Anket

Favori motorunuz?

Dizel.
Benzinli.

Gönderen Konu: Dizel Motor Benzinliye Karşı?  (Okunma sayısı 30746 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel Motor Benzinliye Karşı?
« Yanıtla #180 : Ekim 23, 2011, 15:36:34 »
En güzeli dizel, ama lpg de mantıklı bir seçenek.. Bomba lafları da komik kaç tane kurum onay veriyor ne bombası allah aşkına güldürmeyin..
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Ekim 23, 2011, 15:36:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Ekim 23, 2011, 15:49:37 »
ben burda ekonomik yönden hesaplamaya dikkat etmiştim. bomba ve güvenlik meselesi çıktı. lpg tankları gayet güvenlidir içiniz rahat olsun. aynı şartlarda kaza yaparsanız ki arabanın iki büklüm olması ve tanka kadar ezilip yakıt kaçağı olursa benzinde patlar dizelde.
yüksek süratte stabil gidişten kastım motorun çalışma devir aralığının daha üst kademelerde olmasıdır. bende aynı şekilde hız meraklısı değilim limitlerde kullanmaya dikkat ederim.
araba seçme işi kişinin keyfine kalmış burdan ne desek boş,

herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Ekim 23, 2011, 16:57:55 »
En güzeli dizel, ama lpg de mantıklı bir seçenek.. Bomba lafları da komik kaç tane kurum onay veriyor ne bombası allah aşkına güldürmeyin..
Sinan bey kaza anında lpg nin kimse bana güvenli olduğunu söylemesin ben bizzat tehlikesini yaşadım ve bidaha asla kullanmam ama dediğim gibi kullananıdı anlarım çünkü ülkemizde benzin fiyatlarına başka çözüm malesef yok .

ben burda ekonomik yönden hesaplamaya dikkat etmiştim. bomba ve güvenlik meselesi çıktı. lpg tankları gayet güvenlidir içiniz rahat olsun. aynı şartlarda kaza yaparsanız ki arabanın iki büklüm olması ve tanka kadar ezilip yakıt kaçağı olursa benzinde patlar dizelde.
yüksek süratte stabil gidişten kastım motorun çalışma devir aralığının daha üst kademelerde olmasıdır. bende aynı şekilde hız meraklısı değilim limitlerde kullanmaya dikkat ederim.
araba seçme işi kişinin keyfine kalmış burdan ne desek boş,

Mustafa bey eğer sadece ekonomik yönden karşılaştıracaksak hiç araçlara 50000 tl vermeye gerek yok 10000-15000 tl ye de çok güzel araçlar var . Bir aracı alırken sadece ekonomiye bakmam benim için sırasıyla güvenlik , konfor , ekonomi ve en son performans gelir kimse kusura bakmasın ama güvenli diye 50000 tl saydığım araca gidip 2000 tl ye lpg taktırmam varsa dizel seçeneğini alırım zaten öylede yaptım ama dediğiniz gibi bu kişiden kişiye değişir ve herkesin fikrine saygım sonsuzdur ama ben 2-3 krş daha fazla ekonomi yapacam diyede güvenliğimi az veya çok tehlikeye atmam .

Daha önceki mesajımdada dediğim gibi hesabınıza itirazım yok doğru bir hesaplama ama lpg yi kullanmama sebebimin maddiyatla hiç bir alakası yok tamamiyle güvenlikle ilgili ve
kendim kullanmadığım birşeyide başkasına tavsiye etmem .

