Gönderen Konu: yağ eksiltme sorunu varmış????  (Okunma sayısı 50624 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
yağ eksiltme sorunu varmış????
« : Haziran 03, 2008, 10:37:09 »
merhabalar arkadaşlar,benim arac 2001 corolla vvt-i aracı alalı 1.5 ay oldu aldıgımda hemen tamircime götürdüm yagına suyuna baktı.ve bunun yagı daha yeni degişmiş dedi yag sevyesi iki cizginin 3-4 mm üstündeydi sordum birsey olmaz dedi.ama birsey duydum inşallah dogru degıldir..bu toyotaların 5 aracından 1 inde yag eksiltme problemi varmış..
peki benim aracda ayni problem varsa bunu ne kadar süre sonra anlarım?,nasıl anlarım?.aracı böyle olan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylasırlarsa sevinirim..ayrıca konuyla bilgisi olan arkadaslar birseyler yazarlarsa cok sevinirim:)herkese simdiden cok teşekür....
2001 corolla vvt-i 1.4

Toyota Club Türkiye

yağ eksiltme sorunu varmış????
« : Haziran 03, 2008, 10:37:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: yağ eksiltme sorunu varmış????
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2008, 10:40:43 »
benzinciye gittiğinde sürekli kontrol ettir, ben istemesem bile zorla kontrol ediyorlar :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2008, 14:47:48 »
zannetmiyorum heleki 2001 model corolla çok zayıf ihtimalle yağ eksiltir hiç kafanı takma toyota bu yolda kalmaz...:)
bene arabamı aldığımda afedersiniz eşşek gibi binmişler yağı zift olmuş hala tıkır tıkr çalışıyodu tabi şimdi kız gibi maşallah..
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2008, 15:21:41 »
bu modellerde yağ sorunu malesef var. Kontrol edersen hiç birşey olmaz. Merak etme.
2002 Honda Civic sedan
1.6 ES Vtec (White)

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2008, 17:58:32 »
  Selam.
 Bende bazı model yılındaki Corollar'da yağ eksiltme sorunu olduğunu duymuştum. Ancak bunların çoğunun motoru garanti kapsamında zamanında değişmiş diye biliyorum. Yağ seviyeniz üst çizginin 3-4 mm. üstünde ise zaten azalma yapar. Fazla yağ motor ısınınca dışarı taşma vb. yapabilir. Yağ seviyeniz gösterge çubuğundaki iki çizginin ortasında olması lazım. Ne alt çizginin altında, ne de üst çizginin üstünde. Belli bir süre arkadaşların dediği gibi motor yağ seviyenizi kontrol etmekte fayda var bencede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Ağustos 18, 2008, 21:30:20 »
Konuyu hortlatalım bakalım :)

Bu yağ eksiltme sorununu bende duydum arkadaşlar.
Açıkçası vvti motorlu 2001 civarı corollalar aklıma çok yatmıştı. Ama bu yağ olayı biraz can sıkıcı geldi bana.

Doğrumudur bilinmez ama olay şu şekilde;
İlk seri vvt-i larda bu sorun varmış. Toyota bu sorunu kabul etmiş ve o dönemde araçları servise çağırıp motorlarına segman atmışlar. Ne derece doğrudur yanlıştır bilinmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Ağustos 19, 2008, 13:18:13 »
sevgili
ercan balbay
selçuk geçer

ağustos 2000 trafiğe çıkışlı 2001 vvti corollam var. yazdıklarının hepsi doğru. internette ,yetkili ve özel servislerde bayağı araştırdım.ama malesef durum böyle.
1000-1500 km de bir yağ ekliyorum. normalde 10.000 de bir 4 lt harcamam gerekirken 8 lt yağ masrafım oluyor. ama arabamdan çok memnunum. kusuru bu olsun.... yağ seviyesi kontrolün altında olursa hiç problem yok. yada kesin çözüm motora müdahale ederler yaparlar ama oda oldukça pahalı ve ustasını bulmak gerekiyor... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 19, 2008, 14:19:14 »
Konuyu hortlatalım bakalım :)

Bu yağ eksiltme sorununu bende duydum arkadaşlar.
Açıkçası vvti motorlu 2001 civarı corollalar aklıma çok yatmıştı. Ama bu yağ olayı biraz can sıkıcı geldi bana.

