Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Şubat 02, 2026, 22:14:27
Lütfen yeni üyeler
Tanışma
bölümünde kendilerini tanıtsınlar.
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E110 (1999-2002)
»
Konu:
yağ eksiltme sorunu varmış????
Yazdır
Sayfa:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
8
Gönderen
Konu: yağ eksiltme sorunu varmış???? (Okunma sayısı 50628 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
Ynt: yağ eksiltme sorunu varmış????
«
Yanıtla #80 :
Nisan 08, 2010, 16:17:27 »
Arkadaşlar 2 hafta önce 2002 corolla hb aldım 100bin km de araba alırken ustaya götürdüm motor çok sağlam hiç bir sorun yok dedi hatta dinamometrede 138 tork 107 beygir ölçtü arabayı yağa hiç bakmamış bende bakmamıştım geçen hafta benzin alırken pompacı abi bir yağına suyuna bakalım dedi baktırdım abi sen nasıl geziyon bunla iyi yatak sarmamışsın dedi gerçekten yağ çubuğu ıslanmıyodu bile 8bin km olmuş bu arada yağıu değişeli arabanın sonradan bu araçlarda yağ yakma sorunu olduğunu duydum.şimdi bu sorun için ne yapmam gerekiyor başka bir usta bana bişe olmaz ekle devam et dedi onun bir sıkıntısı olur mu veya o kadar para verip yaptırayım mı ki bana mantıklı gelmiyor 3. sü satayım mı arabayı aldığım fiyatın 500-1 üstü verenler var şu anda
) ama arabayı binmek için almıştım ben araç çok temiz binilmiş gerçekten çok sevdim arabayı satmakta pek istemiyorum. bir akıl verirseniz sevinirim ne yağ kullanmamı önerirsiniz birde yağa katkı maddesi ekleteyim mi faydası olur mu ha bu arada tüp taktırmayı düşünüyordum acaba sıkıntı çıkar mı teşekkürler şimdiden.
Toyota Club Türkiye
«
Yanıtla #80 :
Nisan 08, 2010, 16:17:27 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Shiro (beyaz) ve ben
Araç: Corona
5 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #81 :
Nisan 08, 2010, 16:58:27 »
Pompacınız ustadan daha tedbirli imiş
Ama bence yağ kontrolü işini kendi üstünüze alsanız iyi olur.
8000 olmuşsa azalan yağın (azalmanın da etkisiyle üstüne daha fazla hararet bineceği için) yapısının bozulmuş olması muhtemel. Tavaya az yağ koyarsak çabuk kararır ya öyle.. O yüzden bence komple değiştirmek akıllıca olur.
Değişim sonrası her hafta kontrol ederek azalma hızını tespit edin. Ona göre bir fizibilite yaparsınız kafanızda. Her durumda yağ kontrolünü bir rutin işlem haline getirmek gerekiyor. Tam sentetik yağ kullanmanızı öneririm. Bor tabanlı katkılarla iyi deneyimleri olanlar oldu. (Hiç fark göremeyenler de oldu) Onun dışındaki katkılar açıkçası pek güven vermiyor bana.
Ama bence öncelikle iyi bir yağ, çünkü kurum oluşmuş olabilir. Onlar temizlensin.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,... Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,... Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!
Corona de Bergerac
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Auris
Kilometre: 122500
Model Yılı: '12
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #82 :
Mayıs 23, 2010, 12:09:07 »
yağını sık sık kontrol et.ben dede aynı sorun vardı, sekman attırdım, düzeldi,
ahmet keleş
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #83 :
Mayıs 23, 2010, 12:14:13 »
hocam ben de de aynı sorun vadı,(2000 model corolla vvt-i)belli bir süre sonra yağ eksiltme had safhaya ulaşıyor.bundan dolayı sık sık yağı kontrol et, her 1000 km de bir litre mutlaka ilave et, zaten çubuktan anlarsın azaldığını.daha sonra ben aracım tüplü olduğu için tüplü arabalara özel sekman attırdım.düzeldi.850 tl civarında bir şeye mal oldu bana.ama mutlaka kendi yağını sık sık kontrol et, özellikle yüksek torkta ve dvirde 1 lt civarında eksiltiyor.
saygılar,
ahmet keleş
ha bu arada çıkan sekmanı gördüm, kağıt gibi olmuştu.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #84 :
Mayıs 23, 2010, 12:17:06 »
sıralı sistem tüp taktırmanı tavsiye ederim.bu araçlar çok performanslı, satmana gerek yok.ama yağa dikkat!!!!!
