0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Durun size Avensis Service Data Sheet paylaşayım
motoru tanımak gerekiyor ki ,tamam kalın yağ ince yağ fark eder ama motorun hangi yağ istediğide önemli yataklar arasındaki boşluğa o yağ girebilecek mi?? ince yağ faydasız kalırsa? kalın yağ zararlı olursa??Toyotanın 0w20 yağını incelemenizi tavsiye ederim
20W-50 and 15W-40API grade SL or SMmultigrade engine oil10W-30, 5W-30, 5W-20and 0W-20API grade SL“Energy-Conserving”, SM“Energy-Conserving” orILSAC*2 multigradeengine oilYaniAPI standardında SL veya SM kalitesinde 20w-50, 15w-40ya da API standardında SL veya SM enerji koruyucu 10W-30, 5W-30, 5W-20 veya 0W-20 yağ kullanılır. Enerjiden kazanmak istiyorsak ince yağ, motor ömrü isteniyorsa kalın yağ mı yani?
Peki 120bine gidene kadar arada 110bin yok mu
@Murat Köse (28015) bey benim için o on bin çabuk geçer
110bin bakımı yaptırmayacakmısınız ? Arabanız benzinlimi LPG limi? 5W40 yağ mı kullanıyorsunuz? Maşallah iyi kilometre yapmışsınız. Allah kaza bela vermesin
kısa bir iki sorum var;1. 30000 bakımında neler değişir?2. 30000 bakımını 2000 km geciktirsek sorun çıkarır mı.(buradaki insanlara güvenmiyorum.. memlekette bakım yaptırmak istiyorum).3. kullanılacak yağın özellikleri ve markası ne olmalıdır?
Yağ:mobil1 5w30 tam sentetik.Yağ filtresiCarter tıpa contasıPolen filtresiEnjektör temizleyiciYetkili servis 30.000 bakımında bunları değiştiriyor.Km. hakkında yorum yapamıyacağım.
20 bin bakima servis 500 e yakin fiyat cekti.zaten ilk bakimina boschcar da yapmistim.zaten lpg takildigi icin garantiden cikiyor.her bakima yarim milyar verilmez.yine boschcar servise yaptiracagim.hem servis kaydida oluyor.