0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kesinlikle benzinli motor her zaman dizel motordan daha iyi performansı çıkarır.Burdaki kıyas atmosferik benzinli motorla yapılıyor. günümüzdeki ufak dizel motorlarında performans vermesinin tek nedeni turbodur. turbo benzinli bir motorla aynı hacimdeki turbo dizel motor kıyaslanmaz bile.
tabi kesinlikle, hatta dağlar var diyebilirim araba, üretim yıllarına göre araçlar incelendiğinde, benzinli turbo araçlarda güce ulaşmak daha basit, zaten yakıt tipi ve yanma açısından düşünüldüğünde, benzin her zaman avantajlı, dizel zaten alternatif, en güncel örneği , turbo benzinli araçlar üretme işine yeni yeni sarılan bmw den verebiliriz.328i , 2.0lt 245ps320d, 2.0lt 184ps oluşacak performans farkını da tahmin etmek çok zor değil
evet anlatmak istediğimde bu hem dizel hem atmosferik motorlu araba kullanıyorum.Dizelcilere bir türlü anlatamıyorum tork hissi yüzünden uçuyoruz sanan dizelcilere ,lafım meclisten dışarı arkadaşlar kimse üstüne alınmasın. bazı arkadaşlarımdan biliyorum connect le doblola uçuyoruz sanıyorlar. aslında ibreye bakmıyorlar benim atmosferik motorda 2. viteste 10 sn de yakaladığım değeri 3. viteste 14 sn de yakalıyorlar hala daha o tork yüzünden olmadık performans düşüncelerine kapılıyorlar.ama iş tasarrufa geldimi tasarruflu kullanımda turbo dizel hem daha pratik hem daha seri.
Mehmet Can bey, ticari araçların hızlanmalarını bu konunun içine sokmayınız çünkü onların vites oranları farklıdır. Yoksa bende 2.0 diesel Mondeo'yla geçmekte zorlandığım uzun yol otobüsleri ve TIR'lardan bahsetmek zorunda kalıcam [/quote abianlatamadım sanırsam http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/corsa_subat_2012.pdf şu tablodaki teknik bilgileri incelerseniz ne demek istediğimi anlıcaksınız. opel corsa motorlarının teknik özellikleri sonuç itibariyle araç aynı . dizel tip motorların torkunun yüksek olduğunu ama 0-100 hızlanmalarının da yüksek olduğunu göreceksiniz.
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Mart 16, 2012, 22:06:40Mehmet Can bey, ticari araçların hızlanmalarını bu konunun içine sokmayınız çünkü onların vites oranları farklıdır. Yoksa bende 2.0 diesel Mondeo'yla geçmekte zorlandığım uzun yol otobüsleri ve TIR'lardan bahsetmek zorunda kalıcam [/quote abianlatamadım sanırsam http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/corsa_subat_2012.pdf şu tablodaki teknik bilgileri incelerseniz ne demek istediğimi anlıcaksınız. opel corsa motorlarının teknik özellikleri sonuç itibariyle araç aynı . dizel tip motorların torkunun yüksek olduğunu ama 0-100 hızlanmalarının da yüksek olduğunu göreceksiniz.Opelin bu modelinde aralarında 3sn lik fark var ama Corolla da 1.5sn lik bir fark var, normal trafikte normal sürüş koşullarında bunların hiç bir değeri yok. Genel anlamda aynı diyebiliriz. Matematiksel olarak elbette benzinli dieselden daha hızlı çevirmektedir.
