Gönderen Konu: yağ eksiltme sorunu varmış????  (Okunma sayısı 50625 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: yağ eksiltme sorunu varmış????
« Yanıtla #40 : Şubat 23, 2009, 12:25:17 »
güzel isim  :blink:
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 23, 2009, 12:25:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 23, 2009, 23:00:21 »
Bu toyotanın o seride motor piston yataklarını yanlarındaki havalandırma kanallarını normalden büyük yapmasından kaynaklandı bildiğim kadarıyla motor ısınınca piston yatakları doğal olarak biraz genişler havalandırma kanalları normalden büyük olduğu için daha fazla genişliyor ve pistonla yatak arasındaki boşluk normalden çok açılıyor aradan yana odasına yağ sızıyor yani yağ yakıyor.Daha sonra bolokları değiştirdiler sorun ortadan kalktı İşte bazı 2001*2002 lerinde serviste  garantiden boloklar değişmişler ( bizim ankarada sanayıda bir toyota alımı ve bakımı yapan abimiz değişenleri hemen anlarız temizse satılıksa alırız eşe dosta satarız diyordu)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 24, 2009, 08:59:39 »
Bu toyotanın o seride motor piston yataklarını yanlarındaki havalandırma kanallarını normalden büyük yapmasından kaynaklandı bildiğim kadarıyla motor ısınınca piston yatakları doğal olarak biraz genişler havalandırma kanalları normalden büyük olduğu için daha fazla genişliyor ve pistonla yatak arasındaki boşluk normalden çok açılıyor aradan yana odasına yağ sızıyor yani yağ yakıyor.Daha sonra bolokları değiştirdiler sorun ortadan kalktı İşte bazı 2001*2002 lerinde serviste  garantiden boloklar değişmişler ( bizim ankarada sanayıda bir toyota alımı ve bakımı yapan abimiz değişenleri hemen anlarız temizse satılıksa alırız eşe dosta satarız diyordu)

Bülent bey sizin anlattıklarınızla biraz alakasız olacak ama ben de şu sebepten dolayı bu motorların yağ yaktığını duymuştum;

