Gönderen Konu: Dizel almanın bir mantığı kaldı mı?  (Okunma sayısı 20916 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel almanın bir mantığı kaldı mı?
« Yanıtla #40 : Mart 16, 2012, 16:33:03 »
   Bir de herkes elindekini övme hastalığından kurtulsa :foto: Mesele ekonomi ise herkesin ekonomisi kendisine, ekonomim elverse 300- 400 hp lik benzinli motorlu (dizele kim bakar, onunla kim uğraşır) bir araca binerdim. Bana göre dünyanın en iyi arabası benzinli yaris şu sıralar, 5,8 litre şehir içi benzin ortalaması tutturdum. Yokuşları torksuz çıkıyorum. Yarış yapmıyorum, bir yerden, bir yere gitmekte kullanıyorum, iş görüyor. :D

Evet aynen öyle Amerika da yaşayan bir vatandaş Dizel mi Benzinli mi tartışmasına hiç girmez alır 3.0 motor Benzinli keyfine bakar Corollanın bile Amerika versiyonun da en düşük motor 1.8 benzinli Dizelinin adı bile yok bir kaç büyük otomobil markasının dışında Dizel motor seçeneği bile yok

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 16, 2012, 16:33:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 16, 2012, 16:36:55 »
Benzinli bir motora oranla dizel bir motorun tekrar motor yapılma aşamasında masrafı aynı mı diyorsunuz?

İkinci elde dizel araçlar daha yüksek km olmaları ve haliyle de daha fazla yıpranmış olmaları doğaldır problem çıkarma riski daha fazladır en azından ben kesinlikle tercih etmem

Son olarak alıntı yapmamışsınız ama benim yazıma istinaden yazdığınızı düşünerek yanıt verdim ekonomik olmasından vazgeçtim konfor olarak sizce hangi motor daha iyidir?

Benim sadece sessiz oluşundan dolayı bile  Benzinli motor tercihimdir.

Zafer bey, konuyu yukardan aşağıya doğru okuyunca genel olarak anladıklarıma istinaden bir yazı yazdım, sizin yazınıza istinaden değildi elbette.

Bitmiş Benzinli ile diesel motor arasındaki yenileme farkından bahsetmemiştim ama pazarlama aracı olarak kullanılmadıysa toplam yapacağı ekonomi sayesinde diesel'i toplamak sorun olmaz. Bunu söylerken kendi aracım için söylüyorum, yoksa 2. el bitmiş bir motoru alıp hemen tamire girişecekler için söylemiyorum, zaten konumuz bu değil.

Yine, konumuz eğer konforsa, elbette benzinli MM/AT otomatik şanzımanlı bir motor üstüne yoktur diyebilirim.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 16, 2012, 16:37:39 »
Dizel Corollalarda ki yağ yakma sorunundan dolayı turbo değişimleri garantiden değişti bende garanti bittikten sonra değişmeyenler ve bundan dolayı çıkacak olan maliyetten bahsettim bu risk her zaman için güncel tüm turbo araçlarda turbo başlı başına bence sorun kaynağıdır

Evet sadece yakıt kalitesinden dolayı Honda dizel araç göndermiyor ben biliyorum ve konunun  hakimi bir çok kişiden duydum

Yakıt kalitemiz maalesef kötü bu özellikle Diesel de böyle  benzinli aracın yakıt pompası ve donanımı dizele oranla çok değişik ekipmanlar dizel araç daha fazla yakıt seçiyor bunun aksini söyleyemezsiniz sanırım tabiki eğer aldığınız yakıt kirliyse benzinli aracın enjektörlerini de tıkayacaktır ama tamir masrafı da dizele göre daha az olacaktır.

Benzinli bir motora oranla dizel bir motorun tekrar motor yapılma aşamasında masrafı aynı mı diyorsunuz?

