0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
saygısıyı sevgiyi bildikten sonra bence yaşında yerinde çok önemi yok... ama yinede merakettiysen 28 yaşındayım izmitliyim ama ankaradayım.
abi hani turbonuz var yaa 205 nm torkunuz var
benzinli motorlar dizelden daha uzun ömürlüdür, kamyon ve otobüslerin çok uzun ömürlü olması sizi yanıltmasın o motorlar çok özel malzemeyle üretiliyor ve max devirleri 2800-3000 lerde. şehirlerarası otobüslerde takometrelerine bakınca deviri görürsünüz. arkadaşımın 96 m0del golf dizeli var 90 ps 1.9 250000 de şimdiye kadar iki defa motor yapıldı. bir vakitler hatırlarsınız istanbulda şahin taksilere dizel motor koyma furyası vardı. bir müşterim taksisine audi dizel motor koydu, 50-60 binde motor bitince iki rektifiye sonrası tekrar benzinli motora döndü. otomobilciler arasında şu marka iyi bu tip kötü diye kıyaslamalar yapılıyor. benim sizlere çok eski bir araba hastası olarak tavsiyem, arabaların 8-10 yıllık modellerini kıyaslayın. 10 yıllık bir dizel arabayla aynı marka benzinliyi yola koşun görün veya x marka 1.6 ile y marka 1.6 yı hem yolda hemde ikinci el piyasada yan yana getirin. turbosuz eskitip mercedeslerin dizel motorunun ömrü yeni jenerasyona göre çok fazladır ama güç ve torku azdır. öyle olmasına rağmen piyasada hala peynir ekmek gibi satılır. ae101 e efsane dememizin altında onun hiçbir akranıyla ölçülemeyecek performansı ve sağlamlığı yatıyor.
Oldukça yüksek devir çeviren bir dizel motora ait. Kullanıcısı sadece "bir çift enjeksiyon pompası, bir devir-daim pompası ve bir de şarj dinamosu" değiştirdiğini yazıyor. Toplamda 380.000 mil (600.000km) yapıldığını belirtmiş.Aşağıdaki fotoğrafta da sadece enjeksiyon pompası arızasından bahsediliyor. 311.000 mil = 497.000km. Bu fotoğraf sanırım VW'e ait.
sabah şirketin focus c-max ile patronu karşılamaya gittim.bu konudan dolayı yakıta yol bilgisayarından göz attım.1,6 tdci 7 ileri dsg tiptronik şanzıman yol bilgisayarında 100 km de 7,5 litre yazıyordu...
Atilla amca uzun yol değiL ki bu veriler şehiriçi yakıt tüketimi.
Serkan şehir içi yılda 25 bin km yapmak her babayiğidin harcı değildir. senin bu performansını kıskanıyorum.
Fatih hocam sendeki 1.33 o kadar yakmıyordur