Anket

Favori motorunuz?

Dizel.
Benzinli.

Gönderen Konu: Dizel Motor Benzinliye Karşı?  (Okunma sayısı 31503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel Motor Benzinliye Karşı?
« Yanıtla #20 : Eylül 23, 2011, 16:15:55 »
ben kararsız kaldım,, en iyisi turbolu benzinli olur galiba. dizele hayat veren turbo olduğundan ekonomiklik dışında pek bi artısı yok bence,, turbo benzinli motorlar da yüksek tork üretiyor hemde daha geniş devir aralığında ;)  turbo benzinlilerin ömrü yeterli olduğu sürece tercih edilebilir ( toyota üretirse daha iyi olur tabi ) ama vw ler gibi 80-100 km de su koyacaksa hiç bulaşmayalım ;)

Toyota bu konuda biraz daha temkinli yaklaşıp benzinli araçlarda turbocharger yerine, superchargerı tercih ediyor. Çokta sağlıklı çalışıyorlar; aynı zamanda sadece yüksek devirlerde değil, her devirde verimliler ;) (not: toplam güç artışında turbocharger'lar daha başarılıdır)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 23, 2011, 16:15:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #21 : Eylül 23, 2011, 16:35:13 »
sessizliği yüzünden benzinliyi tercih ederim zira dün akşam arkadaşın dizel citroeniyle erciyese doğru çıkarken kafam beynim patladı....
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 23, 2011, 16:45:03 »

Nasıl yani bakım maliyetlerine de katılmaman mümkün mü? Sessizlik ve verdiği konfora? Evet şimdiki dizel motorlar biraz daha sessizler ama bir kaç yıl sonra kamyon çalışıyor sanıyorsunuz kışları çok sert geçen yerlerde mozotun donduğunu biliyormusunuz? Kamyoncuların mazot tankının altında ateş yaktığına şahit oldunuz mu? Turbo arızasının kaç para maliyet çıkardıklarını biliyormusunuz veya motor arızalarında kim ne derse desin kesinlikle dizel motorlu araç düşünmedim düşünmem de herkesin yorumları farklıdır bence dizelin bir avantajı kalmamıştır dediğim gibi çok aşırı km yapılmadıkça

Bakım maliyetleri benzinli ile aynı seviyede en fazla 10-15 tl fark vardır kamyoncuların deponun altında ateş yaktığına şahit oldum fakat daha bugune kadar yeni nesil dizel motora sahip araçların altında ateş görmedim turbo arızasınıda dizel arabayı kullanmayı bilen yaşamaz .
Yalnız benzinli tabi dizelden herzaman iyi ama ülkemizdeki yakıt fiyatları insanları mecburen dizele yönlendiriyor ve bu ekonomi yapmak istiyenler için bana göre en mantıklı seçim .
Dizel motorun bir avantajı kalmamış olsaydı son yıllarda pazar payı benzinliye oranla yükselmezdi bu bizim 2. dizel aracımız ve yakıt fiyatları böyle kadığı sürece ben benzinli bir arabaya binmeyi düşünmüyorum ama benzine sponsor olacak birini bulursam ozaman olabilir .

Sizin düşüncenizide anlıyorum ama dediklerinizin hemen hepsi eskidendi artık dizel motorlarında benzinliden aşağı kalır yanı yok özellikle yüksek torkları sayesinde rampaları benzinliden çok rahat çıkabiliyorlar ben 1.8 benzinli 125 hp arabadan inip 1.4 dizel 90 hp arabaya bindim bugune kadar performansta sıkıntı yaşamadım hatta rampalarda 1.4 dizelin ivmelenmesi eski arabamdan daha iyi diyebilirim .
Benim bir çok arkadaşımda sizin düşündüğünüz gibi düşünyordu ama şimdi bir çoğu dizel araba kullanıyor ve birdaha benzinli araba düşünyormusunuz diye sorduğumda asla cevabı alıyorum .

