Anket

Favori motorunuz?

Dizel.
Benzinli.

Gönderen Konu: Dizel Motor Benzinliye Karşı?  (Okunma sayısı 30728 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel Motor Benzinliye Karşı?
« Yanıtla #40 : Eylül 24, 2011, 20:21:20 »
  Gerçekten turbo dizel ile araç sollamalar çok daha güvenli oluyor. Zaten benzinli araçlar da dizellerden teknoloji alıyor. Artık aşırı besleme küçük hacimlilerde çok yaygın. Yine direk ekjeksiyonda hemen hepsine geçti sayılır. Yakında benzinlilerde de buji kalkacak. Bu demek oluyor ki dizel teknolojisi benzinlinin bir adım önünde.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 24, 2011, 20:21:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 24, 2011, 20:24:58 »
  Gerçekten turbo dizel ile araç sollamalar çok daha güvenli oluyor. Zaten benzinli araçlar da dizellerden teknoloji alıyor. Artık aşırı besleme küçük hacimlilerde çok yaygın. Yine direk ekjeksiyonda hemen hepsine geçti sayılır. Yakında benzinlilerde de buji kalkacak. Bu demek oluyor ki dizel teknolojisi benzinlinin bir adım önünde.
Kesinlikle katılıyorum.Dizel teknolojisi daha yüksek.Fiyatları da bu yüzden pahalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Eylül 24, 2011, 21:50:47 »
Sürüş zevki yönünden bence dizel.Uzun yolda rampalardaki üstün performansı benzinli araçlarda bulamazsınız.Benzinliler biraz çekişten düşer.Dizeller ise şahlanır.Keşke Corolla dizel 1.6 olsaydı şehir içinde de performanslı olurdu.
Siz Turbo dizeller le turbosuz benzinliyi karşılaştırıyosunuz :) Turbo benzinli ile turbo dizeli karşılaştırmayı deneyin ;)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Eylül 24, 2011, 22:05:04 »
  Çok zevk veren turbo benzinli araçalrda var Hasan, Subaru, Mitsubishi örnekleri gibi. Ama onlarında yakıtları ortada. Performanslı kullanım anında, anlık 50 lt. ler çok rahat görülebilir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Eylül 24, 2011, 22:09:00 »
Zaten ben dizel araba istersem tek sebebi ekonomisi olur çünkü yüksek km li bir dizel arabayı elden çıkartmak benzinliye göre çok zor.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Eylül 25, 2011, 00:19:48 »
Siz Turbo dizeller le turbosuz benzinliyi karşılaştırıyosunuz :) Turbo benzinli ile turbo dizeli karşılaştırmayı deneyin ;)
Hasan seni mi kıracağım
Hemen karşılaştırayim

İnsignia 1.6 t 180 hp süper bir araç petrole girene kadar çünkü şehir içinde 12-15 lt yakan bir araç
Laguna 1.5 dci , passat 1.6 tdi , citroen c5 1.6 hdi gibi yine d sınıfı araçlarda süper araçlar şehir içinde en fazla yakanı maksimum 7 litre yakar insignia 2 katı hatta bazılarından 2 katındanda daha fazla yakmasına rağmen bence performansı  bu saydığım araçların 2 katında değil gerçi değil 2 katı 10 katı olsa bu akaryakıt fiyatlarıyla heralde dünyada tek insignia kalacak olsa ozaman belki alıp binerdim .Çünkü araçlarımızda abartmıyorum sıvı altın kullanıyoruz 1 lt mazot dayanmış 4 liraya benzin ise 4.50 tl bu durumda bundan sonra gramın hesabını yapmalıyız .Performans bence sadece bir hevestir ihtiyaç değil kaldı ki günüzüm dizel araçların performansıda küçümsenecek seviyede değillerdir .