Zafer bey, türkçe öğretmeni olmaya gerek yok, temel eğitim mezunu olmak yeterlidir noktalama için. Sizden yaptığım son alıntıda hiç bir noktalama işareti yok, yazınızı kontrol edin yeter. Hala geriliyorsunuz, farkedersiniz ki empoze lafım genel içindi, alınmanıza gerek yok, sakin olur, burada galip aramıyoruz, ortaya bilgiler koyup onları tartışıyoruz. Tabi bilimsel verilerle, güzel anlatımla. Mehmet Can, rallicilerin bir lafı vardı; güç güzeldir(başka şey de denir) ancak tork yarış kazandırır. Yüksek sürat güç gerektirir. Gücün iş yapma yeteneği ise torktur. Avensis ile Doblo arasında sadece benzinli-dizel farkı yok, bir sürü noktada farklılar. Arkadaşlar, atmosferik dizel motorlarda milyon km leri rahatç deviren bir sürü araç vardır. Çünkü dizel motor düşük devir çevirir ve bu yüzden az aşınır. Dizel yakıtın kendiside yağlayıcıdır vs. Bugün benzinli araçlara teknoloji konusunda dizeller öncülük yapmaktadır. Direk enjeksiyon, yüksek basınçlı enjeksiyon(enjektör çeşitleri), aşırı besleme, hatta yakın gelecekte olması muhtemel bujisiz benzinli. Dizel motorlar yapıları gereği benzinlilerden daha dayanıklıdır. Aşırı beslemeli dizellerde ise bazı nüanslara dikkat etmek gerekir. Sonuçta araç kullanmak bir kültürdür. Aracının aşırı beslemeli dizel olduğunu bilmeyen bir sürücü ile konuya hakim bir sürücünün araç ömürleri arasında dağlar kadar fark olacaktır. Bu arada tartışılabilir ancak biodizel denen bir olguda vardır. Yani dizel motorun yakıt alternatifleri daha esnektir benzinliye göre. Daha önce söylediğim gibi dizel yakıtı elde etmekte daha ucuzdur benzine göre. Vergi ise durumu farklı yerlere taşıyabiliyor.
Mehmet Can, rallicilerin bir lafı vardı; güç güzeldir(başka şey de denir) ancak tork yarış kazandırır. Yüksek sürat güç gerektirir. Gücün iş yapma yeteneği ise torktur. Avensis ile Doblo arasında sadece benzinli-dizel farkı yok, bir sürü noktada farklılar. abi megane 3 te kullandım oda aynı idi tork yüksekti ama hız yoktu. rallicilerinde o sözü söyleme sebebi düşük devirde bir handikapta kaldığında gaza bastığın da hızlanırken kazanacağı zamandır ki zaten ralli arabalarını beygiride yüksek . Abi yinede saygı duyuyorum tecrübelerinize gönderdiğim tabloda teknik olarak dediklerimi destekler nitelikte zaten. iyi akşamlar dilerim
Arkadaşlar, lütfen paylaşımlarınız kurallara uygun olsun. Bu sayede fayda sağlayabiliriz.
Sildiginiz mesajim uzerine Forum Kurallari'ni okudum ve silmenizi gerektirecek herhangi bir kurala rastlayamadim.
valla sağol zafer abi tam buydu anlatmak istediğim "0-10 RPM arasında müthiş bir hızlanma sağlar ama aracımız bu müthiş hızlanma zarfında topu topu 20 metre yol alır çünkü bu devirdeki beygir gücü sadece 38 HPdir!"
Noktalama işaretleri yok evet biliyorum uyarmanızı gerektirecek bir durum olmadığını belirtmek istedim. Son iletimde düzeldiğini de farketmişsinizdir. Burada sadece noktalama işaretlerinden dolayı uyarılmak tuhafıma gitti sadece binlerce ileti var ki ne özel isimler nede iletinin başlangıcı büyük harfle başlamıyor ve çok kötü bir Türkçe ile yazılıyor o an uyarmanız hoş olmadı gerginlik yok anlaşılmayacak uzlaşılmayacak bir durum yok.
vallahi bende kafamdaki sorulara yanıt buldum.. koltuğa yapıştırıyor yapıştırmasına ama gitmiyor sanki olduğu yerde yapıyor bunu