Gönderen Konu: yağ eksiltme sorunu varmış????  (Okunma sayısı 50629 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: yağ eksiltme sorunu varmış????
« Yanıtla #60 : Şubat 27, 2009, 00:20:03 »
edit

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 27, 2009, 00:20:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #61 : Şubat 27, 2009, 14:48:10 »
ben motor masrafı 3 binle 4 bin arası derken segman atma demedim. motor yapma dedim galiba yanlış anlaşıldım. motor yapmanın icinde takımconta, gömlek, piston, segman, subap, subapgaydı, anayatak, kolyatak, geziyatağı, trigerzinciri, zincirgergileri, devirdaim, debriyajseti, vantiratörkayışı gibi parcalarda dahil. bu yazdıklarım motor söküldükken sonra kontrol edilir değişip değişmicene karar verilir. rektefiye işciliği ortamala 600 00 tl civarıdır motor ustasıda 600 00 tl civarı alır motor parcalarıda 1 500 00 tl civarı tutar motoryağı, şanzımanyağı, antifiriz, buji, hava ve yağ filitresi, gibi parcalarda değişince 3 000 00 tl yi gecebilir. ben motor sökülmaden cıkacak tahmini ortalama fiyatları veriyorum. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #62 : Şubat 27, 2009, 14:53:26 »
bu araclardaki sorun segmanın yumuşak yada sert olması değil piston gömleklerinin ovalleşmesinden kaynaklanıyordu. gömleklerde eşınma şeklinde değilde kabaca söylemem gerekirse yumurta misali ovalleşme diyebiliriz. eğer sorun birtek segman olsaydı toyota bilok değiştirmesine gerek kalmadanda sorunu  halledebilirdi.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #63 : Şubat 27, 2009, 15:10:14 »
10 000 km de 1 litre pek sorun cıkarmaz 2 litrede idare edilir 2 litrenin üzerinde eksiltmelerde dikkatli olmak lazım 1984 yılından beri bu işlerin icindeyim 1984 den 1993 yılına kadar hondada calıştım. 1993 yılında toyota gökkuşağına başladım 1998 yılına kadar calıştım 1998, 1999 arası ay ışığı hondada calıştım. 1999 yılının 6 ayında kendi servisimi actım anlıcanız gördüğüm ve tamirini yaptığım arac sayısı binlercedir. ben asla toyata aracın yağ eksiltmesini normal karşılayamam. bunu arac firmaları el kitaplarına yazabilir ve normal diyebilir bence normal değil aksine cok anormal bi durumdur. bu benim fikrimdir bana katılmaya bilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Şubat 27, 2009, 19:29:39 »
yav bu işi tam anlamıyla bilen biri yokmu allahaşkına. sorunun neden kaynaklandığıyla ilgilenmiyorum ben. benim öğrenmek istediğim sorunlu araçları garantiden değiştiren toyota neden üretime devam etti neden hem 2000 lerde hem 2002 lerde var bu sorun benim aracım 2000 yılının 9. ayı çıkışlı ve 2001 model neden benimkinde yok yada daha kapsamlı sorıyım soruyu neden bazılarında var bazılarında yok aynı modelin farklı üretimleri mi var yoksa? bir soru daha var bu hususta 1000 km de 1 litreyi normal gören toyota (ki bence saçmalık) neden bu araçları sorunlu gördü de garanti kapsamına soktu acaba sorunlu olanlar 1000 km de 1 litreden fazlamı yağ yakıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Şubat 27, 2009, 21:32:06 »
2001sonu 2002 lerde bu problem vardı. Yeni kasalarda.
2000 vvti 60bin km kullandım. Hiç bir yağ yakma problemi yoktu.

Nerden çıkardınız genel bir problem olduğunu 2000'lerde?
Sizin araba da varsa da, araca mahsus bir problem olabilir.

Artı 2002 lerde kullanılan malzeme yüzünden silindirlerde ovalleşme görülmüştü. Bazı arkadaşlar segmandan değil demişler ama sürtünen kısımda problem yoksa ovalleşmesi neden oldu o zaman.

Neyse, tasarımda düzgün yapılmış olsa da, problem üretimde olabilir. Tasarım ve üretim problemleri farklı şeylerdir.
Segman vs gibi parçaları üretirken fark edilmeyen hatalar yapıldı ise, üretilen aracın km yapması sonucunda problemler servisler tarafından fabrikaya iletilir.

