Anket

Favori motorunuz?

Dizel.
Benzinli.

Gönderen Konu: Dizel Motor Benzinliye Karşı?  (Okunma sayısı 30748 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel Motor Benzinliye Karşı?
« Yanıtla #120 : Eylül 28, 2011, 19:18:16 »
İlk sayfalarda tercihimi belirtmiş ve 6 aracımın'da  benzinli motorlara sahip olduğunu yazmıştım eğer aracı zevk için kullanıyorsam yakıtı düşünmem öyle olsaydı toplu taşıma araçlarını tercih ederdim agresif ve yüksek devirli kullanmak hoşuma gider seri kalkışlar ani hızlanmalar 3500-4000 devirin altında'da vites değiştirmem. Üst devirlerde güç düşeceğinden dolayı dizel motor bana uymaz Normal kullanımdan iki katı daha fazla yaktığını biliyorum ama böyle.( kullandığım araca binenlere aşırı bir adrenalin yüklediğim söylenebilir öncelikli olarak sevgili eşime)  Corolla almaya karar verdiğimde benzinli ve düz vites olacaktı kesin ama dizel test araçları vardı mecburen onu test etme imkanı oldu epey kullandım hiç tat vermedi sadece sürüş pozisyonu ve görüş açılarını test etmek için kullandım açıkçası

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Eylül 28, 2011, 19:18:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Eylül 29, 2011, 16:38:06 »
İş bu mecraya girerse bence konu dağılır. Ben bir dizel motor koydum ortaya dizeli savunan biri olarak, siz de benzinli savunuyorsanız bir motor da siz koyun, karşılaştırarak tartışalım. Yüksek devir çevirmenin de nesi keyifli hiç anlayabilmiş değilim açıkcası.( Bu arada çok yüksek devirli kullanırım çoğu kısa mesafe gezilerim bile redline ile dans eder:) Yüksek devir çeviriyorsun da araba gidiyor mu sanki.
Benim tezim şu: 1.6 sol benzinli aracım var benzinde 40 gazda 20 kuruş yakıyor, 1.6 dizel sahibi bir adam benden daha az parayla daha hızlı daha seri daha atik daha güvenli gidiyor.
Açıkcası kanıma dokunuyor benim 20 kr yakan arabam rampada 100km ile zor çıkarken daha az para veren adam yağ gibi yanımdan geçip gidiyor.

