0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar iyi akşamlar. 2010 model 1.6 tam otomatik (ZRFE) ve LPG Lİ aracımın 70.000 km bakımı geldi. Kullanma kılavuzunda 0w-20 öneriliyor. Mobil-1 in 0w-20 sini bulamadım internette. Eskişehir sanayisine de bakacağım. Bundan önceki bakımını aracın önceki sahibi 5w-30 kullanmış. Kılavuzda özellikle 5w-30 kullanırsanız akabinde 0w-20 kullanın diyorlar. Sizlerin görüşleri nedir acaba? Hangi marka hangi yağ, ne önerirsiniz. Ayrıca filtrelerin (yağ, hava, polen vs. ) orjinal mi takmam lazım. Nereden tedarik edebilirim. Orjinal olduğunu nasıl bilebilirim, yani açıkçası kandırılmak için sizlere danışıyorum. Son olarak, motor yağı ve filtrelerin( polen, hava, yağ) dışında ne yapmam/yaptırmam gerekiyor.
Arkadaşlar merhaba, ağustos ayında 44000 kmde 40000 bakımı yaptırdım. Şu anda 54000 kmye geldim. Aracın garantisinin bitmesine üç hafta filan kaldı.aklımdaki seçenekler ise şunlar1-60 000 kmyi bekleyerek 60000 bakımı yaptırmak2- 57-58 bin civarında 60000 km yaptırmak3-50 000 bakımı yaptırıp 65binde 60000 bakımı yaptırmak4- yağ değişimi yaparak 60000 bakımını beklemekgibi seçenekler var. ne yapmamı önerirsiniz? bugüne kadar hep yetkili serviste bakım yaptırdım. artık yetkili serviste yaptırmayı düşünmüyorum ama orijinal yedek parçayı ufuk beyden tedarik etmeyi düşünüyorum.araç 1.4d4d dizel otomatik
Arkadaşlar auris 2012 1.4 dizel 75.000km ye geldi bakım yaptıracağım ama servise gitmek istemiyorum artık 75.000km neler değiştirmem gerekiyor yardımcı olurmusunuz
evet 10.000lerde oluyor ben 15.000 yağ kullanmıştım servise götürdüğümde kullanma kılavuzu mevcut değil
Sağol sedat'çım, araba nihayet kendine geldi.Ne egr'miş valla Sana da kolay gelsin,bakım aksatmamak lazım özellikle dizel ise
Parça tam olarak bu. Zaten ustanıza söylerseniz bilmesi lazım, içi kurum bağlamışsa büyük ihtimal çekişte sorun yaşarsınız..Ben son zamanlarda çok sorun yaşadım özellikle 1-2 viteslerde araba nerdeyse hiç çekmiyordu..Forumdan arkadaşlar nokta atışı ile yardımcı oldu, direk o parçayı söktürdüm ve balata spreyi işimizi gördü..Şu an çok memnunum hiç yapılmadı ise yaparsanız farkı göreceksiniz..
Kaputu açtığında, Auris koruma kapağını kaldırıyorsun zaten, radyatörün karşısında kalıyor..Yani arabanın kaputu açtığında motor bloğunun ön tarafında kalıyor..Ustanın bilmesi lazım, yoksa işin zor Benimkine söyledim hemen girişti işleme