Anket

Favori motorunuz?

Dizel.
Benzinli.

Gönderen Konu: Dizel Motor Benzinliye Karşı?  (Okunma sayısı 30751 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel Motor Benzinliye Karşı?
« Yanıtla #100 : Eylül 28, 2011, 17:40:56 »
Her zaman söylemişimdir araba ihtiyaçtan çok zevk işidir. Zevki gereği benzinli tercih edenlere saygım sonsuz. Yalnız buradaki yorumlardan anlam veremediğim birşey var.

İki kişi kasaba gitse biri 10 liradan biri 20 liradan aynı eti alsa kavga çıkar
İki kişi fırına gitse biri 1 liradan biri 2 liradan ekmek alsa fırıncı dövülür
İki kişi benzinliğe yanaşınca biri 50 biri 100 ödüyorsa neden az ödeyen daha mantıklı olmasın ki? :)

Derseniz ben 100 ödüyorum kardeşim ama bastım mı uçuyorum,
Derseniz 100 lira ödüyorum ama kamyon gibi sesi olan bir araca binmiyorum, sizi yeni nesil common rail BMW 3.20d ile tanıştırmak isterim.

Şanzıman   Otomatik
Motor
Güç (bg)/Güç devir (devir/dak)   184 / 4000
Tork (Nm)/Tork devir (devir/dak)   380 / 1750-2750
Silindir hacmi (cm3)   1995
Boyutlar ve Ağırlık
Ağırlık (kg) DIN   1430 / 1505
Bagaj hacmi (m3)   0,460
Kapı sayısı/Koltuk sayısı   4 / 5
Performans
Azami hız (km/sa)   233
Hızlanma 0 - 100 km/sa (sn)   7.6
Yakıt tüketimi
Şehir içi (lt/100 km)   6.8
Şehir dışı (lt/100 km)   4.4
Ortalama (lt/100 km)   5.3 / 1149
Depo hacmi (lt)   61
CO2 emisyonu (gr/km)   140

Yakıt tüketimi, AB 80/1268/EWG tarafından belirlenen standart sürüş normlarına göre saptanır. Bu değer, sürüş tarzı, yükleme, yol şartları, trafik yoğunluğu ve akışı, hava şartları, lastik hava basıncı gibi birçok faktörle ilişkili olan ortalama yakıt tüketimi değeriyle aynı değildir.

184 beygir 380nm tork üreten 7,6 saniyede 100 km'ye çıkan ve hiçbir yol koşulunda bayılmayan bu canavarı sürmenin kilometrede cebinize yansıyacak tutarı ise sadece 25 kuruş!

Şartlar eşit değil diyen arkadaşlara da cevabım şudur. Eğer 2.0 atmosferik basınçlı bir arabayı tercih ederseniz tahmini tüketiminiz 10 litre benzin ve hiçbir zaman bu performansa sahip olamayacaksınız.

2.0 turbo derseniz, konuşmak bile istemiyorum 15 litreden kapı açılır galiba :)

Uzun oldu galiba özür dilerim :)

Abi bu arabaya okadar para dökebilecek bir kişi benzinli aşırı beslemeli bir aracada rahatlıkla biner diye düşünüyorum :) yüksek devir çevirmek rahat rahat üst devirlerde dönmek dizelin işide değil :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Eylül 28, 2011, 17:40:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Eylül 28, 2011, 17:51:28 »
Arda sen LPG istasyonundan LPG alan X5 ve X6 ları hiç görmedin galiba. Adam o kadar parayı veriyor ama yakıtta 3 ün 5 in hesabını yapabiliyor :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Eylül 28, 2011, 17:54:07 »
Arda sen LPG istasyonundan LPG alan X5 ve X6 ları hiç görmedin galiba. Adam o kadar parayı veriyor ama yakıtta 3 ün 5 in hesabını yapabiliyor :)
Abi ben o adama ne diyimki dayımda öle a4 e atiker lpg taktı :) diyecek birşeyim yok bu konuya :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Eylül 28, 2011, 17:55:10 »
Serkan abi oda birşey mi ben mercedes bmw alıpta yakıttan tasarruf için klima açmıyanı bizzat tanıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Eylül 28, 2011, 18:04:50 »
Abi bu arabaya okadar para dökebilecek bir kişi benzinli aşırı beslemeli bir aracada rahatlıkla biner diye düşünüyorum :) yüksek devir çevirmek rahat rahat üst devirlerde dönmek dizelin işide değil :)
İş bu mecraya girerse bence konu dağılır. Ben bir dizel motor koydum ortaya dizeli savunan biri olarak, siz de benzinli savunuyorsanız bir motor da siz koyun, karşılaştırarak tartışalım. Yüksek devir çevirmenin de nesi keyifli hiç anlayabilmiş değilim açıkcası.( Bu arada çok yüksek devirli kullanırım çoğu kısa mesafe gezilerim bile redline ile dans eder:) Yüksek devir çeviriyorsun da araba gidiyor mu sanki.
Benim tezim şu: 1.6 sol benzinli aracım var benzinde 40 gazda 20 kuruş yakıyor, 1.6 dizel sahibi bir adam benden daha az parayla daha hızlı daha seri daha atik daha güvenli gidiyor.
Açıkcası kanıma dokunuyor benim 20 kr yakan arabam rampada 100km ile zor çıkarken daha az para veren adam yağ gibi yanımdan geçip gidiyor.