Not: Tekrar söylüyorum araba zevk işidir zevk için parası olup da benzinli araca binenlere saygım sonsuz.
Abi senin aracın 40kuruş yakıyorsa km başına sorun var demektir corolla sert kullanımda en fazla 35kruş yakar yarış yapıyorum istanbul park benim için ceddeler diyorsanız 45kuruşta yakar yüksek devir çevirmenin neresi zevk söyleyeyim o motorun egzozun verdiği ses bütün beygirlerini teker teker hissettirmesi gaza bas çek yaptığımda yada vites değiştirdiğimde gücü aniden hissedebilmem turbo boşluğumun olmayışı üst devirlerde motorum dağılacakmı endişesi taşımamam yokuş tırmanacaksamda üst devirde tırmanırım ama yine tırmanırım gerekirse en dik rampayı ama ekonomiyide katınca işin içine tabikide 320d en avantajlısı ancak şuda var o araçla o motorla kaç defa 0-100 yapabilirsiniz misal yada gaza sonuna kadar abanabilirsiniz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Eylül 29, 2011, 19:54:21 »
Abi senin aracın 40kuruş yakıyorsa km başına sorun var demektir corolla sert kullanımda en fazla 35kruş yakar yarış yapıyorum istanbul park benim için ceddeler diyorsanız 45kuruşta yakar yüksek devir çevirmenin neresi zevk söyleyeyim o motorun egzozun verdiği ses bütün beygirlerini teker teker hissettirmesi gaza bas çek yaptığımda yada vites değiştirdiğimde gücü aniden hissedebilmem turbo boşluğumun olmayışı üst devirlerde motorum dağılacakmı endişesi taşımamam yokuş tırmanacaksamda üst devirde tırmanırım ama yine tırmanırım gerekirse en dik rampayı ama ekonomiyide katınca işin içine tabikide 320d en avantajlısı ancak şuda var o araçla o motorla kaç defa 0-100 yapabilirsiniz misal yada gaza sonuna kadar abanabilirsiniz :D
Burası Karadeniz kardeş bir dağ çıkmadan öbürü başlıyor dolayısıyla performanslı kullanırsan 500 de yakar :) Mesajlarımın altında yazan not önemli araba zevk meselesi zevk için benzin kullanıyorsan sana da saygım sonsuz karşı çıkışım dizel teknolojisini hala pompa-meme dizelde kaldı sananlara ve dizelin avantajını görmeyenlere. Ben bağırtmayı sevmiyorum istiyorum zorlanmadan aksın gitsin kaymak gibi arabam. Ses üretmesin iş üretsin. Bizim arabaların bağırarak yaptığı şeyi dizel normal seyrinde zaten yapıyor :) Neyse benden bu konuda bu kadar artık tepki çekeceğimi düşünüyorum. Herkese saygım sonsuz. Kazasız sevgi dolu sürüşler.
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Eylül 29, 2011, 21:21:25 »
Burası Karadeniz kardeş bir dağ çıkmadan öbürü başlıyor dolayısıyla performanslı kullanırsan 500 de yakar :) Mesajlarımın altında yazan not önemli araba zevk meselesi zevk için benzin kullanıyorsan sana da saygım sonsuz karşı çıkışım dizel teknolojisini hala pompa-meme dizelde kaldı sananlara ve dizelin avantajını görmeyenlere. Ben bağırtmayı sevmiyorum istiyorum zorlanmadan aksın gitsin kaymak gibi arabam. Ses üretmesin iş üretsin. Bizim arabaların bağırarak yaptığı şeyi dizel normal seyrinde zaten yapıyor :) Neyse benden bu konuda bu kadar artık tepki çekeceğimi düşünüyorum. Herkese saygım sonsuz. Kazasız sevgi dolu sürüşler.
Esağfirullah abim dizelede saygımıs sonsuz hele sana ve görüşüne dahada bir sonsuz :) haklısın aslında beklentiye göre değişen birşey şimdi bakma benim benzinliyi savunduğuma yakın zaman içerisinde inşallah temiz bir volvo s40 1.6D gelcek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Eylül 29, 2011, 21:30:22 »
Esağfirullah abim dizelede saygımıs sonsuz hele sana ve görüşüne dahada bir sonsuz :) haklısın aslında beklentiye göre değişen birşey şimdi bakma benim benzinliyi savunduğuma yakın zaman içerisinde inşallah temiz bir volvo s40 1.6D gelcek :)
Sağol kardeş Allah herkese gönlünce hayırlısını versin seni mutlu edecek arabaların olur hep inşallah
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Eylül 29, 2011, 21:34:52 »
Sağol kardeş Allah herkese gönlünce hayırlısını versin seni mutlu edecek arabaların olur hep inşallah
İnşallah abim başta bir supra sonra bir 330xd :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Eylül 29, 2011, 21:55:09 »
arkadaşlar baştan sonra okumadım eğer yanlış birşey dersem kusura bakmayın. izmitten ankaraya giderken  dizel yarisle tatlı kapışmam oldu . yaris yetişemedi bile yokuşlara gelince dizellere katılmıyorum istediği kadar tork versin gideceği 90 bgliktir başka gitmez. benzinli arabalarda vites küçültün ve torkun beygirin şen şakrak gidişini hissedin :D dizelde bi vites küçültün bakayım 5 binde bomboş 1.4 d4d bulursunuz altınızda :D ... turbo konusuna gelince 1 dikkat edersiniz 2 dikkat edersiniz hadi 6 kere dikkat edin. 1 dk bekleyip kozalaktaki hava basıncının düşmesini 7. denemede yerim turbosunu dersiniz bir rahatlık girdimi içinize birdaha asla dikkat etmezsiniz :) bakıma gelince her 20 bin kmde yakıt filtresini değiştirmek gerekicek :D oda zaten 200 lira yağ illaki değişecek al sana 350 lira :D arabayı alırken verdiğin 4 binlira veya üstü rakamlardaki fiyatlar sana eksi olarak yansımaya başlıyacak. şehir içinde 1000 km şehir dışında 2000 km gitmedikten sonra sittin sene bu maliyetler size + olarak dönmez :D haa burada dik bir bayırda istediği kadar turbo olsun durup kalkmak ölüm baskı balatanın o enfes kokusu geniz yakan esansı içinizi kıpraştırıyo :D helebide klima açıksa allah muhafaza araba gitmem allah gitmem diyor. motor diyoki hadi gidelim kasada dur be olum benim gidesim yok buaralar çok kilo aldım kalkasım yok diyor. dizelciler kesin topa tutacak beni :Dizmiti bilenler bilir devlet hastanesinin ordaki dik bayır umut tepe yokuşunda dizel aurisle yaşadıklarım bunlar. hatta ben gaz pedalına taş koydum arka taraftan omuz verdim de öyle çıktık bayırı...
Berat bey bu yazdıklarınıza siz kendiniz inanyormusunuz .
Eğer inanyorsanız size bir alkış vereceğim .

