Gönderen Konu: Race Chip + Sprint Booster  (Okunma sayısı 136451 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Ynt: Race Chip + Sprint Booster
« Yanıtla #740 : Kasım 27, 2012, 11:35:32 »
Değerli Arkadaşlar;
Race Chip'i F/1 ayarında yaklaşık 100 km. kullandım. Vites geçişlerinde yüksek devirlerde hafif bir şırıltı sesi ile motorun bir miktar titreşimli ve avanslı çalışması dışında olumsuzluk gözlemedim. Arıza ışığı yakmadı. Ayarı Mahmut Beyin tavsiyesi üzerine 2/1'e almayı düşünüyorum. Yukarıda belirttiğim olumsuzlukları gidermek için f/4 ayarı uygun olur mu? bu ayarı denememin sakıncası varmıdır?
Aracım 2007 D4-D Corolla Comfort 90 BG 190 Nm Tork yeni kasa . Yardım ve tavsiyeleriniz için teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #740 : Kasım 27, 2012, 11:35:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #741 : Kasım 27, 2012, 11:58:31 »
Değerli Arkadaşlar;
Race Chip'i F/1 ayarında yaklaşık 100 km. kullandım. Vites geçişlerinde yüksek devirlerde hafif bir şırıltı sesi ile motorun bir miktar titreşimli ve avanslı çalışması dışında olumsuzluk gözlemedim. Arıza ışığı yakmadı. Ayarı Mahmut Beyin tavsiyesi üzerine 2/1'e almayı düşünüyorum. Yukarıda belirttiğim olumsuzlukları gidermek için f/4 ayarı uygun olur mu? bu ayarı denememin sakıncası varmıdır?
Aracım 2007 D4-D Corolla Comfort 90 BG 190 Nm Tork yeni kasa . Yardım ve tavsiyeleriniz için teşekkürler...

Abi f/4 ayarın da büyük bir ihtimal arıza ışığı yakacaktır denemenizde bir sorun olmaz . Arıza ışığı yakarsa geri f/1 e alırsınız söndü mü de 2/1 alıp kullanmaya devam edersini ondan sonrada 4/1 e alırsınız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #742 : Kasım 28, 2012, 10:06:20 »
 1.Podu F'den 2'ye aldım. Şu anda ayar 2/1 aracı çok az kullandım. F/1'e göre sanki motor çalışması daha sarsıntısız gibi. Bu şekilde bir süre kullanıp 4/1'e almayı düşünüyorum. Teşekkürler Mahmut Bey.
Selam ve Sevgilerimle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #743 : Kasım 28, 2012, 11:02:45 »
Abi selamlar .

Rica ederim .

Bu şekilde 300 km kullanıp 4/1 yapın performans daha da artacak . 5/1 de de arıza ışığı yakmıyor fakat 6/1 de bir müddet sonra yakıyor yani 5/1 sınır diyebilirim ondan sınırın bir altı olan 4/1 ideal ayar olacaktır fakat bu şekilde önce en az 300 km yol yapıp öyle deneyin . Sormak istediğiniz başka bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım .

Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #744 : Aralık 05, 2012, 23:19:27 »
Arkadaşlar Race chip ile ilgili olan yorumlarınızı ilk başından sonuna kadar sabırla okudum... çok güzel kaliteli kendini ispatlamış bir ürüne benziyor ama şu performansını son limitlerine kullanamama veya performansı artırmak için gerekli olan alışma evreleri biraz ben düşündürüyordu... Bu sebeple kesinlikle reklam olarak algılamayın ama bugün Mehmet Gazihan ustaya gittim ve kendisini araştırın gerçekten de ECU programlama üstüne doktora yapmış bir insan... araba 90bg 190nm torktan dyno ölçümleri sonucu şuanda 118bg 268nm tork olarak çıktı... Eve giderken görecektiniz yolda ne mondeo 2.0 dizeller kaldı ne passatlar ne de daha sayamayacağım arabalar :)) yüzlerindeki ifade acayipti bu TOYOTA bunu nasıl yapıyor :)) tek problem fren kiti almak lazım araba şahlanıyor durmayacak diy korkuyorum... ve inanın chip tuning olmasına rağmen uçuk fyatlarda da değil çok uygun fiyata yaptı sağolsun... ve dedi ki 300-500 km kullan göreceksin 3-5 bg daha artış olacak motor alışacak dedi. Herkeslerin bilgisine selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #745 : Aralık 06, 2012, 11:34:09 »
Değerli Arkadaşlar;
2007 yeni kasa comfort 90 bg-190 nm. corolla arabamda 1 aydır Race Chip kullanıyorum. Arabama kendim montajını yaptım. Şu ana kadar hiçbir arıza ışığı yakmadı. Mahmut Beyin yardımları ile sorunsuz kullanıyorum.
İlk montajda F/1 ayarında 100 km. kullanıp 2/1 ayarına aldım. şu anda 250 km. oldu ve motor alışmış durumda ve 4/1 ayarına 300 km. dolunca alacağım.Bu uygulamadan memnunum.
Bu arada bir aksilik olmazsa aracıma bu hafta sonu CC taktıracağım.
Yeni bir konu başlığı altında montaj ve sürüş izlenimlerimi orada paylaşmak istiyorum. Kolay cc sitesini kuran Yüksel GÜZEL bey hız sabitleyiciyi kollu olarak takacak. Kullanan arkadaşların memnun olması üzerine inceledim ve yaptırmaya karar verdim. Güvenlik ve kullanışlılık iyice tasarlanıp orijinal ekipmanlar kullanılarak yapılan bir uygulama olduğunu düşünüyorum.Yüksel Bey'in sitesinden www.kolaycc.com adresinden inceleyebilirsiniz.
Selam ve Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #746 : Aralık 06, 2012, 13:42:52 »
Değerli Arkadaşlar;
2007 yeni kasa comfort 90 bg-190 nm. corolla arabamda 1 aydır Race Chip kullanıyorum. Arabama kendim montajını yaptım. Şu ana kadar hiçbir arıza ışığı yakmadı. Mahmut Beyin yardımları ile sorunsuz kullanıyorum.
İlk montajda F/1 ayarında 100 km. kullanıp 2/1 ayarına aldım. şu anda 250 km. oldu ve motor alışmış durumda ve 4/1 ayarına 300 km. dolunca alacağım.Bu uygulamadan memnunum.
Bu arada bir aksilik olmazsa aracıma bu hafta sonu CC taktıracağım.
Yeni bir konu başlığı altında montaj ve sürüş izlenimlerimi orada paylaşmak istiyorum. Kolay cc sitesini kuran Yüksel GÜZEL bey hız sabitleyiciyi kollu olarak takacak. Kullanan arkadaşların memnun olması üzerine inceledim ve yaptırmaya karar verdim. Güvenlik ve kullanışlılık iyice tasarlanıp orijinal ekipmanlar kullanılarak yapılan bir uygulama olduğunu düşünüyorum.Yüksel Bey'in sitesinden www.kolaycc.com adresinden inceleyebilirsiniz.
Selam ve Saygılarımla...

Mustafa abi bey diye hitap etmenize gerek yok . :)

Abi 4/1 ayarına şimdiden alabilirsiniz bir sorun olmaz . Ayardan memnun kalmaz iseniz geri 2/1 e alırsınız ama ben memnun kalacağınıza inanıyorum .

Yakıt olarak depo tam bitsin 1 depo shell vpower GTL teknolojisini denemenizi tavsiye ederim . Fakat depo tam bitmeye yakın fulleyin ki etkisini göstersin .

Ben en son gtl aldım çok memnunum . Beğenmez iseniz bir daha ki yakıt alımında eski yakıtınızı tercih edersiniz . GTL fiyat olarak euro dizele göre bir miktar pahalı fakat verdiğiniz farka değiyor . Pompacı ben alırken gtl daha erken biter falan dedi ama yakıt tüketimim 5.9 du şu an 5.2 eğer depo bitene kadar böyle kalırsa verdiğim farkta çıkıyor hatta daha ekonomik oluyor .

GTL lin bir diğer avantajı bildiğim kadarıyla kükürt oranının sıfır olması .

