Anket

Favori motorunuz?

Dizel.
Benzinli.

Gönderen Konu: Dizel Motor Benzinliye Karşı?  (Okunma sayısı 30721 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Dizel Motor Benzinliye Karşı?
« : Eylül 23, 2011, 13:49:08 »
  Selam arkadaşlar.
 Sizler böyle bir karşılaştırma yapsanız hangisinin, hangi yönlerini öne çıkarır, üstün bulursunuz, neden?

Toyota Club Türkiye

Dizel Motor Benzinliye Karşı?
« : Eylül 23, 2011, 13:49:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
Ynt: Dizel Motor Benzinliye Karşı?
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2011, 13:52:00 »
Benzin :) İyi yanı sessiz olması performanslı olması. Kötü yanı pahalı olması :(
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2011, 13:55:07 »
benzinin iyi yanı: LPG'nin uygulanabilmesi :)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2011, 13:57:56 »
Özellikle aracın içinde dizelleri çok daha sessiz buluyorum. Çekiş olarakda daha iyi performans görüyorum dizellerde ve en önemlisi yakıttaki ekonomiklik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2011, 13:59:10 »
Dizel bencede. Artık benzinli araç performanslı dizel performanssız denilecek bir zamanda yaşamıyoruz. Dizellerde turbo ile desteklenen motorları ile en az benzinlile kadar güçlü ve benzinlilerden çok daha ekonomik. Hakan abinin ses ile alakalı yorumunada katılıyorum. Benim aracın içinde iken dizel mi benzinlimi diye sorsanız çok zor ayırt edilir.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2011, 14:05:46 »
Benzinli motor çok daha fazla konfor sunar, bakım maliyetleri dizele göre daha azdır, performanslı ve daha sessizdir, daha yüksek devirlere çıkar,kış sezonunda dizele göre daha sorunsuzdur, çok aşırı km yapmıyorsanız dizel motorun bir avantajı yoktur.satın alınırken dizel motora fazladan ödemenin bir anlamı da yoktur çünki fiyat olarak benzine yaklaşmıştır  vs vs vs.... Bence benzinli motorlu araçlar  Dizel araç aklımın köşesinden dahi geçmez 6 aracımın hepsi benzinliydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2011, 14:09:05 »
Ülkemizde ne kadar pahalı olsa da benzinli aracın konforu yumuşaklığı dizelde yok bence, turbonun açılışındaki ani tork ardından bir anda bir boşluk ve turbo altı devirlerde var olan sürekli hantallık, benzinli motorun yumuşak çalışma karakteri daha homojen güç eğrileri, LPG dönüşümü yapılmış benzinli motordur bence en ideali.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2011, 14:21:48 »
Benzinli motor çok daha fazla konfor sunar, bakım maliyetleri dizele göre daha azdır, performanslı ve daha sessizdir, daha yüksek devirlere çıkar,kış sezonunda dizele göre daha sorunsuzdur, çok aşırı km yapmıyorsanız dizel motorun bir avantajı yoktur.satın alınırken dizel motora fazladan ödemenin bir anlamı da yoktur çünki fiyat olarak benzine yaklaşmıştır  vs vs vs.... Bence benzinli motorlu araçlar  Dizel araç aklımın köşesinden dahi geçmez 6 aracımın hepsi benzinliydi
Zafer abi
Daha yüksek devirlere çıkar maddesi dışında diğer maddelere katılmıyorum aslına bakarsanız buda önemli değil çünkü dizel motorlar düşük devirlerde yüksek tork ürettiği için yüksek devirlere ihtiyaç duymaz zaten ekonomik olmasının en önemli sebebide bu .

Alırkende pahalıdır doğru ama kullanırken ekonomiktir ayrıyetten nasıl pahalıya aldıysanız ilerde satarkende aynı şekilde benzinliden pahalıya satarsınız tabi fark alırken olduğu gibi olmaz oda yapacağınız ekonomi yanında düşünülecek bir miktar değil .
Aslına bakarsanız bu maddede günümüzde çok geçerli değil dizel linealar şuan benzinli modelleri ile aynı fiyattalarmış .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2011, 14:34:21 »
Zafer abi
Daha yüksek devirlere çıkar maddesi dışında diğer maddelere katılmıyorum aslına bakarsanız buda önemli değil çünkü dizel motorlar düşük devirlerde yüksek tork ürettiği için yüksek devirlere ihtiyaç duymaz zaten ekonomik olmasının en önemli sebebide bu .

