Gönderen Konu: Race Chip + Sprint Booster  (Okunma sayısı 183969 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Race Chip + Sprint Booster
« : Mart 12, 2012, 20:05:48 »

Merhaba arkadaşlar : Son zamanlarda bir çok arkadaşımızın araçları ilk kalkışlarda yetersiz (güçsüz ) kaldığı için,ilave güç ve yazılımlar aramaya başladığını sık,sık okur oldum .
Bende aracımda 1 senedir Race chip denilen power box'u ve sprint booster denilen gaz pedalına takılan cihazı kullanmaltayım.
1 yıldır kullanmış olduğum aparatlar'la ilgili hiç bir olumsuzluk yaşamadım,
, ben çok memnunum benim araba 11000 km.de geçenlerde 10000 bakımına giderken boxu söktüm ,inanın bana araba yerde sürünüyor ,el freni çekik gibi gidiyor geldi bana eve gelene kadar zor dayandım .Alışmışım. :D
Ben bugün 120 km. yol yaptım yola çıkarken ortalama yakıt tüketimini sıfırladım,şehirler arası( 3.9 lt. km. ) gördüm ve fotosunu çektim belki yüklerim diye ,sonra şehir merkezine girdim haliyle 1,2 puan çıkıyor. Bir 50 km de daha gitsem emin ol 3.6 ve 3.7 lt. km.yi  rahat görürdüm (95-100 km hız ile ve 5.vites )
Yolda giderken 2.3.4.5. viteslerde hafif gaza basıyorum araba burun kaldırıyor beni arkada çocukları koltuğa yapıştırıyor ,race chip in ayarlarına göre arabam 110 ph + 240 tork  ,  yolu ordu'ya düşen olursa gelsin  kullandırım .

Benim konuyla ilgili söyleyeceklerim ,aklıma gelenler bunlar ,Fikir alışverişinde bulunmak isteyen arkadaşların sorularını memnuniyetle cevaplarım.Herkese iyi forumlar :islik:

Toyota Club Türkiye

Race Chip + Sprint Booster
« : Mart 12, 2012, 20:05:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Race Chip + Sprint Booster
« Yanıtla #1 : Mart 12, 2012, 21:17:28 »
Abdurrahman abi paylaşım için teşekkürler en geç cuma bende race chip siparişi vereceğim .

Montaj ve ayar konusundada takıldığım yer olursa sizi rahatsız edebilirim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2012, 21:19:43 »
boxın tadını ,birtek kullanan bilir, bu alet chip tuningçilerin ekmeğine kan doğradığı için sürekli karalanmaya çalışılan şansız bir ürün oldu türkiyede.benim anlamadığım servet verip aldıkları arabaları ,endüstri meslek lisesi mezunu,yada hiçbir şekilde yazılım konusunda mühendislik bilgisi almamış  insanlara güvenip emanet ediyorlar ve bu adamları yere göğe sığdıramıyorlar ama  race chipe gelince alman mühendislerin, tüv ve birçok  belgeyi alarak piyasaya çıkardığı ürünü ,ellerinden geldiği kadar kötülemeye çalışıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2012, 21:22:30 »
Abdurrahman abi paylaşım için teşekkürler en geç cuma bende race chip siparişi vereceğim .

montajı çok kolay yanlız ayar konusunda gerçekten sabırlı olacaksınız,abdurrahman beyle irtibatı kesmeyin  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2012, 21:27:10 »
montajı çok kolay yanlız ayar konusunda gerçekten sabırlı olacaksınız,abdurrahman beyle irtibatı kesmeyin  ;)
Ahmet bey dünden beri irtibattayız zaten sağolsun tecrubelerini esirgemedi bende ayar konusunu nasıl yapacağım diye düşünyorum . Abdurrahman abinin yardımıylada oda kolay olacağa benziyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2012, 21:30:38 »
Abdurrahman bey, paylaşımınız için öncelikle çok teşekkürler.
Bu konuyu paylaşmanız çok iyi oldu benimde anlatmak istediğim buydu güç olarak artış oluyoır fakat aynı şekilde yakıtı artmıyor. Tabi kullanım değiştiğinde yakıtıda muhakkak artıyor ama çok güzel anlatmışsınız.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 12, 2012, 21:33:47 »

Memnuniyetle halleder tecrübelerimi paylaşırım  Mahmut kardeş,hele bir hayırlısıyla gelsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 12, 2012, 21:37:40 »
boxın tadını ,birtek kullanan bilir, bu alet chip tuningçilerin ekmeğine kan doğradığı için sürekli karalanmaya çalışılan şansız bir ürün oldu türkiyede.benim anlamadığım servet verip aldıkları arabaları ,endüstri meslek lisesi mezunu,yada hiçbir şekilde yazılım konusunda mühendislik bilgisi almamış  insanlara güvenip emanet ediyorlar ve bu adamları yere göğe sığdıramıyorlar ama  race chipe gelince alman mühendislerin, tüv ve birçok  belgeyi alarak piyasaya çıkardığı ürünü ,ellerinden geldiği kadar kötülemeye çalışıyorlar.

