Anket

Favori motorunuz?

Dizel.
Benzinli.

Gönderen Konu: Dizel Motor Benzinliye Karşı?  (Okunma sayısı 30732 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Dizel Motor Benzinliye Karşı?
« Yanıtla #220 : Kasım 18, 2011, 17:49:23 »
Bir süredir giremiyorum bu nedenle cevap yazamadım
Soğuk illerimizde bu sorun yaşanıyor fakat -13 lerde 2 saniyeden fazla beklediğimi hatırlamıyorum zaten araç çalıştırma esnasında bir kaç saniye beklememiz gerekiyor arac bütün kontrollerini yapıcak beyin açılıcak derken 2-3 saniye geçiyor olması gereket bu eski dizel araçlar 1 dakika basıyosunuz o kısımda katılıyorum eskilerde bu problem var ama biz yeni nesil dizellerden konuşursak bu sorun yok denecek kadar az mozot donma sorunu kalitesi ile alakalı ben kışın mutlaka yakıt katkısı kullanıyorum donmaya karşı performans enjektör temizleme pompa temizleme özelliği olarak ve hiç sorun yaşamadım. Çevremdeki tanıdıklarada öneriyorum önermeyede devam edeceğim benzin demek direk yanlış olur artık benzin+lpg demek teleffuzu daha doğru oldu bahajı daraltmak isteyenler yokuşta daha aktif güç ve sürekli yakıt almak istemeyenler için dizel benim için bagaj önemli değil yokuşta yavaşta gitse olur 500 km bir yakıt benzin+lpg alırım diyenler için benzinli+lpg ama benzinmi dizelmi artık yeni nesil dizeller bu ayrımı yaptırmıyor bile fiyatlarındanda farkı ortaya koyuyorlar zaten saygılırımla
DRN.COROLLA 1.4D 4D COMFORT M/MT

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Kasım 18, 2011, 17:49:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #221 : Kasım 18, 2011, 22:21:14 »
2010 model dizel corolla daha 30 binde 2-3 bin km de 1 kg yağ eksiltiyor. Giresunda oturuyorlar trabzon servisi çare bulamamış, istanbulda sonkara Behçet Toker beye yönlendirdim. çare bulunamazsa mahkemeye verecekler. turboyuda birkaç sefer değişmişler. :kötü:
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #222 : Kasım 18, 2011, 23:44:37 »
2010 model dizel corolla daha 30 binde 2-3 bin km de 1 kg yağ eksiltiyor. Giresunda oturuyorlar trabzon servisi çare bulamamış, istanbulda sonkara Behçet Toker beye yönlendirdim. çare bulunamazsa mahkemeye verecekler. turboyuda birkaç sefer değişmişler. :kötü:
Bu çok üzücü işte.
 Ben aracı aldığımda ilk 10.000Km. de yağ eksiltebilir demişlerdi. Öyle olursa (içeriden de yağ seviyesi kontrol edilebiliyor) herhangi bir servisimize gidin gerekli ekleme yapılır demişlerdi. Ama hiç eksiltme olmamıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #223 : Kasım 18, 2011, 23:58:45 »
Piyasadaki dizellerin hepsinin turbo olması bence çok büyük artı; bu sebeple dizel.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #224 : Kasım 19, 2011, 00:01:44 »
Bu çok üzücü işte.
 Ben aracı aldığımda ilk 10.000Km. de yağ eksiltebilir demişlerdi. Öyle olursa (içeriden de yağ seviyesi kontrol edilebiliyor) herhangi bir servisimize gidin gerekli ekleme yapılır demişlerdi. Ama hiç eksiltme olmamıştı.
  evet Hakancığım çok üzücü. çocuk ekonomik olur diye babasına corolla dizel aldırmış şimdi babası başının etini yiyormuş.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #225 : Kasım 19, 2011, 00:32:17 »
  evet Hakancığım çok üzücü. çocuk ekonomik olur diye babasına corolla dizel aldırmış şimdi babası başının etini yiyormuş.
İşte en zor durum da bu, böyle arada kalmak gerçekten çok kötü. Küçük ablam araç alırken (kendisi Antalya'da yaşıyor ve İstanbul'dan araç almıştı), hiç bir şekilde uğraşmamıştım, üstelik aynı anda bende önceki aracımı satıyordum. Başımı ağrımasının daha kötü olacağını bildiğimden. :)