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Avensis
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 30000
«
Yanıtla #85 :
Haziran 16, 2010, 00:07:01 »
ahmet bey bu özel segman nasıl oluyor anlamadım.aynı araç 2000 vvti var lpg li bagajda yağ ile geziyorum.artık çok sıkıldım.ustama gidip ne diyeceğim segman atma konusunda yani?
derin sular durgun akar...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #86 :
Haziran 16, 2010, 00:51:44 »
ne segmanı ne yağ eksiltmesi arkadaşalr tofaşmı renaultmu bu toyota 2 ayda 6000 km yol yaptım 3 günde bir yağına suyuna bakıyorum seviyeler hep aynı bu arada 2, vites 80 km sürati görmeden hayatta vites değiştirmem, genelde agresif yuksek devirlerde araç kullanırım hiç bişey olmuyor hiç bişey eksilmiyor her sabah önce altına bakıyorum akan sızan varmı diye ama yok toyota yağ eksiltme muhabbetini bu sitede gördüm toyota yağ eksiltmez eksiltiyo diyen varsa aracında bir problem var kanımca ama benim araç japon toyota illede fark olur tabiki
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
buda benim tosbak
«
Yanıtla #87 :
Haziran 16, 2010, 01:13:10 »
yağ az bişede olsa tabiki yakacak ben 10bin KM yi beklemiyorum her 5 bin KM de biraz üzerine ekliyorum. sorun olurmu olmaz .
toyota bu hiç kafanız takılmasın başınız ağrımaz
ben castrol GTX 20-50 kullanıyorum hiç sorun yok otomatik benim aracım.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #88 :
Kasım 27, 2010, 01:17:15 »
merhaba
2010 şubat ayında bir corolla aldım, 10.000 km de bir problem olmadı. Ancak 20.000 km yakın yağ uyarı lambası yandı. yağ çubuğunu kontrol ettiğimde, çubuğun en altında 4 mm kadar yağın (minimum çizgisinin de altında) olduğunu gördüm. Servise gittiğimde, yağın normal seviyeler altında olduğu, bakım yapılması gerektiği, aracın gözetim altında tutulacağı bildirildi.
5.000 km sonra, tekrar servise gidilmiş, servis tarafından yapılan gözlemde, yağ eksiltmesi olduğu görülmüş, yağ seviyesi, üst çizgiden 1 cm kadar aşağıda çıkmıştır. 5.000 km sonra tekrar servise gelinmesi istenmiştir. Yağ lambası, bakım yapıldıktan 9.500 km sonra tekrar yanmış, servise gittiğimde, araç life kaldırıldı, araçtaki yağ bir kaba boşaltıldı, yağın yaklaşık 2,5 litre eksik olduğu tespit edildi. Daha sonra, durumun merkeze bildirileceği söylenmiştir. 20.000 bakımda servis tarafından araç incelemeye alındı, 30.000 de tekrar gidince tarafıma, yağ eksiltmenin normal olduğu, bu devamlı görülen bir durum olduğu bildirilmiştir. Tabiki toyota müşteri hizmetlerine hem yazılı hem de telefonda şikayette bulundum. Ama tık yok, ne arayan var nede yazılı cevap veren var. Ben neden aramıyosunuz diye aradığımda, bana o zaman sözlü bilgi verildi. 4.9.2010 tarihinde toyotaya başvurdum. Bana hala dönen olmadı. Tabiki arabayı 34.000 km sattım ve kurtuldum.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Kan Grubu: B+
«
Yanıtla #89 :
Ağustos 28, 2011, 15:15:09 »
2010 ve üzeri corollalarda Yağ eksiltme sorunu bence ne turbodan nede vakum pompası v.s den. Bu parçaları değiştiriyorlar ama hepsi günü kurtarmalık hareketler. Bendede önce turbo sonra vakum pompası değişti sorun çözülmedi. Aynı arızadan 4 kez servise girdim en sonunda motor piston ve sekmanlarının halini gördüm bayağı bir aşınmış ondan kaynaklanıyormuş Piston ve sekmanlar yapımdan kaynaklanan (kötü malzeme kullanılmış.) sebeplerle fazla aşınıyor yani dayanıksız.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Model Yılı: '11
11 kere teşekkür etti
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #90 :