Herkezin fikrine düşüncesine seçimine saygı duyarım ama buda bir gerçek artık dizellerde benzinli gibi olmasada sessiz , performanslı , bakımları ucuz , sorunsuz ve motor ömürleride eskiden olduğu gibi benzinlilere oranla daha uzun bu gerçeğide lütfen kabul edelim ama burada ince bir detay var dizel motor hata kabul etmez eğer bakımını aksatırsanız kötü yakıt kullanırsanız  bütün avantajları dez avantaja dönüşür .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Eylül 25, 2011, 01:21:08 »
Ben yeni dizel motorları çok beğeniyorum, normal kullanım için bana benzinli araçtan daha keyifli geliyor. Orta devirlerde resmen aslan gibi kükrüyor ve gücü hissediyorsunuz. Benzinli araç için beklentilerim çok daha farklı.. Eğer konfor değilde daha sportif bir kullanım arıyorsam benzinli araç alırım..
Focus tdci yada Megane dci kullananınız varsa bilir; ister rampada, ister virajlı yollarda arabanın bayılması gibi bir tedirginlik yaşamadan kullanmanın keyfi farklıdır.. Benim dizel araçlar hakkındaki görüşümü değiştiren şey Albea 1.3multijet oldu. Daha önce 1.2, 1.4 ve 1.6 benzinlisini kullanıp artık illet ettiğim albeanın multijet olanının resmen bir aslan parçası olduğunu gördüm. Sonra tdci beni performansına hayran bırakan ikinci motor olmuştu. Megane dci ı ise bu yaz kullandım ve bir renaultdan beklediğimin çok üstündeydi. Eğer ailemin düzgün kullanabileceğini bilsem şimdiki corollayı satıp dizel bir araç düşünebilirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Eylül 26, 2011, 10:15:26 »
Bende sıfır araba alsam dizel alırım. Ama 2.elde düşündürüyor çünkü arkadaşların dediği gibi Arabanın 0km den itibaren nasıl kullanıldığını bilmiyoruz. 2.elde benzinli araç almak mantıklı geliyor bana. Lpg ise eskisi gibi değil çok güzel lpg kitleri var geçen gün teleflex diye bir markanın uygulamasını okudum nette. Ve 2.el benzinlialırsam bu kiti düşünebilirim. Onun haricinde dizel ekonomik mi evet kesinlikle. İlerleyen km'lerde traktör gici çalışan fordun arabalarını gördüm. bundan önceki arabam scenic 2.0 motor idi. lpg ile ş.içi full klima ile 32kr yakıyordu. ve performans super idi. vergiler çok yuksek olmaz ise yine 2.0 benzinli araba düşünürüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Eylül 26, 2011, 17:34:05 »
Benzinli araçların daha seri olduğunu iddia eden bazı arkadaşların gözardı ettiği bazı durumlar var düşünceme göre. Labaratuar ortamında yapılmış teknik verileri baz almak gerçek hayatta sürprizlerle karşılaşmanıza sebep olacaktır. Örneğin Corolla benzinli 0-100 hızlanması 10.4 saniye olarak verilmiş. Evet doğru, boş araba düz yol rüzgarsız ortam baz alındığında bu değerlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Yalnız gerçek hayat malesef labaratuar ortamındaki gibi değil. 0-100 km hızlanması 11.5 saniye hatta daha fazla olan dizel 1.6 motor fluence, polo peugot ve hatta caddy tarzı turbo dizel araçların ışıklarda kalktıktan sonra sizi tokatlamasına verilen isimdir gerçek hayat teknik verileri :D Çok hatırlarım ''ben bunları yerim'' düşüncesiyle bu araçlarla kapışıp da egzos dumanı yediğimi. :( Hem de tokatlandığım arabalar yakıt olarak benim yaktığımın yarısını yakmakta. Bir dahaki aracım kesin dizel olacak ve teknik veriler adı verilen o kağıt parçasına hiç inanmadan alacağım :)
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #49 : Eylül 26, 2011, 17:49:04 »
Benzinli araçların daha seri olduğunu iddia eden bazı arkadaşların gözardı ettiği bazı durumlar var düşünceme göre. Labaratuar ortamında yapılmış teknik verileri baz almak gerçek hayatta sürprizlerle karşılaşmanıza sebep olacaktır. Örneğin Corolla benzinli 0-100 hızlanması 10.4 saniye olarak verilmiş. Evet doğru, boş araba düz yol rüzgarsız ortam baz alındığında bu değerlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Yalnız gerçek hayat malesef labaratuar ortamındaki gibi değil. 0-100 km hızlanması 11.5 saniye hatta daha fazla olan dizel 1.6 motor fluence, polo peugot ve hatta caddy tarzı turbo dizel araçların ışıklarda kalktıktan sonra sizi tokatlamasına verilen isimdir gerçek hayat teknik verileri :D Çok hatırlarım ''ben bunları yerim'' düşüncesiyle bu araçlarla kapışıp da egzos dumanı yediğimi. :( Hem de tokatlandığım arabalar yakıt olarak benim yaktığımın yarısını yakmakta. Bir dahaki aracım kesin dizel olacak ve teknik veriler adı verilen o kağıt parçasına hiç inanmadan alacağım :)

Ahmet abi zaten burada dizelin benzinliyi tokatlama veya tokatlamama olayı önemli değil yiğidi öldürelim ama hakkınıda yemeyelim şimdi benzinli bir araba ile dizelin yakıt masrafları aynı olsa veya benzinlininki biraz fazla olsa idi benzinli bir araba alırdım ama öyle değil dizel bir araba 20-22 krş yakarken benzinliler tam bilmiyorum ama 35-40 krş yakar yol ve kullanım şartları aynı ise. Arada ciddi derecede bir fark var kaldı ki bunun  yanında dizelin konforununda performansınında benzinliden eksik kalır yanı yok ama benzinliyede güzel bir egzoz hava filtresi uygulayınca verdiği zevk bam bamşka oluyor tabi bu zevk için 2 kata yakın yakıt parası vermek nekadar mantıklı orası tartışılır zaten tartışıyoruzda ondan şu an bu yakıt fiyatlarıyla benim aklımdan benzinli araba aklımın ucundan geçmez .