Doğrumudur bilinmez ama olay şu şekilde;
İlk seri vvt-i larda bu sorun varmış. Toyota bu sorunu kabul etmiş ve o dönemde araçları servise çağırıp motorlarına segman atmışlar. Ne derece doğrudur yanlıştır bilinmez.

O dediğin öyle bir yağ sorunu değildi. Hatırladığım kadarıyla, sürücü tarafında ayak uzatılan yerin oraya bir yerden yağ damlatıyordu araç. Bu yüzden Toyota bütün o model araçları toplatmış, yerlerine geçici olarak başka araç vermiş ve her birini tek tek kontrol etmiştir. Sonrasında böyle bir sorun olmadığı ve bir istisna olduğu ortaya çıkmış. Kişilere araçları tekrar iade edilmiştir. Tahminimce yağ sorunu diye milletin aklında kalan direkt motor yağı.

Ayrıca yağ eksiltmeyen araç olur mu arkadaşlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 19, 2008, 15:22:26 »
mutlaka eksiltme olurda....
benim dül düle 10 bin de bir yağ koyuyorum
bu süreçte gözle görülür eksiltme yok ve ekleme kesinlikle yapmıyorum
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ağustos 20, 2008, 21:44:25 »
Az önce başka bir başlığa da yazdım, 2001 Sol aracım vardı, ilk 40000 km ye kadar yağ eksiltmezdi, 10.000 bakıma götürürken hep iki çizgi arasında olurdu, sonra sapıttı ve 50000 bakıma götürmeden önce baktığımda yağ çubuğu tertemizdi. Zaten yağ tapasını açtıklarında bi bardak yağ anca aktı :) Artık her 2.500 de 1 lt tüketir olmuştu. Toyota el kitabında 1000 km de 1 litre tüketim normaldir diyerek kendini garantiye almış. Sanki 78 model şahin kullanır gibi bagajda yağ bidonuyla geziyrodum. Ne alırsanız alın ama 2001 den uzak durun. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Ağustos 25, 2008, 01:35:39 »
valla biri oturup bu 2000-2001 corollalar için dedikodu üretiyor eski kasalardan ucuza satılması için kızıyorum ama iyi oluyor arabanın en kralına ucuza biniliyor böylece.ailem ve benimle beraber üç kasa tipinden bazıları 0 km olmak üzere çeşitli corolla kullandık yağ değişimini 2000-5000 km geçildiği olmuştur hiç yağ eksittiğini görmedim.ayrıca resmi kurumda çalışıyorum 1991 hilux pickup var 2.8 4x4 45 köy ve 107 mezara dolaşıyoruz yılda 4 kez daha tık demedı 450.000 km de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Eylül 05, 2008, 22:15:09 »
Bende kararsız kaldım. Bu modellerdeki toyotalar donanımlı ve uygun (clio-palio parasına). Ama yağ eksiltme sorunundan bahsediliyor. Kafam çok karışık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
« Yanıtla #12 : Eylül 05, 2008, 23:54:05 »
valla biri oturup bu 2000-2001 corollalar için dedikodu üretiyor eski kasalardan ucuza satılması için kızıyorum ama iyi oluyor arabanın en kralına ucuza biniliyor böylece.ailem ve benimle beraber üç kasa tipinden bazıları 0 km olmak üzere çeşitli corolla kullandık yağ değişimini 2000-5000 km geçildiği olmuştur hiç yağ eksittiğini görmedim.ayrıca resmi kurumda çalışıyorum 1991 hilux pickup var 2.8 4x4 45 köy ve 107 mezara dolaşıyoruz yılda 4 kez daha tık demedı 450.000 km de.
yenal bey o hiluz dediğin araç aslında toyotanın en dayanıklı arabası ben şahsen 863,000 kmde daha motor kapağı açılmamışı gördüm 4*2 idi ve pazarlama arabası idi her 5000 km de bir yağını değiştinmi problemsiz dünyaya kaç tur attırır bilinmez:d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #13 : Eylül 07, 2008, 02:09:04 »
arkadaşlar ae101'de yağ eksiltme problemi gerçekten yok gökhan arkadaşımın dediği gibi. eski arabamdı. avensis kullanıyorum şimdi. avensiste de böyle bir problem yoktu ama şu da bir gerçek ki yağ, motorun zorlanmasına bağlı olarak da seviye düşürebilir. 4 ay boyunca değişmeyen yağ seviyem arabamı zorlamamla biraz oynadı. 200km kadar zorladım. çok yüklü ağır bir bagaj + 5 kişi haldeki arabayı devirden düşürmemek için karadenizin rampalarında hep 3000-5000 devir kullanınca düşüş gözlemledim. acaba diyorum kullanımla da alakası varmıdır...
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 07, 2008, 03:16:34 »
Elbette Selim Bey, agir yuk cekildiginde, uzun sureler yuksek devirlerde kullanildiginda yag ozelligini kaybeder. Ekisltme olmasa da rengi ve akiskanligi degisir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #15 : Eylül 07, 2008, 18:51:57 »
Arkadaşlar bende toyota corolla 2001 1.6 vvt-i var ve yağ eksiltme doğru bana bunu söyleyen toyota özel servis yetkilileri arkadaşın dediği gibi 1500 km de bir yağ ekliyorum yanlız yanlış bilgilendirme olmasın bu kasanın sadece bir serisinde bu olay var hepsinde yok yani ama araba tam bir asfalt uçağı gaz takdırdım gazda hepten uçuyor altımdan tutamıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 15, 2009, 09:40:30 »
arkadaşlar doğru 2000-2004 arasındaki vvti lerde bu sorun var
benim sorum bu sorun için motor yaptıran var mı varsa kaç mal oldu
yaptırdıktan sonra yaparsa kaç km sonra tekrar yağ eksiltme yapar

