Gönderen Konu: Race Chip + Sprint Booster  (Okunma sayısı 136422 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Race Chip + Sprint Booster
« Yanıtla #820 : Nisan 30, 2014, 08:32:15 »
Ercü düşündüm onuda ama Dynoya sokacak yer bulmam lazım :D  birde dynoda vitesi en üst vitese atıp hızlandırıyorlar :D benim araç MMT nasıl olacak o iş merak ediyorum :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #820 : Nisan 30, 2014, 08:32:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #821 : Nisan 30, 2014, 09:12:50 »
Ercü düşündüm onuda ama Dynoya sokacak yer bulmam lazım :D  birde dynoda vitesi en üst vitese atıp hızlandırıyorlar :D benim araç MMT nasıl olacak o iş merak ediyorum :D

Abi izmitte var Alper abi sokmustu roccoyu onunla gorus istersen bi :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #822 : Nisan 30, 2014, 10:13:29 »
abi otomatik şanzımanlı ölçümlerde genelde değerler az biraz düşük çıkıyor, ben dynoya girmemeni tavsiye ederim.  abi dynoda yanılmıyor isem, katsayısı 1 e en yakın olan dişli oranında dönüyorlar, hata riskini en aza indirmek için, bizim arabalarda 5.viteste dönüyoruz gücü ölçmek için, genelde en üst vitesin bir altına denk geliyor. Ben otomatik vites olan arabamda, dynoya 3 defa girdim, olağandışı veriler çıktı, şu an kullandığımız dynoya girmedim ama, şu anki ciddi güzel ölçüm yapıyor. 20 ye yakın araba ölçtük, hep mantıklı değerler. Ama şanzıman yüzünden emin olamıyorum, benim roccodan önce corolla d4d ölçtüler 60bin km de, 89.6hp çıkmıştı.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #823 : Nisan 30, 2014, 10:34:17 »
Abi izmitte var Alper abi sokmustu roccoyu onunla gorus istersen bi :)

adam damladı zaten :D :D

abi otomatik şanzımanlı ölçümlerde genelde değerler az biraz düşük çıkıyor, ben dynoya girmemeni tavsiye ederim.  abi dynoda yanılmıyor isem, katsayısı 1 e en yakın olan dişli oranında dönüyorlar, hata riskini en aza indirmek için, bizim arabalarda 5.viteste dönüyoruz gücü ölçmek için, genelde en üst vitesin bir altına denk geliyor. Ben otomatik vites olan arabamda, dynoya 3 defa girdim, olağandışı veriler çıktı, şu an kullandığımız dynoya girmedim ama, şu anki ciddi güzel ölçüm yapıyor. 20 ye yakın araba ölçtük, hep mantıklı değerler. Ama şanzıman yüzünden emin olamıyorum, benim roccodan önce corolla d4d ölçtüler 60bin km de, 89.6hp çıkmıştı.

Alper zaten 90HP değilmi o araç :) peki bi denesek ne zararı olur yahu ? ve ücreti nekadar ? yaptırtırsın bi güzellik bize sen :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #824 : Nisan 30, 2014, 10:37:30 »
adam damladı zaten :D :D

Alper zaten 90HP değilmi o araç :) peki bi denesek ne zararı olur yahu ? ve ücreti nekadar ? yaptırtırsın bi güzellik bize sen :D
40 liraya yapıyor abi, hiç zararı olmaz, belkide doğru güç alırız abi, arabanın fotoğrafı ve dyno sonucunu da çıktı olarak veriyor.
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 1200
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #825 : Mayıs 08, 2014, 21:56:29 »
Abdurrahman TANRIVERDİ bey sıze nasıl ulasabılırım özelden bı kac sorum olacakdı sıze

