Gönderen Konu: Race Chip + Sprint Booster  (Okunma sayısı 136405 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Race Chip + Sprint Booster
« Yanıtla #40 : Mart 14, 2012, 00:00:56 »
bi video fena olmazdı :)
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 14, 2012, 00:00:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 14, 2012, 00:09:08 »
Abdurrahman bey peki hiç 0-100 denemeniz oldu mu? İşin aslı bende almayı düşünüyorum ama somut birşey görmeden de almaya cesaret edemiyorum. Bahsettiğiniz tork artışı biraz göreceli birşey. Mahmut bey'in paylaşımlarını da heyecanla bekliyoruz bu arada..
Emre bey hiç 0-100 denemedim benim için 2-3 saniyenin de bir önemi yok açıkcası :) ama şunu söyleyebilirim aracım mmt olduğu için inanın bana hangi ara 5. vitese çıktığını hatırlıyamıyorum ,kontrol için manuel konumuna alıyorum bakıyorum 5. vitesde  :) geçişler çok hızlı ve seri .
Tork artışı evet göreceli olabilir ,lakin ailemde 1.6 motor 110 ph dizel citroen c4 + 1.6 motor 110 ph 5008 pejo var,bunlarla kıyasladığımda ve kullandığımda arasındaki farkı hissedebiliyorum , benim 14 d4d aracım geri kalmıyor ve ben aracıma azıcık bir gaz versem çok rahat patinaja düşüyor,rampada gaz versem patinaja düşüyor,biraz daha gaz verdiğimde sanki araba şahlanmış tekerlek boşa dönüyor gibi olup hakimiyeti kaybediyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 14, 2012, 00:12:33 »
bir video fena olmazdı :)

Ömer kardeş ,doğru söylüyorsun hiç aklıma gelmemişti inş. onuda bir ara yaparız.Lakin video da hiç bir şey anlayacağınızı zannetmiyorum gücü hissetmek lazım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 14, 2012, 00:32:21 »
Not: Race chip 'i araçlarına yeni takan veya takacak arkadaşlar ilk başlarda benim yakaladığım performans ve ayarını yakalamayabilirler ( benim ayar 1.pod 5 - 2.pod 4  de),yavaş yavaş ,kademe kademe motoru alıştırarak ilerlemek lazım bilginiz olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 14, 2012, 01:07:15 »
Not: Race chip 'i araçlarına yeni takan veya takacak arkadaşlar ilk başlarda benim yakaladığım performans ve ayarını yakalamayabilirler ( benim ayar 1.pod 5 - 2.pod 4  de),yavaş yavaş ,kademe kademe motoru alıştırarak ilerlemek lazım bilginiz olsun :)
söyledikleriniz çok doğru ,ilk taktığım zaman fabrika ayarları beni tatmin etmemişti,bende f-b konumunu forumlarda okuduğum gibi 2-4 konumuna getirdim ,500 metre sonunda araba korumaya geçti,
sizden ve yabancı sitelerden edindiğim bilgilere göre ,her 100 km sonunda ayarları 1 kademe yükseltilecekmiş ve bu süre içinde araba zorlanmıyacakmış, toyotanın motor koruma programı çok hassasmış ,o yüzden alıştıra alıştıra yükselecekmiş ,ani değişiklikleri hissedip motor korumaya geçiyor.ithalatçı firma motovizyon , başka  araba markalarında bukadar zor olmadığını ama toyotanın  gerçekten çok hassas olduğunu söyledi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #45 : Mart 14, 2012, 03:30:33 »

abdurrahman bey , resimdeki kırmızı jumper ne işe yarıyor,ben bunla ilgili hiçbir bilgi bulamadım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 14, 2012, 06:43:29 »

Bencede çook mantıklı.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 14, 2012, 18:42:05 »

abdurrahman bey , resimdeki kırmızı jumper ne işe yarıyor,ben bunla ilgili hiçbir bilgi bulamadım .

