Gönderen Konu: yağ eksiltme sorunu varmış????  (Okunma sayısı 50630 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: yağ eksiltme sorunu varmış????
« Yanıtla #100 : Haziran 13, 2012, 11:15:34 »
2000 1,6 VVT-İ motor aracım 5000 km.de 1 litre civarında yağ eksiltiyordu....

Dörtnal dan Sadık ustanın önerisiyle 10/40 yerine 10/60 yağ değişimi yaptık sonucu bekleyip buraya yazmayı uygun buldum....

5000 km de 0,5 litre yağ eksildi benim için oldukça iyi bir sonuç kendisine teşekkür ederim aynı sorunu yaşayan üyelere tavsiye ederim.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Haziran 13, 2012, 11:15:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Haziran 28, 2012, 12:21:04 »

DYNAMIC KOTE kullanın ben kullandım fark etti corolla 2000 terra 2000 ve 2001 modellerde by yapıyomuş zamanında garantili olanları geri çağırmışlar olmayanlar işte böyle bir araç denk geliyor artık 3 4 milyar verip yaptırıcağınıza bunu kullanın çok fark ediyor km ielrlemişse özellikle borda kullanım fayda etmedi ama bu farklı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #102 : Temmuz 25, 2012, 23:57:50 »
evet arkdaşlar bende arabamı alalı 1 yıl oldu. bir eksiği bu yağ eksiltme sorunu. başkada en ufak bi şikayetim yok. yolda rüzgar misali sessiz çevik raat ve esnek bi yol tutuşu var. artıları çok olduğu için. yağ eksiltmesini kafama hiç takmıyorum. parça bozmuyor. buda bana yeter. her güzelin bi kötü huyu vardır derler .arabamaın kasasını çok beğeniyorum. yeni kaslar bile bu kadar ilgimi çekmiyor. herkze  hayırlı sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Temmuz 26, 2012, 10:22:04 »

peki fevzi ustam ve murat hocam benim aracımda yağ yakıyor.. bende 2000 model corolla 1.6 lpgli terra AC var. daha doğrusu mavi duman atmıyor.. eksiltiyor yani.. hele ki yüksek devirlerde kullandığımda çok eksiltiyor.. ama 90 ı geçmediğimde çok çok az eksiltiyor.. eksiltmiyor da diyebiliriz. peki bu eksiltmeyi önlemek için 10w 60 mobil1 yağ kullansak olurmu? herhangi bir zararı olur mu?

90km/h de 2400 deviri geçirmemeye devam edeyim mi? yoksa 10w 60 yağ koyup 100-110 km/h yapayım mı

10w60 yağın faydasını görürsünüz. Laguna'sı olan bir arkadaşım kullanmıştı ve memnun kalmıştı. Aracın kmsi 180.000 idi. Sizin km de yüksekse deneyebilirsiniz kanaatimce.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Ağustos 20, 2012, 14:18:01 »
yüksel hocam sizin aracınız da baya yağ eksiltiyor muydu? peki ne oranda bir azalma oldu? devirle doğru orantılı bir yağ yakma söz konusu bizim araçlarda...
BENİM aracomda baya yağ eksiltme vardı bor power denedim hiç fayda etmedi DYNAMIC KOTE kullandım gerçekten faydasını gördüm yağ eksiltme varmı var ama eskisine oranla çok daha az performans  daha fazla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Ağustos 24, 2012, 21:32:44 »
geçen sene satın aldığım 2001 vvti corolla aracımın her şeyinden son derece memnundum taki şu meşhur efsane 2000-2002 arası vvti lerde var olduğu iddia edilen ve de maalesef doğru olanve benimde uykularımı kaçıran yağ eksiltme sorununu çözdüm çok şükür, BOR POWER denedim olmadı, castrolun en iyi serilerini kulandım (magnatec EDge) bir senede 4 defa yağ değiştirdim, mesela örnek vereyim, 4 kişi full bagajklima 12 saat boyunca açık olarak temmuz 2012 de giresundan afyona tatile gittik, 900 km. sonra afyona geldik birde baktım, yağ cubugu max. seviyeden min. seviyenin altına inmöiş 1,5 lt. civarı yağı içmiş :alkis:  tabii dönştede aynısı oldu :D

ama artık içemiyor, çözüm MOBİL 10W/60, bu yağı yeni ekledim (2 hafta önce)1000 km. civarı oldu çizgide en ufak bir azalma yok.

