0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Saygı duyarım. Diğer taraftan bakım masrafları şu an için benzinli ile oldukça yakın. Ayrıca kalkışta kesinlikle oldukça atik, en azından benim 105 hp. lik olan. Gerektiğinde gerçekten çok atik kalkışlar yapabiliyor bunu çok nadir yapsam da.
Yazdıklarımın bir çoğu farklı model kullandığım araçlarda gördüğüm şeylerdi genel olarak yazdım. Genel bakım masrafları dediğiniz gibi fazla bir fark yok, benim bahsettiğim kısım dizele özel parçalar işin içine girince fark oluyor, bahsettiğiniz 105 hp jetta mı? onların kalkışları seri diyorlar, corolla 90 hp sanırım 2011 dizel corolla test ettim, benzinli aracıma göre biraz yavaşdı.
Evet, mesela enjektör, yakıt pompası ve filtresi benziliye göre daha pahalıdır dizelde. Tabi ekstra olarak turbo ve turbo soğuk hava radyatörü (intercooler) de vardır bu araçlarda. Araç Megane III 105Hp 6 vites. Kalkışlarda istendiğinde gerçekten çok seri olabiliyor. En azından ben bu kadar seri olmasını beklemiyordum ama oldukça iyi. Ama asıl konfor ve güvenliği uzun yolda rampa çıkarken ya da uzun araç sollarken gösteriyor. Normal benzinli bir aracın çıkamadığı sollamalarda çok rahat hareket etme imkanı tanıyor.
Siz Turbo dizeller le turbosuz benzinliyi karşılaştırıyosunuz Turbo benzinli ile turbo dizeli karşılaştırmayı deneyin
Hasan bravo en can alıcı noktaya parmak basmışsın. turbolu motor performansı turbosuza göre çok fazladır ama arıza ve problem olarakta kıyaslanmayacak derecede fazladır. turbo 70-80 binde problem çıkarıyor, fiatlarıda çok yüksek. bu arada VW 1.4 tsı yi artık üretmiyormuş çünkü max. ömür 250 bin miş ama daha yarısında hepsi dökülüyormuş.
forumda konusu vardı abim o değilde bütün doğuş otomotiv gurubuna yazık oldu seata audiye bunlarda aynı motoru kullanıyor garibanlar
Ama satışlar dizelden yana.
Renocular için öyle
Dizel arabası olan dizel iyi, benzinli binen benzinli iyi diyor. Bitmez.......