Evet kaliteli bir box'un tadına doyum olmuyor,ama diğer chip işide  tercih meselesi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 12, 2012, 21:39:08 »
Estağfirullah: elimizden sanal alemden ne geliyorsa yaparız:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Unutmayın, 5 Neden 1 Keşkeyi doğurur...
« Yanıtla #9 : Mart 12, 2012, 21:42:25 »
Race Chip ve Sprint Booster maliyeti nedir acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 12, 2012, 21:44:17 »
Abdurrahman bey, paylaşımınız için öncelikle çok teşekkürler.
Bu konuyu paylaşmanız çok iyi oldu benimde anlatmak istediğim buydu güç olarak artış oluyoır fakat aynı şekilde yakıtı artmıyor. Tabi kullanım değiştiğinde yakıtıda muhakkak artıyor ama çok güzel anlatmışsınız.
Sercan kardeş ben teşekkürederim ,ben 1senedir kullanıyorum ama takar takmaz burada yorum yapmayı uygun bulmadım, öncelikle zararı ve olumsuzluklarını görmek istedim ,çok şükür herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım.
Son zamanlarda konu hortlayınca ilgilenenlere yardımcı olmak amacıyla bilgi ve gözlemlerimi paylaşmak istedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 12, 2012, 21:46:50 »
Sercan kardeş ben teşekkürederim ,ben 1senedir kullanıyorum ama takar takmaz burada yorum yapmayı uygun bulmadım, öncelikle zararı ve olumsuzluklarını görmek istedim ,çok şükür herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım.
Son zamanlarda konu hortlayınca ilgilenenlere yardımcı olmak amacıyla bilgi ve gözlemlerimi paylaşmak istedim :)

Bu arada box elbette yakıt tasarruf cihazı değildir,ama uzun yolda tasarruf sağlamamız mümkün gibi gördüm (sürüş tarzına göre değişir)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 12, 2012, 21:49:06 »
Race Chip ve Sprint Booster maliyeti nedir acaba?
Umutcan son fiyatlardan haberim yok ,ben bir yıl önce fiyat araştırırken 500+500 tl idi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Unutmayın, 5 Neden 1 Keşkeyi doğurur...
« Yanıtla #13 : Mart 12, 2012, 21:51:38 »
Umutcan son fiyatlardan haberim yok ,ben bir yıl önce fiyat araştırırken 500+500 tl idi
Teşekkürler :)
Race Chipler hakkında kısa bi açıklama yapar mısınız peki?
Sadece Chiptuning uygulamasından farkını söylemek bile yeterli olur bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 12, 2012, 21:51:38 »
chip, boxta olsa tabiki olumlu etkisi tartışılmaz, ama sprint booster olayı bence yanılsama, gaz pedalı tepkimesini 2 kat arttırıyor yanılmıyorsam, sonuçta araca bir güç katmıyor, ve yakıt tüketimini özellikle şehir içinde etkileyeceği aşikar, c30 da tatbik etmiştim bende o sistemi, dur-kalk ta alışana kadar illallah ettiriyor, tabi roll vs. gibi durumlarda , oldukça avantajlı, güzel günlerde kullanın
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 12, 2012, 22:00:31 »
Teşekkürler :)
Race Chipler hakkında kısa bir açıklama yapar mısınız peki?
Sadece Chiptuning uygulamasından farkını söylemek bile yeterli olur bana.
İstediğin zaman sök al( 20 sn.) ,orjinale dön,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 12, 2012, 22:00:49 »

Aracınız MM, sizde de Es modu bulunuyor mu? eğer varsa box ile uyumları nasıl?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 12, 2012, 22:01:58 »
Abdurrahman bey, cihaz deneyimlerini paylaştığınız için teşekkürler.
M/m vites değişimlerinde nasıl davranıyor peki araba?
Ben Drakebox2 aldım ve kullandım, ancak vites değişimlerinde sorunlar yaşamıştım. Vites değişim zamanlarında hem gaz kesiyor, hem de vites değiştirmiyordu.
Sizdeki race chip'in bir internet sitesi var mı? Model v.s....ve montajı nasıl yapılıyor.
Yani, bendeki drakebox ile aynı mantıkta mı çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 12, 2012, 22:02:13 »
chip, boxta olsa tabiki olumlu etkisi tartışılmaz, ama sprint booster olayı bence yanılsama, gaz pedalı tepkimesini 2 kat arttırıyor yanılmıyorsam, sonuçta araca bir güç katmıyor, ve yakıt tüketimini özellikle şehir içinde etkileyeceği aşikar, c30 da tatbik etmiştim bende o sistemi, dur-kalk ta alışana kadar illallah ettiriyor, tabi roll vs. gibi durumlarda , oldukça avantajlı, güzel günlerde kullanın

Alper kardeş kesinlikle katılıyorum, ama alıştınmı emin olun vazgeçemiyorsunuz:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 12, 2012, 22:04:58 »
Aracınız MM, sizde de Es modu bulunuyor mu? eğer varsa box ile uyumları nasıl?
Tekin abi merhaba,es modu var her iki moddada problem olmuyor vites geçişleri çok hızlı ve sarsıntısız ve yığılma olmuyor ,ama özellikle yazın dsg şanzıman gibi oluyor :)