İkinci elde dizel araçlar daha yüksek km olmaları ve haliyle de daha fazla yıpranmış olmaları doğaldır problem çıkarma riski daha fazladır en azından ben kesinlikle tercih etmem

Son olarak alıntı yapmamışsınız ama benim yazıma istinaden yazdığınızı düşünerek yanıt verdim ekonomik olmasından vazgeçtim konfor olarak sizce hangi motor daha iyidir?

Benim sadece sessiz oluşundan dolayı bile  Benzinli motor tercihimdir.

mercedes, bmw,toyota,ford,rover vs. nin düşünemediğini bir honda mı düşünüyor merak ediyorum ?

garantisi biten turbolu dizel aracın turbo vs. arıza yaparda benzinlinin motoru vs. hiç mi arıza yapmaz ?

aynı model yılında biri benzinli diğeri dizel araçlardan dizel olanının km.sinin yüksek olması sahibine ettiği hizmet ve sahine sağladığı ekonominin ifadesidir.

dizel aracın motor aksamı ön düzene 20 kg lık bir etki yapar,benzinli araca takılan lpg aracın arka düzen parçalarına kaç kg ağırlık bindirir acaba ? depoyu doldursan sırf 35-40 kg yakıt eder ki depo,beyin vs. söylemiyorum bile.

sessizlik sizin için önemli bir başkası için ise tüp ile hacmi daralmış bagaj yerine geniş bagaj alanı daha önemli olabilir. corolla aile arabası ve bagaj hacmi kullanıcılar için önemli çünkü o bir aile aracı.

toyota dizellerin enjektörleri,yakıt pompaları diğer markalar kadar hassas değil. arkadaşımın renault megane dizeli çalışmazken aynı yakıt ile corollamın motor arıza vs. ışığı bile yanmadı ve aradan yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen. yapsaydı onunla yapardı arızayı ki depodan çıkan numunenin mazotun renk,yanıcılık vs. ile uzaktan yakından bir ilgisi olmamasına rağmen. benzinli aracı olan arkadaşın aracın çekici 150 km taşıyıp servise attı. (chevrolet) allahtan kaskoluyduda canı yanmadı (arkadaşın başına gelen olaydan sonra bir daha tanıdık kimse oradan yakıt almadı.)
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Mart 16, 2012, 16:57:08 »
Serkan kardeşim ben benzinli araç arıza yapmaz demiyorum ki diyemem de burada oluşacak aynı arızalarda dizel aracın tamir masraflarının daha fazla olacağıdır.
Honda konusun da bu işin uzmanlarından duyduklarımı ifade ettim sence neden getirmiyor dizel bir 1.6 Civic iyi olmaz mı? Yoksa Honda gibi bir firma Dizel motor üretemedi mi?  Türkiye bir dizel araç cennetiyken neden getirmiyor? Bence de markanın imajını kalitesiz bir dizelden sebep kötülemek istemiyor olabilir.
Dizel araçların fazla km yapmaları kullanıcısına sağladığı ekonomi düşünüldüğünde şirket araçları ve rent car şirketleri tarafından da tercih edilmesi de olabilir mi? Yoksa benim dizel aracım da olsa yılda yapacağım km bellidir eğer iş için kullanmayacaksam. LPG konusunda ise asla ama asla tercih etmeyeceğim bir yakıt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #44 : Mart 16, 2012, 17:02:18 »
2.2 Diesel motorlu Hondaların satış rakamları piyasanın en üstlerinde kaldığından getirmiyorlar diye biliyorum ve getirecek küçük hacimli diesel motorları var mı?.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Mart 16, 2012, 17:03:27 »
Zafer bey, konuyu yukardan aşağıya doğru okuyunca genel olarak anladıklarıma istinaden bir yazı yazdım, sizin yazınıza istinaden değildi elbette.

Bitmiş Benzinli ile diesel motor arasındaki yenileme farkından bahsetmemiştim ama pazarlama aracı olarak kullanılmadıysa toplam yapacağı ekonomi sayesinde diesel'i toplamak sorun olmaz. Bunu söylerken kendi aracım için söylüyorum, yoksa 2. el bitmiş bir motoru alıp hemen tamire girişecekler için söylemiyorum, zaten konumuz bu değil.

