Bugün 10 bin km bakımını yaptırdık çok şükür!
yağ olarak servis 5w-30 tavsiye ediyor.
Yağ konusunda ayrıntıya girmek istemiyorum.Çünkü forumda çok kalabalık bir konusu var baştan sonada okudum konuyu.
Gerek başta Kaan Kara,Ahmet Güve,Ufuk Bey (Tem Oto),Atilla Abimize ve Tekin Bozbey'e yardımlarından dolayı tekrar teşekkür etmek istiyorum.
Hepside kendi düşüncelerini nedenleri ile yazıp anlatma zahmetinde bulundular.Yani cahil olduğum bir konuda beni aydınlattılar.
Sonuçta 0w-20 koymaya yani motorun fabrikadan çıktığı yağ ile devam etme kararı aldım.
Yağ Markası olarak merak edenler için söyleyim.Türkiye'de 0w-20 seçeneğiniz çok yok malesef.
Mobil-1 0w-20,Eneos 0w-20,Motul 0w-20,Toyota 0w-20 hatırlayamadığım bir kaç marka daha var ancak.
Bursa'da Mobilin Ege ve Güney Marmara distr. var.Eski aracımada bütün yağları burdan alıyordum.3 gün önce aradığımda ellerinde 0w-20 olmadığını
İzmir depodan getirebileceklerini söylediler.bende bunun üzerine beklemeye başladım.2 gün önce haber geldi yağlarınız geldi gelip alablirsiniz dediler.
Ancak gittiğimde nerdeyse 1 konteynır dolusu 0w-20 vardı depoda gelen ancak hepsi 2012 Mart ayına ait yani 3 yıl öncesine ait.
Tabi durum böyle olunca vazgeçtim.Yetkili arkadaşlar abi birşey olmaz raf ömrü 5 yıl deselerde benim içime sinmedi bu durum.
Sonrasında araştırırken Kaan Kara arkadaşımız saolsun Toyotanın Amerika pazarına sürdüğü,her ne hikmetse Avrupa pazarında pek bulnmayan bir yağını
bulduk.
API ve İLSAC skorları en üst seviyede olan hibrid araçlarada tavsiye edilen Toyota 0w-20 bulduk.Ancak fiyatı tuzlu gerçekten onu söyleyim.
ÇAvdarlıyı aradığımda ellerinde yoktu ancak Merkez depoda olduğu söylendi.sipariş verdik.
Yağ sadece 1 ay önce üretim tarihi mevcut yani taptaze

Bu arada aklımda olan Krom Egzos ucu uygulamasınıda yaptırdım.gerçekten güzel durduğunu düşünüyorum.sadece içimden neden bunun çift çıkışlısını
yapmıyorlarki diye düşünmeden edemedim.Bursada 3 tane egzoscu gezmiştim bu iş için ancak hepsi egzosun ucundan kesip sonrasında yeni egzos ucunu
kaynak ile birleştirmekten bahsettiği içn Toyota'nın kendi egzos ucu vidalı sistem sadece 5 adet vidasını sabit egzos ucuna sıkarak monte ettiler.
TEM OTO Ufuk Beye tekrar teşekkür ediyorumki Klima-Polen filtresini kendisinden 4 adet ASAKASHİ marka alıp kendim götürdüm.
serviste klima-polen filtresi 62 tl fiyat vermişlerdi.biz daha iyisini 25 tl ye aldık

Sadece yağ filtresi konusunda servisin eline mahkum kaldım.Onuda Ufuk beyle inşallah önümüzdeki günlerde halledicez.Optifiti taktılar yani hiç
acımadılar.Faturada YZZ kodu nal gibi ben burdayım diyor

İzlenimlerim ise şöyle:
1-araç zaten sessizdi dahada sessizleşti.
2-gaz pedalına tepkisi çok net biçimde arttı.sebebini bilemiyorum tabiki.filtrelermi yoksa yağmı soru işareti!
3-geri viteste giderke frene bastığımda aracın içinden duyulan (dışarıdan değil)bir balata sesi vardı.düzeltmişler.
4-20 bin km'de bir yapılan hava filtresi değişiminide Ufuk beyin tavsiyesi ile bu bakımda sonraki he 10 bin bakımında yaptırıcam.
Bu arada yeni Avensis Haziran 2015 te showroomdaki yerini alıyormuş bunuda belirteyim burdan!fiyat aralığı boş paketi 1.6 dizelin 90-94 bin tl aralığı olucakmış.