.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #747 : Aralık 06, 2012, 19:07:54 »
Arkadaşlar Race chip ile ilgili olan yorumlarınızı ilk başından sonuna kadar sabırla okudum... çok güzel kaliteli kendini ispatlamış bir ürüne benziyor ama şu performansını son limitlerine kullanamama veya performansı artırmak için gerekli olan alışma evreleri biraz ben düşündürüyordu... Bu sebeple kesinlikle reklam olarak algılamayın ama bugün Mehmet Gazihan ustaya gittim ve kendisini araştırın gerçekten de ECU programlama üstüne doktora yapmış bir insan... araba 90bg 190nm torktan dyno ölçümleri sonucu şuanda 118bg 268nm tork olarak çıktı... Eve giderken görecektiniz yolda ne mondeo 2.0 dizeller kaldı ne passatlar ne de daha sayamayacağım arabalar :)) yüzlerindeki ifade acayipti bu TOYOTA bunu nasıl yapıyor :)) tek problem fren kiti almak lazım araba şahlanıyor durmayacak diy korkuyorum... ve inanın chip tuning olmasına rağmen uçuk fyatlarda da değil çok uygun fiyata yaptı sağolsun... ve dedi ki 300-500 km kullan göreceksin 3-5 bg daha artış olacak motor alışacak dedi. Herkeslerin bilgisine selamlar...
Bende orda yaptıracağım inşallah,Fiyat olarak 650 lira diye biliyorum Megachips'te siz ne kadara yaptırdınız acaba?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #748 : Aralık 07, 2012, 19:03:09 »
Bende orda yaptıracağım inşallah,Fiyat olarak 650 lira diye biliyorum Megachips'te siz ne kadara yaptırdınız acaba?

Evet Mustafa kardeşim fiyatı doğru biliyorsun aynen dediğin fiyat... ben ilk defa müşterisi oldum ve tanıdığım da yoktu hiç indirim alamadım... Ama adam işin uzmanı bence verdiğim her kuruşu haketti helal olsun adama... Performans güzel daha ne olsun bir de yine ona EGR iptali düşünüyorum 3-5 bg daha da oradan güç artışı olacak büyük ihtimal, olacak 125 bg civarı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #749 : Aralık 07, 2012, 20:20:10 »
Evet Mustafa kardeşim fiyatı doğru biliyorsun aynen dediğin fiyat... ben ilk defa müşterisi oldum ve tanıdığım da yoktu hiç indirim alamadım... Ama adam işin uzmanı bence verdiğim her kuruşu haketti helal olsun adama... Performans güzel daha ne olsun bir de yine ona EGR iptali düşünüyorum 3-5 bg daha da oradan güç artışı olacak büyük ihtimal, olacak 125 bg civarı...
Memnun kalmanıza sevindim.Bir de bir ara hızlanma videosu çekerseniz iyi olur :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #750 : Aralık 08, 2012, 03:56:30 »
Memnun kalmanıza sevindim.Bir de bir ara hızlanma videosu çekerseniz iyi olur :)

Bugün denedim hızlanma videoları çekmeye ama uygun bir yol bulamadım :(( Alet iyi hızlanıyor da durmayacakmış gibi geliyor bazen :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #751 : Aralık 08, 2012, 10:03:39 »
Arkadaşlar race chipli son yakıt değerlerim . (Piston ve sekman takımı değişti ve 5w30 yağ kullanıldı )

Bir önceki deponun yarısında takmıştım chipi (Piston ve sekman değiştiği için bir müddet chipi aracımdan çıkarmıştım )

Depo yarımda iken tüketimim 6.1 di chipi taktım depoda 3 nokta kaldığında yani 2 nokta eksildiğinde tüketim ekranda 5.9 du ve kendim aldığım yakıtla hesapladım 5.99 çıktı fakat depoyu fullediğimde km yi bir kaç km sonra sıfırlamıştım onuda hesaba katarsak büyük ihtimal ekrandaki veriyi elde ederdim .

Depomu shel gtl ile doldurdum 200 km civarı aynı koşullarda yol yaptım şu an ekranda 5.6 gözüküyor . Mazot aldığım yer gtl daha hemen biter dedi ama pek etkilemedi ve araç çok daha stabil çalışıyor bu yakıtla .

Yani demem o ki kimisi race chip tarzı chiplerin yol bilgisayarında yanlış verilere yol açtığını yazıyor ama hiçte öyle değil daha öncede hesapladım benim hesapladığım ile ekrandaki veri aynı idi . Belki eski tip analog box larda doğru olabilir ama race chip kesinlikle yol bilgisayarında yanlış bilgilere yol açmıyor belkide araçtan araca farklılıkta gösterebilir başka bir aracın yol bilgisayarında belki yanlışlığa yol açıyordur bilemicem fakat corolla 1.4 d-4d de yol bilgisayarı chipsiz halde nasıl çalışıyorsa öyle çalışıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #752 : Aralık 10, 2012, 15:09:57 »
Sprint Booster aracı garanti kapsamından çıkarır mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #753 : Aralık 10, 2012, 15:14:13 »
Sprint Booster aracı garanti kapsamından çıkaırır mı ?
Servise bakacak olursanız teyibi değiştirseniz garanti dışı kalır araba .