Yine, konumuz eğer konforsa, elbette benzinli MM/AT otomatik şanzımanlı bir motor üstüne yoktur diyebilirim.

2.2 Diesel motorlu Hondaların satış rakamları piyasanın en üstlerinde kaldığından getirmiyorlar diye biliyorum ve getirecek küçük hacimli diesel motorları var mı?.   

Evet Hondanın düşük hacimli bir dizel motoru yok ama Türkiye piyasasına ve Civic'e özel bir motor geliştirebileceğini düşünüyorum ama bekliyor öte yandan Accord 2.0 ve 2.4 Benzinli motorla geliyor ama ne hikmetse 2.2 Dizel motorlu bir Accord'da göndermiyor. Kaldı ki Türkiye'de 2.0 cc nin üstünde bir çok marka ve modelin Dizel versiyonu var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #46 : Mart 16, 2012, 17:10:08 »
Honda'nın küçük hacimli dizel motorlarla dünya piyasasına girme vakti çoktan geçti, zannedersem onlar küçük turbolu benzinli ve elektrikliler üzerine yoğunlaşıyorlar, zaten Honda herzaman sessizliğe, kaliteye ve donanıma daha çok önem vermiş bir markadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mart 16, 2012, 17:22:18 »
Honda'nın küçük hacimli dizel motorlarla dünya piyasasına girme vakti çoktan geçti, zannedersem onlar küçük turbolu benzinli ve elektrikliler üzerine yoğunlaşıyorlar, zaten Honda herzaman sessizliğe, kaliteye ve donanıma daha çok önem vermiş bir markadır.

Bu bence de bir pazarlama ve imaj meselesidir Honda bu konuda bence çok iyi bir noktadadır Amerika da Honda'nın yüksek hacimli dizel versiyonları satılmaktadır Honda araç sınıflarına göre kullandığı motor hacimleriyle de bu imajını hiç bozmamış ve hala sürdürmektedir. Civic ve Accorda pazar korkusu olmadan konfor ve kaliteden taviz vermeden olması gerekenden düşük hacimli bir motor kullanmayarak bu imajını korumaktadır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 16, 2012, 17:47:43 »
Amerikada dizel yakıt benzinle aynı fiyattan, hatta belkide daha yüksek fiyattan satılıyor
Adamlar zaten dünyayı sömürüyor, petrol üreten ülkelerin hepsi amerikaya çalışıyor, ayrıca
tüm zamanlarda dünyanın en büyük petrol üreticisi amerika, sadece Texas eyaletinden çıkan petrol, arapların tümünden fazla
adamlar düşünürmü artık ekonomiyi MEKOnomiyi,
zaten ülke büyük, yollar muazzam, kim kalkıp ta 1.3 veya 1.6 motorlu arabaya bakar(zenciler bile büyük araç kullanıyor)