Kısa ve öz olarak dizel araba benzinliden çok daha verimli yüksek torku sayesindede sürüş zevkindende hiç bir zaman mahrum bırakmıyor aksine rampalarda benzinlilere göre bence çok daha iyi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Eylül 26, 2011, 18:01:50 »

Fabrikada büyük ihtimalle asıl değer olan yani beygirin en yüksek noktası olan 6000 devirde yapıyorlar bu yüzden 10.4 çıkıyor ama gerçek hayatta aracı alıp 6400 getirip kesiciye sokmada değiştirirseniz 8saniyeye kadar düşüyor debriyaj gaz ayarlarını iyi kullandığınız sürece ve gaz pedalı elektronik olmadığı süürece :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #51 : Eylül 26, 2011, 22:20:59 »
Benzinli motor çok daha fazla konfor sunar, bakım maliyetleri dizele göre daha azdır, performanslı ve daha sessizdir, daha yüksek devirlere çıkar,kış sezonunda dizele göre daha sorunsuzdur, çok aşırı km yapmıyorsanız dizel motorun bir avantajı yoktur.satın alınırken dizel motora fazladan ödemenin bir anlamı da yoktur çünki fiyat olarak benzine yaklaşmıştır  vs vs vs.... Bence benzinli motorlu araçlar  Dizel araç aklımın köşesinden dahi geçmez 6 aracımın hepsi benzinliydi
altına imzamı atarım. Dizel araç hep aklımdan geçer ama gider yine benzinli alırım. lpg ile asla işim olamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Eylül 26, 2011, 22:38:00 »
Ahmet abi zaten burada dizelin benzinliyi tokatlama veya tokatlamama olayı önemli değil yiğidi öldürelim ama hakkınıda yemeyelim şimdi benzinli bir araba ile dizelin yakıt masrafları aynı olsa veya benzinlininki biraz fazla olsa idi benzinli bir araba alırdım ama öyle değil dizel bir araba 20-22 krş yakarken benzinliler tam bilmiyorum ama 35-40 krş yakar yol ve kullanım şartları aynı ise. Arada ciddi derecede bir fark var kaldı ki bunun  yanında dizelin konforununda performansınında benzinliden eksik kalır yanı yok ama benzinliyede güzel bir egzoz hava filtresi uygulayınca verdiği zevk bam bamşka oluyor tabi bu zevk için 2 kata yakın yakıt parası vermek nekadar mantıklı orası tartışılır zaten tartışıyoruzda ondan şu an bu yakıt fiyatlarıyla benim aklımdan benzinli araba aklımın ucundan geçmez .