Herkese aracıyla kazasız belasız sorunsuz yolculuklar dilerim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Ekim 23, 2011, 19:16:24 »
LPG akar...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Ekim 23, 2011, 19:18:35 »
Konu dizel benzinden dizel LPG ye dönmüş :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #185 : Ekim 23, 2011, 20:49:15 »
Konu dizel benzinden dizel LPG ye dönmüş :)
Ülkemizdeki benzinin ucuzluğundan herkes lpg ye veya dizele geçti ondandır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Ekim 24, 2011, 02:17:29 »
Bizi bu hale düşürenler utansın arkadaşlar ne diyelim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Ekim 24, 2011, 16:04:19 »
benzinli tüketimi ortalama 9lt değil 7.5 lt civarında olur. arada şehir dışı yol yapıldığını da kabul ediyoruz.  7.7lt den hesapladığınızda sizinki 8300TL tutar. Dizelinki de yaklaşık 5000TL diyelim. Fark = 3300TL olur. bu da yılda 25000km yaptığınızı düşünürsek dizel seçmiş olmanız mantıklı. Ancak yılda 10000km ancak yapabilen benim gibi kullanıcılar için bu en az 3.5 4 yıl demek. Neden 4 yılda vereceğim parayı peşin vereyim? belki de 5. yıl arabayı satacağım. bu durumda olanların da benzinli tercih etmesi gayet normal sayılmalı. Artık ucuz akaryakıt yok. Dizele biniyorum az yakıyorum kimse dememeli. dizelin lt si olmuş 3.87TL geçen sene benzin 3.70 idi. Dizel 3.13 TL imiş. Benzin 1 yılda %17 zamlanırken, dizel %24 zamlanmış. kimsenin cebinde birşey kaldığını sanmıyorum.
:alkis:  :alkis:
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #188 : Ekim 24, 2011, 16:20:04 »
1.4 D-4D Comfort Extra  57,400  TL //
 1.6 Comfort Extra  48,800 
Aradaki fark 8,600 TL

Yılda 10.000 km anca yapıyorsam

7,5*4,32*100 = 3240 Tl benzin tüketirim

Dizel almayıp benzinli aldığım için aradaki 8,600TL lik farka 2,5 Yıl aracımın yakıt masrafını karşılamış oluyorum 3.Yılımda garanti bitince prins marka (lpdi) sistem lpg taktırırım ''oda tercih meselesi''.He bide bakımlarada fazla para vermemiş oluyorum onuda + cebimde sayın hesaplamıyorum bile.En önemlisi 100.000 km sonunda dizel bir aracın motor durumuyla benzinli bir aracın motor durumunu nasıl olur onunda yorumunu size brakıyorum saygılar efenim...
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #189 : Ekim 24, 2011, 16:57:26 »
+1

lpdi için garantinin bitmesine gerek yok. lpdi takan firma o kısmına zaten sigorta yapıyor.

100bin km yapmış dizel ve tüplü araçlarda muhtemel ağır arızalardan bahsedersek. tüplü araçta sibop çakılması olayı yaşanabilir. 80binde değişirseniz yaşanmaz. dizelde de turbo yağlama, enjektör arızası maliyetli arızalar. yakıtınızı kaliteli seçerseniz ve ilk çalıştırmada ısıtarak varış yerinde kontağı kapamadan önce 2 dk rölantide çalıştırarak bu arızaları önleyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #190 : Ekim 24, 2011, 17:09:22 »
Hep varsayım hep varsayım :) Ben benzinliğe kaç km de bir gidiyorum ve kaç para veriyorum ona bakıyorum. Size hayırlı yolculuklar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Ekim 24, 2011, 17:25:08 »
pere var huzur var arkadaş. 2000 motor benzinli turboya binmesini herkes akıl eder. yeterki pere olsun. memleketimde kimse yalandan yere akaryakıta bu kadar masraf etme heveslisi değildir yoksa. devir hesap devri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #192 : Ekim 25, 2011, 02:07:05 »
Şimdi size bişey diyeceğim arkadaşlar..
Arabamı ocak 2011 de aldım comfort extra/AT beyaz renk bu arada :)
Şu anki km.si 6500 civarı.. sene sonuna kadar 10.000 bin bile olmaz
diye tahmin ediyorum.. Alırken 40.000 liraya aldım.. He şunuda söyleyeyim
2010 model sıfır km aldığım ford focus titanyum TDCI arabamı sattım 11 aylıktı daha..
ve corolla benzinli otomatik aldım.. Aynı paraya sattığım fiyata yanii.. Eee şimdi ben 40 bin liraya
aldığım zaman corolla benzinli otomatiği dizelle arasında tam 8.000 tl fark vardı.. Bu tercih ve kullanım
ile alakalı bişey yanii.. Aracı ne kadar km kullanıyosunuz bununla alakalı.. Gerçi benim durum biraz daha farklı
eşim de rahat kullanabilsin diye aldım corollla otomatiği.. O yüzden burda çok da fazla hesap kitap yapmaya
gerek yok.. Tabikide dizel araç benzinliye göre az yakıyor.. Bunu kimse inkar  etmiyor tabiki.. Ama dediğim
gibi herkesin aklı fikri var bu hesabı yapabilecek kadar matematik bilgiside vardır elbette..
Ama arz ve talep :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #193 : Ekim 25, 2011, 07:59:26 »
Şimdi size bişey diyeceğim arkadaşlar..
Arabamı ocak 2011 de aldım comfort extra/AT beyaz renk bu arada :)
Şu anki km.si 6500 civarı.. sene sonuna kadar 10.000 bin bile olmaz
diye tahmin ediyorum.. Alırken 40.000 liraya aldım.. He şunuda söyleyeyim
2010 model sıfır km aldığım ford focus titanyum TDCI arabamı sattım 11 aylıktı daha..
ve corolla benzinli otomatik aldım.. Aynı paraya sattığım fiyata yanii.. Eee şimdi ben 40 bin liraya
aldığım zaman corolla benzinli otomatiği dizelle arasında tam 8.000 tl fark vardı.. Bu tercih ve kullanım
ile alakalı bişey yanii.. Aracı ne kadar km kullanıyosunuz bununla alakalı.. Gerçi benim durum biraz daha farklı
eşim de rahat kullanabilsin diye aldım corollla otomatiği.. O yüzden burda çok da fazla hesap kitap yapmaya
gerek yok.. Tabikide dizel araç benzinliye göre az yakıyor.. Bunu kimse inkar  etmiyor tabiki.. Ama dediğim
gibi herkesin aklı fikri var bu hesabı yapabilecek kadar matematik bilgiside vardır elbette..
Ama arz ve talep :)