Hondaya gelince , motosiklet üretimiyle başlamış ve deneyimlerini binek araçlara aktarmış bir firma olarak daima performanslı
araçlar üretmiş bir marka; ne işi var allaan dizeliyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 16, 2012, 17:55:02 »
senede 10 12 bin km yapan biri olarak dizel motora vereceğim farkı benzinli alıp donanıma vermekten yanayım. Ama senede 50 60 bin yapsaydım benzinliye yaklaşmazdım bile lpg olyına karşıyım zaten.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mart 16, 2012, 18:04:06 »
Dizel bir aracın Benzinliye göre ilerleyen dönemlerde arıza çıkarma olasılığı daha fazladır çok daha fazla motor için hayati önem taşıyan parçaları mevcuttur turbo yakıt pompası enjektörler vs vs Toyota'nın turbo sorunlarını hepimiz biliyoruz bu sorunlar garanti bittikten sonra ortaya çıkınca  maliyetlerinin ne olacağı da bilinmektedir  kullandığınız yakıtın kalitesi çok önemlidir ve bakım maliyetleri kim ne derse desin daha fazladır sadece ülkemizde kullanılan dizelin kalitesiz olmasına istinaden Honda Türkiye'ye dizel motorlu versiyon hiç bir model araç göndermemektedir farzedelim ilerleyen dönemlerde motorla ilgili bir arıza yaşadığımızda atmosferik bir benzinli motora oranla 2-3 katı bir onarım  maliyeti çıkacaktır konu yine gittikçe Dizel mi Benzinli mi yönüne doğru akıyor bu tamamen kişilerin kendi tercihidir bazı arkadaşlar dizel aracın sürüş keyfinin benzinliden daha iyi olduğunu falan belirtmiş ben buna sadece gülerim evet dizel bir araç torkunun yüksek olmasından dolayı sadece rampalarda bir avantaj sağlar ama ani hızlanmalarda kalkışlarda ve konforda benzinli ile boy ölçüşemez kaldı ki ilerleyen yıllarda motor sesinden bahsetmiyorum bile bu arada Dizel Corolla'yı epey test yapma imkanım oldu tecihim Benzinliden yöne oldu bunda düşük km yapmamın da rolü çok kim bilir belki tüm araçlarımın benzinli olmasının da bir rolü vardır. 1985 den beri Benzinli araç kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım bunu da belirteyim.
Arkadaşlar, lütfen yanlış ya da eksik bilgilendirmelerden kaçınalım. Servis fiyatları konusunda Mesut yöneticimiz detaylı bilgi vermiş, karşılaştırma bu şekilde olur, verileri paylaşanlara gülerek değil.
 Günümüz benzinli motorlarının da yenilemesi ucuz olmaz eskiye göre. Çünkü mekanik ve elektronik olarak gelişmişlerdir. Ayrıca eskisi gibi sanayide anlayan bulmakta pek olası değil. Tıpkı günümüz dizelleri gibi.
4afe ile valfmatik motorun yenileme maliyetini karşılaştırmak faydalı olacaktır. Dizellerde yaygınlaştığı için parça ve işçilik maliyetleri düşmüştür.
 Aşırı beslemeli her araçta yakıt ve bakım konusunda atmosferiğe göre daha hassas olmak gerekir.
 Ara hızlanma konusunda benzinli araç emsali dizele göre dezavantajlı bir durumdadır. Bunu seyahat esnasında rahatlıkla tespit edebilirsiniz.

Megane son nesilde ithal versiyonların bakımı 15, yerliler 20 bin km de bir. Ekrandan bu takip edilebilir zaten.
 Umarım kimse kırılmamıştır, mümkün mertebe, bizden olmayanı yerme, bizdeni övmek yerine bilgi ile paylaşım makul olur. Sonuçta mutlak benzinli ya da mutlak dizel üstün değildir. İster benzinli, ister dizel, herkese sevdikleri ile keyifli sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mart 16, 2012, 18:22:29 »
  Konuya uygun cevap vermek gerekirse, eğer benzine tekrar zam gelip ara tekrar açılmazsa dizel araç almanın mantığı törpülenmiştir. Böyle zamlar devam ederse otomobil almanın mantığı kaldı mı? Diye başlık açıp tartışmaya başlayacağız. :(   
 Bir de Çin de dizel araç kullanımı yok gibi sadece kamyonlar dizel. Benzin geçen sene gittiğimde yanlış hatırlamıyorsam 1,8 TL gibi bir rakamdı. Buna ne dersiniz? Bu adamlar dizel nimetinden neden faydalanmıyorlar acaba?
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #52 : Mart 16, 2012, 19:51:18 »
Konu başlığına uygun olarak, artan yakıt fiyatları nedeniyle, benzin ve diesel'i sadece yakıt olarak karşılaştırmak gerekirse;

Corolla Benzinli,  1.6 Dual VVT-i 6 ileri vites,  55L ile şehir içi 9.2L/100km =  598km yolu 247TL'ye yapıyor.
Corolla Diesel,    1.4  D4-D        6 ileri vites,  55L ile şehir içi 5.7L/100km =  965km yolu 220TL'ye yapıyor.
(Toyota web sitesinden alınmıştır)

Bu durumda aralarında depo bazında sadece 27TL fark kaldığını görüyoruz. Fakat diğer taraftan diesel'in 367km'lik fazladan yaptığı yol var.

