0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benzinli motor çok daha fazla konfor sunar, bakım maliyetleri dizele göre daha azdır, performanslı ve daha sessizdir, daha yüksek devirlere çıkar,kış sezonunda dizele göre daha sorunsuzdur, çok aşırı km yapmıyorsanız dizel motorun bir avantajı yoktur.satın alınırken dizel motora fazladan ödemenin bir anlamı da yoktur çünki fiyat olarak benzine yaklaşmıştır vs vs vs.... Bence benzinli motorlu araçlar Dizel araç aklımın köşesinden dahi geçmez 6 aracımın hepsi benzinliydi
Ben dizeli çok beğeniyorum ortaköyden sabiha gökçene gittik geldik benzin çizgisi oynamadı ama yokuşta sen git ben gelecem diyor
Nasıl yani bakım maliyetlerine de katılmaman mümkün mü? Sessizlik ve verdiği konfora? Evet şimdiki dizel motorlar biraz daha sessizler ama bir kaç yıl sonra kamyon çalışıyor sanıyorsunuz kışları çok sert geçen yerlerde mozotun donduğunu biliyormusunuz? Kamyoncuların mazot tankının altında ateş yaktığına şahit oldunuz mu? Turbo arızasının kaç para maliyet çıkardıklarını biliyormusunuz veya motor arızalarında kim ne derse desin kesinlikle dizel motorlu araç düşünmedim düşünmem de herkesin yorumları farklıdır bence dizelin bir avantajı kalmamıştır dediğim gibi çok aşırı km yapılmadıkça
Benzinli corolla ile dizel corolla'yı aynı anda kalkışta(son hızla) test ederseniz.Benzinlinin dizele fark attığını görürsünüz.