Not: Tekrar söylüyorum araba zevk işidir zevk için parası olup da benzinli araca binenlere saygım sonsuz.
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #105 : Eylül 28, 2011, 18:13:11 »
E normal bi durum. Valla benzinli arabanın keyfi bi başka oluyo bu benim tercihim dizel arabayı sürmek benzinli aracı sürmekten daha zor mesela araç çalışınca bekleme stop etmeden turbonun durmasını bekleme v.s gibi durumları çoğu kişi yapmıyo belki bu yüzden dizele ön yargılıyım ama ben aldığım arabanın ikinci elini düşünürüm. Mesela Toyota Corolla  aldık 2.eli düşünerek çok raha satıldı. Şimdi Volkswagen Jetta  aldık ikinci eli onunda çok iyi özellikle lpg takılabilir olan sorunsuz motor 1.6 102 hp  aldık. Kafamız rahat. Ben dizel araba alsam neden alırım çok yol yapan biriyim mesela sıfır dizel araç aldım yıllık 20-25 bin km yaptım. Arabayı getirdim 150-170 bine çok zor olur o kmde bir dizel aracın satılması almak isteyen de değerinin altında fiyat verir. Ben dizel arabaya kötü demiyorum alabilirizde :) Alırsak tek alacağımız Focus 1.6 Tdcı olur. Toyota dizeli beceremedi.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #106 : Eylül 28, 2011, 18:14:26 »
İş bu mecraya girerse bence konu dağılır. Ben bir dizel motor koydum ortaya dizeli savunan biri olarak, siz de benzinli savunuyorsanız bir motor da siz koyun, karşılaştırarak tartışalım. Yüksek devir çevirmenin de nesi keyifli hiç anlayabilmiş değilim açıkcası.( Bu arada çok yüksek devirli kullanırım çoğu kısa mesafe gezilerim bile redline ile dans eder:) Yüksek devir çeviriyorsun da araba gidiyor mu sanki.
Benim tezim şu: 1.6 sol benzinli aracım var benzinde 40 gazda 20 kuruş yakıyor, 1.6 dizel sahibi bir adam benden daha az parayla daha hızlı daha seri daha atik daha güvenli gidiyor.
Açıkcası kanıma dokunuyor benim 20 kr yakan arabam rampada 100km ile zor çıkarken daha az para veren adam yağ gibi yanımdan geçip gidiyor.

Not: Tekrar söylüyorum araba zevk işidir zevk için parası olup da benzinli araca binenlere saygım sonsuz.
Bişey demek istiyorum. Madem dizel arabayı çok seviyosunuz satın gidin dizel alın
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Eylül 28, 2011, 18:37:59 »
Bişey demek istiyorum. Madem dizel arabayı çok seviyosunuz satın gidin dizel alın
Zaten öyle bir planım var da konu Ahmet Bey dizel alsın mı almasın mı değil ki :)
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Eylül 28, 2011, 18:40:15 »
Zaten öyle bir planım var da konu Ahmet Bey dizel alsın mı almasın mı değil ki :)
:) Ahmet abi yanlış anlama ben senin dizel araban var sanmıştım başta o kadar övdün ki :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #109 : Eylül 28, 2011, 18:47:05 »
Acaba dizel araba kullanıpta benzinliyi Ahmet arkadaşımız gibi övecek bir arkadaşımız var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Eylül 28, 2011, 18:49:36 »
Acaba dizel araba kullanıpta benzinliyi Ahmet arkadaşımız gibi övecek bir arkadaşımız var mı ?

Var :D Ben söyleyim ama forumdan değil dizel focusu  çok ses yapıyo diye satıp civic alan dayım  var :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Eylül 28, 2011, 18:53:06 »

Ahmet senin arabada ya bir problem var yada kullanma tarzında bir hata var. dizellerde max. güç 1700-2500 devir aralığındadır, benzinlilerde ise 3500-5000 devir aralığındadır yani dizelde devir arttıkça güç düşer benzinlide aksine güç artar. yokuşta benzinliyle düşük viteste devir çevirirsen dizelin seninle başa çıkması zordur. dizel düşük devirde toparlama açısından benzinliden üstün dür ama sen vites küçültüp gaza basarsan o zaman motorun beygir gücü kendini gösterir. ve avantajlı duruma geçersin.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Eylül 28, 2011, 18:56:10 »
dizel çekilirmi yauw