EFsane tarih oldu, deneyin görün... bu kadar basitmiş  :) harika bir yağ....
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #106 : Ağustos 30, 2012, 09:43:49 »
peki yunus emre bey 10w60 yağ koyduktan sonra ki 1000 kilometrenizi yine 4 kişi full dolu açık klimalı şekilde mi yaptınız? yoksa normal kullanımda 1000 km mi yaptınız?

Hemen hemen aynı şekilde Bünyamin bey, bazen 4 bazen 5 kişi malum bayram ziyaretleri, ve de yokuş (köy yolu malum) yolda asfalt ama yokuş yolda kullandım, zaten sadece giresunda afyon a giderken değl normal  bir giresun trabzon, veya giresun ordu,arası dumduz otoyolda giderkende bu velet yağ eksiltiyordu, bünyamin bey, valla deneyin görün hocam ben cok sey denedim, corolla 2000-2002 arası modeller bu yağ eksiltme haricinde, sunmuş oladuğu donanım ve konfora göre mukemmel bir fiyat ve sürüş zevki veren sorun cıkartmayan modellerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Ağustos 31, 2012, 06:57:49 »
Bünyamin Bey mutlaka 10w60 kullandıktan  dan sonra (tabii 500 km-1000km. yaptıktan sonra) mutlaka buraya yaz, ne oldu ne bitti diye. Dediğimiz gibi fiyat ve performans olarak nu fiyata başka araç bulmak çok zor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Ağustos 31, 2012, 07:09:32 »
sırf bu yağ eksiltme yüzünden golf alacaktım az daha, ama bu sorunu halledince ve de aynı donanıma sahip golf fiyatlarını görünce :(
birden U dönüşü yaptım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Eylül 01, 2012, 18:03:51 »
Benim arabamda yağ eksiltiyor fakat bu modelde bu bir sorun değil tasarım hatası.Ben geçen sene ( castrol magnetic 10w 40) eksildikçe yağ ekledim,yağ değişim süresini 10000 den 15000 e çıkarttım.Kanaatimce yağ gittikçe kalınlaştı ve araba yağ yakmayı kesti fakat benim içim rahat etmedi,eski bakım periyoduna geçince durum eskiye döndü.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Eylül 05, 2012, 06:52:04 »
Benim arabamda yağ eksiltiyor fakat bu modelde bu bir sorun değil tasarım hatası.Ben geçen sene ( castrol magnetic 10w 40) eksildikçe yağ ekledim,yağ değişim süresini 10000 den 15000 e çıkarttım.Kanaatimce yağ gittikçe kalınlaştı ve araba yağ yakmayı kesti fakat benim içim rahat etmedi,eski bakım periyoduna geçince durum eskiye döndü.

Murat Bey peki mobil1 10w/60 ı denediniz mi, yukarıda yazdığım gibi bende cok sey denedim ve bunda çözüm buldum. Tabi ki bu bir arıza değil, doğrudur tasarım  hatası ve bu araçlar geri çağrılmış tabii sıfır almadığım (ben 2nci el aldım , araştırdım benim aracın 3ncü sahibiyim ) ve bu gibi bazı modeller geri çağrılma işlemi ne götürülmemiş  >:(

Aslında düşündüğümüz zaman yılda iki defa yağ değişimi yapmak motor performansı ve ömrü için harukulade bişey, toyota bunu bilerek yapmasın  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Hitit Tuning Club
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #111 : Eylül 06, 2012, 15:54:35 »
geçen sene satın aldığım 2001 vvti corolla aracımın her şeyinden son derece memnundum taki şu meşhur efsane 2000-2002 arası vvti lerde var olduğu iddia edilen ve de maalesef doğru olanve benimde uykularımı kaçıran yağ eksiltme sorununu çözdüm çok şükür, BOR POWER denedim olmadı, castrolun en iyi serilerini kulandım (magnatec EDge) bir senede 4 defa yağ değiştirdim, mesela örnek vereyim, 4 kişi full bagajklima 12 saat boyunca açık olarak temmuz 2012 de giresundan afyona tatile gittik, 900 km. sonra afyona geldik birde baktım, yağ cubugu max. seviyeden min. seviyenin altına inmöiş 1,5 lt. civarı yağı içmiş :alkis:  tabii dönştede aynısı oldu :D

ama artık içemiyor, çözüm MOBİL 10W/60, bu yağı yeni ekledim (2 hafta önce)1000 km. civarı oldu çizgide en ufak bir azalma yok.

