Gönderen Konu: Dizel almanın bir mantığı kaldı mı?  (Okunma sayısı 20914 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel almanın bir mantığı kaldı mı?
« Yanıtla #120 : Mart 17, 2012, 12:33:30 »
Amma konu açmışım be :) herkes ansiklopedik bilgiler veriyor ne güzel...Bana yakında en güzel konu başlığı açan üye ödülü vermesi lazım :)
Bu arada herkes çoğunlukla dizel ve benzinlinin güçlerinden bahsetmiş..ama bence ekonomi daha önemli günümüzde.Çünkü neredeyse hepimiz sürekli şehir içindeyiz ve sürat yapmaya pek de şansımız olmuyor..Önceki fiyatlara göre dizel araçlar çok modaydı ancak şimdi aradaki fiyat farkı kapanınca benzinliye veya benzin+LPG'ye talep artacak.
Allah herkese önce sağlık versin..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Mart 17, 2012, 12:33:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Mart 17, 2012, 12:42:24 »
Hakan bey'e açıklamaları için çok teşekkür ediyorum, araştırmadım ama aklımda kalanı yazmak isterim, F1 motorlarda da tork sayısı bg sayısından fazladır, zira yine Hakan bey'in açıkladığı gibi normal şartlarda karşıdan gelen havayı ve yerçekimini yenebilmek için tork'a ihtiyaç vardır. İdeal olan bu değerlerin eşit yada torkun kısmen daha büyük olmasıdır.

Benzinli araçtan diesel araca geçenlerin ilk intibaları, motorun ne kadar güçlü olduğudur. Oysa bu bir yanılgıdır, şu anlamda yanılgıdır, çünkü günlük kullanımda benzinli motorları kullananlar düşük devirlerde kullandıklarından genelde kimse max tork'a ulaşamaz yada max. tork üreten devire çıkmak istemez, oysa dieselde istemeden max. tork kullanılır. Aynı kişi her iki aracı da aynı trafik şartlarında aynı stil ile kullandığında, diesel motorda daha rahat eder, 1-ara hızlanmalar ve ivmelenmeler daha çabuk olur 2- sağlanan ekonomi nedeniyle gaza basmaktan yani iş üretmekten korkmaz.

Yeni nesil teknolojilerde ekonomiye, aerodinaminin yanısıra gücün artırılmasıyla ulaşılmaktadır ve bu ancak turbo uygulamalarıyla gerçekleşmektedir, BMW yeni yaptığı benzinli motorundan diesel verimi almak için 3 turbo uygulaması yapmıştır ki bunlar zaten F1 uygulamalarıdır.

Burada konuştuklarımız, hangi motor hangisini geçerden ziyade, konu başlığından fazla sapmadan, hangi motor bu trafik şartlarında bana en az yakıtı harcatır olmalı. Yoksa şuradan, 1.0L Turbo motorda LPG kullanan bir rallici çıkacak ve hepimizi geçecektir.   

Size katılıyorum Tekin Bey ama benzinli araçlardan da yakın zamanda dizele yakın verim ve torkları düşük devirlerde veren araçlar ekonomik olarak üretilmeye başlayacak ümit ediyorum. ( Hali hazırda var ama biraz pahalı satılıyor ve çok ekonomik değil, vw polo gti 1.4 180 ps 250 nm @ 2000-4500 rpm)
Dolayısıyla bu sürekli bir üstünlük değil, insanlar dizel üzerine fazla eğildiği için böyle oldu. Sinüs eğrisi benzinli lehine yükselişe geçebilir.
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Mart 17, 2012, 12:47:54 »
Faruk bey, elinize sağlık, tamamı doğru bir bilgi paylaşımı olmuş.

Yakında bu güçlerin daha fazlalarını elektriklilerle sağlıyor olacağız.