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Eylül 28, 2011, 18:59:21 »
Atilla abi, yokuşta benzinliler dizelle gidemez. Gidemiyorda. Benzinli aracı düşük vitese alıp bağırtıp zorlamak çözüm değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Eylül 28, 2011, 19:01:53 »
Atilla abi, yokuşta benzinliler dizelle gidemez. Gidemiyorda. Benzinli aracı düşük vitese alıp bağırtıp zorlamak çözüm değil.
Yokuşa uygun devir uygun viteste girerse dizelle çok rahat gider önemli olan ikisini ayarlayabilmek ;)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Eylül 28, 2011, 19:04:20 »
Yokuşa uygun devir uygun viteste girerse dizelle çok rahat gider önemli olan ikisini ayarlayabilmek ;)
Sorun da bu dizel araçta yokuşta uygun devire falan gerek yok. Karekteri gereği yokuşları rahat tırmanıyor.Arkadaşlar araba olsun da ne olursa olsun.Hepsini seviyoruz.O yüzden burdayız.Bir de TCT üyelerini seviyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #116 : Eylül 28, 2011, 19:04:46 »
Var :D Ben söyleyim ama forumdan değil dizel focusu  çok ses yapıyo diye satıp civic alan dayım  var :)
Hasan bir mesajında yazmıştın ya toyota dizeli beceremiyor bence çok iyi beceriyor emin ol dayındaki araba corolla olsaydı eğer focusu sesi için sattıysa corollayı satmazdı .

dizel çekilirmi yauw
Yok abi ben çekmiyorum o beni çekiyor . :)

Hasan düz yolda tamamda rampada benzinlinin şansı hiç yok ben 1.8 carisma otomatik kullanıyordum şimdiki aracım rampada 1.8 carismadan daha iyi ivmeleniyor diyebilirim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Eylül 28, 2011, 19:05:47 »
  Ahmet senin arabada ya bir problem var yada kullanma tarzında bir hata var. dizellerde max. güç 1700-2500 devir aralığındadır, benzinlilerde ise 3500-5000 devir aralığındadır yani dizelde devir arttıkça güç düşer benzinlide aksine güç artar. yokuşta benzinliyle düşük viteste devir çevirirsen dizelin seninle başa çıkması zordur. dizel düşük devirde toparlama açısından benzinliden üstün dür ama sen vites küçültüp gaza basarsan o zaman motorun beygir gücü kendini gösterir. ve avantajlı duruma geçersin.
Sonuna kadar katılıyorum haklısınız Atilla Bey arabamda da sorun yok vites küçültüp 6000 devire kadar çekmek mümkün o zaman da her dizeli sollarım yalnız memur maaşıyla o yakıtı karşılayabilecek durum takdir edersiniz ki yok.
Zaten savunmam şu noktada. Param çok olsa alırım yüksek motor benzinli vergiyi benzini dert etmem ve şahane sürüş zevkine ulaşırım.
Yalnız motorları avantajlı ya da dezavantajlı yapan o ülkedeki mali politikalardır.Benzinin 4.5 vergilendirmenin insafsız olduğu bir ülkede küçük motorlu bir araç tercih etmek zorundayız takdir edersiniz ki (küçük motordan kastım 2 litre ve aşağısı) Yani az paraya çok iş yapabilecek motor bence iyi olandır. Türkiye şartlarını ele alırsak az paraya çok iş yapan motor ise dizeldir. Dubai'de kimsenin bu tartışmayı yaptığını sanmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Eylül 28, 2011, 19:13:02 »
Sonuna kadar katılıyorum haklısınız Atilla Bey arabamda da sorun yok vites küçültüp 6000 devire kadar çekmek mümkün o zaman da her dizeli sollarım yalnız memur maaşıyla o yakıtı karşılayabilecek durum takdir edersiniz ki yok.
Zaten savunmam şu noktada. Param çok olsa alırım yüksek motor benzinli vergiyi benzini dert etmem ve şahane sürüş zevkine ulaşırım.
Yalnız motorları avantajlı ya da dezavantajlı yapan o ülkedeki mali politikalardır.Benzinin 4.5 vergilendirmenin insafsız olduğu bir ülkede küçük motorlu bir araç tercih etmek zorundayız takdir edersiniz ki (küçük motordan kastım 2 litre ve aşağısı) Yani az paraya çok iş yapabilecek motor bence iyi olandır. Türkiye şartlarını ele alırsak az paraya çok iş yapan motor ise dizeldir. Dubai'de kimsenin bu tartışmayı yaptığını sanmıyorum
    hemşerim bu açıdan bakınca çok haklısın.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Eylül 28, 2011, 19:14:36 »
:) Ahmet abi yanlış anlama ben senin dizel araban var sanmıştım başta o kadar övdün ki :)
:D Askere gittiktene sonra inşallah bir dizel düşünüyorum bmw 3.20d ya da focus karar veremedim ama. Şunun altını çizmek isterim ki benzinliye karşı değilim ve arabamı da benzin olarak çok seviyorum. Dizeli savunuyorum çünkü gerçekten Türkiye şartlarında artık benzinli motorlar ocak yıkıyor. Gazı hiç sevemedim çok direndim taktırmamak için mecburen gazla biniyorum. Benzinle binemeyeceğime göre gazın da derdini çekeceğime dizel beni çeksin :) Hem yüksek tork ohh mis :)