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #826 : Mayıs 08, 2014, 22:18:04 »
Abdurrahman TANRIVERDİ bey sıze nasıl ulasabılırım özelden bı kac sorum olacakdı sıze

buyrun biz yardimci olalim ! ozelden beklerseniz cevap almaniz epey uzun surebilir keza arkadas 2 yildir buralara hic ugramamis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #827 : Mayıs 18, 2014, 22:47:26 »
 Merhabalar,
Benim mmt 2010 6 ileri corolla çok dik yokuş kalkışlarında devirlenemeden yığılıp kalıyor hatta geriye gidiyor. Racechip veya pedalchip bu soruna çare olur mu? Yardımlarınızı bekliyorum yoksa hanım için arabayı değiştirmek zorunda kalıcam ama bu kadar sessiz çalışan bir dizelden ayrılmak istemiyorum :-)
2010 Toyota Corolla 1.4 D-4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #828 : Mayıs 18, 2014, 23:24:03 »
Cem bey selamlar , pedaldaki uygulama sadece gaz tepkisini hizlandiriyor motorda guc artisi olmuyor ama racechip tam siz gore , bugun bunu test etme sansi buldum , kocaelinde oturuyorum maa bugun bursaya geldim , bursa yollari virajli ve dik , full bagaj dolu , esim ve kizimla beraber yolculuk yaotim herzmaanki gibi , daha once 5. viteste titreme yaptigi rampalari 5 viteste seri , 6. viteste takilmadan tirmandim

sehir icinde 2. viteste tirmanirken zorlandigim bir yer vardi ozellikle orda denedim ve 2. viteste sanki 1. vitesteymis gibi tirmandi kesinlikle tavsiye ederim , bu arada 100km deki ortalamam 3.5lt uzun yolda :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #829 : Mayıs 18, 2014, 23:25:28 »
Cem bey selamlar , pedaldaki uygulama sadece gaz tepkisini hizlandiriyor motorda guc artisi olmuyor ama racechip tam siz gore , bugun bunu test etme sansi buldum , kocaelinde oturuyorum maa bugun bursaya geldim , bursa yollari virajli ve dik , full bagaj dolu , esim ve kizimla beraber yolculuk yaotim herzmaanki gibi , daha once 5. viteste titreme yaptigi rampalari 5 viteste seri , 6. viteste takilmadan tirmandim

sehir icinde 2. viteste tirmanirken zorlandigim bir yer vardi ozellikle orda denedim ve 2. viteste sanki 1. vitesteymis gibi tirmandi kesinlikle tavsiye ederim , bu arada 100km deki ortalamam 3.5lt uzun yolda :)

Çok iyi tüketim yakalamışsınız anladığım kadarıyla uygulama yakıta olumsuz olarak yansımamış görünüyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #830 : Mayıs 18, 2014, 23:34:15 »

Mesut Bey,
 Cevabınız için çok teşekkürler. Benim merak ettiğim dik rampada durduktan sonra kalkış konusuna çare olur mu? Şu anda Şırnak' tayım ben bile çekinerek kullanıyorum. Birkaç rampada durup kalkma denemem başarısız oldu. Hanım kullanabilsin diye çare arar oldum. Bu sorunla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #831 : Mayıs 19, 2014, 00:04:47 »
Mesut

Senden bir ricam vardı.
Yol bilgisayarı ve full den full'e Lt tüketim miktarı.
Bu değerleri takip ediyorsun değil mi?

Şuanda yol bilgisayarının hatalı göstermesi yüksek ihtimal. (LPGdede böyle oluyor)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #832 : Mayıs 19, 2014, 01:29:07 »
Mesut Bey,
 Cevabınız için çok teşekkürler. Benim merak ettiğim dik rampada durduktan sonra kalkış konusuna çare olur mu? Şu anda Şırnak' tayım ben bile çekinerek kullanıyorum. Birkaç rampada durup kalkma denemem başarısız oldu. Hanım kullanabilsin diye çare arar oldum. Bu sorunla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Cem bey ben gecen sene tatil donusu akrabalara ziyarete izmire ugradim ve orda bircok dik ranpa var esim-kizim-ve full dolu bagaj ile rampada durmak zorunda kaldim , mmt  yuzunden korkarak rampadan cikmaya calistim ama frene basip ayni andada gaz vererek kalkisi yaprim ve sory-suz rampayi tirmandim , race chip yokken , bence bu yontemi bir deneyin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #833 : Mayıs 19, 2014, 01:33:51 »
Mesut

Senden bir ricam vardı.
Yol bilgisayarı ve full den full'e Lt tüketim miktarı.
Bu değerleri takip ediyorsun değil mi?