Eski arabam 1.8 gdi mitsubushi carisma elegance A/T idi

Dizelin avantajına gelirsek benim araba adanada şehir içi klima açık en fazla 6 lt yakıyor c sınıfı bir araba adanada aynı koşullarda en az 9 lt yakar
dizelin 100km de yaktığı 6 x 3,71 =22,26 tl
benzinli olsa idi 9 x 4,40 = 39,60 tl
yani her 100 km de benim cebimde 17,34 lira para kalıyor varsın bakımıda 15 tl fazla olsun

Arıza konusuda dizel bir arabada yakıta ve kullanıma dikkat ettikten sonra benzinliye oranla daha uzun km yapılabiliyor ama gidip yakıtı bilmediğiniz yerden alırsanız aracıda hor kullanırsanız tabikide arızalarla uğraşırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 23, 2011, 16:56:07 »
Zafer abi kırmızı ile işaretlediğim yere katılmıyorum, geçti o devirler artık , dün Peugeot 206Plus dizel aracımı ilk defa bakıma götürdüm kilometre tam 20,000 oldu ve bakım maliyeti 240TL tuttu !  benzinli bir araçta 260 280TL bakım ücreti ödüyor ve her 10,000km de birkere  ama ben dizel aracımı 20,000km de bir bakıma götürüyorum

yani benim aracım 100,000 km de 5 defa bakıma girerken  240TL X 5 = 1200 TL bakım ücreti ödemiş oluyorum

ama benzinli araç 100,000km de 10 defa bakıma girer ve 240 TL X5 = 2400 TL bakım masrafı ödenmiş oluyor

Turbo arızası tamamen kullanıcı hatasıdır,

dizel aracı kullanırken dikkat edilmesi gerek ufak birkaç nokta var

hemen aktarayım :

1- motor soğuk iken aracı olduğu yerde 2 3dk çalışıtırmak

2- hareket edince ilk 100metre  2000 deviri geçmemek ve vites değiştirmemk mümkünse

3- uzun yolculuklar sonunda araçtan inmeden mutlaka aracın olduğu yerde 30 40 sn çalışıtrımlası gerekli ki, motor devir düşmesine rağmen çok hızlı dönen turbonun yavaşlaması ve yavaşlarken motorun yağlamasının devam etmesi gerekir

bunlara dikkat edildiği sürece dizel motor durduk yere sorun çıkartmaz.

Son olarak yakıt konusunda birb irine çok yaklaştılar demişsiniz. benzin ile aynı fiyat olsa bile dizel yine daha ekonomiktir,  çünkü dizel araçlar 100km de ortalama 4LT yakıt yakarken benzinli araçlar 6,5litre yakıt tüketiyor buda 100km de 2,5LT yakıt karı demek oluyor

47 litre depom ile 1300KM yol katediyorum,  hata geçen ay tatilde yer yer 130 140 yer yer 90 km ve şehir içi sıkışık trafikte olmaam ve aracın full dolu olmasına rağmen bir depo mazot ile 1130km yol yaptım.  benzinli aracınızın menzili nedir 1 depo ile ?

