0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
En güzeli dizel, ama lpg de mantıklı bir seçenek.. Bomba lafları da komik kaç tane kurum onay veriyor ne bombası allah aşkına güldürmeyin..
ben burda ekonomik yönden hesaplamaya dikkat etmiştim. bomba ve güvenlik meselesi çıktı. lpg tankları gayet güvenlidir içiniz rahat olsun. aynı şartlarda kaza yaparsanız ki arabanın iki büklüm olması ve tanka kadar ezilip yakıt kaçağı olursa benzinde patlar dizelde.yüksek süratte stabil gidişten kastım motorun çalışma devir aralığının daha üst kademelerde olmasıdır. bende aynı şekilde hız meraklısı değilim limitlerde kullanmaya dikkat ederim. araba seçme işi kişinin keyfine kalmış burdan ne desek boş,
Konu dizel benzinden dizel LPG ye dönmüş
benzinli tüketimi ortalama 9lt değil 7.5 lt civarında olur. arada şehir dışı yol yapıldığını da kabul ediyoruz. 7.7lt den hesapladığınızda sizinki 8300TL tutar. Dizelinki de yaklaşık 5000TL diyelim. Fark = 3300TL olur. bu da yılda 25000km yaptığınızı düşünürsek dizel seçmiş olmanız mantıklı. Ancak yılda 10000km ancak yapabilen benim gibi kullanıcılar için bu en az 3.5 4 yıl demek. Neden 4 yılda vereceğim parayı peşin vereyim? belki de 5. yıl arabayı satacağım. bu durumda olanların da benzinli tercih etmesi gayet normal sayılmalı. Artık ucuz akaryakıt yok. Dizele biniyorum az yakıyorum kimse dememeli. dizelin lt si olmuş 3.87TL geçen sene benzin 3.70 idi. Dizel 3.13 TL imiş. Benzin 1 yılda %17 zamlanırken, dizel %24 zamlanmış. kimsenin cebinde birşey kaldığını sanmıyorum.
Şimdi size bişey diyeceğim arkadaşlar.. Arabamı ocak 2011 de aldım comfort extra/AT beyaz renk bu arada Şu anki km.si 6500 civarı.. sene sonuna kadar 10.000 bin bile olmazdiye tahmin ediyorum.. Alırken 40.000 liraya aldım.. He şunuda söyleyeyim2010 model sıfır km aldığım ford focus titanyum TDCI arabamı sattım 11 aylıktı daha..ve corolla benzinli otomatik aldım.. Aynı paraya sattığım fiyata yanii.. Eee şimdi ben 40 bin liraya aldığım zaman corolla benzinli otomatiği dizelle arasında tam 8.000 tl fark vardı.. Bu tercih ve kullanım ile alakalı bişey yanii.. Aracı ne kadar km kullanıyosunuz bununla alakalı.. Gerçi benim durum biraz daha farklıeşim de rahat kullanabilsin diye aldım corollla otomatiği.. O yüzden burda çok da fazla hesap kitap yapmayagerek yok.. Tabikide dizel araç benzinliye göre az yakıyor.. Bunu kimse inkar etmiyor tabiki.. Ama dediğim gibi herkesin aklı fikri var bu hesabı yapabilecek kadar matematik bilgiside vardır elbette..Ama arz ve talep
Hah olay budur işte. Ben yılda 25 bin km yaparım, siz 10 bin km bile yapmazsınız. Hesap ortada işte. Bunun üzerine dizeL şöyledir benzinli böyledir muhabbetine girmenin bir anlamı yok bence. Herkeste kesesine göre yaşam tarzına göre araç alıyor.
Dizel evet az yakar fakat dizelin bakımları benzinliye göre daha pahalıdır. Aslında dengeler bakımyla benzinliye yaklaşır...
soruyorum şimdi dizeel çok ses yapıyor diyenlere 15 sene önce bindiyseniz yada kullandıysanız haklısınız fakat son dönemde teknoloji gelişti arkadaşlar uyanın yeni nesil dizellere bakın aa şu kabulumdur vw grubunun dizelleri biraz ses yapıyor o da makul seviyede fakat yeni nesil araçların hiçbirinde ben ölee taarr taarrr tar ses duymuyorum saygılartercihim dizelden yana sebebi dünyanın en pahalı benzinini kullanmak istemiyorum