yaşayan ve duyanların paylaşımına şimdiden teşekkür ederim
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 15, 2009, 10:43:36 »
Arkadaşlar her motor bir miktar yağ eksiltir.

Çok eksiltmesi elbetteki istenilen bir durum değildir ama bir sorunda olmayabilir.

1000km'de 1 lt yada 0.5 lt yağ eksiltebilir diye aşağı yukarı çoğu markanın kullanım kılavuzunda yazar.Mesela benim 1.6 Tipom için 1000km'de 0.5 lt diyor 2.0 için 1.2lt'ye kadar normaldir diyor.Aynı şekilde VW Caddy içinde 1000km'de 1lt'ye kadar normal diyor.Benim arkadaşım Caddy'nin ilk bakımı için servise gitmiş bir arkadaşın söylediği gibi bir bardak kadar yağ çıkmış.Pekçok araçta olan bir durum bu şekilde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 15, 2009, 15:47:42 »
bendede aynı araçtan var 11 bin km de 2 litre eksiltmişti ve ben paniğe kapıldım acaba aynı sorun bende de mi var diye.. fakat sonra öğrendim ki 11 bin km de 2 litre gayet normalmiş üstelik sanayiden alınma çok dandik yağ koymuştum aracıma. servise bu durumu soduğumda 11 binde 2 litre çok iyi rakam dediler motorun durumunun çok iyi oluğunu gösterir dediler.. japonlar toyota için 1000 km de 1 litreye kadar eksiltmeye normal diyorlarmış..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Şubat 15, 2009, 22:54:27 »
O Japonlar Çin işi olmasın.10000 km diye koydurduğumuz yağı 4000 km de bitireceğiz  öyle mi?11 binde 2 litre çok iyi rakam diyen servise de selam.Benim emektar Reno STW bile 5000 km de 1 litre anca eksiltiyordu.O Japonlar 10 bin km de 1 litre yazacaklardı herhal.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