Hah olay budur işte. Ben yılda 25 bin km yaparım, siz 10 bin km bile yapmazsınız. Hesap ortada işte. Bunun üzerine dizeL şöyledir benzinli böyledir muhabbetine girmenin bir anlamı yok bence. Herkeste kesesine göre yaşam tarzına göre araç alıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #194 : Ekim 25, 2011, 09:46:03 »
benimde corolla elegant benzinli düz vitesi alalım 14 ay oldu ve şu an 11.000 km'de..
2011 corolla elegant  benzinli manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #195 : Ekim 26, 2011, 02:25:57 »

Hah olay budur işte. Ben yılda 25 bin km yaparım, siz 10 bin km bile yapmazsınız. Hesap ortada işte. Bunun üzerine dizeL şöyledir benzinli böyledir muhabbetine girmenin bir anlamı yok bence. Herkeste kesesine göre yaşam tarzına göre araç alıyor.

Yaşasın Toyota kardeşliği öyleyse... :)

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #196 : Ekim 27, 2011, 22:10:31 »
Dizel evet az yakar fakat dizelin bakımları benzinliye göre daha pahalıdır. Aslında dengeler bakımyla benzinliye yaklaşır... :)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #197 : Ekim 27, 2011, 22:19:46 »
Dizel evet az yakar fakat dizelin bakımları benzinliye göre daha pahalıdır. Aslında dengeler bakımyla benzinliye yaklaşır... :)

Şu benzinliye yaklaşan dizelin bakım masraflarını ben neden göremiyorum. Benzinli ile arasında maksimum 50 TL fark vardır bakım başına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #198 : Ekim 27, 2011, 22:36:02 »
soruyorum şimdi dizeel çok ses yapıyor diyenlere 15 sene önce bindiyseniz yada kullandıysanız haklısınız fakat son dönemde teknoloji gelişti arkadaşlar uyanın yeni nesil dizellere bakın aa şu kabulumdur vw grubunun dizelleri biraz ses yapıyor o da makul seviyede fakat yeni nesil araçların hiçbirinde ben ölee taarr taarrr tar ses duymuyorum saygılar
tercihim dizelden yana sebebi dünyanın en pahalı benzinini kullanmak istemiyorum
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #199 : Ekim 27, 2011, 23:07:54 »
soruyorum şimdi dizeel çok ses yapıyor diyenlere 15 sene önce bindiyseniz yada kullandıysanız haklısınız fakat son dönemde teknoloji gelişti arkadaşlar uyanın yeni nesil dizellere bakın aa şu kabulumdur vw grubunun dizelleri biraz ses yapıyor o da makul seviyede fakat yeni nesil araçların hiçbirinde ben ölee taarr taarrr tar ses duymuyorum saygılar
tercihim dizelden yana sebebi dünyanın en pahalı benzinini kullanmak istemiyorum

dünyanın en pahalı dizelini kullanıyorsun ne fark etti. Toyotanın D4D dizeli gerçekten sessiz. Yine en kötü ses VW, ford ve renault da.