Gönderen Konu: Race Chip + Sprint Booster  (Okunma sayısı 137597 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Race Chip + Sprint Booster
« Yanıtla #700 : Ağustos 03, 2012, 21:23:31 »
Arkadaşlar şunu anlamıyorum:

Hem yakıt düşüyor hem performans artıyor. Bu durumda buna neden olarak tek aklıma gelen şey yanma verimliliğin artması.

Turboya dokunmadığınıza göre püskürtmeyle olmalı işiniz.

Araca hangi durumda enjektörlerden ne kadar mazot püskürtüleceğini ECU belirlemiyor mu.

O zaman siz ECU dan daha akıllı ona hükmeden bir cihaz mı takıyorsunuz araca?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #700 : Ağustos 03, 2012, 21:23:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla + RaceChip
« Yanıtla #701 : Ağustos 03, 2012, 21:49:10 »
Arkadaşlar şunu anlamıyorum:

Hem yakıt düşüyor hem performans artıyor. Bu durumda buna neden olarak tek aklıma gelen şey yanma verimliliğin artması.

Turboya dokunmadığınıza göre püskürtmeyle olmalı işiniz.

Araca hangi durumda enjektörlerden ne kadar mazot püskürtüleceğini ECU belirlemiyor mu.

O zaman siz ECU dan daha akıllı ona hükmeden bir cihaz mı takıyorsunuz araca?

Onun gibi birşey Mehmet Bey püskürtülecek yakıtı artırıyor box ama bu sefer gaz mesafesini kısaltıyor, bu yüzden de fazla yakma olayı olmuyor aracın.. Benim bilgim bu şekilde yani..

Ben chipi çıkardım ama kendimi zor tutuyorum takmamak için..   ::)
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaratılanı sev! Yaratandan ötürü.
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 1400
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #702 : Ağustos 03, 2012, 22:57:28 »
Merhaba arkadaşlar
Bu chip box ın yaptığı iş şu.
Common Rail de ki basıncı beynin istediği değerin üstüne çıkarıyor fakat buna rağmen ECU da hala istediği ayarladığı basınçta çalıştığını zannediyor.
Yani basınç artımı sonucunda beyine dönen kontrol sinyallerini aldatıyor.
Basınç artımı sonucunda yakıt daha pülverize püskürtülüyor ve doğal olarak dizel motorlarını temel felsefesi olan yüksek basınçla yüksek güç elde etme işi biraz daha fazla basınçla dahada yükseliyor.
Ayarlar çok yükseltildiğinde kandırma işini tam beceremiyor. Beyin hata mesajı veriyor.
Chipbox ın ayarlarını çok yükseltir ve motoruda 5000 RPM gibi devirlere zorlarsanız Common Rail i patlatırsınız yada enjektörleri yersiniz.
Selamlar ve Saygılar
Mekanikci
Mekanikci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #703 : Ağustos 07, 2012, 22:06:28 »
Race chipim yarın geliyor, ilk izlenimlerimi buraya aktacağım. Daha önce performanskiti diye bir box denemiştim karşılaştırma yapma şansım da olur. Bugün motor yağına baktım da 2 parmak azalmış, servise gidip soracağım, bakalım ne diyecekler... Yağ meselesi kafamı çok karıştırıyor zaten..

Üstüste mesaj yazmamak adına dün yazdığım mesaja devam ediyorum.

Bugün bağlantıyı yaptım racechipi denedim. Bana gelen ayar da F-1 di, ilk başta pek birşey hissetmedim çünkü aracımı yüksek devir kullanmıyorum, karayolunda denemek için devir yükselttim fena değildi ama beklediğim performans bu değil. Şimdi bu ayarı değiştirmeden 100 km mi yapmalıyım? Diğer chip ile karşılaştırmak gerekirse o biraz daha alt devirde devreye giriyordu ve daha verimliydi. sanırım onun ayarı daha çok açılmıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #704 : Ağustos 11, 2012, 11:09:06 »
Merhaba Mahmut .
Race chip ayarlarını 4-4 yaptım.
2-3 gün hiç sorunsuz bindim. Biraz basayım dedim ve 4000 devire çıkınca chek engine mesajını verdi.
akü başını defalarca söküp takmama rağmen mesajı silmedi. Aracım garantili olduğu için race chip i söküp servis yolunu tuttum.
Servise giderken yolda mesajı kesti. Kutuyu hemen takıp ayarlarını 1-1 e aldım.  Hata mesajı vermedi. Artık ayarlarla oynamam herhalde.