Bu araçların pistondaki yağ sekmanları yurdumuzdaki yakıta metanet edemiyor. Yani bir başka deyişle Türkiye'de kullanılan yakıt bu motorların yağ sekmanlarını bozuyor. Piston üzerinde sıkışma yapıyor. Dolayısıyla yağ sekmanı görevini yapamadığından motorun yağ yakması kaçınılmaz oluyor. Bu, o zamanlarda servislerin yaptığı açıklamaydı.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota, Angelina Jolie, M16
    • Eywah.Biz
« Yanıtla #43 : Şubat 25, 2009, 13:29:53 »
Peki çözümü sadece motor revüzyonumudur?
Eşimi, Çocuğumu, İşimi;
Vatanımı, Bayrağımı, Milletimi,
Fenerbahçemi, Atatürkümü,
Bazlamayı, Baklavayı
Hiç bir şeye değişmem!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #44 : Şubat 25, 2009, 17:29:00 »
Bizim 2000 vvt-i nın yaklaşık 1 sene ve 11000 km dir yağı aynıydı -en son bakımdan bu günkü 80000e kadar- ve en son yağ çubuğuna (yaklaşık 1 ay önce) baktığımda alt çizginin birkaç mm üstünde duruyordu ama o süre zarfında hiçbir problem çıkarmadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
« Yanıtla #45 : Şubat 25, 2009, 18:08:16 »
selam  arkadaşlar ben 1984 yılında tamirciliğe başladım 1993 yılına kadar honda 1993 ten bugüne kadarda toyotada clışmaktayım. 1993 1998 yıllarında yetkili serviste calıştım 1999 yılındada kendi yerimi actım halen calışmaya devam ediyorum. bu siteye üye olmamı bircok müşterim söyledi ve onların ısrarı üzerine üye oldum. amacım uzaktanda olsa bazı arkadaşlara yardım etmek ve bilmediği ve merak ettiği konularda bilgim dahilinde yardımcı olabilmek.2001 ve bazı 2002 model corolla wwt motorlarda ne yazıkki bu sorun var ilerki modellerde bu sorunu hallettiler. sorunun kaynağı piston gömleklerindeki ovalleşmeden dolayı segman arasından yağ sızdırması. yani anlıcanız kadarıyla motor yağını yanma odasına kacırarak aracın yağ eksiltmesi. bu sorunun giderilmesi icin aracın motorunun rektefiye yani motor yapılması gerekir. tahminende 3 000 yada 4 000 bin tl civarı bi masraf demek. belki bazı arkadaşlar yanlış anlayabilir toyota yı kötülemek istedimi düşünebilirler. ama beni tanıyanlar bilirlerki ben asla böyle bişey yapmam. bazı gercekler varki saklanamaz buda bi gercek. sevindiirci olan toyotanın bu sorunu en kısa zamanda bulup ilerki modellere taşımamış olmasıdır. saygılarımla herkeze iyi günler.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Şubat 25, 2009, 18:19:45 »
Hosgeldiniz Fevzi Bey. Uye olmaniz hepimiz icin bir kazanc.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
« Yanıtla #47 : Şubat 25, 2009, 18:23:10 »
1 000 km de 1 litre yağ eksiltmesi normal diyene ben sadece debessüm ederim. ve onlara sorarım rektefiye edilen motorlarda 10 000 km de 100 grm eksiltme olmuyor. sizce hangisi anormal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Şubat 25, 2009, 18:37:52 »
Cogu üretici 1000 km de 1 litre yag tüketimini normal olarak sayiyor. Bu tek Toyota degil. Ama normal ve saglikli bir DOHC motorda, tam sentetik yag ile 1000 km de 100 ml kadar görmek normal.

DOHC motorlarda egzantrikler yariya kadar yagin icine batmis sekilde calisir. Onun disinda segmanlarda yagi silindir ceperlerine sivazlarlar. Bir motorun hic yag yakmamasi mümkün degil. Yakacak ama ne kadar yakacak asil soru.

Ama bu eksilmeyi genelde hissetmeyiz. Cogu kullanici yag seviyesini kontrol etmiyor. O yüzden 3-4bin km sonra fark edince üzerine yag ekleniyor. Zaten bunun icin 1 litrelik bir rezerv vardir (min-max arasindaki yag miktari).

Sunu da unutmamak lazim. Arac genelde sehir icinde kullanildiginda, motor yüksek devirde calisip iyice isinmadigi icin yagin icine su, asitler vs gibi maddelerde karisir. Aslinda yag eksilir ama icine karisan maddelerden dolayi cok fark edilmez. Tabiki yagin kalitesi karisan maddeler ile bozulur. Daha sonra sehir disina cikip 1-2 saat kadar 3-4bin D/D ile yol yapinca, yaga karismis sivilar buharlasir. Uzun yol yaptiktan sonra, amma da yag eksiltmis; yüksek devir kullaninca böyle oluyor denir.

O yüzden kaliteli yag kullanip, yakin araliklarla kontrol etmek en iyisi.
Benim su anki aracimda kontagi actigimda board computer yag seviyesini de ölcüyor. 10 saniye aliyor. Haftada bir kere kesin ölctürüyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Şubat 25, 2009, 18:43:27 »
2001 modellerde segman gömlek uyusmazligi sonucunda yag yakma olayi vardi. Gerci cogu aracin garantiden tamir edilmis olmasi lazim.

Sanirim segman cok sert bir malzemeden yapilmisti ve gömlegi asindiriyordu. Veya tam tersi, segman cok yumusak bir malzemeden ve deforme oluyordu.

