Gönderen Konu: Avensis Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 235155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Periyodik Bakım
« Yanıtla #260 : Şubat 03, 2015, 14:24:51 »
Bakımdan sonra araba biraz daha çevik geldi bana. Gizli beygirlerini mi koymuşlar yoksa dedim :) Araba fena kaçıyor :) Bu normal bir durum mu, yoksa bana mı öyle geliyor :)

Bkz. cepten çıkan paranın verdiği hafiflik ile artan performans artışı :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Şubat 03, 2015, 14:24:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #261 : Şubat 03, 2015, 14:26:43 »
Cavit bey arka balatalar konusunda bana da aynı şeyler söylendi. Dışarda fiyat ve kalite ne durumda balatalar konusunda? Bir fikriniz var mı?

Ufuk sönmezde nibk seramik balata ön 100 tl arka 80 tl.Özel serviste arkadaş taksilere takıyormuş hepsi çok memnunlarmış.Beşbin km sonra kontrol ettirip nibk taktırmayı düşünüyorum. ;)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Şubat 03, 2015, 14:28:28 »
Bkz. cepten çıkan paranın verdiği hafiflik ile artan performans artışı :D
Güzelmiş.  Sesli güldüm :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #263 : Şubat 05, 2015, 00:34:32 »
Abi bende ufuktan nibk aldim.Bende cok memnunum.Ses fren balata tozu falan yok.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #264 : Şubat 05, 2015, 00:50:07 »
Balataları serviste değiştirmeyin. Ben o hataya düştüm, siz düşmeyin. Serviste takılanlar 2. kalite ürün. Optifit marka ve berbatlar. Taktırdıktan sonra Ufuk Bey uyarmıştı sıkıntı çıkarabilir diye ama bitinceye kadar idare edeceğim artık. Jant gun metaldi, şu an piano black, öyle bir tozu var. Ses konusunda da sıkıntılı. Servisten 1. kalite ürün istenildiğinde de getirmiyorlar ayrıca. Sorma zahmetine de girmeyin, Toyota Türkiye temin! etmiyormuş.

Bu da Ufuk Bey'in cevabıydı balatalar hakkında;
Can bey Toyota Motor Europe son yillarda gelen musteri taleplerine yonelik "uygun fiyatli parca secenegi" olarak "Optifit" adinda orijinal parca temin etmeye baslamistir.

Optifit parcalar fabrika montaj parcalari olmayip, satis sonrasi servis esnasinda musterinin, arac garanti kapsamindayken uygun fiyatli "secenek !" olarak kullanilmasini uygun gorebilecegi parcalardir.

Ancak ne yazik ki bu parcalar (ozellikle fren sistemi parcalari) fabrikasyon OEM parcalara gore ya cok kisa omurlu yada kendi kullanildigi alanlarda sorun cikarabilme olasiliklari yuksek urunler.Filtrelerde erken deformasyon, sileceklerde iz birakma, fren sisteminde ses bunlarin baslicalari.

Diger bir konuda Avrupa'da Optifit urunlerin secenek olarak sunulmasina karsin ulkemizde sorgusuz sualsiz servise giren araca bu urunlerin kullanilmasi.Sanirim nasil aciklanacagini cozemeyen ulkemiz distributoru urunlere "ikinci kalite" yakistirmasini yapamiyor ancak maalesef durum boyle.

Sizin fabrikasyon OEM arka fren balatanizin numarasi 0446605041 ve ureticisi de Galfer firmasidir.Su an aldiginiz 04466YZZE9 numarali balata Textar aftermarket urunudur.

Optifit urunleri parca numarasinin ilk bes hanesinin sonrasinda gelen "YZZxx" ile anlayabilirsiniz.Tipki yine araciniza kullanilan 04152YZZA6 yag filtresi gibi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Şubat 05, 2015, 01:08:14 »
Bende özel serviste değiştirmiştim hem diskleri hem balataları TRW ve BOSCH markalar taktılar
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #266 : Şubat 08, 2015, 21:58:53 »

Bende Bartın'da Şubat ayında 7. seneye giricem. Aslen Denizli'liyim. Üniversite de memur olarak görev yapıyorum. Balık sevdası bende de var. Havaların iyileşmesini bekliyorum. Sazanları özledim :) Bujiler iridyum uçluymuş 100 bin de değişiyor dediler. Birkaç yerden fiyat aldım. Ankara ALJ 590 söyledi. Yağ fiyatı listelerinde 136 TL. Kendim 90 kusura alırsam o kârım olacak.