Eylül 03, 2011, 00:47:08 »
Toyotanin ismi kalmış. İsmine kanıp araştırmadan 2011 dizel comfort extra aldım, hiç memmun değilim. o meşhur sorunsuzluk imajı şimdi sorunlu ile yer değiştiriyor.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Corolla 1.6 xei 16v a/c
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #91 :
Mayıs 06, 2012, 21:58:59 »
arkadaşlar ben de bugün aracın yağını kontrol ettiğimde (7bin km oldu.) yağ seviyesinin iki çizginin tam ortasında olduğunu gördüm. sizce bu normal bir eksiltme? (aracım corolla 1.6 xei lpg'li)
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
***AVENSIS***
Kan Grubu: ---
Kilometre: 110000
Model Yılı: '13
3 kere teşekkür etti
6 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #92 :
Mayıs 06, 2012, 22:10:06 »
araçlarda belli oranda yağ eksiltme olur bu havadan devirli kullanmadan kaynaklanır. İki çizginin arası normal 7000 km de olmuş öyle önemli bir eksiltme yok gibi bir de yağ değişimi yapıldığında yağ tam olarak neredeydi. Yapılan km ile orantılarsanız eksiltme miktarını(varsa tabi) ona göre kesin bişey söylenir.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: AB+
Model Yılı: -
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #93 :
Mayıs 06, 2012, 22:35:47 »
2001 modeli vardı bende aynı yağ eksiltme problemi bendede vardı sürekli kontrol eder eklerdim. ilk üretilen serilerde var bu yağ eksiltme
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
2011 Dizel Corolla MMT Şanzıman
«
Yanıtla #94 :
Mayıs 07, 2012, 09:30:52 »
Benim 2011 Model Dizel MM aracım uzun yolda 3000 km de 1,5 litre yağ eksiltiyor. Şehirde 7000-8000 km de eksiltiyor aynı oranda servis bir çözüm bulamadı şimdilik... incelemeye aldılar aracı
Onur Andaç Sever
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #95 :
Mayıs 11, 2012, 09:27:45 »
Toyota Genel Merkez geçen gün bana telefon üzerinden dönüş yaptı. Aracın servis kayıtlarını ve verileri incelemeleri sonucunda mevcut yağ kaybının Dizzel Motor standartlarında normal bir yağ kaybı olduğunu düşünüyorlar. 7000-10000 km de 1,5 litre yağ kaybı normalmiş toyota dizel motorları için. Bunun motorun selameti açısından yararlı olduğunu da eklediler. Ancak aracın yağını 30 bin bakımından sonra her bin km de bir kontrol etmemi ve yağ sinyali yandığında araca yağ eklememi tavsiye ettiler.
Düşünsenize arkadaşlar, o kadar borca girip çok sağlam sorunsuz diye sıfır Toyota alıyorsunuz, 10 bin bakım süresi gelmeden yağ eksiliyor ve olmadık zamanlarda ışık yanıyor. sürekli kontrol edicekmişsiniz ve yağ ekliycekmişsiniz... Bu mu sağlamlık, bu mu konfor???
Onur Andaç Sever
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: ---
14 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #96 :
Mayıs 11, 2012, 12:17:53 »
onur bey size hukuk yolu göründü sanırım önce bir tüketici haklarına gidin danışın illerde valililklerde ilçelerde kaymakamlıklarda var ona göre tanıdığınız bir avukat varsa onada bir danışın bu yolla aracı yenisi ile değiştiriyorlar ama 2012 modelde alsanız dizellerde demekki bir sorun var
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #97 :
Mayıs 15, 2012, 06:29:41 »
30 bin bakımına giriyorum bu gün . Bakımdan sonra aynı şeyi tekrarlarsa yine tüketici haklarına gidip hakkımı arayacağım bende. Birçok emsal teşkil eden dava var sonuç olarak. Bir çok araç değiştirilmiş veya parası iade edilmiş. Ama benim gerçekte istediğim bu değil. Sorunumun çözülmesini ve arabama gönül rahatlığıyla binmek istiyorum. Sonuç ona alıştım ve çok güzel bir araba bence. Bakalım hayırlısı...
