Bir süredir giremiyorum bu nedenle cevap yazamadım
Soğuk illerimizde bu sorun yaşanıyor fakat -13 lerde 2 saniyeden fazla beklediğimi hatırlamıyorum zaten araç çalıştırma esnasında bir kaç saniye beklememiz gerekiyor arac bütün kontrollerini yapıcak beyin açılıcak derken 2-3 saniye geçiyor olması gereket bu eski dizel araçlar 1 dakika basıyosunuz o kısımda katılıyorum eskilerde bu problem var ama biz yeni nesil dizellerden konuşursak bu sorun yok denecek kadar az mozot donma sorunu kalitesi ile alakalı ben kışın mutlaka yakıt katkısı kullanıyorum donmaya karşı performans enjektör temizleme pompa temizleme özelliği olarak ve hiç sorun yaşamadım. Çevremdeki tanıdıklarada öneriyorum önermeyede devam edeceğim benzin demek direk yanlış olur artık benzin+lpg demek teleffuzu daha doğru oldu bahajı daraltmak isteyenler yokuşta daha aktif güç ve sürekli yakıt almak istemeyenler için dizel benim için bagaj önemli değil yokuşta yavaşta gitse olur 500 km bir yakıt benzin+lpg alırım diyenler için benzinli+lpg ama benzinmi dizelmi artık yeni nesil dizeller bu ayrımı yaptırmıyor bile fiyatlarındanda farkı ortaya koyuyorlar zaten saygılırımla