Ama bir dizel kullanıcısı olarak beni inandıramassınız özellikle mazot filtresinin 200 tl oluşuna nerden duydusanız çok abartmışlar fiyatı 50 tl gibi birşey.
Rampa konusunda 1.4 d-4d aracım daha önceki 1,8 benzinli carisma aracımdan daha iyi diyebilirim ve ben o 1.8 carisma ile 1.6 benzinli tüm araçlara plakamı ezberletirdim bu aracı bilenler anlar ne demek istediğimi .

Bide o yarisin sizinle kapıştığına eminmisiniz .

Biraz ağır oldu heralde kusura bakmayın ama sizin yazdıklarınızda tamamiyle hayal ürünü alınırken verilen fazla para hariç orası doğru ama satarkende ona göre benzinliden daha pahalıya gidiyor yani verdiğiniz 4000 liranın hepsi hibe olmuyor .  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Eylül 29, 2011, 22:03:00 »
İnşallah abim başta bir supra sonra bir 330xd :)
İlla depoyu fon dip diktireceksin yani arabaya :) Olsun yakışır kardeşime

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Eylül 29, 2011, 22:11:01 »
filtre konusunda katılmıyorum sana 50 liraya orjinal toyota da yaptır ben vericem parasını :D bijon kilidi bile 70 lira derken mazot filtresine 50 lira demen abes kaçtı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Eylül 29, 2011, 22:22:46 »
  Arkadaşlar, yazılarımızda saygı sınırlarını koruyalım, türkçe yazım kurallarına da dikkat edelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #130 : Eylül 29, 2011, 22:39:24 »
filtre konusunda katılmıyorum sana 50 liraya orjinal toyota da yaptır ben vericem parasını :D bijon kilidi bile 70 lira derken mazot filtresine 50 lira demen abes kaçtı :D
Berat bey aşağıdaki linkte mazot filtresi 25 tl servislerdede genelde 2 katıdır yani dediğim gibi 50 tl gibi birşey olur.

http://www.otoparcasepeti.com/?urun-34113-TOYOTA-COROLLA-MAZOT-FiLTRESi-2-0D-4D-MOTOR-2000-2009-MODEL.html

200 TL çok abartı bir rakam size kim söylemişse yanlış biliyor .

Bu konuda sizinle tartışmak istemiyorum ama burayı birçok kişi takip ediyor ve onları yanlış bilgilendirmeye hakkımız yok .

Bu arada filteryi 50 tl ye değiştir parasını ben verim demişsiniz. Teşekkürler ama gerek yok ben yakıttan fazla fazla çıkarıyorum o filtrenin parasını .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Eylül 29, 2011, 22:44:34 »
abicim sen arabanın özel serviste yaptırıyosan bilmem ama orjinal toyota servisten bahsediyorum ben farkındaysan fark orda... ben canımı taşıyorum 100 lira eksik vericem diye hiçmi hiç kısamam kusura bakma... yan sanayi kullanmak senin seçimin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #132 : Eylül 29, 2011, 23:13:37 »
abicim sen arabanın özel serviste yaptırıyosan bilmem ama orjinal toyota servisten bahsediyorum ben farkındaysan fark orda... ben canımı taşıyorum 100 lira eksik vericem diye hiçmi hiç kısamam kusura bakma... yan sanayi kullanmak senin seçimin.
Berat bey siz gözünüzle mi okuyorsun yazdıklarımı ben yan sanayi parçayı örnek fiyat olarak gösterdim aracım servis bakımlı ve serviste mazot filtresi 50-55 tl arası 2. olarak güvediğin servislere fazla güvenme çünkü benim aracıma son 2 bakımdır fazla yağ koydular .

abicim carina model aracınla neyaptığın beni çokta ilgilendirmemekle birlikte konumuz 1.4 d4d toyota dizel motorlar... 1.4 toyota motorları yetersiz kalmakta... forumda bu konuyla alakalı forumdaşlarımızın yazdığı yazılar var okursa nedemek istediğimi anlıyacaksın... bende 2011 model 1.6 132 bg elegant auris var. 1.4 dizel toyotların hiç biri beni yakalayamadı. kalkışta yanyana 20 metre kadar gittik ama sizin tork eğriniz 4 bin de düşerken benim arabımın tork eğrisi yükseliyor. senden ricam aracını bukadar gözünde büyütme... adana gibi bir şehirde senin arabanı gözünde bukadar büyütmen anlaşılır gelmiyor.

Mesajımda carina yazmadım carisma yazdım neyse her neyse ney fazla önemli değil .
Diğer bir konu ben düz yolda 1.4 d-4d 1.6 aurisi geçer demedim benim sözüm rampada .