Recep bey bartın merkezde 35 plakalı  bayaz auris var , hatta arkasında TCT stikeri var görürseniz selam söylersiniz  :islik: :islik: 8-) 8-)
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Elegant Extra 1.6 Benzinli
  • Kilometre: 39500
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #267 : Şubat 09, 2015, 17:07:50 »
Recep bey bartın merkezde 35 plakalı  bayaz auris var , hatta arkasında TCT stikeri var görürseniz selam söylersiniz  :islik: :islik: 8-) 8-)
Görürsem söylerim tabiki  :tamam:
2004 Chevrolet Lacetti 1.6 16v HB
2011 Megane III 1.5 dci Sport Tourer
2011 Toyota Avensis 1.6 Elegant Ekstra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #268 : Şubat 20, 2015, 14:52:24 »
arkadaşlar 2 aya kadar 10 bin bakımına giricez gibi duruyor.

konuyu nerdeyse baştan sona okuma fırsatım oldu.

dikkatimi çeken hususlar sırasıyla;

1-yeni sayılacak araçlara Enjektör Temizleyicisi konulma ne derece gerekli?

2-Polen Filtresi (orjinal derler servisler.ancak park sensörlerine orjinal diyorlardı aracı alırken sonradan Cenmaxın Türkiye Toyota için ürettiğini söylediler.

Benim için aracın içindeki hava kalitesi çok önemli.bu yüzden servistekiler orjinal deseler bile bunun gerçekten orjinal olup olmadığını anlamanın bir yolu

varmı acaba?)

3-Yağ tıpası niye ilk 10 bin bakımında değişiyor.eski aracım hemde dizel olmasına rağmen 45 bin km bakımında değişmişti.

4-Ayrıca yağ olarak Mobıl 1 Esp Formula 5w-30 kendim götürmek istiyorum.Bu durumda garanti dışı kalır gibi bir uygulama yapıyorlarmı acaba?

şimdiden teşekkürler.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #269 : Şubat 20, 2015, 15:22:10 »
1- bence illa servisin koyduğunu kullanmaya gerek yok. ama bence 10.000 de bir düzenli olarak koymak faydalı olur. würth alıp kendiniz koyabilirsiniz

2-filtreler konusunda forumda çoğu yerde okudum servislerde kullanılan ürün orjinal olduğunu yazmışlardı. hatta dışarda bakım yaptıracaklar bile filtreleri servisten alıyorlardı. polen filtreside dahildi yanlış hatırlamıyorsam

3-hiçbir bilgim yok malesef

4-garanti dışı kalmaz ama ben çavdarlı ile görüşmüştüm geçen yaz. bu durumu hiç duymamışlar gibi afalladılar telefonda

yağımızı kendimiz getirmek istiyoruz bu sizin için problem olur mu? diye sordum
karşımdaki kişi "yağınızı kendiniz mi getireceksiniz? niye? bizde zaten yağ mevcut . 5 30 yağ kullanıyoruz bizde" dedi. garanti konusunda birşey olmaz faturaya not düşülür yağı kendi getirdi diye
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
« Yanıtla #270 : Şubat 20, 2015, 15:44:12 »
arkadaşlar 2 aya kadar 10 bin bakımına giricez gibi duruyor.

konuyu nerdeyse baştan sona okuma fırsatım oldu.

dikkatimi çeken hususlar sırasıyla;

1-yeni sayılacak araçlara Enjektör Temizleyicisi konulma ne derece gerekli?

2-Polen Filtresi (orjinal derler servisler.ancak park sensörlerine orjinal diyorlardı aracı alırken sonradan Cenmaxın Türkiye Toyota için ürettiğini söylediler.

Benim için aracın içindeki hava kalitesi çok önemli.bu yüzden servistekiler orjinal deseler bile bunun gerçekten orjinal olup olmadığını anlamanın bir yolu

varmı acaba?)

3-Yağ tıpası niye ilk 10 bin bakımında değişiyor.eski aracım hemde dizel olmasına rağmen 45 bin km bakımında değişmişti.

4-Ayrıca yağ olarak Mobıl 1 Esp Formula 5w-30 kendim götürmek istiyorum.Bu durumda garanti dışı kalır gibi bir uygulama yapıyorlarmı acaba?

şimdiden teşekkürler.

