolayısı ile alt devirlerde yüksek dönme gücü demek, dolayısı ile yüksek hava basma. Devir belli noktayı geçince, turbo hacim kapasitesi aşılacağı için güç düşer. Kimi Tsi larda alt devir için kompresör (kasnakla hareket alan) ve üst devir için turbo (egzoz gazı ile hareket alan) sistem kullanılır, bu sayede hem alt,hrm üst devirlet torklu olur. Örneğin Biturbo araçlarda bir küçük boyutlu, bir de büyük boyutlu turbo olur, alt ve üst devirlerde basınç sağlanır.
Ek olarak bazı araçlarda da geometrik olarak şekil değiştiren turbo kullanılıyor. Turbo pallerin açısı değiştirilerek hem düşük hem yüksek devirlerde tork sağlanıyor. Örneğin Mazda'nın turboları bu şekildedir.
Aracın kullanım kılavuzunda göremediğim bir bilgi:Pil 2 baklaya kadar düşmüş ve ışıklarda duruyorsunuz. Bir de baktınız benzin motoru pili bir miktar doldurmak için devreye girmiş. Ancak biliyorsunuz ki ışıklardan hemen sonra yokuş aşağı gideceksiniz ve piller zaten dolacak. O zaman ışıklarda dururken fren pedalına daha sert basın. Benzin motoru duracaktır.
bizim aracımıza port bagaj için bağlantı yeri var mı? yoksa işlem mi uygulanıyor. Fiesta da port bagaj girişleri vardı. Port bagaj girişi yok ise port bagaj taktırmam araca bir zarar verir mi?
Denedim hiç öyle bir şey olmadı, hatta köküne kadar frene bastım bana mısın demedi motor, bildiğini okudu gene.
Arkadaşlar merhabalar. Forumu yaklaşık 4 aydır takip ediyor ve paylaşımlarınızdan fazlasıyla bilgileniyor ve istifade ediyorum. Bu nedenle öncelikle hepinize teşekkürlerimi iletmek istiyorum.2016 Kasımında bir Yaris Hybrid alarak aranıza katıldım. Kasımdan bu yana aracımla ilgili bir sorun yaşamadım ve gayet memnunum. Bununla birlikte yaklaşık iki haftadır sol ön kapı içinden mi, sol ön çamurluk/kaput bölümünden mi geldiğini bir türlü kestiremediğim bir tıkırtı işitir oldum. Bu tıkırtı düz zeminlerde oluşan bir tıkırtı olmayıp, bozuk satıhlarda açığa çıkan bir ses. Arnavut kaldırımlarda, tırtıklı yollarda kendini çok belli eden ve ayrıca zaman zaman da bu tıkırtının vuruşunu direksiyonda hissettiğim bir yönü olan ses. Bu sesin yanında aşağı yukarı dört gündür de dururken direksiyon simidini kısa hareketlerle sağ / sol olacak şekilde çevirdiğimde tık/tık diye bir ses işitir oldum. Bilmiyorum, belki de ilk zamanlardan beri vardı da ben fark etmiyordum ancak; kapı ya da kaputtan gelen ve zaman zaman da tıkırtının vuruşunu direksiyonda hissettiğim sesin neden olduğu duyarlılık nedeniyle mi bu durumu fark eder oldum tereddüt yaşıyorum. Bu şikayetlerle servise baş vurdum, lakin test eden usta; direksiyondaki sesin normal olduğunu, direksiyonların elektrikli olması nedeniyle sola ve sağa çevirirken geçiş noktalarında ses yaptığını, bunun ise normal bir durum olmadığını, sol kapı yada sol kaput içinden geldiğini ifade ettiğim ses konusunda ise anormal bir durum olmadığını, bozuk satıhlarda her aracın bu türden sesler yapacağını (lakin ben bu sesleri son iki haftadır duymaktayım ) söyleyerek içimin rahat olmasını tavsiye etti. Fakat, yıllardır araç kullanan ve hep yeni araçlar kullanmış biri olarak bu açıklamaları beni elbette ki ikna etmeye yetmedi.Başta Tekin bey (BOZBEY) olmak üzere bu konudaki bilgi, düşünce ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica edeceğim. Şimdiden teşekkürlerimle...
Dediğim olayı tekrar tekrar denedim ama tam bir sonuç alamadım. Frene sert basınca bazen motor duruyor ama bu tesadüfen mi oluyor yoksa böyle bir olay var mı gerçekten diye kestiremedim açıkçası. Dolayısıyla videosunu da çekemedim tam emin olamadığım için...
Tam olarak, frene sert basınca (hill holder devreye sokmak gibi) motoru stop et diye bir yazılım yok, ihtiyaçta yok,Dediğim gibi, motorun sıcaklık ve son 5 - 10dk kullanım değerlerine göre şarj seviyesini ve termik motorun çalışma süresini düzenler. Örneğin son 5 - 10dk içinde dur kalk ile yol alıyorsanız, termik motor kısa süreli devreye girerek küçük şarjlar yapar. Zaten şarj seviyeside minimumda tutulur.