Gönderen Konu: yağ eksiltme sorunu varmış????  (Okunma sayısı 50626 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: yağ eksiltme sorunu varmış????
« Yanıtla #20 : Şubat 16, 2009, 04:37:05 »
2000 model ilk kasa vvt-i aracım var yağ eksiltme sorununu ben arabayı aldıktan sonra duydum fakat böle bi sorunlada karşılaşmadık arkadaşların dediği gibi bir miktar eksiltme normaldir ayrıca devirli kullanımda da zamanından önce yağ eksiltir araç korkulacak bişey yok.Ayrıca ilk çıkan vvt-i kasanın bu kadar kötülenmesinide anlamıyorum benim aracım 1.4 ve tatminkar bi motoru,gidişi var tipi desem beğenerek aldım bence efsane kasa dediğimiz kasadan daha şık bir araç yeni corolla bakıyoduk ama vazgeçtim yapılıbilinicek mod. u yapıp zevk almaya bakıcam ben memnunum tavsiye ederim

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 16, 2009, 04:37:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 16, 2009, 09:50:43 »
2000 model ilk kasa vvt-i aracım var yağ eksiltme sorununu ben arabayı aldıktan sonra duydum fakat böle bi sorunlada karşılaşmadık arkadaşların dediği gibi bir miktar eksiltme normaldir ayrıca devirli kullanımda da zamanından önce yağ eksiltir araç korkulacak bişey yok.Ayrıca ilk çıkan vvt-i kasanın bu kadar kötülenmesinide anlamıyorum benim aracım 1.4 ve tatminkar bi motoru,gidişi var tipi desem beğenerek aldım bence efsane kasa dediğimiz kasadan daha şık bir araç yeni corolla bakıyoduk ama vazgeçtim yapılıbilinicek mod. u yapıp zevk almaya bakıcam ben memnunum tavsiye ederim
efsane olunmaz doğulur arkadaşım toyotanın birtane efsanesi var oda ae 101  ;)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 16, 2009, 11:30:03 »
yine bir konu hortladı :D

benim araçtada var 5000km de yarım litre eksiltmişti

2001 vvti
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #23 : Şubat 16, 2009, 11:44:44 »
Vvti motorlarda böyle bir sorun olduğunu hiç duymamıştım, öğrenmiş oldum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 16, 2009, 11:57:30 »
Vvti motorlarda böyle bir sorun olduğunu hiç duymamıştım, öğrenmiş oldum :)
vvt-i lerin hepsinde yok bu sorun 2001-2002 kaslarda var
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #25 : Şubat 16, 2009, 12:02:50 »
Neden kaynaklanıyor acaba? Ben galeride çalışıyorum, ve bu kasa toyota arayan müşteriler özellikle vvti istedikleri için böyle bir sorun olmasına şaşırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 16, 2009, 12:16:28 »
daha öncede bahsi geçmişti konularda hatırladığım kadarıyla fabrikasyon bir sorunmuş
ve 2001-2002 lerin hepsinde değil bazılarında var .
geçen hafta araba pazarında dolaşırken 2001 1,6 terra bulduk bir arkadaşa pazarlık felan yaparken satıcı ağzından kaçırdı motora 1000 ytl harcadım  dedi bende sordum tabi 2001 model toyata motor yemez herhalde diye bu sorunla ilgiliymiş galiba
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #27 : Şubat 16, 2009, 12:33:15 »
Ben de belki bu kasadan alabilirim diye düşünüyordum ama hakkatten efsaneden vazgeçmemek lazım ''efsane olunmaz doğulur arkadaşım toyotanın birtane efsanesi var oda ae 101''  :alkis:
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Şubat 16, 2009, 16:19:56 »
efsane olunmaz doğulur arkadaşım toyotanın birtane efsanesi var oda ae 101  ;)