1400cc benzinli = 150hp 368nm tork (kalkış anından son sürate kadar sağlanan verimdir)

Yeterki bir an evvel ucuzlasınlar, alttaki linki inceleyiniz.

http://www.chevrolet.com.tr/modellerimiz/volt/index.html?cid=PPC_TR_Central_BR_Volt

Teşekkür ederim. Sizin iletinizi okumadan yazmıştım üsttekini kusura bakmayın Tekin Bey, ancak hemen hemen aynı şeyleri düşünmüşüz.  :)
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Mart 17, 2012, 12:55:41 »
Zafer bey Hakan yöneticim adına konuşmam söz konusu olamaz ancak şu kadarını söyleyim şayet yapmış olduğunuz alıntı,mesaj yada linklerde forum kurallarına aykırı bir durum varsa kuralların uygulanması kadar doğal bir şey yok.
Konuları tartışırken basit şeyler de alınganlık yapmamak lazım.Şayet bir soru yada sorunuz  var ise moderatöre bildirerek sonuç almanız mümkün.Ancak yeri gelmişken bazen ikinci süveyş kanalını açmamız istenebiliyor ki bu imkansız.

Konu  ve diğer konulardaki paylaşımlarınızı bekleriz.

Mehmet Ali bey forum kurallarına aykırı bir durum yok.Bu sizlerin fikir ve düşüncelerinize ters olsa da incelenmesi ve insanların bir şey öğrenmesi için verilen bir link silinmemeliydi. Link silindi diyelim o linkteki yazıdan alıntı yaptığım tüm mesajlar da silinmiş.Alınganlık yapılması benim için gayet doğaldır, nedeni ise dünkü yazılarımda Hakan beyle fikir ayrılığına düştüğümüz noktada forumda cümle başlangıcında ve özel isimler dahil küçük harfle başlayan ve Türkçeyi katleden binlerce ileti varken (bu konuda da dahil)  sadece noktalama işaretleri için uyarılmam zamanlama açısından hiç hoş olmamıştır. Ben bu konuda yanlış anlaşılmadan dolayı bir şeyleri empoze etmek,verilere gülmek,benim olanı övmekle vs suçlamalarla karşı karşıya kaldım. Rica ediyorum bu konudaki göndermiş olduğum iletileri gözden geçiriniz forum kurallarına aykırı herhangi bir kelime,reklam,zorlayıcı vs bir durum olmamıştır. Özür dilerim ama orada oturmak ahkam kesmekle olmuyor yani her şey benim elimde işime gelmeyen yeri silerim ceza veririm falan gibi dün aynen bunlar yaşanmıştır.Kaldı ki bu forum da düşüncelerimizi özgürce tabi ki forum kuralları içerisinde ifade edemeyeceksek burada olmamızın da bir anlamı yok diye düşünüyorum. İyi forumlar. Sevgi ve saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Mart 17, 2012, 13:16:06 »
Yakıttaki ötv+kdv sayesinde herkes hesapta kitapta, araştırıp öğreniyor, tartışıyor ve en doğrusunu bulmaya çalışıyor.  :alkis:

Halbusi bak elin arabına, yaymış entariyi, pedallar arasında pervane, keyif keka.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Mart 17, 2012, 14:17:17 »
Zafer bey Hakan yöneticim adına konuşmam söz konusu olamaz ancak şu kadarını söyleyim şayet yapmış olduğunuz alıntı,mesaj yada linklerde forum kurallarına aykırı bir durum varsa kuralların uygulanması kadar doğal bir şey yok.
Konuları tartışırken basit şeyler de alınganlık yapmamak lazım.Şayet bir soru yada sorunuz  var ise moderatöre bildirerek sonuç almanız mümkün.Ancak yeri gelmişken bazen ikinci süveyş kanalını açmamız istenebiliyor ki bu imkansız.

Konu  ve diğer konulardaki paylaşımlarınızı bekleriz.

Onceden mesajim silinerek uzerine, kurallara uygun mesaj atalim dendi. Forum Kurallari'ni foruma basladigim gun okumustum, tekrar gozden gecireyim istedim hatali miyim diye, kurallarda mesajimin silinmesine meden olacak bir madde goremedim. Bunu soylemem uzerine yukaridaki mesajlardaki gibi saglikli degil sadece link paylasmak denildi.

