0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Siz Turbo dizeller le turbosuz benzinliyi karşılaştırıyosunuz Turbo benzinli ile turbo dizeli karşılaştırmayı deneyin
dizel bir arabanın hele turboluysa maksimum performanslı dururumunu idame ettirebimek çok masraflıdır. turbosuzu ise vergi canavarıdır. turbosuz 2.2 mercedes arabanın motor gücü 85 beygirdir vergisi çok ama sağlam motoru vardır. benzinli motorun en büyük üstünlüğü bakım gerektirmeden uzun yıllar maksimum performansını koruması ve daha uzun ömürlü olmasıdır.
Her zaman söylemişimdir araba ihtiyaçtan çok zevk işidir. Zevki gereği benzinli tercih edenlere saygım sonsuz. Yalnız buradaki yorumlardan anlam veremediğim birşey var.İki kişi kasaba gitse biri 10 liradan biri 20 liradan aynı eti alsa kavga çıkarİki kişi fırına gitse biri 1 liradan biri 2 liradan ekmek alsa fırıncı dövülürİki kişi benzinliğe yanaşınca biri 50 biri 100 ödüyorsa neden az ödeyen daha mantıklı olmasın ki? Derseniz ben 100 ödüyorum kardeşim ama bastım mı uçuyorum,Derseniz 100 lira ödüyorum ama kamyon gibi sesi olan bir araca binmiyorum, sizi yeni nesil common rail BMW 3.20d ile tanıştırmak isterim.Şanzıman OtomatikMotor Güç (bg)/Güç devir (devir/dak) 184 / 4000Tork (Nm)/Tork devir (devir/dak) 380 / 1750-2750Silindir hacmi (cm3) 1995Boyutlar ve Ağırlık Ağırlık (kg) DIN 1430 / 1505Bagaj hacmi (m3) 0,460Kapı sayısı/Koltuk sayısı 4 / 5PerformansAzami hız (km/sa) 233Hızlanma 0 - 100 km/sa (sn) 7.6Yakıt tüketimiŞehir içi (lt/100 km) 6.8Şehir dışı (lt/100 km) 4.4Ortalama (lt/100 km) 5.3 / 1149Depo hacmi (lt) 61CO2 emisyonu (gr/km) 140Yakıt tüketimi, AB 80/1268/EWG tarafından belirlenen standart sürüş normlarına göre saptanır. Bu değer, sürüş tarzı, yükleme, yol şartları, trafik yoğunluğu ve akışı, hava şartları, lastik hava basıncı gibi birçok faktörle ilişkili olan ortalama yakıt tüketimi değeriyle aynı değildir.184 beygir 380nm tork üreten 7,6 saniyede 100 km'ye çıkan ve hiçbir yol koşulunda bayılmayan bu canavarı sürmenin kilometrede cebinize yansıyacak tutarı ise sadece 25 kuruş!Şartlar eşit değil diyen arkadaşlara da cevabım şudur. Eğer 2.0 atmosferik basınçlı bir arabayı tercih ederseniz tahmini tüketiminiz 10 litre benzin ve hiçbir zaman bu performansa sahip olamayacaksınız.2.0 turbo derseniz, konuşmak bile istemiyorum 15 litreden kapı açılır galiba Uzun oldu galiba özür dilerim kıymetli hemşerim bmw nin teknik verilerini yazmışsın tabiki muhteşem. ama benzinlisinin de verilerini bulup yaz fazla bir fark yok torkun dışında. ayrıca ingilterede mazot benzinden daha pahalı, türkiyedede daha önce mazot benzinin yarısından bile ucuzdu şimdi artık makas kapandı, devlet artık sübvanse etmeyi terkediyor, mazotun maliyeti benzinden fazlaymış. o bmw nin bakım paraları cebinden çıkmaya başlarsa(arabanın benzinli olduğunu biliyorum misal olarak yazıyorum) yandım allah dersin, petrol istasyonunda ödediğin az ücret serviste ödediğin paranın ancak bahşişi olur. atmosferik 1.9 litrelik benzinli motorun gücü dizelinin iki mislidir, dizel motorlar yeterli güce ancak ilave ekipmanlarla şıkar o da ömür ve bakım maliyeti olarak cebinize eksi olarak yansır.
Atilla amca bizim forumda turbo arızası 2010-2011 makyajlı kasa 1.4 D-4D 205 torklu araçlarda çıktı. O da turbo arızasından ziyade aracın yağ yakma problemi ile birlikte turboyu değiştiriyorlar. Bu sorunda toyotanın kendisinden kaynaklı ve garanti kapsamında değişimi yapılıyor. Ben forumdaki dizel aracı olaran arkadaşların hiçbirinden duymadım ki turbom bozuldu şu kadar para ödedim denildiğini.
bu yaz şarköye bi misafirim geldi getz dizel 78binde arkadan gemi bacası gibi duman çıkarıyor bin km de 1 kilo yağ yakıyordu. öylece izmire döndü turbo gitmiş 1700 liracık ta uçtu. bu mevzuyu tamircilere sorun turbo ların ne sıklıkla bozulduğunu söyleyeceklerdir.
sevgili kardeşlerim turbo, motorun eksozundan çıkan gazın çevirdiği bir hava pompasıdır, burada iki dezevantaj vardır biri çok yüksek devir hızı diğeride yüksek hararettir. motordan turbonun bilya veya burçlarına boruyla yağ gelir buradaki hararet keçeleri bozar,burçları veya bilyalarıda bozar. işin temeli yüksek hararet ve basınç olduğundan malzeme kalitesine bağlı olarak ömür değişir ama arıza önlenemez. dizel turbolar 1000 küsur devirde çalışmaya başlar ama benzinlide 3200-3600 devirlerde çalışır. bundan dolayı sakin kullanılan benzinli turbolarda arıza nisbeten daha azdır.
Yakıt fişlerini her daim saklamak en iyisi.
Turbo turbo turbo. Bozulmaz. Arabayı ilk çalıştıranda biraz bekleyeyelim, bir de stoptan önce 30 saniye tamamdır. Motor ömrü falan filan. Sanki dizel araba aldık 500.000 km kullanacağız.30 yıl mı bizde kalacak. Arabayla kardeş mi olacağız. Dizel araba iyidir. Millet enayi mi fazla para versin alsın.