0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir de herkes elindekini övme hastalığından kurtulsa Mesele ekonomi ise herkesin ekonomisi kendisine, ekonomim elverse 300- 400 hp lik benzinli motorlu (dizele kim bakar, onunla kim uğraşır) bir araca binerdim. Bana göre dünyanın en iyi arabası benzinli yaris şu sıralar, 5,8 litre şehir içi benzin ortalaması tutturdum. Yokuşları torksuz çıkıyorum. Yarış yapmıyorum, bir yerden, bir yere gitmekte kullanıyorum, iş görüyor.
Benzinli bir motora oranla dizel bir motorun tekrar motor yapılma aşamasında masrafı aynı mı diyorsunuz?İkinci elde dizel araçlar daha yüksek km olmaları ve haliyle de daha fazla yıpranmış olmaları doğaldır problem çıkarma riski daha fazladır en azından ben kesinlikle tercih etmemSon olarak alıntı yapmamışsınız ama benim yazıma istinaden yazdığınızı düşünerek yanıt verdim ekonomik olmasından vazgeçtim konfor olarak sizce hangi motor daha iyidir?Benim sadece sessiz oluşundan dolayı bile Benzinli motor tercihimdir.
Dizel Corollalarda ki yağ yakma sorunundan dolayı turbo değişimleri garantiden değişti bende garanti bittikten sonra değişmeyenler ve bundan dolayı çıkacak olan maliyetten bahsettim bu risk her zaman için güncel tüm turbo araçlarda turbo başlı başına bence sorun kaynağıdırEvet sadece yakıt kalitesinden dolayı Honda dizel araç göndermiyor ben biliyorum ve konunun hakimi bir çok kişiden duydumYakıt kalitemiz maalesef kötü bu özellikle Diesel de böyle benzinli aracın yakıt pompası ve donanımı dizele oranla çok değişik ekipmanlar dizel araç daha fazla yakıt seçiyor bunun aksini söyleyemezsiniz sanırım tabiki eğer aldığınız yakıt kirliyse benzinli aracın enjektörlerini de tıkayacaktır ama tamir masrafı da dizele göre daha az olacaktır.Benzinli bir motora oranla dizel bir motorun tekrar motor yapılma aşamasında masrafı aynı mı diyorsunuz?İkinci elde dizel araçlar daha yüksek km olmaları ve haliyle de daha fazla yıpranmış olmaları doğaldır problem çıkarma riski daha fazladır en azından ben kesinlikle tercih etmemSon olarak alıntı yapmamışsınız ama benim yazıma istinaden yazdığınızı düşünerek yanıt verdim ekonomik olmasından vazgeçtim konfor olarak sizce hangi motor daha iyidir?Benim sadece sessiz oluşundan dolayı bile Benzinli motor tercihimdir.
Zafer bey, konuyu yukardan aşağıya doğru okuyunca genel olarak anladıklarıma istinaden bir yazı yazdım, sizin yazınıza istinaden değildi elbette.Bitmiş Benzinli ile diesel motor arasındaki yenileme farkından bahsetmemiştim ama pazarlama aracı olarak kullanılmadıysa toplam yapacağı ekonomi sayesinde diesel'i toplamak sorun olmaz. Bunu söylerken kendi aracım için söylüyorum, yoksa 2. el bitmiş bir motoru alıp hemen tamire girişecekler için söylemiyorum, zaten konumuz bu değil.Yine, konumuz eğer konforsa, elbette benzinli MM/AT otomatik şanzımanlı bir motor üstüne yoktur diyebilirim. 2.2 Diesel motorlu Hondaların satış rakamları piyasanın en üstlerinde kaldığından getirmiyorlar diye biliyorum ve getirecek küçük hacimli diesel motorları var mı?.
Honda'nın küçük hacimli dizel motorlarla dünya piyasasına girme vakti çoktan geçti, zannedersem onlar küçük turbolu benzinli ve elektrikliler üzerine yoğunlaşıyorlar, zaten Honda herzaman sessizliğe, kaliteye ve donanıma daha çok önem vermiş bir markadır.