Saglikli degil cumlesine daha sonra donecegim. Ben bunun uzerine derleme seklinde alinti yaptim, bu alintinin son paragrafi buyuk harfle yazilmis, butun iyi niyetimle uzgun oldugumu belirtip kucultemeyecegimden bahsettim, zira paragraf bir alintidir ve tek tek kelimeleriyle ugrasamam ben. Buna ne zaman ayirabilirim ne de emek. Bunu belirttigim halde benden paragrafi kucultmem isteniyor. Simdi saglikli olan nedir sizce? Ben acik konusmak isterim ki o pargrafi degistirmeyecegim, eger sakincali goruyorsa yonetim ya mesajimi siler veya gonullu bir yonetici duzenler, benim bir yaptirimim olmayacak ozellikle protesto etmek adina.

Ben burada farkli bir kaynaktan bilgi aktarmaya calisirken surekli engellerle karsilasiyorum, resmen savas halindeyim bilgiyi iletebilmek icin. Kendime guluyorum acikcasi, neden ugrasiyorsun kendileri bilir diyorum ama olmuyor iste, vicdan mi desem ne desem.

Link tek basina saglikli degil. Alintida, alinti yapilan kisinin hatalari alinti yapana yukleniyor. Ben anlamadim bu isi.

Konu sahibinden ve forum kullanicilarindan bu mesaj icin ozur dilerim. Fakat hangi dusunceyle konuldugunu bilmedigim bir forum kurali nedeniyle 100 mesajim olmadigi icin sikayet konusu acma hakkim yok.

Konununda aslina bakarsaniz uzayacak bir tarafi yok. Once ihtiyaclara uygun arac belirlenir, sonra motor secenekleri incelenir, basit matematik hesaplarla ortalama kullaniminiza gore fiyat/performans orani cikarilir. Olay budur. Zaten konuya attigim ilk mesaj ornek temsil etmesi icindir. Corolla bazinda 2-3 yildan uzun kullanacak kisiler icin dizel daha iyi bir secenektir. Diger marka ve model araclar benzer hesaplarla incelenebilir. Suan ismini hatirlayamadigim icin ozur dilerim, tipki Yaris 1.0 kullanan beyefendinin kendi kullanimina gore hesabiyla benzinlinin daha ekonomik olmasi gibi.

Anlatmak istedigim nokta, arac kullanimi bir standart degildir, gorecelidir ve her surucude degisiklik gosterir. Bu nedenle otomobil alirken de genel gecer bir durum asla olmayacaktir. Yani birisi cikip bana dese ki sifir Passat aldim senin Corsa B aracindan her yonuyle guzel, cevabim kelimelerle degil aracimi parkettigim yeri isaret ederek olurdu. Bu anlattigim sebeplerden oturu gunumuz kosullarinda benzin ve dizel yakitli araclarin birbirlerine karsi net bir ustunlugu yoktur, ustunluk degiskenlerini sizin kullanim durumunuz belirleyecektir.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Mart 17, 2012, 14:44:22 »
 Zafer ve Gökhan bey, Mehmet yöneticimiz durumu çok güzel açıklamış. Hiç bir yazı olmadan, içindeki kimi bilgilerin doğruluğu tartışılır olduğu bir linki vermenin faydası yok, zararı vardır. O linkten alıntı yapıp kaynağı gösyermemek, ya da o alıntı paylaşımın türkçeye uygun olmaması silinmesi için yeter şarttır. Öncesinde ve sonrasında gerekli uyarılar yapılmıştır. Bu uyarıların dikkate alınması ve gerekli düzenlemelerin yapılması arzumuzdur. Konudaki uyarıları sadece kendi üzerlerinize almayın lütfen. Paylaşımlarda ise mümkün mertebe kontroller yapılmaktadır, gözden kaçan yerleri "moderatöre bildir" sekmesi ile sizlerde belirtebilirsiniz.

