Gönderen Konu: yağ eksiltme sorunu varmış????  (Okunma sayısı 50623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
Ynt: yağ eksiltme sorunu varmış????
« Yanıtla #140 : Ekim 01, 2014, 22:09:48 »
hiçbir motora yağ katkısı koymayın , murat 124 dahil :)

çünkü yağını filtresini değişmeden bide kalın yağı ekleyince her motorda sorun çıkıyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Ekim 01, 2014, 22:09:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #141 : Ekim 26, 2014, 21:42:38 »
s.a benimde 2000 model 1.6 wvt-i corollam var denildi gibi benim aractada yag eksiltme var 5000km kontrol ediyorum ve 1lt yağ ekleyip sorunsuz olarak 10000km bakıma gelip yağını değiştiriyorum yani bu arada gecen zamanda tek yaptığım kontrol etmek ve 20tl civarında para vererek yağ almak onun dışında araca herhangi bir para harcamak zorunda kalmıyorum aracı ilk aldığımda 137bin km deydi şuan 200bini dewirdim bir kere olsun arıza veya parça değiştirmek zorunda kalmadım hem çok seri bir arac hemde çok dayanıklı bir araç bırakında az bir kusuru olsun demi en büyüğü bu olsun..burdan bu aractan olacak arkadaş aracı kontrol ettirsin tek sorunu yağ eksiltmeyse hiç düşünmeden alsın hem çok az yakar hemde masraf etmezsin senede 1 kere 20tl yağ eklemesi yaparsınız o kadar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Ekim 26, 2014, 21:49:31 »
osman bey 650 km uzun yolda yola çıkmadan koyduğum yağı araba resmen içti içinde kalanda çamur gibiydi (yetkili servis bakımlı bir araç )
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Ekim 26, 2014, 21:51:50 »
s.a benimde 2000 model 1.6 wvt-i corollam var denildi gibi benim aractada yag eksiltme var 5000km kontrol ediyorum ve 1lt yağ ekleyip sorunsuz olarak 10000km bakıma gelip yağını değiştiriyorum yani bu arada gecen zamanda tek yaptığım kontrol etmek ve 20tl civarında para vererek yağ almak onun dışında araca herhangi bir para harcamak zorunda kalmıyorum aracı ilk aldığımda 137bin km deydi şuan 200bini dewirdim bir kere olsun arıza veya parça değiştirmek zorunda kalmadım hem çok seri bir arac hemde çok dayanıklı bir araç bırakında az bir kusuru olsun demi en büyüğü bu olsun..burdan bu aractan olacak arkadaş aracı kontrol ettirsin tek sorunu yağ eksiltmeyse hiç düşünmeden alsın hem çok az yakar hemde masraf etmezsin senede 1 kere 20tl yağ eklemesi yaparsınız o kadar...
aracınızda lpg yok galiba benim de eskisi 2001 modeli lpgden sonra arttırdı.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 26, 2014, 21:57:52
Öncelikle herkese selamlar..
Şu bir gerçek ki 2000 - 2001 model toyotalar piston sekman hatasından dolayı yağ eksiltmektedirler. Özellikle de yüksek devirli kullanıldıklarında veya lpg ile kullanımda dahada artan bir yağ tüketimi ile karşılaşmak kadar doğal birşey yoktur.Bu araçlardan sıfır alanlar  araçlarının yağ eksilttiğini farkettiklerin de servisler garantiden motor bloklarını değiştirmişler ve yağ eksiltme sorununu halletmişler.Motor blokları değişen araçların motor numaraları da farklı ve trş ile başlıyor.Bu başlık altında 96 model civarında toyota araç kullanan arkadaşlarda yağ eksiltme sorunundan bahsetmişler zannedersem onlarınki artık motorun yıpranmasından dolayıdır çünkü 250 bin km deki xei aracıma koyduğum yağı yağ değişiminde aynı şekilde geri alıyorduk. Toyota nın efsane kasalarında (fabrikasyon hatadan kaynaklı) yağ eksiltme diye bir şey söz konusu değildir.

Gelelim sorunumuzun çözümüne:
  139.000 km de 1.6 2001 model vvti araç sahibi olarak 2000 - 2500 (kullanma bağlı olarak değişiyor) km de 1 litre yağ eksilten bir araç sahibi olarak bu yağ eksiltme sorununu sekman attırmak - komple motor  yaptırmak veya değişik yağlar kullanarak halledebilen arkadaşlarımız varsa sorunlarını nasıl hallettiklerini buradan bizimle paylaşırlarsa başta ben olmak üzere bir çok arkadaşa yardımcı olabilirler. Arkadaşlardan ricam yağ eksiltme sorununu nasıl hallettiklerini detaylı anlatmalarıdır. Arkadaş diyecekki sekman attırdım düzeldi. Tamam ama kaça mal oldu sekman attırmak gerçekten kalıcı bir çözüm mü hangi parçalar değiştiriliyor gibi soruların cevaplarını da içinde barındıran açıklamalar olursa çok iyi olur diye düşünüyorum.
Aslında çoktan satacam ama bu modelde böyle rahat bir araba bulabileceğime inanmıyorum. Saygılarımla :)       
Benim eski araçta seninkindendi. Ustam segman çözmez dedi gömlek falan değişir, segman pistonlar ayarlanır çözülür dedi o daha iyi anlattıda ben bu kadar anlatıyorum. Ama ben bi süre daha binip sattım. Yeni araç almayı düşündüğüm için yaptırmadım.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #144 : Ekim 26, 2014, 22:28:12 »
kemal bey benim arac lpg li artı 50bin km lpg li kullandım sadee yaptığım 1 lt yağ katıyorum aracım özel bir servis bakımlı ankarada bulununan kişiler bilir dörtnal toyota servisi bakımlı ustamında hatta bir öneri teklifi oldu yağ bakımında karterin o tarafı ilaçlayıp bu sorununda çözülebilecegini söyledi ama kesin sonuç alınmıyormuş gecme ihtimali yüksek yani bunu deneyecem fazla bir masraflı iş degil sadece arac 1 gün yatacak...

aracınızda lpg yok galiba benim de eskisi 2001 modeli lpgden sonra arttırdı.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 26, 2014, 21:57:52
Benim eski araçta seninkindendi. Ustam segman çözmez dedi gömlek falan değişir, segman pistonlar ayarlanır çözülür dedi o daha iyi anlattıda ben bu kadar anlatıyorum. Ama ben bi süre daha binip sattım. Yeni araç almayı düşündüğüm için yaptırmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #145 : Kasım 17, 2014, 11:10:49 »
merhaba  arkadaşlar bende bu Toyota lardan alamyı düşünüyorum  bu yag eksıltme ınsalalh bır sorun çıkartmaz ama su araba pıyasası cok pahalı bıraz beklemedeyim su kedı gozlerı daha cok hosuam gıdıyor tek goz den se sızın dusuncelerınız ney paylasırmsısınız benım le

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Kasım 17, 2014, 11:18:47 »
Tek farli ve cift farli olanlarda motor farki var. Ebd destekli abs farki var 4 airbag farki var. Tek farlarda 4afe efsane kasa motoru kullaniliyor coft farlarda ise vvti motor kullaniliyor. Yag eksiltme herhangi bir problem olusturmadi bana henuz dikkat ederseniz kontrol altinda tutarsaniz herhangi bir problem olmaz
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)