Sprint booster la servise giderseniz aracınızı garanti dışı bırakma hakları var ama her bakımdan önce sprint boosteri çıkarırsanız haberleri bile olmaz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #754 : Aralık 10, 2012, 15:16:22 »
Mahmut benim yaris yanlış ölçüyor yahu :D D4D motor 50TL mazot alıyorum Range (gidilebilecek tahmini yol)  sıfır  bildiğin  gösteriyor ya :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #755 : Aralık 10, 2012, 15:37:17 »
Mahmut benim yaris yanlış ölçüyor yahu :D D4D motor 50TL mazot alıyorum Range (gidilebilecek tahmini yol)  sıfır  bildiğin  gösteriyor ya :( :(

Abi range benim arabada hiç bir zaman doğru göstermedi ki zaten depoyu full yapıyorum 600-650 arası değer çıkıyor . Değer 50 ye düştüğünde ben en az 700 km yol yapmış oluyorum yani değer 0 olana kadar kullansam 750-800 km rahat giderim . Buda 1 ay yetiyor . İnan petrolü özlüyorum bazen şu yakıt bitse de petrole gitsem dediğim bile oluyor . :D

Ama ortalama yakıt değeri ne gösterirse çıkıyor . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #756 : Aralık 11, 2012, 09:19:18 »
yav kafayı yiycem valla o konuda benimd esıkıntım var.  fullüyorum 713km menzil diyor ben 850 km yapıyorum ama ..  mesela işten çıkarken range bakıyorum 100km diyor mesela.  ben 45km yol gidiyorum. range busefer 80 90 km diyor sanki 10 20 km gitmişim gibi becerememiş toyota bu işi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #757 : Aralık 11, 2012, 10:16:11 »
yav kafayı yiycem valla o konuda benimd esıkıntım var.  fullüyorum 713km menzil diyor ben 850 km yapıyorum ama ..  mesela işten çıkarken range bakıyorum 100km diyor mesela.  ben 45km yol gidiyorum. range busefer 80 90 km diyor sanki 10 20 km gitmişim gibi becerememiş toyota bu işi :(

Range değeri sürüş karakterine göre değişim gösterebiliyor. Yani bu sürüş karakteri ile gidebileceğiniz mesafeyi belirliyor. Uzun yolda range açıkken sakin kullanımda değer artıyor. Agresif kullanımda range değeri düşüyor.
Selamlarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #758 : Aralık 11, 2012, 10:40:46 »

Aynen abi .

Benim bildiğim range yakıt alırkenki ortalama değeri baz alarak hesaplanıyor . Ama daha bugüne kadar hiç km ile aynı seveyede düşmedi ya daha fazla düştü yada daha az . Dediğiniz gibi toyota bu işi becerememiş .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #759 : Aralık 11, 2012, 10:48:28 »
Range değeri sürüş karakterine göre değişim gösterebiliyor. Yani bu sürüş karakteri ile gidebileceğiniz mesafeyi belirliyor. Uzun yolda range açıkken sakin kullanımda değer artıyor. Agresif kullanımda range değeri düşüyor.
Selamlarımla...

Mustafa bey bunu biliyorum ama olay öyle değil işte benim aracımda, nekadar sakinde kullansam uzun yolda bile değerler hep yanlış.  depoyu fulleyip ortalama yakıt tüketimini sıfırlıyorum max 718km diyor neye göre 718km diye belirtiyor ? daha marşa basmadımki ortalama değerim belli değil ! 718 değil 900km gidiyorum ama ben. neye göre karar verdi bu araç 718km olduğuna ?

Aynen abi .

Benim bildiğim range yakıt alırkenki ortalama değeri baz alarak hesaplanıyor . Ama daha bugüne kadar hiç km ile aynı seveyede düşmedi ya daha fazla düştü yada daha az . Dediğiniz gibi toyota bu işi becerememiş .

Mahmutçum babamın 2010 Focusunda dğer ne gösterirse araba okadar gidiyor en fazla 20 30 km oynuyor , Toyotadaki gibi 150 200km oynamıyor valla ben böyle saçmalık görmedim becerememişler resmen.