Ahmet bey hiç bilmiyorum o bölgeye hiç odaklanmadım :) ama sanırım devre türü birşey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #48 : Mart 14, 2012, 19:54:40 »
 soltaraftaki güç tripotunu yavaş yavaş yükseltirken ,sağtaraftaki devir tripodunuda birliktemi yükselteceğiz yoksa önce sol ,daha sonrada  sağdaki  tripodumu yükselteceğiz ,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 14, 2012, 20:07:04 »
soltaraftaki güç tripotunu yavaş yavaş yükseltirken ,sağtaraftaki devir tripodunuda birliktemi yükselteceğiz yoksa önce sol ,daha sonrada  sağdaki  tripodumu yükselteceğiz ,
Ahmet bey şuan ayarınız kaça kaç? birde en son ayardan sonra kaç km. yaptınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mart 14, 2012, 20:13:11 »
Abdurrahman abi benim chip yarın elimde olur siz ilk başta hangi ayarda kullandınız direk 5-4 te mi taktınız yoksa en düşükten kademeli olarak 5-4 e mi çıktınız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #51 : Mart 14, 2012, 20:17:53 »
Ahmet bey şuan ayarınız kaça kaç? birde en son ayardan sonra kaç km. yaptınız?
fabrika ayarı f-b de idi ,dediğiniz gibi yapıp 0-b  konumunda  100 km yaptım ,şimdi ne yapacağım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #52 : Mart 14, 2012, 20:22:50 »
Abdurrahman abi benim chip yarın elimde olur siz ilk başta hangi ayarda kullandınız direk 5-4 te mi taktınız yoksa en düşükten kademeli olarak 5-4 e mi çıktınız .
  keşke öyle basit olsa .boxı takıp ,ayarıda 5-4 konumuna getirip yola çıkarsanız 500 metre sonunda motor korumaya geçer.bende öyle oldu ,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mart 14, 2012, 20:25:49 »
fabrika ayarı f-b de idi ,dediğiniz gibi yapıp 0-b  konumunda  100 km yaptım ,şimdi ne yapacağım?
Şimdi 1/c yapın ve yola yüklenmeden devam,eğer arıza ışığı yanarsa 1/ b ye geri çekin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mart 14, 2012, 20:28:12 »
  keşke öyle basit olsa .boxı takıp ,ayarıda 5-4 konumuna getirip yola çıkarsanız 500 metre sonunda motor korumaya geçer.bende öyle oldu ,
Motor korumaya geçti derken sadece arıza lambası mı yandı yoksa stop falan mı etti benim bildiğim sadece arıza lambası yanıyor .

Bu arada ben ayarı en düşükte takıp her 75-100 km de bir , bir kademe arttırmayı düşünüyorum taki istediğim performansı alana kadar zaten ben aracın performansından memnunum sadece 2000 devir altı az bişey canlansın istiyorum ondan fazla bir beklentim yok .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mart 14, 2012, 20:30:29 »
Mahmut kardeş sakın gaza gelme aman diyeyim :) chip geldiğinde geldiği ayarı bak, not al ve tak. Biraz sakin,sakin kullan sonrada gel burda bizimle paylaş bilgimiz olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mart 14, 2012, 20:31:09 »

Mahmutcum kademeli gitmek daha uygun diye biliyorum,ufaktan başla sonra büyütürsün.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #57 : Mart 14, 2012, 20:32:59 »
Şimdi 1/c yapın ve yola yüklenmeden devam,eğer arıza ışığı yanarsa 1/ b ye geri çekin
eğer arıza ışığı yanarsa bu işlemi burada bitirecekmiyim ,yoksa sol taraftaki güç podunumu yükselteceğim 2-b ,3-b gibi,
birde arabayı nezaman sıkıştırabileceğim  , uzun yola giderken araba sollarken ister istemez motoru zorluyoruz ,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mart 14, 2012, 20:36:27 »
Motor korumaya geçti derken sadece arıza lambası mı yandı yoksa stop falan mı etti benim bildiğim sadece arıza lambası yanıyor .

Bu arada ben ayarı en düşükte takıp her 75-100 km de bir , bir kademe arttırmayı düşünüyorum taki istediğim performansı alana kadar zaten ben aracın performansından memnunum sadece 2000 devir altı az birşey canlansın istiyorum ondan fazla bir beklentim yok .

Mahmut kardeş bazen motor stop eder ,bazende arıza ışığı verir ,sen sakin kullanarak 100km den önce ,benden habersiz oynama ,sonra şevkin kırılır aşağı yukarı çıkartarak motor sürekli arıza algılar  hiç kabul etmez üzülürsün.
Not: Ahmet bey bir türlü ayar tutturamiyor ,kendisi size anlatsın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #59 : Mart 14, 2012, 20:39:47 »

Bu arada ben ayarı en düşükte takıp her 75-100 km de bir , bir kademe arttırmayı düşünüyorum taki istediğim performansı alana kadar zaten ben aracın performansından memnunum sadece 2000 devir altı az birşey canlansın istiyorum ondan fazla bir beklentim yok .
1.4 d-4d lerin nasıl tepki verdiğini bilmiyorum,eskiden kullandığım analog box bir kere bile olsun arıza ışığı bile yakmadı corollada ,şimdi aracım verso 2.0 d-4d bunda ,motor uyarı ışığı yanıyor,peşinden vsc uyarı ışığı yanıyor ,2 sn sonunda da araba daha gaz yemiyor sadece rolantide çalışıyor,ozamanda mecbur kenara çekip, boxın ayarlarını düşürüp ,akünün başını söküp tekrar takıyorum, herşey normale dönüyor