Benzinlinin, 247TL'yla doldurulan 55L yakıt ile 598km menziline karşı, Diesel aynı mesafe için 34L'lik yakıt ile yetiniyor, 34L diesel tutarının 247TL olması için, L'sinin 7.26TL olması gerekir.

Sonuç olarak, bugünün Benzin fiyatının 4.5TL'de sabit kaldığını düşünürsek, Diesel L=7.26TL olana kadar bu yakıtı sorgulamamalıyız.

Yani diğer bir deyişle Diesel, Benzinden %60 daha pahalı olması gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #53 : Mart 16, 2012, 20:02:35 »
+1  demek isterdim ama   dizel araca fazladan verilen 10-15 bin tl  aklıma geliverdi  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #54 : Mart 16, 2012, 20:11:02 »
+1  demek isterdim ama   dizel araca fazladan verilen 10-15 bin tl  aklıma geliverdi  :islik:

Toyota web sitesinden alıntı;

Corolla 1.6 Comfort 46.400TL
Corolla 1.4 Diesel Comfort 53.600TL

Fark: 7.200TL, yukarda da, başka konularda da ne kadar sürede geri alınabildiği hesaplamaları yada diesel motorların tamir masrafları, bakım giderleri, konforu gibi konular yeterince anlatılmıştır. Sadece aralarındaki farkın 10 -15 bin olmadığını göstermek için örnekledim, diğer markalarda belki çok daha fazla olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mart 16, 2012, 20:13:55 »
Arkadaşlar, lütfen yanlış ya da eksik bilgilendirmelerden kaçınalım. Servis fiyatları konusunda Mesut yöneticimiz detaylı bilgi vermiş, karşılaştırma bu şekilde olur, verileri paylaşanlara gülerek değil.
 Günümüz benzinli motorlarının da yenilemesi ucuz olmaz eskiye göre. Çünkü mekanik ve elektronik olarak gelişmişlerdir. Ayrıca eskisi gibi sanayide anlayan bulmakta pek olası değil. Tıpkı günümüz dizelleri gibi.
4afe ile valfmatik motorun yenileme maliyetini karşılaştırmak faydalı olacaktır. Dizellerde yaygınlaştığı için parça ve işçilik maliyetleri düşmüştür.
 Aşırı beslemeli her araçta yakıt ve bakım konusunda atmosferiğe göre daha hassas olmak gerekir.
 Ara hızlanma konusunda benzinli araç emsali dizele göre dezavantajlı bir durumdadır. Bunu seyahat esnasında rahatlıkla tespit edebilirsiniz.

Megane son nesilde ithal versiyonların bakımı 15, yerliler 20 bin km de bir. Ekrandan bu takip edilebilir zaten.
 Umarım kimse kırılmamıştır, mümkün mertebe, bizden olmayanı yerme, bizdeni övmek yerine bilgi ile paylaşım makul olur. Sonuçta mutlak benzinli ya da mutlak dizel üstün değildir. İster benzinli, ister dizel, herkese sevdikleri ile keyifli sürüşler.

