0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet, çok güzel bir bilgi vermişsin Mehmet, zaten Hybrid ya da komple elektrikli araçlardaki önemli gelişmelerden birisi pil üzerinde olmalı. Hem ömür, hem ağırlık anlamında.
Tekin abi, hybrid'ler kullanırken dediğin gibi ama onlarında pil/akü/batarya (her nasıl adlandırılıyorsa) problemi var. Bir kaç ay önce hybrid bir araç (RX450h) alacaktım, hatta ön ödemesini yaptım ama sonradan yapılan bir açıklama nedeniyle siparişi iptal ettim. Pil ömürleri 3 ile 5 yıl arasında olarak açıklanıyor ve bu maliyetin yaklaşık 3000 ile 7000 dolar arası olduğu açıklanıyor.Hybrid'in en güzel tarafı çevreci olması gibi görünüyor
Mevcut Priuslar'da Nikel-Hidrit pil bulunmakta ve 8 yıl garantili olarak satılmaktadır. 2012'den itibaren Plug-in (220V prizden de şarj olabilir) versiyonlu Hybridlerin bütün hepsinde Lityum-İon pil teknolojisine geçilmiştir.
Arkadaşlar, herkes değişik şekilde düşünebilir ancak bazı yorumlar bilgiye dayalı değil maalesef. Benzinli-dizel arasındaki konfor farkını ya da Benzinli-dizel arası yağ değişim ücreti farkını verebilirseniz daha anlamlı olur. Açıkçası dizel yakıt üretimi maliyeti benzine nazaran daha düşüktür, ayrıca dizel motorlu araçların emisyon değerleri de günümüzde benzinli emsallerine nazaran oldukça düşüktür(ülkemizdeki olası vergi düzenlemesi için). Diğer yandan dizel aracın bazı moor parçaları benzinliden daha yüksektir ancak günümüz benzinli araçlarının motorları da komplike hale geldiğinden(dizel teknolojisini takip ederler) maaliyetler arasındaki fark oldukça azalmıştır. Keza 10 yıl öncesinde oldukça yüksek olan turbo maliyetleri bile bunun yaygınlaşması ile günümüzde daha makul düzeylere gelmiştir. Yine dizel motorlu araçların düşük yakıt tüketimi potansiyeli benzinli akranlarından çok daha gelişmiştir. Belli motor yüklerinde bu fark daha da artmaktadır. Tüm bunların yanında sürüş karakterleri farklı olduğundan, kullanıcıların öznel düşünceleri de seçimde önemlidir. Çoğunluk dizelden vazgeçip benzinli araca yöneldiğinde ise yeniden dizel yakıt pompa ücretleri de düşecektir.