Turbo arızası kullanıcı hatası kaynaklı olabilir üretim hatası da olabilir kalitesiz yakıt kaynaklı da olabilir dizel corollaların turbo kaynaklı yağ yakması gibi ilerleyen yıllarda dizel araç çok baş ağrıtır kesinlikle bakım masrafları ve ses açısından farzedelim benzinli bir araca motor yaptırmak ile dizel bir araca motor yaptırmak aynımıdır sizce? Konfor derken de ses olayını kast ettim sonraki yıllarda aşırı gürültülü ve titreşimli çalışıyor arkadaşım yeni sıfır dizel golf aldı müthiş gürültülü çalışıyor abartmayayım kamyon sanırsınız ben benzinli Corolla ile araç çalışırken marşa basmışımdır bazen stop etti sanarak ben dizel aracın ekonomik olmasına karşı değilim aksini söylemiyorum zaten tabiki az yakar sadece alırken çok aşırı km yapılmayacaksa fazla ödemenin bir anlamı yok kaldı ki dediğim gibi ilerleyen yıllarda ekonomi yapayım derken zararlıda çıkabilirsiniz benim aracım 1.6 Corolla bir depo ile 850 km yol yapıyorum buda benim için yeterli  Peugeot 206 ile kıyaslamayınız motor hacmi  ağırlık ve boyut olarak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 23, 2011, 16:59:38 »
Bakım maliyetleri benzinli ile aynı seviyede en fazla 10-15 tl fark vardır kamyoncuların deponun altında ateş yaktığına şahit oldum fakat daha bugune kadar yeni nesil dizel motora sahip araçların altında ateş görmedim turbo arızasınıda dizel arabayı kullanmayı bilen yaşamaz .
Yalnız benzinli tabi dizelden herzaman iyi ama ülkemizdeki yakıt fiyatları insanları mecburen dizele yönlendiriyor ve bu ekonomi yapmak istiyenler için bana göre en mantıklı seçim .
Dizel motorun bir avantajı kalmamış olsaydı son yıllarda pazar payı benzinliye oranla yükselmezdi bu bizim 2. dizel aracımız ve yakıt fiyatları böyle kadığı sürece ben benzinli bir arabaya binmeyi düşünmüyorum ama benzine sponsor olacak birini bulursam ozaman olabilir .

Sizin düşüncenizide anlıyorum ama dediklerinizin hemen hepsi eskidendi artık dizel motorlarında benzinliden aşağı kalır yanı yok özellikle yüksek torkları sayesinde rampaları benzinliden çok rahat çıkabiliyorlar ben 1.8 benzinli 125 hp arabadan inip 1.4 dizel 90 hp arabaya bindim bugune kadar performansta sıkıntı yaşamadım hatta rampalarda 1.4 dizelin ivmelenmesi eski arabamdan daha iyi diyebilirim .
Benim bir çok arkadaşımda sizin düşündüğünüz gibi düşünyordu ama şimdi bir çoğu dizel araba kullanıyor ve birdaha benzinli araba düşünyormusunuz diye sorduğumda asla cevabı alıyorum .

Eski arabam 1.8 gdi mitsubushi carisma elegance A/T idi

Dizelin avantajına gelirsek benim araba adanada şehir içi klima açık en fazla 6 lt yakıyor c sınıfı bir araba adanada aynı koşullarda en az 9 lt yakar
dizelin 100km de yaktığı 6 x 3,71 =22,26 tl
benzinli olsa idi 9 x 4,40 = 39,60 tl
yani her 100 km de benim cebimde 17,34 lira para kalıyor varsın bakımıda 15 tl fazla olsun

Arıza konusuda dizel bir arabada yakıta ve kullanıma dikkat ettikten sonra benzinliye oranla daha uzun km yapılabiliyor ama gidip yakıtı bilmediğiniz yerden alırsanız aracıda hor kullanırsanız tabikide arızalarla uğraşırsınız.

Sadece şu kadarı ile yanıt vereyim sırf sessizlik için bile olsa tercihim kesinlikle benzinli araç olurdu daha öncekier gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 23, 2011, 17:13:35 »
-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 23, 2011, 17:14:55 »
Sadece şu kadarı ile yanıt vereyim sırf sessizlik için bile olsa tercihim kesinlikle benzinli araç olurdu daha öncekier gibi