Alırkende pahalıdır doğru ama kullanırken ekonomiktir ayrıyetten nasıl pahalıya aldıysanız ilerde satarkende aynı şekilde benzinliden pahalıya satarsınız tabi fark alırken olduğu gibi olmaz oda yapacağınız ekonomi yanında düşünülecek bir miktar değil .
Aslına bakarsanız bu maddede günümüzde çok geçerli değil dizel linealar şuan benzinli modelleri ile aynı fiyattalarmış .

Nasıl yani bakım maliyetlerine de katılmaman mümkün mü? Sessizlik ve verdiği konfora? Evet şimdiki dizel motorlar biraz daha sessizler ama bir kaç yıl sonra kamyon çalışıyor sanıyorsunuz kışları çok sert geçen yerlerde mozotun donduğunu biliyormusunuz? Kamyoncuların mazot tankının altında ateş yaktığına şahit oldunuz mu? Turbo arızasının kaç para maliyet çıkardıklarını biliyormusunuz veya motor arızalarında kim ne derse desin kesinlikle dizel motorlu araç düşünmedim düşünmem de herkesin yorumları farklıdır bence dizelin bir avantajı kalmamıştır dediğim gibi çok aşırı km yapılmadıkça

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2011, 14:51:42 »
Ben dizeli çok beğeniyorum ortaköyden sabiha gökçene gittik geldik benzin çizgisi oynamadı  ama yokuşta sen git ben gelecem diyor  >:( >:( >:( >:(
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 23, 2011, 15:03:54 »
Ben dizeli çok beğeniyorum ortaköyden sabiha gökçene gittik geldik benzin çizgisi oynamadı  ama yokuşta sen git ben gelecem diyor  >:( >:( >:( >:(
Yeni nesil dizel araçlar özellikle uzun yolda rampalarda benzinli araçlara ben gidiyorum siz gelirsiniz der.Şehir içinde yokuşta kalkışa dikkat edilirse sorun çıkmaz.Ben her açıdan dizel corollamdan çok memnunum.Dizel araçlar çok keyifli.Asla benzinli(zoraki tüplü) araç düşünmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 23, 2011, 15:19:39 »
dizel, hem ekonomik,motor yönünden güçlü,tork deseniz oda fazlasıyla var yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Eylül 23, 2011, 15:23:07 »
hızlanmasını beğenmiyorum sadece 
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 23, 2011, 15:50:30 »

Zafer abi kırmızı ile işaretlediğim yere katılmıyorum, geçti o devirler artık , dün Peugeot 206Plus dizel aracımı ilk defa bakıma götürdüm kilometre tam 20,000 oldu ve bakım maliyeti 240TL tuttu !  benzinli bir araçta 260 280TL bakım ücreti ödüyor ve her 10,000km de birkere  ama ben dizel aracımı 20,000km de bir bakıma götürüyorum

yani benim aracım 100,000 km de 5 defa bakıma girerken  240TL X 5 = 1200 TL bakım ücreti ödemiş oluyorum

ama benzinli araç 100,000km de 10 defa bakıma girer ve 240 TL X5 = 2400 TL bakım masrafı ödenmiş oluyor

Nasıl yani bakım maliyetlerine de katılmaman mümkün mü? Sessizlik ve verdiği konfora? Evet şimdiki dizel motorlar biraz daha sessizler ama bir kaç yıl sonra kamyon çalışıyor sanıyorsunuz kışları çok sert geçen yerlerde mozotun donduğunu biliyormusunuz? Kamyoncuların mazot tankının altında ateş yaktığına şahit oldunuz mu? Turbo arızasının kaç para maliyet çıkardıklarını biliyormusunuz veya motor arızalarında kim ne derse desin kesinlikle dizel motorlu araç düşünmedim düşünmem de herkesin yorumları farklıdır bence dizelin bir avantajı kalmamıştır dediğim gibi çok aşırı km yapılmadıkça