Polen filtresi, yağ filtresi, hava filtresi gibi şeylerin hepsi ikinci kalite ürünler. Optifit denilen olay. Yağı kendiniz götürürseniz ileride motora bir şey olması durumda uğraştırabilirler. 10.000 Km'de 100 Lira kar için değmeyecek bir risk. Keza enjektör temizleyicisi de zorunlu olarak geçiyor ve uygulanmaması garanti kapsamı durumlarında pürüz çıkarabilir. Yağ tıpasından kasıt karter tapa contası ise 2,5 Lira.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #271 : Şubat 20, 2015, 16:02:02 »
Polen filtresi, yağ filtresi, hava filtresi gibi şeylerin hepsi ikinci kalite ürünler. Optifit denilen olay. Yağı kendiniz götürürseniz ileride motora bir şey olması durumda uğraştırabilirler. 10.000 Km'de 100 Lira kar için değmeyecek bir risk. Keza enjektör temizleyicisi de zorunlu olarak geçiyor ve uygulanmaması garanti kapsamı durumlarında pürüz çıkarabilir. Yağ tıpasından kasıt karter tapa contası ise 2,5 Lira.

yanlış bir kaç nokta var. optifit ürünleri her ürün için geçerli değil. filtreler orjinal ama mesela balatalar optifit. yada diskler vs.
yağ ile ilgili hiçbir problem olacağını düşünmüyorum, ki yağ araç için önemli birşey. Mobil 1 esp ise çok iyi bir ürün.
bence götürmekte fayda var
enjektör temizleyici zorunlu olarak geçemez. imkansız. yazın ben bakıma gittiğimde (Bekir beyde aynı yere gidecek büyük ihtimal) ürünleri saydı isterseniz koyalım dediler. tamam koyulsun dedim
soruyorlar hayır derseniz balata temizleme spreyi enjektör temizleyici vs koyulmuyor
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
« Yanıtla #272 : Şubat 20, 2015, 16:11:57 »
yanlış bir kaç nokta var. optifit ürünleri her ürün için geçerli değil. filtreler orjinal ama mesela balatalar optifit. yada diskler vs.
yağ ile ilgili hiçbir problem olacağını düşünmüyorum, ki yağ araç için önemli birşey. Mobil 1 esp ise çok iyi bir ürün.
bence götürmekte fayda var
enjektör temizleyici zorunlu olarak geçemez. imkansız. yazın ben bakıma gittiğimde (Bekir beyde aynı yere gidecek büyük ihtimal) ürünleri saydı isterseniz koyalım dediler. tamam koyulsun dedim
soruyorlar hayır derseniz balata temizleme spreyi enjektör temizleyici vs koyulmuyor

Kaan Bey, pazartesi günü serviste idim, 30.000 bakımı için. Onlarda garanti kapsamından çıkar demiyorlar, faturaya not alırız diyorlar. Randevuyu veren çalışan da bakımla ilgilenecek çalışan da ki kendisi tanıdığım, bildiğim biridir, ''Oluşabilecek garanti kapsamı durumlarında sıkıntı çıkarırlar.'' dedi. Optifit olayını bu başlıkta ilk tartışan yine bendim. 20.000 bakımından sonra Ufuk Bey bu bilgiyi vermişti, keza son gidişimde de bunu yine teyit ettim, kullanılan filtre elemanlarının hepsi Optifit'tir. Optifit'e orjinal değil demiyorum, ikinci kalite orjinal ürün.

Can bey Toyota Motor Europe son yillarda gelen musteri taleplerine yonelik "uygun fiyatli parca secenegi" olarak "Optifit" adinda orijinal parca temin etmeye baslamistir.

Optifit parcalar fabrika montaj parcalari olmayip, satis sonrasi servis esnasinda musterinin, arac garanti kapsamindayken uygun fiyatli "secenek !" olarak kullanilmasini uygun gorebilecegi parcalardir.

Ancak ne yazik ki bu parcalar (ozellikle fren sistemi parcalari) fabrikasyon OEM parcalara gore ya cok kisa omurlu yada kendi kullanildigi alanlarda sorun cikarabilme olasiliklari yuksek urunler.Filtrelerde erken deformasyon, sileceklerde iz birakma, fren sisteminde ses bunlarin baslicalari.

Diger bir konuda Avrupa'da Optifit urunlerin secenek olarak sunulmasina karsin ulkemizde sorgusuz sualsiz servise giren araca bu urunlerin kullanilmasi.Sanirim nasil aciklanacagini cozemeyen ulkemiz distributoru urunlere "ikinci kalite" yakistirmasini yapamiyor ancak maalesef durum boyle.

Sizin fabrikasyon OEM arka fren balatanizin numarasi 0446605041 ve ureticisi de Galfer firmasidir.Su an aldiginiz 04466YZZE9 numarali balata Textar aftermarket urunudur.