Şuanda yol bilgisayarının hatalı göstermesi yüksek ihtimal. (LPGdede böyle oluyor)

abi pazartesi depoyu shellden fulledim ve dizel enjektor katkisi ilave ettim , gecen bakimda koydurmamistim :) suan yarim depo bitti 4 gun ise gittim trafik vardi ve bu sabahta gebzeden bursaya geldim,  ortalama hizim 100 110 civariydi hala yarim depo mazot var , km ye bakmadim nekadar oldu diye odoyu sifirlamistim depoyu doldurunca , racechip yokken 800 820km yapiyordum 1 depo ile , bu depo bitince gorucez farki :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #834 : Mayıs 19, 2014, 01:38:00 »
abi pazartesi depoyu shellden fulledim ve dizel enjektor katkisi ilave ettim , gecen bakimda koydurmamistim :) suan yarim depo bitti 4 gun ise gittim trafik vardi ve bu sabahta gebzeden bursaya geldim,  ortalama hizim 100 110 civariydi hala yarim depo mazot var , km ye bakmadim nekadar oldu diye odoyu sifirlamistim depoyu doldurunca , racechip yokken 800 820km yapiyordum 1 depo ile , bu depo bitince gorucez farki :)

Mesut onu bunu bilmem.
Kat edilen mesafeyi, alınan yakıtın litresini ve bu yol şartları için yol bilgisayarındaki ortalama tüketim değeri gelsin lütfen.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #835 : Mayıs 19, 2014, 14:47:51 »
Cem bey ben gecen sene tatil donusu akrabalara ziyarete izmire ugradim ve orda bircok dik ranpa var esim-kizim-ve full dolu bagaj ile rampada durmak zorunda kaldim , mmt  yuzunden korkarak rampadan cikmaya calistim ama frene basip ayni andada gaz vererek kalkisi yaprim ve sory-suz rampayi tirmandim , race chip yokken , bence bu yontemi bir deneyin

Mesut bey ilgi ve alakanız için çok teşekkürler dediğiniz yöntemi uygulayacağım inşallah hanıma da uygulatabilirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #836 : Mayıs 25, 2014, 04:01:40 »
chip, boxta olsa tabiki olumlu etkisi tartışılmaz, ama sprint booster olayı bence yanılsama, gaz pedalı tepkimesini 2 kat arttırıyor yanılmıyorsam, sonuçta araca bir güç katmıyor, ve yakıt tüketimini özellikle şehir içinde etkileyeceği aşikar, c30 da tatbik etmiştim bende o sistemi, dur-kalk ta alışana kadar illallah ettiriyor, tabi roll vs. gibi durumlarda , oldukça avantajlı, güzel günlerde kullanın
roll de de bi etkisi yok 0 dan kalkışta ( yarış anında ) eksisi var artısı yok. çünkü direkmen gaza dokunurken birlikte dip gaz görüyor patinaj halinde oldugun yerde sayıyorsun. özellikle ilk kalkışta EC modunda kalkarım yoksa 1-2 durmuyor boşa sarıyor
Vvt-i Power!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Auris Hayranı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #837 : Eylül 27, 2014, 19:32:26 »
2013 Dizel Otomatik 1,4 Auris.
175-180 tl lik mazot ile 600-620 km yol yapıyor.
Yol bilgisayarının da ortalama yakıt değeri 6,4 altına indiğini görmedim.
Yakıtı da Bp den alırım.
Bence çok yakıyor.
rice chip takacam.ancak kablo vs uyar mı bilmiyom.
Montajı nasıl yapılır bilen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #838 : Eylül 27, 2014, 21:31:46 »
roll de de bi etkisi yok 0 dan kalkışta ( yarış anında ) eksisi var artısı yok. çünkü direkmen gaza dokunurken birlikte dip gaz görüyor patinaj halinde oldugun yerde sayıyorsun. özellikle ilk kalkışta EC modunda kalkarım yoksa 1-2 durmuyor boşa sarıyor
roll de bir etkisi olmama şansı yok, sonuçta gaza hızlı basıyorsun, mekanik gaz kelebekli arabayla, bu ve bunsuz deneme yaptığında anlayacaksın,  yarım , bir boy arası bir değişkenlik var, güncel arabalarda bu gaz tepkimesi, yazılımla o konuma getiriliyor. Bu cihaza dolayısıyla gerek kalmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Auris Hayranı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #839 : Eylül 27, 2014, 22:06:49 »
Arkadaşlar;
2013 Aurise rice chip montaj video yeri bilen varsa link verebilirmi?
Şimdiden teşekkür. ederim.