Dizel bir aracın Benzinliye göre ilerleyen dönemlerde arıza çıkarma olasılığı daha fazladır çok daha fazla motor için hayati önem taşıyan parçaları mevcuttur turbo yakıt pompası enjektörler vs vs Toyota'nın turbo sorunlarını hepimiz biliyoruz bu sorunlar garanti bittikten sonra ortaya çıkınca maliyetlerinin ne olacağı da bilinmektedir kullandığınız yakıtın kalitesi çok önemlidir ve bakım maliyetleri kim ne derse desin daha fazladır sadece ülkemizde kullanılan dizelin kalitesiz olmasına istinaden Honda Türkiye'ye dizel motorlu versiyon hiç bir model araç göndermemektedir farzedelim ilerleyen dönemlerde motorla ilgili bir arıza yaşadığımızda atmosferik bir benzinli motora oranla 2-3 katı bir onarım maliyeti çıkacaktır konu yine gittikçe Dizel mi Benzinli mi yönüne doğru akıyor bu tamamen kişilerin kendi tercihidir bazı arkadaşlar dizel aracın sürüş keyfinin benzinliden daha iyi olduğunu falan belirtmiş ben buna sadece gülerim evet dizel bir araç torkunun yüksek olmasından dolayı sadece rampalarda bir avantaj sağlar ama ani hızlanmalarda kalkışlarda ve konforda benzinli ile boy ölçüşemez kaldı ki ilerleyen yıllarda motor sesinden bahsetmiyorum bile bu arada Dizel Corolla'yı epey test yapma imkanım oldu tecihim Benzinliden yöne oldu bunda düşük km yapmamın da rolü çok kim bilir belki tüm araçlarımın benzinli olmasının da bir rolü vardır. 1985 den beri Benzinli araç kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım bunu da belirteyim.
+1 demek isterdim ama dizel araca fazladan verilen 10-15 bin tl aklıma geliverdi
Arkadaşlar, lütfen yanlış ya da eksik bilgilendirmelerden kaçınalım. Servis fiyatları konusunda Mesut yöneticimiz detaylı bilgi vermiş, karşılaştırma bu şekilde olur, verileri paylaşanlara gülerek değil. Günümüz benzinli motorlarının da yenilemesi ucuz olmaz eskiye göre. Çünkü mekanik ve elektronik olarak gelişmişlerdir. Ayrıca eskisi gibi sanayide anlayan bulmakta pek olası değil. Tıpkı günümüz dizelleri gibi.4afe ile valfmatik motorun yenileme maliyetini karşılaştırmak faydalı olacaktır. Dizellerde yaygınlaştığı için parça ve işçilik maliyetleri düşmüştür. Aşırı beslemeli her araçta yakıt ve bakım konusunda atmosferiğe göre daha hassas olmak gerekir. Ara hızlanma konusunda benzinli araç emsali dizele göre dezavantajlı bir durumdadır. Bunu seyahat esnasında rahatlıkla tespit edebilirsiniz. Megane son nesilde ithal versiyonların bakımı 15, yerliler 20 bin km de bir. Ekrandan bu takip edilebilir zaten. Umarım kimse kırılmamıştır, mümkün mertebe, bizden olmayanı yerme, bizdeni övmek yerine bilgi ile paylaşım makul olur. Sonuçta mutlak benzinli ya da mutlak dizel üstün değildir. İster benzinli, ister dizel, herkese sevdikleri ile keyifli sürüşler.
Sonra karşılaştırılan motorlar denk değil arada 30 bg gibi bir performans farkı var . 90 bg 1.4 benzinli bir motor bulmak lazım . valvematic le kıyaslansa aradaki fark çok daha düşücek yada bir tsi ile . yada 2.0 motorla kıyasla daha da artacaktır . eşit özellikte benzinli ve dizel motoru bulup kıyaslamak lazım diye düşünüyorum
Toyota web sitesinden alıntı;Corolla 1.6 Comfort 46.400TLCorolla 1.4 Diesel Comfort 53.600TLFark: 7.200TL, yukarda da, başka konularda da ne kadar sürede geri alınabildiği hesaplamaları yada diesel motorların tamir masrafları, bakım giderleri, konforu gibi konular yeterince anlatılmıştır. Sadece aralarındaki farkın 10 -15 bin olmadığını göstermek için örnekledim, diğer markalarda belki çok daha fazla olabilir.