Turbo arızası tamamen kullanıcı hatasıdır,

dizel aracı kullanırken dikkat edilmesi gerek ufak birkaç nokta var

hemen aktarayım :

1- motor soğuk iken aracı olduğu yerde 2 3dk çalışıtırmak

2- hareket edince ilk 100metre  2000 deviri geçmemek ve vites değiştirmemk mümkünse

3- uzun yolculuklar sonunda araçtan inmeden mutlaka aracın olduğu yerde 30 40 sn çalışıtrımlası gerekli ki, motor devir düşmesine rağmen çok hızlı dönen turbonun yavaşlaması ve yavaşlarken motorun yağlamasının devam etmesi gerekir

bunlara dikkat edildiği sürece dizel motor durduk yere sorun çıkartmaz.

Son olarak yakıt konusunda birb irine çok yaklaştılar demişsiniz. benzin ile aynı fiyat olsa bile dizel yine daha ekonomiktir,  çünkü dizel araçlar 100km de ortalama 4LT yakıt yakarken benzinli araçlar 6,5litre yakıt tüketiyor buda 100km de 2,5LT yakıt karı demek oluyor

47 litre depom ile 1300KM yol katediyorum,  hata geçen ay tatilde yer yer 130 140 yer yer 90 km ve şehir içi sıkışık trafikte olmaam ve aracın full dolu olmasına rağmen bir depo mazot ile 1130km yol yaptım.  benzinli aracınızın menzili nedir 1 depo ile ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 23, 2011, 15:50:57 »
Eğer araç binek araçsa veya SUV tarzı ise kesinlikle benzinli olması, özellikle sessizlik açısından tercih ederim.

Eğer crossover tarzı bir araç ise yüksek tork nedeniyle dizel tercih ederim

Şu ana kadar bireysel kullanım için hiç dizel araç almadım ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 23, 2011, 16:00:44 »
Benzinli corolla ile dizel corolla'yı aynı anda kalkışta(son hızla) test ederseniz.Benzinlinin dizele fark attığını görürsünüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 23, 2011, 16:04:48 »
benzinli ile dizel motorarasında pek bi fark göremiyorum belki maksimum hız diycem ama zaten 160 geçemiyoruz :D
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 23, 2011, 16:06:32 »
Benzinli corolla ile dizel corolla'yı aynı anda kalkışta(son hızla) test ederseniz.Benzinlinin dizele fark attığını görürsünüz.
benzinli 1.6 ile dizel 1.4'ü kıyaslamak pek doğru olmaz ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 23, 2011, 16:08:56 »
ben kararsız kaldım,, en iyisi turbolu benzinli olur galiba. dizele hayat veren turbo olduğundan ekonomiklik dışında pek bi artısı yok bence,, turbo benzinli motorlar da yüksek tork üretiyor hemde daha geniş devir aralığında ;)  turbo benzinlilerin ömrü yeterli olduğu sürece tercih edilebilir ( toyota üretirse daha iyi olur tabi ) ama vw ler gibi 80-100 km de su koyacaksa hiç bulaşmayalım ;)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 23, 2011, 16:14:47 »
Sanırım gençliğin verdiği ateşten dolayı aracın bünyesinde bulunan torku daha üst devirlerde ve ve gücü daha ileriki devirlerde hissetmek ve küçük modifikasyonlarla elde edilen sportif ses yüzünden ben 10 ile 15 sene arasında büyük ihtimalle benzinli diyeceğim :D Ama ekonomi konusuna gelirsek dizel yabana atılamaz..Mesut abinin 206+'ı gayet ekonomik mesela yazdığı değerleri hatırlayınca.. Hııı birde şöyle bir noktaya değinmek lazım.Üniversitede okuyan öğrenciler içinde kesinlikle  benzin+lpg gerekiyor zira lpg dizelden ucuz ve avantajlı her ne kadar LPGyi sevmesemde..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)