Gömlek cakilip, segman atilmasinin fiyatinin acikcasi 3-4bin lira olmasini beklemiyordum. Türkiye'deki fiyatlari cok takip etmedim son senelerde ama 3-4bin lira ciddi para. Ford Mondeo 2.0'in tüm sandik motor (enjeksiyon sistemi haric) 6000 lira oldugunu düsünürseniz, bir takim segman ve gömlek atip honlamaya 3-4bin lira cok gibi.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota, Angelina Jolie, M16
    • Eywah.Biz
« Yanıtla #50 : Şubat 26, 2009, 14:45:07 »
Tüm bu tecrübeler ışığında "arabamı seviyorum, varsın kusuru bu olsun" deyip, eksildikçe yağ ekleyerek kullanmaya devam etmenin sakıncası var mıdır?
Eşimi, Çocuğumu, İşimi;
Vatanımı, Bayrağımı, Milletimi,
Fenerbahçemi, Atatürkümü,
Bazlamayı, Baklavayı
Hiç bir şeye değişmem!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Şubat 26, 2009, 15:14:41 »
Tüm bu tecrübeler ışığında "arabamı seviyorum, varsın kusuru bu olsun" deyip, eksildikçe yağ ekleyerek kullanmaya devam etmenin sakıncası var mıdır?

Motor kompresyon kaybetmedigi sürece sizin acinizdan cok bir problem yok bence.
Yagin seviyesini hep takip etmeniz gerekiyor.

Ama cevre ve katalizör acisindan ayni seyleri söyleyemeyecegim.
Bu kadar yag yakmasi ilerde lambda sensörü ve katalizör icin iyi olmayabilir. Lambda gene ucuzcadir ama katalizörlerin fiyatlari maalesef Türkiye'de cok yüksek. Genel icin yazdim; Corolla icin olan katalizörün fiyatini bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Şubat 26, 2009, 21:31:58 »
bana 1000 km de 1 litre normal kabul ediliyor diye servis söyledi bana da pek mantıklı gelmedi ama böyle dediler. benim aracıma gelince alpet marka yağ koymuştum 11 bin km kullandım ve aracı 7000 devirere vurdurarak kullandım bunun sonucunda 2 litre eksiltti. bu konuda benim anlamadığım bişey var madem toyota bu araçları zamanında garantiden yaptı (bunu derindere de oranın 10 yıldır çalışanı söyledi) peki bu araçlar ilk olarak 2000 model olarak satıldı 2001 sonuna kadar yani 2002 modeli de var arada 2 sene var toyota bu sorunu anladı ve garantiden yaptıysa neden devam etti üretime? bu durumda 2002 lerde olmaması gerekmezmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Şubat 26, 2009, 23:29:01 »
edit

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #54 : Şubat 26, 2009, 23:34:58 »
edit

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #55 : Şubat 26, 2009, 23:38:01 »
edit

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #56 : Şubat 26, 2009, 23:40:13 »
Eğer yağ cok eksilmiş ise motorda ilk önce şırıltı zincir sesine benzer bir ses duyarsınız bu durumda hemen yağ koymalısınız yoksa yatak sarar motor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Şubat 26, 2009, 23:45:29 »
peki engin bey madem araçlarda sorun yok neden toyota değiştirmiş sorunlu gördüğünü. ya da madem sadece bu sorun türkiye de var toyota türkiye için özel karar mı aldı yani yada türkiye için özel piston mu üretti. ya da neden bu araçların bazılarında var bazılarında yok. anlamadım ben bu işi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Şubat 26, 2009, 23:49:15 »
benim aracım 10.000km de 1litre yağ eksiltti belki o kadar bile değildi şimdi ben bunu sineye çekip devam ediyorum sürekli yağını kontrol ediyorum ki gel gelelim ilerde benim başıma bir iş açar mı yağını suyunu eksik etmediğim halde?
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #59 : Şubat 27, 2009, 00:14:00 »
Eğer 2000 km de 2 litre yağ koyuyorsanız sorun var demektir ama 10000 km de 1 litre hiç birşey bence