Bu arada Cenk bey ilk başlangıç ayarı olarak 0-1 yapabilirsiniz. Hata mesajı vermiyor.
500 km kadar gittikten sonra ayrı 1-1 yapın.  Yok 4-4 yapmak istiyorum diyorsanız yapın, kabul eder fakat 3750 devirin üstüne çıkarsanız mutlaka benim gibi hata mesajı alıp tekrar 1-1 e çekersiniz. Kolay gelsin

Selamlar ve Saygılar
Mekanikci
Mekanikci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #705 : Ağustos 11, 2012, 11:16:50 »
Merhaba Mahmut .
2-3 gün hiç sorunsuz bindim. Biraz basayım dedim ve 4000 devire çıkınca chek engine mesajını verdi.
akü başını defalarca söküp takmama rağmen mesajı silmedi. Aracım garantili olduğu için race chip i söküp servis yolunu tuttum.
Servise giderken yolda mesajı kesti. Kutuyu hemen takıp ayarlarını 1-1 e aldım.  Hata mesajı vermedi. Artık ayarlarla oynamam herhalde.

Bu arada Cenk bey ilk başlangıç ayarı olarak 0-1 yapabilirsiniz. Hata mesajı vermiyor.
500 km kadar gittikten sonra ayrı 1-1 yapın.  Yok 4-4 yapmak istiyorum diyorsanız yapın, kabul eder fakat 3750 devirin üstüne çıkarsanız mutlaka benim gibi hata mesajı alıp tekrar 1-1 e çekersiniz. Kolay gelsin

Selamlar ve Saygılar
Mekanikci

Merhaba abi .

Abi bende ilk arıza ışığı yaktığında kutup başlarını sökmüştüm fakat hiç gerek yok hatta chipi çıkarmaya bile gerek yok ayarı f/1 -0/1 -1/1 yaparsanız belli bir süre sonra kendiliğinden sönüyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #706 : Ağustos 11, 2012, 14:22:23 »
Merhaba Mahmut .

Selamlar ve Saygılar
Mekanikci

Uğur abi sen ayarı birden 4/4 yaptın kademeli olarak 1/2 2/2 2/4 3/4 gibi yaparak çıksaydın sıkıntı olmazdı .. Ben 3/4 de bayagı kullandım sıkıştırdım birşey olmadı bi ayarı e/4 yaptım sonra 3/4 yaptım tekrardan arıza ışığını yaktı yani kademeli olarak yavaş yavaş yükseltirseniz sorun olmayacaktır..
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #707 : Ağustos 12, 2012, 03:41:06 »
Merhaba arkadaşlar.
Birde sizin dediğiniz gibi deneyeyim. Umarım sorun olmaz.
1-1 ayarında 2. podun 1 olması ve gücün geç devreye girmesi şehir içi trafiğinde hiç işe yaramıyor.
Durmak yok. Motoru yakıncaya kadar devam ozaman.
Teşekkürler. Selamlar ve Saygılar
Mekanikci

Mekanikci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #708 : Ağustos 12, 2012, 09:59:39 »
Merhaba arkadaşlar.
Birde sizin dediğiniz gibi deneyeyim. Umarım sorun olmaz.
1-1 ayarında 2. podun 1 olması ve gücün geç devreye girmesi şehir içi trafiğinde hiç işe yaramıyor.
Durmak yok. Motoru yakıncaya kadar devam ozaman.
Teşekkürler. Selamlar ve Saygılar
Mekanikci

