Gönderen Konu: Race Chip + Sprint Booster  (Okunma sayısı 136424 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Race Chip + Sprint Booster
« Yanıtla #60 : Mart 14, 2012, 20:44:35 »
1.4 d-4d lerin nasıl tepki verdiğini bilmiyorum,eskiden kullandığım analog box bir kere bile olsun arıza ışığı bile yakmadı corollada ,şimdi aracım verso 2.0 d-4d bunda ,motor uyarı ışığı yanıyor,peşinden vsc uyarı ışığı yanıyor ,2 sn sonunda da araba daha gaz yemiyor sadece rolantide çalışıyor,ozamanda mecbur kenara çekip, boxın ayarlarını düşürüp ,akünün başını söküp tekrar takıyorum, herşey normale dönüyor

Bilgilendirme için teşekkürler, bir şeyler daha öğrenmiş oldum sayende.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 14, 2012, 20:44:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 14, 2012, 20:44:47 »
eğer arıza ışığı yanarsa bu işlemi burada bitirecekmiyim ,yoksa sol taraftaki güç podunumu yükselteceğim 2-b ,3-b gibi,
birde arabayı nezaman sıkıştırabileceğim  , uzun yola giderken araba sollarken ister istemez motoru zorluyoruz ,

:) arıza ışı yanmassa 100km den sonra 2/c yaparak 200km de daha gidin ,bu arada araç güçlenmiş durumdadır,hafif hafif hız denemeleri yapın bakalım tepkisi ne olacak.
Arıza ışığı yanarsa 1/b ye çekin  200 km devam edin,  motorun alışması için zamana ihtiyacı vardır  anlamına geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 14, 2012, 20:45:21 »
Mahmut kardeş bazen motor stop eder ,bazende arıza ışığı verir ,sen sakin kullanarak 100km den önce ,benden habersiz oynama ,sonra şevkin kırılır aşağı yukarı çıkartarak motor sürekli arıza algılar  hiç kabul etmez üzülürsün.
Not: Ahmet bey bir türlü ayar tutturamiyor ,kendisi size anlatsın :)
:) valla doğru söylüyorsunuz , resmen bu ayarlar için 2 depo mazot harcamışımdır ama bir türlü beceremedim sürekli korumaya girdi ,şimdi herşeyi sil baştan sizin  söylediğiniz  gibi yapmaya karar verdim ,malum siz bizden çok daha  fazla deneyimlisiniz  .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Mart 14, 2012, 20:46:58 »
:) arıza ışı yanmassa 100km den sonra 2/c yaparak 200km de daha gidin ,bu arada araç güçlenmiş durumdadır,hafif hafif hız denemeleri yapın bakalım tepkisi ne olacak.
Arıza ışığı yanarsa 1/b ye çekin  200 km devam edin,  motorun alışması için zamana ihtiyacı vardır  anlamına geliyor

Bu arada bir şey sormak isterim sağa çekip stop edip bir kaç dakika beklemek mantıklı olmazmı?
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 14, 2012, 20:48:43 »
Mahmut kardeş bazen motor stop eder ,bazende arıza ışığı verir ,sen sakin kullanarak 100km den önce ,benden habersiz oynama ,sonra şevkin kırılır aşağı yukarı çıkartarak motor sürekli arıza algılar  hiç kabul etmez üzülürsün.
Not: Ahmet bey bir türlü ayar tutturamiyor ,kendisi size anlatsın :)
Tamam Abdurrahman abi peki ilk kattığımda hangi ayarda kullanım .

1.4 d-4d lerin nasıl tepki verdiğini bilmiyorum,eskiden kullandığım analog box bir kere bile olsun arıza ışığı bile yakmadı corollada ,şimdi aracım verso 2.0 d-4d bunda ,motor uyarı ışığı yanıyor,peşinden vsc uyarı ışığı yanıyor ,2 sn sonunda da araba daha gaz yemiyor sadece rolantide çalışıyor,ozamanda mecbur kenara çekip, boxın ayarlarını düşürüp ,akünün başını söküp tekrar takıyorum, herşey normale dönüyor

Ahmet bey sizin adınıza üzüldüm bilgilendirme içinde teşekkürler umarım sizde bir an önce ayarları halledip gönül rahatlığıyla kullanmaya başlarsınız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mart 14, 2012, 20:50:16 »

Ahmet bey sizde sabırlı olun ,sizide uçuracağız :) çok yavaş yavaş kademe kademe ,aynı anda podları oynamayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mart 14, 2012, 20:51:29 »
Tamam Abdurrahman abi peki ilk kattığımda hangi ayarda kullanım .

Ahmet bey sizin adınıza üzüldüm bilgilendirme içinde teşekkürler umarım sizde bir an önce ayarları halledip gönül rahatlığıyla kullanmaya başlarsınız .
geldiği ayarı bak ve kullan bakalım durum ve sonucu ne olucak ,bakarsın problem çıkmaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #67 : Mart 14, 2012, 20:54:26 »
Bu arada bir şey sormak isterim sağa çekip stop edip bir kaç dakika beklemek mantıklı olmazmı?
dediğinizi yapıyorum  ama gene düzelmiyor,  arıza ışığını söndürmek için mecbur akü başı sökülmek zorunda .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #68 : Mart 14, 2012, 20:55:18 »
geldiği ayarı bak ve kullan bakalım durum ve sonucu ne olucak ,bakarsın problem çıkmaz :)