Konuya dönecek olursak, benzinli motorlu bir gemi ya da tren gördünüz mü hiç? Peki dizel yakıtlı uçak? ;):) Aslında bu genel durumu özetler niteliktedir, içten yanmalı motorlardan dizel ve benzinle çalışanların birbirine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Burada ortaya konan fikirler ile bunlar anlaşılır duruma gelmektedir aslında ve paylaşımda bulunan, soru soran herkesin sayesinde olmaktadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Mart 17, 2012, 15:18:35 »
Dizel benzinli konusu yüz kere konuşuldu.Çok yeni değil.Alıp almamada mantığa bakılmaz.Hakan Bey özetlemiş.Son derece değerli bilgiler vermiş.Dizel araba almanın mantığı var mı?Ya benzinli alıp 50.000 liralık araca tüp takmanın mantığı var mı?Kimilerine göre var veya kimilerine göre yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Mart 17, 2012, 17:58:32 »
kesinlikle tamamen hesap kitap işi . zaten turbo dizelle atmosferik benzinli karşılaştırıldı hep.Dizel ralli arabası yada formula 1 arabası varmı ki turbo destekli benzinli hepsi . demek istediğim benzinli motor dizel motordan daha performanlıdır. ama devir ekonomi devri :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Mart 17, 2012, 20:50:19 »
kesinlikle tamamen hesap kitap işi . zaten turbo dizelle atmosferik benzinli karşılaştırıldı hep.Dizel ralli arabası yada formula 1 arabası varmı ki turbo destekli benzinli hepsi . demek istediğim benzinli motor dizel motordan daha performanlıdır. ama devir ekonomi devri :)

En performanslı motor, teknolojide gelinen en son noktaya göre değişkenlik gösterir, bu bir yarıştır.
Bu yarışın amacı, en ekonomik en performanslı en uzun ömürlü motoru üretebilmektir.

Porsche diesel motor ile satışta,
Le Mans yarışlarında 1. liği defalarca kazanmış Audi R10 TDİ var,
Sessiz sedasız F1 diesel motor hazırlıkları devam etmekte  http://www.autoblog.com/2007/02/12/diesel-in-f1-ferrari-driver-thinks-so/
Amerikada her geçen gün diesel satışları çoğalmakta,
Türkiyede diesel'e gösterilen talep hepimizin malumudur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Mart 18, 2012, 00:27:52 »
Zafer, Gökhan ; Sormayın valla  ya , benimde resmimi silmişlerdi erotik diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Mart 18, 2012, 21:38:49 »
Zafer, Gökhan ; Sormayın valla  ya , benimde resmimi silmişlerdi erotik diye
yav Kemal abi; sana kızmak mı lazım, yoksa espiri anlayışına katılmak mı, yoksa gülmek mi lazım karar veremedim.Senin konunda olay farklıydı buradaki farklı.
Şimdi konuya dönersek Kemal hocam honda da deisel üretmeye başladı.Mersoyu satıp diesel honda mı alsam?
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #132 : Mart 20, 2012, 14:17:58 »
F1 motorlarda da tork sayısı bg sayısından fazladır   
Zaten piyasadaki tüm motorlarda tork beygirden yüksek rakamlıdır , kaldı ki birim olarak aynı değeri ifade etmeyen iki rakamı fazla yada az olarak nasıl kıyasladınız onu hiç anlamadım..
Konuya bir de şu açıdan bakalım derim , genel olarak hep şu hataya düşülmüş ; 1600 cc benzinli bir araçla 1400 cc dizel bir araç kıyaslanmış ve bunlardan biri atmosferik iken diğeri aşırı beslemeli. Yani kıyaslama adil olmamış.
Madem ki dizel-benzinli kıyaslaması yapıyoruz o zaman ikisininde aynı hacimde ve turbo beslemeli olması gerekir.

corolla 1400 cc dizel şehir içi tüketim             : 5.7 litre/100 km   ---  beygir gücü : 90 hp   tork: 205/1800-2800 Nm/dd
vw jetta 1400 cc tsi benzinli şehir içi tüketim : 8.2 litre / 100 km ---  beygir gücü : 122 ps tork: 200 / 1500-4000 Nm/dd