Ben bunda tam anlamıyla bilecek birşey göremiyorum. Normal üretim prosesi. Üretim döngüsünde yaşanan ve her üründe olabilecek birşey.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Şubat 27, 2009, 23:38:11 »
murat abicim ben bu durumu buradan öğrendim. bahsedilirken hep 2000-2002 kasalarda deniyor kimse sizin gibi demiyor ki 2001 sonu 2002 lerde oldu bu sorun diye. ben de doğal olarak düşünüyorum tabiki benim aracım 2000 sonu yani ilk üretilen araçlardan böyle genel bir problem olsa bende olur diye.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Şubat 28, 2009, 10:58:36 »
Fevzi bey cevabınız için çok teşekkürler
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #68 : Mart 10, 2009, 23:13:39 »
benim 2000 vvti de de var bu sorun. yağ ekleyip duruyorum. peki ne yapmalıyım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #69 : Mart 11, 2009, 16:26:39 »
motor bloğu değişimi yapılmış garantiden zamanında ama şimdi fiyatı ne kadardır bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #70 : Mart 11, 2009, 16:39:37 »
aracın motoru süper çalışıyor. Acaba bu yağ eksiltme zarar veriyor mudur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #71 : Mart 11, 2009, 17:09:11 »
motor bloğu değişimi yapılmış garantiden zamanında ama şimdi fiyatı ne kadardır bilmiyorum

3 ay önce gittiğim özel bir servis yağ eksiltme probleminin bana 1000 TL ye maliyetinin olacağını söylemişti ;)
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mart 11, 2009, 21:23:54 »
demekki sadece 2002 lerde değilmiş 2000 lerde de varmış. mehmet bey kaç litre eksiltiyor 10 bin km de?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #73 : Mart 11, 2009, 23:30:48 »
3 litre civarında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mart 12, 2009, 00:26:03 »
3 litre civarında
çokmuş hakatende. bence yinede arabanızı ellettirmeyim mehmet bey. bu işin orijinali serviste olur o da bayağı tuzlu olur tahminimce. yerinizde olsam 5 bin km de bir 1.5 litre yağ ekleyerek devam ederdim. aracınızı sıfır alan şahıs nasıl anlamamış bunu zamanında hadi o anlamadı bakıma gittiğinde servis demi anlamadı? şaşılacak bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #75 : Mart 12, 2009, 19:08:03 »
Aracı İzmirde bir şirketten aldım. Motorunu gösterdiğimiz usta şüphelenmişti ama yine de geçer not vermişti. Biz de uygun araç bumamanın verdiği sıkıntıyla acele ettik. Ama bunun dışında çok memnunum. Her yaz İzmir-Malatya arası gider gelirim en ufak bir sıkıntı vermez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota, Angelina Jolie, M16
    • Eywah.Biz
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #76 : Mart 16, 2009, 13:27:49 »
Şu son günlerde aracımı biraz daha kontrol etme fırsatı buldum. Özellikle Ankara-Didim arası bir seyehat gerçekleştirdikten sonra kontrol ettirdim. Yaklaşık 6.000 km olmuş yağ eklememden bu güne. Bir gram eksiltmemiş. O zaman ortaya şu sonuç çıkıyor: Yağ eksilttiği dönemde (kış şartlarında ankara-bursa seyehati olmuştu.) Gidiş-dönüş, molasız, ortalama *80 km/saat hızla gerçekleşmişti. Muhtemelen o seyahatten dolayı yağ eksilttiğini düşünüyorum. Aklıma başka bir açıklama gelmiyor.

Siz ne dersiniz?
Eşimi, Çocuğumu, İşimi;
Vatanımı, Bayrağımı, Milletimi,
Fenerbahçemi, Atatürkümü,
Bazlamayı, Baklavayı
Hiç bir şeye değişmem!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mart 16, 2009, 16:39:39 »
Motorun durumunu anlamak için bir kompresyon ölçümü belki yaralı olabilir bu gibi durumlarda diye düşünüyorum.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Nisan 21, 2009, 22:11:19 »
arkadaşlar toyotanın kitapçığını okuma fırsatım olmadı ama honda aracımın kitapçığında yazdığı kadarı ile 1000 km de 1 litreye kadar normal miş kullanıma göre değişmekle beraber...(gerçi bu kadarına yuh denir heralde ama)
ayrıca aracın kullanımı oldukça fazla etkilemekte eksilttiği yağ miktarını. kardeşimde 2000 1,4 vvt-i var. yazın 5000 km yol yaptım benim kullandığım 5000 km de 1 litre civarında eksiltti ama arabayı o kullanmaya başladığından beri 10000 de 1 litre civarında diyor... fark benim aracı yüksek devirli atak kullanmam onun ise standart seyretmesi... bu eksiltme mevzuunu araç çekişine bir etkisi olmadığı sürece bence takmayın...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nerde oLursan oL , Hep BenimLe oL......
« Yanıtla #79 : Mayıs 13, 2009, 12:10:32 »
ilk defa duydum :S
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......
                                    06 JE 605      ( Yakında 06 CHN 53 )