Abdurrahman abi adam kendi kullandığı şekilde ayarlayıp gönderecekti yani bana fabrika ayarlarında gelmicek olmassa takarım baktım sorun oldu en düşük ayarda takar bir 150 km gider yükseltirim .
Sizin ilk başta kullanmak için tavsiye edeceğiniz bir ayar var mı bu arada benim ürün normal olanı pro değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mart 14, 2012, 20:56:41 »
Ben cihazı ilk aldığımda gaza geldim  podları  2/2 yaptım,işten çıkışta 1.6 motorlu arkadaşın arcıyla ışıkta kapışayım dedim,arkadaşta ok. dedi.
ışıklar yeşile döndü biz gaza bir abandık ( iyide kalkmıştım :) ) 1.2.3. vites  derken  diiiiiiiiiitttt diye bir ses ve ardından motor stop etti ,ben yolun ortasında kala kaldım :)  ama çok korktum du :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Mart 14, 2012, 20:57:06 »
dediğinizi yapıyorum  ama gene düzelmiyor,  arıza ışığını söndürmek için mecbur akü başı sökülmek zorunda .

Hmm  :wacko: çokda iyi değil aslında sürekli kutup başlarıyla oynamak ama başka çare yoksa bildiğin yol en iyisi derler.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #71 : Mart 14, 2012, 20:58:22 »

aslında fabrika ayarları bile insana yetiyor ama insanın içindeki şeytan ,bu alete bukadar para verdin şunun bütün limitlerini kullan diye sürekli baskı yapıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mart 14, 2012, 21:01:48 »
Abdurrahman abi adam kendi kullandığı şekilde ayarlayıp gönderecekti yani bana fabrika ayarlarında gelmicek olmassa takarım baktım sorun oldu en düşük ayarda takar bir 150 km gider yükseltirim .
Sizin ilk başta kullanmak için tavsiye edeceğiniz bir ayar var mı bu arada benim ürün normal olanı pro değil .

Mahmut tamam da adam o ayara gelene kadar neler yaşadı kim bilir :) geldiği ayara bak ve tak kullan arıza yaparsa 1/1 çek arıza vermesse  bir müddet kullan  1/1 yeni kullanan için çok iyi bir rakam,ama ilk başta 200 km git motor adapte olsun acele etme :) altında 50.000 tl lilk araç var unutma :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #73 : Mart 14, 2012, 21:05:36 »
Ben cihazı ilk aldığımda gaza geldim  podları  2/2 yaptım,işten çıkışta 1.6 motorlu arkadaşın arcıyla ışıkta kapışayım dedim,arkadaşta ok. dedi.
ışıklar yeşile döndü biz gaza bir abandık ( iyide kalkmıştım :) ) 1.2.3. vites  derken  diiiiiiiiiitttt diye bir ses ve ardından motor stop etti ,ben yolun ortasında kala kaldım :)  ama çok korktum du :)

:) bu durumun aynısını en az 100 kere yaşadım ,artık ayarları denemek için en ıssız yolları seçiyorum ,araba korumaya geçerse trafiğin ortasında rezil olmayayım diye  :-[
bu arada motor kaputu açık yolun sağında bir  toyota görmek insanlarında garibine gidiyor,bilmiyorlarki boxla cebelleştiğimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mart 14, 2012, 21:07:05 »
Ahmet hocam birde şöyle dene motor sadece arıza ışığı veriyorsa ,kutup başı yerine  15 dk. bekleyin  aracı 3 defa çalıştırın stop edin ,4 .cüye muhtemelen düzelecektir,eğer düzelmesse aracın ecu sigortasını araç kapalıyken sökün yerine takın ( sigortanın yanında ecu diye yazar )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #75 : Mart 14, 2012, 21:08:10 »
Mahmut tamam da adam o ayara gelene kadar neler yaşadı kim bilir :) geldiği ayara bak ve tak kullan arıza yaparsa 1/1 çek arıza vermesse  bir müddet kullan  1/1 yeni kullanan için çok iyi bir rakam,ama ilk başta 200 km git motor adapte olsun acele etme :) altında 50.000 tl lilk araç var unutma :(
Tamam abi 1/1 de takacağım ilk başta ondan sonra kademe kademe arttırım . 5/4 e geldiğimdede orda bırakırım .

Son bir soru :)
pod ları arttıracağım zaman ikisini bir mi arttırım teker teker mi teker teker ise önce hangisini arttırım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Mart 14, 2012, 21:09:36 »
:) bu durumun aynısını en az 100 kere yaşadım ,artık ayarları denemek için en ıssız yolları seçiyorum ,araba korumaya geçerse trafiğin ortasında rezil olmayayım diye  :-[
bu arada motor kaputu açık yolun sağında bir  toyota görmek insanlarında garibine gidiyor,bilmiyorlarki boxla cebelleştiğimi

Başaracağız inş. Şuan bir problem yok değilmi ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #77 : Mart 14, 2012, 21:12:25 »
Başaracağız inş. Şuan bir problem yok değilmi ??
0-b de şuan için bir problem gözükmüyor ama sıkıştırmayada cesaret edemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Mart 14, 2012, 21:12:54 »
Tamam abi 1/1 de takacağım ilk başta ondan sonra kademe kademe arttırım . 5/4 e geldiğimdede orda bırakırım .

Son bir soru :)
pod ları arttıracağım zaman ikisini bir mi arttırım teker teker mi teker teker ise önce hangisini arttırım .

Mahmut ben 5/4 de yeni çıktım :) Mahmut deneme yanılma yöntemiyle en iyi ayarı bulacağız, ama ikisini aynı anda arttırma motor neyi kabul etmediğini anlamamız lazınm,(  devri'mi-torku'mu )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Mart 14, 2012, 21:14:00 »

Aynen Mahmut zarar verecek hiç bir şeye izin verme.

Konu çok hızlı ilerliyor yetişemiyorum resmen.
Taklitlerden sakının