Başka bir konu dizel motorların torkları herzaman benzinlilerden yüksektir ve daha düşük devirde daha yüksek tork veririler dolayısıyla dizel motorlarda tork eğrileri daha erken düşer . Bu sebeple benzinli daha işini yapmaya başlarken dizel çoktan fazlası ile bitirmiş olur .

Bide ben arabamı gözümde büyütmüyorum aksine sen büyütüyorsun 1.6 aurisinde yapabilecekleri belli 1.4 d-4d corollanında ama sen altında M3 varmış gibi konuşuyorsun .

Her neyse senle fazla tartışmak istemiyorum sen neye inanmak istiyorsan inan gerçekler hiç bir zaman değişmez ama bunu yaparkende başka insanları yanlış bilgilendirme .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Eylül 29, 2011, 23:30:57 »
toyota dizel turbosu 0.4-0.6 bar arasında bir basıncı var. 205 nm tork la ancak yokuşlarda maharetini gösteriyor. ama bunun dışında bana göre dizel toyotanın  ekonomiklik dışında bana bir artısı yok eksileri benzinliye göre daha çok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #134 : Eylül 29, 2011, 23:33:04 »
  Konuda bilimsel verilerin paylaşılmasını bekliyoruz arkadaşlar, bu şekilde fayda sağlayabiliriz. Bahsi geçen; trafikte, ışıklarda tokatladım vs. tabirleri eminim sizlerede dışarıdan bakınca oldukça komik geliyordur. Araçların kalkış performansları bu şekilde ve asla trafikte karşılaştırılamaz, hele ki bizler gibi bilinçli insanlar tarafından.
 Tüm bunun yanında doğru örnek olmamız gerektiğini de zaten unutmamamız gerekir.

Karşılaştırma için şunu tavsiye edebilirim; 132Ps>90ps.  205Nm>160Nm. Ayrıca bu değerlerin alınış devirleri ve devir bantları da kendi içinde incelenmelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Eylül 29, 2011, 23:37:05 »
132 beygiri 6000 devirde verirken tork eğrisi 4400 değil benim aracımda 5000 de hissedilir şekilde tork veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #136 : Eylül 29, 2011, 23:41:42 »
  Yani?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Eylül 29, 2011, 23:55:38 »
  Yani?

benzinli motorlar daha az aşınma ama daha geç güç verimi sağlarken herdevirde güç verim yükselişi. dizel motorlar daha düşük devirlerde maksimum tork sağlayıp yüksek devirlerde motorun kesilmesi bunun yanında kullanılan metaryalin ağırlığı....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Eylül 30, 2011, 00:06:09 »
Berat Mustafa yazdıkların beni güldürdü. Sen dizelden falan anlamıyorsun. Dizel Corolla çok iyi bir araba.60.000 lira. Millet boşa bu kadar para vermez. Yaris tokatlama komediye bak.Arabanız ne acaba?Dizel Corollayıda rampada bir tokatlayın bakalım.Benzinli iyi demi?Hangi benzinli piyasada kaç tane benzinli var?Hepsi tüplü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #139 : Eylül 30, 2011, 00:07:23 »
  Adım adım gidelim bence.
 Evet, dizel motorlar emsali benzinlilere göre daha ağırdır ancak bu günümüzde o kadar büyük oranlarda değildir artık. O ağırlığın büyük oranı blokta kullanılan materyalin istenen mukavemet gücünden ileri geliyor. Ancak dediğim gibi benzinli-dizel motor ağırlık farkı artık önemsenmeyecek oranlara düştü.
 Benzinli motor kesinlikle emsali dizel motordan daha çok aşınır. En başta 6.000d/d'da maksimum gücünü veren ve 4.000d/d'nın üzerinde mak. torkunu verene karşı yaklaşık 4.000d/d mak. güç ve 2.000d/d. mak tork.
Ayanı mekanizma dakikada 2.000 defa mı dönerse daha çok aşınır, dakikada 4.000 defadan fazla dönerse mi. Üstelik dizel motorda kullanılan materyal de daha mukavemetli. Ayrıca dizel yakıtın kendine has yağlama özelliği de var.
 Güç tek başına hiç bir anlam ifade etmez, o gücün iş yapabilme yeteneği torktur. Ayrıca aşırı beslemeli motorların tork eğrileri daha stabildir atmosferiklere göre.
 Dizel motor benzinliye nazaran daha az maksimum devir çevirebilir ancak yüksek tork özelliğinden dolayı şanzıman oranlarında daha geniş yelpazede seçimler yapılabilir.

Dizelin de benzinliye göre, benzinlinin de dizele göre avantajları vardır.