Uğur abi bi 200 km sonra 2. podu 2 yap yani 1/2 olsun .. 2. podun 1.podundan yüksek  olsun 1 kademe her zaman.. Bu şekilde yavaş yavaş çıktığında sorun olmuyor hiç.. 2. pod anca 4 olunca insan biraz zevk almaya başlıyor yoksa çok birşey hissetmiyorsun..
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #709 : Ağustos 12, 2012, 21:25:37 »
Selam arkadaşlar, hafta sonu F-1 ayarıyla 350 km yol yaptım. İlk başlarda  2500-3000 devirde gazdan ayağımı aniden çekersem "vıııınn" diye bir ses geliyordu. Racechipi aradım turbodan çıkan havanın sesi dediler. Şuan sesi nadiren duyar oldum. Uğur bey sizin dediğiniz gibi yapıp 1-1 veya 1-2 ayarını kullanacağım herhelde ama gönlüm 2. podu 4 yapmakta. Acaba diyorum 0-4 veya 1-4 yapsam ve böylece 300km kullansam nasıl olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #710 : Ağustos 12, 2012, 22:05:10 »
Selam arkadaşlar, hafta sonu F-1 ayarıyla 350 km yol yaptım. İlk başlarda  2500-3000 devirde gazdan ayağımı aniden çekersem "vıııınn" diye bir ses geliyordu. Racechipi aradım turbodan çıkan havanın sesi dediler. Şuan sesi nadiren duyar oldum. Uğur bey sizin dediğiniz gibi yapıp 1-1 veya 1-2 ayarını kullanacağım herhelde ama gönlüm 2. podu 4 yapmakta. Acaba diyorum 0-4 veya 1-4 yapsam ve böylece 300km kullansam nasıl olur :)
f-4 de  arıza ışığı yakmıyor ,sonra 0-4,  1-4 ,  2-4 gibi yükselte bilirsiniz.gerçekten  devir podu yükseldikçe  performans daha çok artıyor ama başdaki güç podunu da açarsanız arıza ışığı yakma ihtimali yükseliyor ,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #711 : Ağustos 13, 2012, 19:30:46 »
f-4 de  arıza ışığı yakmıyor ,sonra 0-4,  1-4 ,  2-4 gibi yükselte bilirsiniz.gerçekten  devir podu yükseldikçe  performans daha çok artıyor ama başdaki güç podunu da açarsanız arıza ışığı yakma ihtimali yükseliyor ,

Bugün F-4 ayarına geçtim, alt devir hızlanma gayet güzel, 200 km bu ayarda kullanmayı hedefliyorum.Sonra sizin dediğiniz mantıkla 1. portu yükselteceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "Dünyayı güzellik kurtaracak"
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #712 : Eylül 05, 2012, 12:51:24 »
Arkadaşlar racechip.de sitesi dahada ucuz 0 euro filan fark ediyor nerden baksanız yurdışı sitesi 24 saatte teslimat yazıyor şimdiye kadar 36 sayfada yorum yapan arkadaşlardan sipariş eden varmı almanyadan güvenebilirmiyiz teslimata?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #713 : Eylül 05, 2012, 12:56:03 »
Arkadaşlar racechip.de sitesi dahada ucuz 0 euro filan fark ediyor nerden baksanız yurdışı sitesi 24 saatte teslimat yazıyor şimdiye kadar 36 sayfada yorum yapan arkadaşlardan sipariş eden varmı almanyadan güvenebilirmiyiz teslimata?

Nazım bey gümrüğe takılma olasılığı yüksek ve takılırsa gümrükten çıkartmak için vapacağınız masraf ile birlikte hemen hemen buradaki fiyatlara denk geliyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #714 : Eylül 05, 2012, 13:42:39 »
RaceChip Ultimate diye birşey daha çıkartmışlar. Fiyatıda uçukmuş, 479 euro.

Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #715 : Eylül 05, 2012, 13:54:00 »
RaceChip Ultimate diye birşey daha çıkartmışlar. Fiyatıda uçukmuş, 479 euro.

İçini açıp bakmak lazım diğerlerinden bir farkı var mı diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #716 : Eylül 09, 2012, 17:17:56 »
Check engine yazısıyla kullanmaya devam edersek sıkıntı olur mu? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #717 : Eylül 09, 2012, 17:33:39 »
Check engine yazısıyla kullanmaya devam edersek sıkıntı olur mu? 

Sercan bey bence bu şekilde kullanmayın e/4 ayarını bir deneyin bu ayar çok güzel oluyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #718 : Eylül 09, 2012, 17:39:01 »
Sercan bey bence bu şekilde kullanmayın e/4 ayarını bir deneyin bu ayar çok güzel oluyor .

F/5 ayarındaydı bende E/5 ayarına çektim kendi kendine uyarı kayboldu.Zaten merak ettiğim için sormuştum  :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #719 : Eylül 09, 2012, 17:46:04 »
F/5 ayarındaydı bende E/5 ayarına çektim kendi kendine uyarı kayboldu.Zaten merak ettiğim için sormuştum  :D :D
Ben e/4 te kullanıyordum e/5 e arıza ışığı yakar diye hiç almadım madem öyle bende e/5 i denerim ama malesef ben şu an sökmüş durumdayım yağ yakma sorunu var merkez yağ lambası yakarsa arayın demişti yağ seviyeside çubukta alt noktada bende çıkardım chipi çünkü her an yağ lambası yakabilir . :(