EFsane tarih oldu, deneyin görün... bu kadar basitmiş  :) harika bir yağ....

bende 2001 corolla terra vvti kullanıyorum yaklaşık araba 5 yıldır bende yağ yaktığını biliyordum ama bu aralar çok yağ eksiltmeye başladı. bi kaç sene önce servise sorduğumda segman atılması gerekiyor ve maliyeti 1000 tl demişlerdi ama vazgeçmiştim yaptırmaktan şu aralar o kadar fazla yağ eksiltiyorki 4 litre alıyorum 3 ay gitmiyor forumdaki yazıları okudum ve bende 10/60 mobil 1 yağ koymayı düşünüyorum.
Ustamlada görüştüm oda durumun farkında ve sanırım aklına yattı ilk fırsatta yağ değişimi yapacağız. Sonucu sizinle paylaşacağım inşallah sorun hallolur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Eylül 07, 2012, 06:17:12 »
İnşallah Can Bey sizinde bu yağ eksiltme gibi sonderece cansıkıcı surekli kontrol gerektiren, bagajda surekli 4 yada 1 lt. yağ bidonu bulundurmak gibi (sanki 80 model doğana biniyoz) psikolojiyi bozan  :D bir durumdan kurtulursunuz. Sizi en iyi biz anlıyoruz  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Eylül 07, 2012, 06:24:16 »
Unutmadan 10w/60 yağ değişiminde bor power da ekletin cok faydası var, motoru koruyor , surtunme azalıyor, vs. yağ eksiltmeye de biraz katkısı var, (borpowerı Telefonla aradım yetkili ile görüştüm sonucu bize mail atın bile dedi vatandaş) yani ben mobil10w-60 ve bor power ile bu sorunu çözdüm arkadaşlar.
Tercih sizin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 122500
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Kasım 27, 2012, 10:49:14 »
Selçuk Bey, benim bu konu ile ilgili tespitlerim ve tecrübelerim daha önceki tarihlerde var, bakabilirsin...
Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 122500
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Kasım 27, 2012, 10:50:43 »
Selçuk Bey  özelden tekrar  görüşebiliriz.Size durumu ayrıca özetleyebilirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Kasım 27, 2012, 16:57:52 »
Unutmadan 10w/60 yağ değişiminde bor power da ekletin cok faydası var, motoru koruyor , surtunme azalıyor, vs. yağ eksiltmeye de biraz katkısı var, (borpowerı Telefonla aradım yetkili ile görüştüm sonucu bize mail atın bile dedi vatandaş) yani ben mobil10w-60 ve bor power ile bu sorunu çözdüm arkadaşlar.
Tercih sizin...

castrol 10w40 + bor power ilede sıkıntı çıkartmıyor yağın özelliği 9000 civarında bozulduğu için 10.000kmye kadar 250-300 gram eksiltti sonra yağ değiştirdik 5w40 var 3500 km oldu borda yok içinde herhangi bir eksiltme mevcut değil.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Aralık 04, 2012, 17:26:15 »
Malesef ki sorun bir çok E11 de var. O yıllarda garanti sürecinde bazı araçların motor blok değişimleri yapıldı.Sorununuz varsa  ya yağ  ekleyerek bineceksiniz yada motor bloğu değişimi yaptıracaksınız.Başka çaresi yok. Hangisi daha mantıklıysa sizelere kalmış.. Saygılar..
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Aralık 04, 2012, 17:39:28 »
Malesef ki sorun bir çok E11 de var. O yıllarda garanti sürecinde bazı araçların motor blok değişimleri yapıldı.Sorununuz varsa  ya yağ  ekleyerek bineceksiniz yada motor bloğu değişimi yaptıracaksınız.Başka çaresi yok. Hangisi daha mantıklıysa sizelere kalmış.. Saygılar..

Blok değiştirmeye gerek yok abicim segman atılsa yeter..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Aralık 04, 2012, 17:44:50 »
Hiç gerek yok yağ seviyesine bakıyorum devam. Ona vereceğim paraya yağ aldım ekliyorum bol kese.
Toyocuk :)