Eğer ki corolla 1.6 ve 1.4 kıyaslamasında yaptığımız hacim farkını benzinli lehine azaltırsak :

corolla 1400 cc dizel şehir içi tüketim             : 5.7 litre/100 km  ---  beygir gücü : 90 hp   tork: 205/1800-2800 Nm/dd
vw jetta 1200 cc tsi benzinli şehir içi tüketim : 7.1 litre / 100 km---  beygir gücü : 105 ps tork: 175 / 1550-4100 Nm/dd

Bence öncelikle şu önemli ; performans olarak birbirine daha yakın olan 1.2 tsi ve 1.4 d4d arasında yakıt tüketimi olarak uçurum bulunmamaktadır. 1.2 tsi motor kendi gibi turbo beslemeli dizele göre küçük hacimli olmasına rağmen 105 beygir güç üretmekte ve 30nm daha az torku daha geniş devir bandında vererek bu açığı da kapatmaktadır. Ayrıca aralarında 1.4 litrelik bir tüketim farkı vardır , bu kanımca çok düşük bir farktır.

1.4 tsi motor ise performans olarak kendisi gibi turbo beslemeli olan dizel motorun çok üzerindedir. fakat bunun maliyetide aradaki 2,5 litrelik yakıt farkına yansımaktadır. Ama kişiden kişiye değişecek bu durumda kimi performansı , kimi ekonomiyi tercih edebilir.

Sonuç olarak şunu belirtmek istiyorum , ben 2000 cc dizel araç kullanmaktayım ve performansım 1.4 tsi motorla aynı seviyelerde. Yakıt olarak da kış aylarında 100 km de 7.5 litre mazot tüketiyorum.Bu durumda oluşan performanslar eşit olduğunda ben de neredeyse benzinli motorla eşit yakıt tüketmiş oluyorum.

Bir diğer aracım 1.4 motor honda jazz i-shift le de bir corolla dizelle performansım yakın ve şehir içinde 100 km de 5.5 litre benzin tüketiyorum , hem de otomatik viteste.

Bu durumda seçim sizin. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Mart 20, 2012, 15:02:12 »
Elbette her iki değerde aynı şeyi ifade etmiyor. "F1 motorlarda da tork sayısı bg sayısından fazladır"  demekle şunu kastettim; bu değerler ne kadar birbirine yakın olursa hızlanmalar o oranda fazla olmakta, değerler arası ne kadar fazla olursa yakıt tasarrufu o oranda fazla olmaktadır.

Türkiyede satılmakta olan Toyotalarda, birbirine çok yakın güçlere sahip, farklı motorları ve aynı kasaya sahip olan bu modelleri birbiriyle kıyaslamak kadar doğal birşey olamaz. Çünkü aralarında %40hp güç farkı ve buna ters orantılı %30nm tork farkı bulunmaktadır. Normal kullanım şartlarında iş verimleri aynıdır.  Her iki motora sahip aynı kasanın aile otomobili olarak satılmasıda bunu desteklemektedir yani ikisinden hiçbiri performans otomobili değildir. İkiside birbirine alternatiftir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Mart 20, 2012, 16:15:04 »
Ben şöyle bir örnek vereyim bu konu ile ilgili olarak.Bilirsiniz Le Mans 24 saat yarışları markası ne olursa olsun bütün araçlar için zor bir yarıştır.Bu yarışı senelerdir Audi'nin Consept ve Turbo dizelli aracı kazanıyor.Diğer araçların çoğu benzinli bildiğim kadarı ile...
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #135 : Nisan 06, 2012, 00:48:14 »
Son yapılan zamlarla motorin de 4 lira sınırını aştı ve benzin ile arasında sadece 50 kuruş fark kaldı.Bu durumda dizel araba almak ne kadar mantıklı ? çoğu markada dizel ve benzinli arasında 6-7 bin lira hatta daha fazla fark var sıfır araç alımında..Tamam dizel motor daha az yakıt tüketiyor ama buna gerçekten değer mi hala ? :kötü:

Aynen katılıyorum 2011 model turbo diesel aracımı satıp 2005 corolla benzin\Lpg araç aldım
Bana göre daha avantajlı oldu çünkü sıfır aldığım 2011 aracımı 60 000 km kullanmıştım ve 10 000 bakımına 200 kusur 20 000 e 350 30 000 e 220 40 000 e 489 50 000 e 265 ve 60 000 e 315 tl bakım ücreti ödedim  vb gibi masraflarla yaklaşık 2000 tl servis gideri oldu şehiriçi 7lt yakıyodu ortalama 28 kuruş Corollada 28 kuruş yakıyor Eski Aracım GP idi B Corolla C sınıfı Eski aracım 1.3 Turbo diesel 190 Nm tork 75 hp motoru olan bir araçtı Corolla 1.6 150 Nm 110Hp ama daha performanslı lpg olmasına rağmen teknik verilere rağmen açözemediğim bir konu ki şöyle anlatayım evim işim 110 km gittiğim yol hiç değişmez haftanın 2 gecesi sabaha karşı 4 5 gibi yolda olurum ivmelenmede eski aracımla toyota arasında dağlar kadar fark var atmosferik motorlu bir araçta takdire şayan daha öncede atmosferik motorlu benzin lpg bir çok araç kullandım ama bu farklı keşke 2008 yılında 0 corolla alacakken vazgeçmeseydim diyorum konfor stabilite sessizlik zaten tartışılmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Nisan 06, 2012, 02:46:32 »
dizel aracında, atmosferik lpg li aracında   tüketimi aynıda olsa, sürüş zevki için gene dizel alırım,gaza bastığımda  arabanın verdiği tork gücü muhteşem ,bayır çıkarken viteslerle uğraşmıyorsun,arabaya 5 kişi bindimi banamısın demiyor,dizelin gücüne ve torkuna alışan insan atmosferik benzinliye bindiği zaman gitmiyor sanıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #137 : Nisan 06, 2012, 02:48:21 »
dizel aracında, atmosferik lpg li aracında   tüketimi aynıda olsa, sürüş zevki için gene dizel alırım,gaza bastığımda  arabanın verdiği tork gücü muhteşem ,bayır çıkarken viteslerle uğraşmıyorsun,arabaya 5 kişi bindimi banamısın demiyor,dizelin gücüne ve torkuna alışan insan atmosferik benzinliye bindiği zaman gitmiyor sanıyor .

Kesinlikle katılıyorum helekı gaza hafifce dokundugunuzda aracın hemen tepki vermesİ işte bu bitiriyor benı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #138 : Nisan 06, 2012, 03:35:13 »

Sizin aracınız imzanızdan gördüğüm kadarı ile 2.0 D4D 320 Nm torklu Benim sattığım aracım Zaten turbo dieseldi 2011 Gp 1.3 mtj 190 Nm sizin kullandığınız aracınızla performansının alakası yoktu ayrıca Fiattı Toyota 16 vvti fiattın 1.3 turbo dieselinden kesinlikle daha seri katettiğim yol aynı ve nerdeyse sıfır trafik ayrıca sınıf farkı var yıl benim için önemli değil 2005 aldığım aracımla 2011 sattığım aracımın kmleri nerdeyse aynı Toyotadan ben daha çok memnun oldum aslında bu durum göreceli vede beklentiyle ilgili 1.6 2.0 lt turbo diesel aracım olsaydı zaten değiştirmezdim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Nisan 06, 2012, 07:25:58 »

Kullanım maliyeti anlamında ise, eğer o araca uzun yıllar sahip olacaksanız, diesel'e tek mevcut alternatif benzinli Hybrid'tir.

Tekin abi, hybrid'ler kullanırken dediğin gibi ama onlarında pil/akü/batarya (her nasıl adlandırılıyorsa) problemi var. Bir kaç ay önce hybrid bir araç (RX450h) alacaktım, hatta ön ödemesini yaptım ama sonradan yapılan bir açıklama nedeniyle siparişi iptal ettim. Pil ömürleri 3 ile 5 yıl arasında olarak açıklanıyor ve bu maliyetin yaklaşık 3000 ile 7000 dolar arası olduğu açıklanıyor.

Hybrid'in en güzel tarafı çevreci olması gibi görünüyor
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem