0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sercana katılıyorum, ve şöyle bir durum var, yeni nesil araçlarla gaz tepkimesi, beyin üzerinden hızlandırılabiliyor , yani, sprint boosterdan çok daha fazla verimi, yazılım üzerinden alabiliyorsunuz. Ayrıca sprint booster ın bir diğer olumsuz yanı da, ciddi gereksiz benzin yaktırıyor. Roll lerde, rocco da bile 0.5 boy farkediyor, daha yavaş arabalarda fark daha az olacaktır. 0 dan kalkışlarda hiçbir fonksiyonu yok, bir çok kişi var desede.
Abi öncelikle bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler .Ahmet abi ilgi çekmicek gibi değil kibrit kutusu kadar bir chip aracın performansını çok ciddi oranlarda arttırıyor . Abi işin teknik kısımlarını siz çok daha iyi bilirsiniz ondan pek yorum yazamam ama bize denilen ve nette araştırdığımızda birinci podun güç ikinci podun devir aralığını ayarladığını söylüyorlar .Ben bir kullanıcı olarak tercübe ettiğim şey ise 2. podun asla 1 kademesinin üstünde tutulmaması olduğu çünkü ne zaman bu podu 1 kademesinin üzerinde ayarladı isem geçte olsa arıza lambası yaktı . Zaten kullanma kılavuzunda da 2. podla oynanmaması tavsiye ediliyor . Ben şimdi 2-1 kademesinde kullanıyorum yaklaşık 250 km sonra 4-1 yapacağım ve öyle bırakacağım . İnanın araç bir başka oluyor . Şu an normalde 2. viteste olan ivmelenme 3. viteste daha ne olsun . 2. vitesi ise tutamıyorum dipgaz yaptığınız gibi trc kapalı ise araç sarmaya başlıyor .
isigin sonmesi icin yapilmasi gereken ! ! ! !ornek ayariniz : 5 - 1 diyelim siz 6 - 1 yaptiniz ve agriza isigi yandi ! ozaman ayarinizi tekrar 5 - 1 e getirin ve araci 3 kere caliatirip stop edin , agriza isigi 4. cu calistirmadan sonra sonecektir
Kolay yollarıda var.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=55578.0
Ahmet abi mmt sanzumanda 8 kere frene basarsam fren siser , arabayi nasil calistiricam fren siserse ?
Anladim mahmut bey cok tsk ederim tekrardan. Bakalim en kisa zamanda alip sizinle durumu burdan paylasirim. Bu arada sizdeki aracin marka ve modeli nedir acaba ? Gordugum kadariyla 2011 yilindan beri bu konu aktif. Hala daha race chip kullanmaya devam ediyormusunuz? Sanirim chip bagimlilik gibi bsey yapiyor ) Aracim dedigim gibi henuz 3bin km de sizce biraz daha yol yapip oylemi taksam ?
Anladim... Dedigim gibi cok fazla hiz yapmak surekli olarak motoru sikistirmak gibi bir derdim yok. Amacim arada siradada olsa en azindan hiz yapmak istedigim zaman duzde filan, alt devirlerde ve ara viteslerde aracim biraz sahlansin Peki aranizda hic siyah duman atma problemi ile karsilasanlar oldumu acaba ?
Dizel partikul filtresinden bahsediyorsunuz sanirim. Peki mahmut bey tikanmamasi icin hangi onlemleri alabilirim? Siyah dumanmi bunun tikanmasina sebebiyet veriyor?
Mahmut bey; Chip mi tikanmasina sebebiyet veriyor ?
Mahmut bey; Chip mi tikanmasina sebebiyet veriyor ? Mesaj Birleştirildi: Nisan 28, 2014, 01:16:25Anladim mahmut bey...cok tsk ederim.
2 Gündür 4-2 podlarını kullanıyordum gayette güzeldi. şeytan dürttü yine 5-2 yaptım 20 km kullandım arıza ışığı yandı. 5-2 ile arıza ışığı yandığında 3km sürdüm belki söner diye sönmedi otoparka çektim aracı eski podlara 4-2 geri çektim ama yine sönmedi. 4-5 defa arabayı stop ettirip tekrar çalıştırdım sönmedi. yarın biraz kullanıp eğer sönmez ise 4-1 çekecem. bence en d4d motorlarda en iyi ayar 4-2 veya 4-1 ... 1.pod 4 rakamı 109 bg denk geliyor 2 pod chipin hangi devirde çalışması. d4d motorlarda turbo 1800 devirden sonra çalışıyor chipi de 1900 ve 2000 lerde aktiv çalıştırdığımız zaman araç şahlanıyor..
Ekrem bey söndümü ariZa isigi ?
ben suan 6-1 kullaniyorum 110hp 250 torq veriyor