Kısa ve öz olarak dizel araba benzinliden çok daha verimli yüksek torku sayesindede sürüş zevkindende hiç bir zaman mahrum bırakmıyor aksine rampalarda benzinlilere göre bence çok daha iyi .
Söylediklerine aynen katılıyorum ama işte herşey dönüp dolaşıp paraya geliyor. 1.6 motor açıkcası bana yetmiyor. Araba biraz yüklüyse bi de rampa varsa zaten lpg kullanıyoruz mecbur ,sonra eften püften dizel tenekeler  bile arkamdan korna basıyor :D 2.0TFSI ya da muadili benzinli olsun tabi tadından yenmez. Yalnız bir sorun ortaya çokıyor o zaman da öyle motorlu bir aslanın yemini kim verebilecek :)Bu arada BMW'nin yeni dizel motorlarına dikkat çekmek istiyorum.Adamlar sahiden aştı. Benzinlinin iki katı tork, 1.5 katı beygir, ama yarısı kadar yakıt. Gel de alma :)
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Eylül 26, 2011, 23:02:59 »
Bende sıfır araba alsam dizel alırım. Ama 2.elde düşündürüyor çünkü arkadaşların dediği gibi Arabanın 0km den itibaren nasıl kullanıldığını bilmiyoruz. 2.elde benzinli araç almak mantıklı geliyor bana. Lpg ise eskisi gibi değil çok güzel lpg kitleri var geçen gün teleflex diye bir markanın uygulamasını okudum nette. Ve 2.el benzinlialırsam bu kiti düşünebilirim. Onun haricinde dizel ekonomik mi evet kesinlikle. İlerleyen km'lerde traktör gici çalışan fordun arabalarını gördüm. bundan önceki arabam scenic 2.0 motor idi. lpg ile ş.içi full klima ile 32kr yakıyordu. ve performans super idi. vergiler çok yuksek olmaz ise yine 2.0 benzinli araba düşünürüm.
Esasen ben bu konuda da kötümser değilim. Piyasadan alacağınız 80-90 bin km yapmış eli yüzü düzgün ikinci el bir dizel sizi ortalama 100 bin km daha ağır masrafsız götürebilir. 100 bin km yaptığınızda zaten tasarrufunuz 15 bin lira kadar oluyor. Bu kadar tasarruf yaptıktan sonra 3-4 bin masraf çok görülmemeli.
Bu arada eskiden ben de dizele çok karşıydım o yüzden de tercihimi benzinliden yana yaptım. Ta ki bir rent a car firmasından 250 bin km'de dizel megane 2 kiralayana kadar. Araba 250 bin yapmış her tarafından ses geliyor o kadar hor kullanılmıştı ki anlatamam. Bu döküntüyle acaba işimi halledebilecek miyim derken 30 liralık mazotla 190 km yol gittim (agresif ve hızlı) ve inanamadım o halde araba rampada düzde canavar ve motor saat gibi. Kaldı ki bu bir renault ne kadar sorunlu olduğunu herkes bilir. O an tüm bilişsel şemalarım değişti. Bir numaralı dizel fanatiği oldum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #54 : Eylül 26, 2011, 23:11:08 »
Söylediklerine aynen katılıyorum ama işte herşey dönüp dolaşıp paraya geliyor. 1.6 motor açıkcası bana yetmiyor. Araba biraz yüklüyse bi de rampa varsa zaten lpg kullanıyoruz mecbur ,sonra eften püften dizel tenekeler  bile arkamdan korna basıyor :D 2.0TFSI ya da muadili benzinli olsun tabi tadından yenmez. Yalnız bir sorun ortaya çokıyor o zaman da öyle motorlu bir aslanın yemini kim verebilecek :)Bu arada BMW'nin yeni dizel motorlarına dikkat çekmek istiyorum.Adamlar sahiden aştı. Benzinlinin iki katı tork, 1.5 katı beygir, ama yarısı kadar yakıt. Gel de alma :)
+1
Ama bazı kişilerde halen dizele karşı ön yargı devam ediyor . Bakımı pahalıymış sesliymiş performansı iyi değilmiş miş miş miş . Ben bunlara sadece ve sadece gülüyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Eylül 27, 2011, 07:52:26 »
DizeLe ön yargısı olanlar 1 hafta dizel araç kullansın ve farkı görsün. Heleki toyotanın dizelleri mükemmel. Geçenlerde arkadaşın birisiyle lambadan lambaya farketmeden yarıştık. Tanıyamadım önce, sonra bi baktım işyerinden bir arkadaş. Bunda passat 1.6 var. Ne kadar bassada geçemedi. dizel 1.4 toyotayı geçemedim diye adamın psikolojisi bozuldu :D Aramızdaki yakıt farkıda yarı yarıya tabi :) 
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Eylül 27, 2011, 09:09:43 »
Benzinli araba da sonuç ta iyi.Ama yeni nesil dizel araçları kullanmadan kulaktan dolma bilgilerle dizelleri kötülemek yanlış.Corolla dizel bence harika araba.Az yakıyor.Bir çok benzinli arabaya nal toplatıyor.(1.6 motorlu benzinlilerin hepsine diyebilirim.Hele uzun yol rampada uçak kullanan bilir.Kullanmayan sıkar,atar tutar.Motoru sessiz.Bakım masrafı benzinliyle aynı.Motor da bagajda delikler yok,çünkü tüp yok.Fıstık kardeşim fıstık.Tavsiye ederim alın.Ha güçsüz derseniz,2.0 dizel alın.Benzinli pardon aslında tüplü araba cık almayayım kalsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Eylül 27, 2011, 10:38:48 »
Dizellerle ilgili olarak bir bilgi daha;

Eğer 6'dan az silindirli dizellerde araç titreşimi biraz fazla oluyor
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Eylül 27, 2011, 11:03:41 »
Türkiyede motor hacmine göre vergi olmasa ve corolla ile aurise 2.0 dizel motor koysalar piyasa ne olur bilmiyorum :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #59 : Eylül 27, 2011, 11:12:17 »
Türkiyede motor hacmine göre vergi olmasa ve corolla ile aurise 2.0 dizel motor koysalar piyasa ne olur bilmiyorum :)
Abi auriste 2.2 var zaten hemde Türkiyede üretiliyor ama bizim ülkemizde üretilen aracı biz kullanamıyoruz . :(