Onur Andaç Sever
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
İYİLİK İYİDİR ...
Kilometre: 40800
Model Yılı: '06
19 kere teşekkür etti
930 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #98 :
Mayıs 15, 2012, 07:16:46 »
ben 13 yıl 1.6 XLİ Kullandım 22 binde aldık 220 binde sattık 85 bin km re lpg li kullandık .mobil 10/40 yag kullandık devamlı 8-9 binde yag degiştirdik daha bir gram eksiltme yapmıyordu.Tekrar toyata almaya karar verdim 2 haftadır bakıyorum geçen gün 2001 93 binde ilk sahibinde 1.6 vvt-i araç buldum araç nerdeyse acenteden yeni çıkmış gibiydi.Kendin bile inanamadım Ataman toyota ya götürdüm Ankarada ki en büyük özel toyota servisi ustam ya nerden buldun bunu fwelan dedi valla denk geldi herşey iyi giderken ustama dedim birde motora bakalım yag eksiltme varmı.Yag kapagını daha açar açmaz pof diye yag buharı çıktı üflüyor motor .Bujilere de baktı abi yakmaya başlamış haydi dedim ne iş usta .abi 1998 -2002 yılları üretilen 4afe de dahil olmak üzere tamamında sekman hatası var.Bu fabrikasyon bir hata 2003 den sonraki motorlardfa bu hata yok tooyta bunu geri düzeltti dedi .valla bende artık tırstım hiç bakmıyorum usta 1000-1500 lira masraf çıkar dedi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
2016 - Corolla Multi Drive S - Advance
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #99 :
Mayıs 16, 2012, 14:55:42 »
Sevgili Arkadaşlar,
2011 model dizel mmt corolla aracımın 30 bin bakımını yaptırdım. Servis yetkilisi bana bu araçların 3000 km den itibaren 1-1,5 litre yağ kaybetmesinin NORMAL olduğunu ve benim görevimin de bu yağ seviyesini sürekli kontrol ederek eksilen yağı tamamlamak olduğunu söylüyorlar.
Gerçekten böyle midir sizce de...
Toyota Markasına güveniyoruz, sağlamlığına ve sorun çıkartmayışına inanıyoruz ve günlük hayatımızın çok önemli bir parçası hatta adeta elimiz ayağımız olan ve o kadar da pahalı bir yatırım yapıyoruz.
Karşılığında sürekli pompacı gibi yağ seviyesi ölçmek, zihnimizde sürekli bunun meşguliyetini yaşamak ve servis aralığı dışında ekstra yağ masrafı mı yapacağız?
Aracın tanıtımı ve satışı yapılırken bu dezavantajı neden gizlediler? Bu müşteriyi kandırmak ve yanıltmak değil midir? diye sorduğumda
Kitapçıkta yazıyor bu normal dediler.
Gerçekten de kitapçıkta 10000 km de 1,5 litreye kadar yağ eksiltebilir yazıyormuş. Ama satılı yaparken kitapçığı al oku diyen olmadı, ayrıca böyle önemli bir bilgiyi satış temsilcisinin ilk etapta iletmesi gerekmez miydi?
Toyota'ya yakıştıramadım bu hinliği.
Bakalım şimdi kaç kilometre sonunda yanacak yağ ışığı?
İşin yoksa yağ kontrolörü ol!
Bunu Japonyaya yazacağım!
Hiç bir şey olmazsa En kötü ihtimalle Aracın rehini biter bitmez satarım bir daha da ömür billah Toyota almam.
Kimseye de önermem.
İnternette de kapsamlı bir bilgilendirme mesajı yayınlarım hem ingilizce hem türkçe ve bütün tüketicileri elimden geldiği kadar bilgilendiririm beni nasıl kandırdıkları hakkında...
Ben her üç bin kmde bir yağ eklemek zorunda değilim 2011 model sıfır alınmış bir araca!
Onur Andaç Sever
Yazdır
Sayfa:
1
...
3
4
[
5
]
6
7