toyotanın bence kendisi efsane kendi aracımı övmek içinde sölemedim ben kendi aracımın kasasını daha çok beğeniyorum zaten tercih etmemin sebebide buydu nitekim alırken efsane kasa da alabilirim türkiye piyasasın bazı klişeler vardır değişmez efsane kasada bunlardan biri bence tutulması bakımından kötü demedim kimse alınmasın vvt-i kasada bu sorunu genele yaymak belkide yalnıştır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 16, 2009, 16:50:11 »
toyotanın bence kendisi efsane kendi aracımı övmek içinde sölemedim ben kendi aracımın kasasını daha çok beğeniyorum zaten tercih etmemin sebebide buydu nitekim alırken efsane kasa da alabilirim türkiye piyasasın bazı klişeler vardır değişmez efsane kasada bunlardan biri bence tutulması bakımından kötü demedim kimse alınmasın vvt-i kasada bu sorunu genele yaymak belkide yalnıştır
ben daha önce 99 terra kullandım 1 yıl sizin kasa araçlara çok yakındır motor hariç ,2003 sol kullandım bunların hepsi ae 101 den çok çok rahat teknolojik vs bunlar bir gerçek
ama ae 101 in anlatılmaz bir tadı vadır beni anlayan arkadaslar mevcuttur sende bizi mazur gör artık :)
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Şubat 16, 2009, 17:47:23 »
ben daha önce 99 terra kullandım 1 yıl sizin kasa araçlara çok yakındır motor hariç ,2003 sol kullandım bunların hepsi ae 101 den çok çok rahat teknolojik vs bunlar bir gerçek
ama ae 101 in anlatılmaz bir tadı vadır beni anlayan arkadaslar mevcuttur sende bizi mazur gör artık :)

doğrudur kullanıcısının çok olmasından belli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #31 : Şubat 17, 2009, 14:15:47 »
arkadaşlar benımde ae101 kasa var.ama şükür motordan öyle bir sorunla karşılaşmadım.10000 km oldu yağı değiştireceğim. yağ çubuğu hala dolu  gözüküyor..
tek kelime ile efsane her zaman efssane
96  1.6 gli ac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #32 : Şubat 17, 2009, 14:34:26 »
Dolu gözükmesi gayet doğal çünkü efsaneler yağ sızdırmaz  :D ama sen yinede yağını değiştir hemen yağ işlevini yerine getiremiyor yada az getiriyor olabilir
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • corollacııııı
« Yanıtla #33 : Şubat 22, 2009, 21:05:26 »
selam  arkadaşlar yorumlarınızın hepsini okudum.aslında karar aşamasındaydım yarın sabah 2001 1,6 vvt corollaya bakıcaktım.ama bu yağ sorunu kafama takılıp duruyordu.anlaşılan bazı modellerde çıkmış bu olay.olmasa bukadar lafı dolanmazdı.ama yinede toyota dır bu ne olursa olsun eger km az ise birde araçta kayda alınacak kadar boya yoksa almayı düşünüyorum.herkese teşekkür ler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Şubat 22, 2009, 21:11:53 »
Bende duydum 2001 WWTI ların bazılarında bu olayın olduğunu. Bir dostum söyledi oyüzden o araçlardan almadım. Vazgeçtim.
Toyota Corollo d-4d  2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 23, 2009, 01:27:41 »
Ben çok memnunum aracımdan 10.000km de 1litre yağ ekledim oda hiç problem değil koç gibi araba çok şükür.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 23, 2009, 01:35:19 »
yav aslında bu bizim kasaların çok küçük bir kısmında varmış ve onlar da zamanında garantiden yapılmış (bana servisin söylediği bu) sonuçta bu araçlar 3 yıl garantili satıldı 3 yılda böyle bir sorunun farkedilmemesi imkansız zaten. fakat bir dedikodudur almış gidiyor bu konuda millet korkucak bu kasaları almaya fiyatı düşücek ondan korkuyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #37 : Şubat 23, 2009, 02:19:59 »
artık kimseye anlatamazsın adı çıkmış bi kere yağ eksilten araba :) bazılarının garantiden motor bloğu değişmiş sanırım corollaların arasında üvey evlat muamelesi görüyo biraz çokta önemli değil benim için bu arabamda böle bi sorun çıkmadı inş. çıkmazda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 23, 2009, 08:54:22 »
sütoğlan seni hiç sevmedim sütoğlan babanıda sevmezdim sütoğlan
:D şaka şakada bu araçların adı çıktı ben bu foruma üye olana kadar bilmiyordum bence bu dedikoduyu forumdan birisi çıkarttı :)
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Toyota, Angelina Jolie, M16
    • Eywah.Biz
« Yanıtla #39 : Şubat 23, 2009, 11:54:25 »
Bende 2002 (yeni kasa) corolla 1.6 terra var. Benzinli, otomatik. 142.000'de... Geçen bende tanıştım yağ sorunuyla. Arabamdan çok memnunum ama canımı sıktı açıkçası. Sonra sizlerin yorumlarını okuyunca rahatladım. Varsın kusuru bu olsun.

Abdullah Özkan sormuş, ne kadara mal oluyor diye. Ben servisle konuşmuştum. 2.500 TL dedilerdi.

Bilginize...
Eşimi, Çocuğumu, İşimi;
Vatanımı, Bayrağımı, Milletimi,
Fenerbahçemi, Atatürkümü,
Bazlamayı, Baklavayı
Hiç bir şeye değişmem!