Zafer abi düşüncenize sonsuz saygım var zaten ben dizel daha iyi demiyorum mesajımdada bunu belirttim ama ülkemizdeki yakıt fiyatları ve son yıllardaki gelişen dizel teknolojisi ülkemiz için dizel arabayı daha cezbedici yapıyor buna kanıt olarakta satış rakamları gösterilebilir ama dediğim gibi düşüncenizede saygım herzaman sonsuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 23, 2011, 17:28:16 »
Tork eğrisi yönünden de dizel iyidir. Ayrıca dediğim gibi otoyol hızlarında da dizel aracın içi daha sessiz oluyor.
Günümüz teknolojilerindeki benzinli motorların da sorunu olduğunda bu sorunu bertaraf etme maliyetleri dizele göre az olsada çok çok düşük değildir. Ayrıca ne kadar devir, o kadar aşınma.
Mazot elde etmek için Petrol'ü rafine etme maliyetide daha düşüktür benzine göre.
Ha bir de vergilere emisyon değerleri eklenirse, güncel dizel motorlar daha da avantajlı konuma gelecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 24, 2011, 15:05:12 »
benzinli motor çünkü 200.000 kmde benzinli araç düşünülebilir ama 200.000 de dizel çok zorlar
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 24, 2011, 15:20:13 »
275.000 kmde dacıa logan dizel ticari taksi bir sürü taksicide var.Tanıdıklarım.En ufak sorun yok.Corolla dizel 280.000 de problemsiz de gördüm.Yeni dizeller sorunsuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 24, 2011, 15:45:16 »
Dizel motor hem yapı olarak hem de dizel yakıtın yağlama yeteneği ile de doğru kullanıldığında oldukça uzun ömürlüdür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 24, 2011, 17:45:43 »
Benzinliyi tercih ederdim normal şartlar altında ama atmosferik benzinlidense compressörlü birşey daha iyi olur çünkü düşük devir de yüksek tork isterdim ve daha sessiz...Ancak benzin fiyatları bir hayli yüksek olmasından dolayı artık dizele geçiş var dizelde verimli motor kısa kolları ile mile çok yükleniyor ve gücünü aktarmada kısacası torkta çok başarılı az yakıyor bilinçli kullanıldığında kullanıcısını pişman etmiyor devirlenince iyi kaçıyor :) en önemlisi hızdan uzak tutuyor kullanıcıyı :D çünkü zevk vermiyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 24, 2011, 17:47:24 »
Toyota bu konuda biraz daha temkinli yaklaşıp benzinli araçlarda turbocharger yerine, superchargerı tercih ediyor. Çokta sağlıklı çalışıyorlar; aynı zamanda sadece yüksek devirlerde değil, her devirde verimliler ;) (not: toplam güç artışında turbocharger'lar daha başarılıdır)
Niye kompressör kullanmıyor abi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 24, 2011, 19:30:44 »
bazı ülkelerde mazotun benzinden daha pahalı olduğunu duymuştum.fiyat tersine olsabazı  cvplar değişirdi.ben 3 silindirli benzinli aracımdan memnunum.araç büyüklüğü arttıkça dizel ağır basar bence.o yüden cvp aracın sınıfına bağlı olarak.c veya d ise dizel a veya b ise benzin derim.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 24, 2011, 19:43:13 »
bnm gönlüm benzinliden yana.. çünkü dizeli herkes süremez.. nice 60000 km de rektefiye edilmiş dizel araç vardı biz araç ararken sahibinden sitesinde.. bu şunu gösteriyor ki dizelin devirsiz kullanmaya toleransı yoktur... bizim ülkemizde de dünyada da herkes usta şoför olmadığına göre.. benzinli  :dans2:
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 24, 2011, 19:49:09 »
Peki ben şöyle bir soru sorayım.Benzin ve Dizel yakıtın fiyatları aynı olduğunu kabul ettimizde tercihiniz ne olurdu.Sadece teknik anlamda karşılaştırmak daha doğru olur diye düşünüyorum.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 24, 2011, 19:52:54 »
ben sürüş zevki bakımından  benzin derim.ancak motor hacmi arttıkça dizel gerekli hale geliyor.(tır kamyon otobüs vs)
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Eylül 24, 2011, 20:02:00 »
Aslında her dizel motorda birbirinden farklı örneğin Ford, Citroen dizeli gerçekten traktör ama Toyota dizeli çok daha iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 24, 2011, 20:08:58 »
Sürüş zevki yönünden bence dizel.Uzun yolda rampalardaki üstün performansı benzinli araçlarda bulamazsınız.Benzinliler biraz çekişten düşer.Dizeller ise şahlanır.Keşke Corolla dizel 1.6 olsaydı şehir içinde de performanslı olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Eylül 24, 2011, 20:18:05 »
Her ikisi içinde çok katı kurallarım yok ama genel olrak benzinliye daha yakınım.