Optifit urunleri parca numarasinin ilk bes hanesinin sonrasinda gelen "YZZxx" ile anlayabilirsiniz.Tipki yine araciniza kullanilan 04152YZZA6 yag filtresi gibi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #273 : Şubat 20, 2015, 16:54:35 »
Kaan Bey, pazartesi günü serviste idim, 30.000 bakımı için. Onlarda garanti kapsamından çıkar demiyorlar, faturaya not alırız diyorlar. Randevuyu veren çalışan da bakımla ilgilenecek çalışan da ki kendisi tanıdığım, bildiğim biridir, ''Oluşabilecek garanti kapsamı durumlarında sıkıntı çıkarırlar.'' dedi. Optifit olayını bu başlıkta ilk tartışan yine bendim. 20.000 bakımından sonra Ufuk Bey bu bilgiyi vermişti, keza son gidişimde de bunu yine teyit ettim, kullanılan filtre elemanlarının hepsi Optifit'tir. Optifit'e orjinal değil demiyorum, ikinci kalite orjinal ürün.

ben filtreler bölümünü okumamışım. yoksa hatırlıyorum sizin yazınızı. onun için bende balatalar olarak belirttim :)

bence çıkartmamaları lazım bence. olması gereken o
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #274 : Şubat 22, 2015, 12:04:59 »
merhabalar 2009 t27 kasa 80.000 bakım için yapılacak işlemler nelerdir?

şanzıman yağı ve buji değişimi var mıdır? triger ziniciri vs değişiyor mu?

1.6 valvematik motora kesinlikle 5w-30 koydurmak dışında başka nelere dikkat etmeliyiz?

ayrıca aküsünü değiştiren var mı? benim aracımda "varta" akü bulunmakta. 6 seneyi geçti haliyle sanki biraz zayıflama var gibi. avensise kaçlık akü almalıyız? kullanan arkadaşlardan marka tavsilerini bekliyorum.

Dün yeni lastik takımı aldım yazlık olarak michelin pilot sport 3. pahalı bir lastik ama ben çok memnun kaldım herkese tavsiye ediyorum. konforlu, yumuşacık ve çok sessiz. yol tutuşu muhazzam. kumho ku31 den sonra aşırı güven aşılıyor.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #275 : Şubat 22, 2015, 12:15:17 »
merhabalar 2009 t27 kasa 80.000 bakım için yapılacak işlemler nelerdir?

şanzıman yağı ve buji değişimi var mıdır? triger ziniciri vs değişiyor mu?

1.6 valvematik motora kesinlikle 5w-30 koydurmak dışında başka nelere dikkat etmeliyiz?

ayrıca aküsünü değiştiren var mı? benim aracımda "varta" akü bulunmakta. 6 seneyi geçti haliyle sanki biraz zayıflama var gibi. avensise kaçlık akü almalıyız? kullanan arkadaşlardan marka tavsilerini bekliyorum.

Dün yeni lastik takımı aldım yazlık olarak michelin pilot sport 3. pahalı bir lastik ama ben çok memnun kaldım herkese tavsiye ediyorum. konforlu, yumuşacık ve çok sessiz. yol tutuşu muhazzam. kumho ku31 den sonra aşırı güven aşılıyor.

Motor yağı, yağ filtresi, buji, hidrolikler, hava filtresi, kabşn filtresi, şanzıman yağı..  Zincir değişmez, ses yaparsa değişir o da en az 2200binkm. Balatalar bittiyse değişir, V kayışı kontrol edilir, gerekirse değişir.
6 senelik akü ise ömrünü bitirmeye yaklaşmıştır. Üstündeki akünün Ah değerinde başka bir akü alabilirsiniz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Elegant Extra 1.6 Benzinli
  • Kilometre: 39500
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #276 : Şubat 22, 2015, 14:17:50 »
40 bin bakımındaki değişecek parçaları (mümkünse orjinallerini) temin edebileceğimiz bir web sitesi biliyor musunuz? Motor yağı ve filtresi, Hava filtresi, polen filtresi, fren ve debriyaj hidroliği gibi...
2004 Chevrolet Lacetti 1.6 16v HB
2011 Megane III 1.5 dci Sport Tourer
2011 Toyota Avensis 1.6 Elegant Ekstra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #277 : Şubat 22, 2015, 14:27:01 »
Forumumuzdan ufuk sönmez ile irtibata geçerseniz kendisi her türlü üründe yardımcı olacaktır.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 159000
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #278 : Mart 09, 2015, 11:39:59 »
arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım 2004 model 1.6 avensis aldım 159 bin km de aracın yağını filtrelerini değişmek istiyorum hangi numara yağ ve marka önerebilirmisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #279 : Mart 09, 2015, 11:45:17 »
Recep Bey hoş geldiniz hayırlı olsun arabanız ve forumumuz.. Motor yağı ile alakalı genel bir konumuz mevcut.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=1086.0
THE END