0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peki fevzi ustam ve murat hocam benim aracımda yağ yakıyor.. bende 2000 model corolla 1.6 lpgli terra AC var. daha doğrusu mavi duman atmıyor.. eksiltiyor yani.. hele ki yüksek devirlerde kullandığımda çok eksiltiyor.. ama 90 ı geçmediğimde çok çok az eksiltiyor.. eksiltmiyor da diyebiliriz. peki bu eksiltmeyi önlemek için 10w 60 mobil1 yağ kullansak olurmu? herhangi bir zararı olur mu? 90km/h de 2400 deviri geçirmemeye devam edeyim mi? yoksa 10w 60 yağ koyup 100-110 km/h yapayım mı
yüksel hocam sizin aracınız da baya yağ eksiltiyor muydu? peki ne oranda bir azalma oldu? devirle doğru orantılı bir yağ yakma söz konusu bizim araçlarda...
peki yunus emre bey 10w60 yağ koyduktan sonra ki 1000 kilometrenizi yine 4 kişi full dolu açık klimalı şekilde mi yaptınız? yoksa normal kullanımda 1000 km mi yaptınız?
Benim arabamda yağ eksiltiyor fakat bu modelde bu bir sorun değil tasarım hatası.Ben geçen sene ( castrol magnetic 10w 40) eksildikçe yağ ekledim,yağ değişim süresini 10000 den 15000 e çıkarttım.Kanaatimce yağ gittikçe kalınlaştı ve araba yağ yakmayı kesti fakat benim içim rahat etmedi,eski bakım periyoduna geçince durum eskiye döndü.
geçen sene satın aldığım 2001 vvti corolla aracımın her şeyinden son derece memnundum taki şu meşhur efsane 2000-2002 arası vvti lerde var olduğu iddia edilen ve de maalesef doğru olanve benimde uykularımı kaçıran yağ eksiltme sorununu çözdüm çok şükür, BOR POWER denedim olmadı, castrolun en iyi serilerini kulandım (magnatec EDge) bir senede 4 defa yağ değiştirdim, mesela örnek vereyim, 4 kişi full bagajklima 12 saat boyunca açık olarak temmuz 2012 de giresundan afyona tatile gittik, 900 km. sonra afyona geldik birde baktım, yağ cubugu max. seviyeden min. seviyenin altına inmöiş 1,5 lt. civarı yağı içmiş tabii dönştede aynısı oldu ama artık içemiyor, çözüm MOBİL 10W/60, bu yağı yeni ekledim (2 hafta önce)1000 km. civarı oldu çizgide en ufak bir azalma yok.EFsane tarih oldu, deneyin görün... bu kadar basitmiş harika bir yağ....
Unutmadan 10w/60 yağ değişiminde bor power da ekletin cok faydası var, motoru koruyor , surtunme azalıyor, vs. yağ eksiltmeye de biraz katkısı var, (borpowerı Telefonla aradım yetkili ile görüştüm sonucu bize mail atın bile dedi vatandaş) yani ben mobil10w-60 ve bor power ile bu sorunu çözdüm arkadaşlar.Tercih sizin...
Malesef ki sorun bir çok E11 de var. O yıllarda garanti sürecinde bazı araçların motor blok değişimleri yapıldı.Sorununuz varsa ya yağ ekleyerek bineceksiniz yada motor bloğu değişimi yaptıracaksınız.Başka çaresi yok. Hangisi daha mantıklıysa sizelere kalmış.. Saygılar..