0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gerçekten turbo dizel ile araç sollamalar çok daha güvenli oluyor. Zaten benzinli araçlar da dizellerden teknoloji alıyor. Artık aşırı besleme küçük hacimlilerde çok yaygın. Yine direk ekjeksiyonda hemen hepsine geçti sayılır. Yakında benzinlilerde de buji kalkacak. Bu demek oluyor ki dizel teknolojisi benzinlinin bir adım önünde.
Sürüş zevki yönünden bence dizel.Uzun yolda rampalardaki üstün performansı benzinli araçlarda bulamazsınız.Benzinliler biraz çekişten düşer.Dizeller ise şahlanır.Keşke Corolla dizel 1.6 olsaydı şehir içinde de performanslı olurdu.
Siz Turbo dizeller le turbosuz benzinliyi karşılaştırıyosunuz Turbo benzinli ile turbo dizeli karşılaştırmayı deneyin
Benzinli araçların daha seri olduğunu iddia eden bazı arkadaşların gözardı ettiği bazı durumlar var düşünceme göre. Labaratuar ortamında yapılmış teknik verileri baz almak gerçek hayatta sürprizlerle karşılaşmanıza sebep olacaktır. Örneğin Corolla benzinli 0-100 hızlanması 10.4 saniye olarak verilmiş. Evet doğru, boş araba düz yol rüzgarsız ortam baz alındığında bu değerlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Yalnız gerçek hayat malesef labaratuar ortamındaki gibi değil. 0-100 km hızlanması 11.5 saniye hatta daha fazla olan dizel 1.6 motor fluence, polo peugot ve hatta caddy tarzı turbo dizel araçların ışıklarda kalktıktan sonra sizi tokatlamasına verilen isimdir gerçek hayat teknik verileri Çok hatırlarım ''ben bunları yerim'' düşüncesiyle bu araçlarla kapışıp da egzos dumanı yediğimi. Hem de tokatlandığım arabalar yakıt olarak benim yaktığımın yarısını yakmakta. Bir dahaki aracım kesin dizel olacak ve teknik veriler adı verilen o kağıt parçasına hiç inanmadan alacağım
Benzinli motor çok daha fazla konfor sunar, bakım maliyetleri dizele göre daha azdır, performanslı ve daha sessizdir, daha yüksek devirlere çıkar,kış sezonunda dizele göre daha sorunsuzdur, çok aşırı km yapmıyorsanız dizel motorun bir avantajı yoktur.satın alınırken dizel motora fazladan ödemenin bir anlamı da yoktur çünki fiyat olarak benzine yaklaşmıştır vs vs vs.... Bence benzinli motorlu araçlar Dizel araç aklımın köşesinden dahi geçmez 6 aracımın hepsi benzinliydi
Ahmet abi zaten burada dizelin benzinliyi tokatlama veya tokatlamama olayı önemli değil yiğidi öldürelim ama hakkınıda yemeyelim şimdi benzinli bir araba ile dizelin yakıt masrafları aynı olsa veya benzinlininki biraz fazla olsa idi benzinli bir araba alırdım ama öyle değil dizel bir araba 20-22 krş yakarken benzinliler tam bilmiyorum ama 35-40 krş yakar yol ve kullanım şartları aynı ise. Arada ciddi derecede bir fark var kaldı ki bunun yanında dizelin konforununda performansınında benzinliden eksik kalır yanı yok ama benzinliyede güzel bir egzoz hava filtresi uygulayınca verdiği zevk bam bamşka oluyor tabi bu zevk için 2 kata yakın yakıt parası vermek nekadar mantıklı orası tartışılır zaten tartışıyoruzda ondan şu an bu yakıt fiyatlarıyla benim aklımdan benzinli araba aklımın ucundan geçmez .Kısa ve öz olarak dizel araba benzinliden çok daha verimli yüksek torku sayesindede sürüş zevkindende hiç bir zaman mahrum bırakmıyor aksine rampalarda benzinlilere göre bence çok daha iyi .
Bende sıfır araba alsam dizel alırım. Ama 2.elde düşündürüyor çünkü arkadaşların dediği gibi Arabanın 0km den itibaren nasıl kullanıldığını bilmiyoruz. 2.elde benzinli araç almak mantıklı geliyor bana. Lpg ise eskisi gibi değil çok güzel lpg kitleri var geçen gün teleflex diye bir markanın uygulamasını okudum nette. Ve 2.el benzinlialırsam bu kiti düşünebilirim. Onun haricinde dizel ekonomik mi evet kesinlikle. İlerleyen km'lerde traktör gici çalışan fordun arabalarını gördüm. bundan önceki arabam scenic 2.0 motor idi. lpg ile ş.içi full klima ile 32kr yakıyordu. ve performans super idi. vergiler çok yuksek olmaz ise yine 2.0 benzinli araba düşünürüm.
Söylediklerine aynen katılıyorum ama işte herşey dönüp dolaşıp paraya geliyor. 1.6 motor açıkcası bana yetmiyor. Araba biraz yüklüyse bi de rampa varsa zaten lpg kullanıyoruz mecbur ,sonra eften püften dizel tenekeler bile arkamdan korna basıyor 2.0TFSI ya da muadili benzinli olsun tabi tadından yenmez. Yalnız bir sorun ortaya çokıyor o zaman da öyle motorlu bir aslanın yemini kim verebilecek :)Bu arada BMW'nin yeni dizel motorlarına dikkat çekmek istiyorum.Adamlar sahiden aştı. Benzinlinin iki katı tork, 1.5 katı beygir, ama yarısı kadar yakıt. Gel de alma
Türkiyede motor hacmine göre vergi olmasa ve corolla ile aurise 2.0 dizel motor koysalar piyasa ne olur bilmiyorum