Hakan bey hangi konuda ve neye güldüğümü anladığınızı düşünüyorum ve iletim de bu konunun tamamen tercih meselesi olduğunu ve konunun dizel mi benzinli mi yönüne kaydığını belirttim paylaşılan verilere güldüğümü kimse söyleyemez ve itham edemez güldüğüm bir arkadaşın dizel aracın sürüş keyfi ve konforuna vermiş olduğu yanıttır nasıl daha konforlu olabilir ki sadece ses konusu da dahi olsa alıntı yaptığınız iletimi bir kez daha okumanızı tavsiye ederim yanlış bir şey mi yazmışım isteyen katılır isteyen katılmaz ayrıca her iletimde üstüne basa basa şahsi fikrim olduğunu belirtiyorum yineliyorum benim şahsi fikrim ve tercihim kesinlikle benzinli bir araç nedenini de ilk iletimde açıkça yazdım yılda 6000-8000 km yol yaptığımı da belirttim beni bizden olanı övme ile itham ediyorsanız diğerleri nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mart 16, 2012, 20:16:11 »
Sonra karşılaştırılan motorlar denk değil arada 30 bg gibi bir performans farkı var . 90 bg 1.4 benzinli bir motor bulmak lazım . valvematic le kıyaslansa aradaki fark çok daha düşücek yada bir tsi ile . yada 2.0 motorla kıyasla daha da artacaktır . eşit özellikte benzinli ve dizel motoru bulup kıyaslamak lazım diye düşünüyorum
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mart 16, 2012, 20:19:21 »
corollaların deposu 60lt miydi?

yani genel kullanımda tekin beyin yaptığı hesaba göre

Corolla Benzinli 41,3kuruş/km
Corolla Diesel   22.8kuruş/km tüketiyor.

yukarıdaki duruma göre, her km de dizelin 18.5kuruşluk bir avantajı var
10bin kmde 1850tl

0 km araçların arasında satın alırken ödenilen fark, 7200tl
yani yine aynı hesapla 38919 km yol yaptığınızda, dizel arabanın parasını çıkartıyorsunuz. Bildiğim kadarıylada toyota dizeller oldukça sorunsuz, 2yıl üzeri aynı araç kullanılacaksa, diesel avantajlı duruma gelebiliyor, tabi periyodik bakım masrafları hakkında hiçbir bilgim yok.
Sürüş zevki, devir çevirme sevdamdan ödün verecek, ve uzun süre aynı aracı kullanacak olsam bende dizel tercih edebilirdim.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mart 16, 2012, 20:25:14 »
Sonra karşılaştırılan motorlar denk değil arada 30 bg gibi bir performans farkı var . 90 bg 1.4 benzinli bir motor bulmak lazım . valvematic le kıyaslansa aradaki fark çok daha düşücek yada bir tsi ile . yada 2.0 motorla kıyasla daha da artacaktır . eşit özellikte benzinli ve dizel motoru bulup kıyaslamak lazım diye düşünüyorum
katılyorum, bir kaç g.kore firmasında eşit güçlerdeki benzinli ve dizel araçlar kıyaslandığında, benzinlilerin tüm hız aralıklarında performansı her zaman yüksek çıkmaktadır. Tabi performanslı kullanımda. Esneklik ölçümlerinde yüksek vitesler seçildiğinde aşırı beslemeden dolayı tabiki dizel çok daha iyi.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #59 : Mart 16, 2012, 20:26:01 »
Toyota web sitesinden alıntı;

Corolla 1.6 Comfort 46.400TL
Corolla 1.4 Diesel Comfort 53.600TL

Fark: 7.200TL, yukarda da, başka konularda da ne kadar sürede geri alınabildiği hesaplamaları yada diesel motorların tamir masrafları, bakım giderleri, konforu gibi konular yeterince anlatılmıştır. Sadece aralarındaki farkın 10 -15 bin olmadığını göstermek için örnekledim, diğer markalarda belki çok daha fazla olabilir.

90hp-124 hp   ve performans gibi şartlarıda eşitlemeye çalışırsak hesap iyice karışacaktır.   bu yakıt fiyatlarında  benzinli motora lpg binmeyi tercih ediyorum ( altımızda bir bombayla dolaşıyoruz oda ayrı bir konu) 2023 de kişi başı gelir 25 bin dolar ve borçsuz bir Türkiye olunca !  kurturuluruz bu hesaplardan  :blink: