0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mutlu bey aslında @Murat Köse (28015) arkadaşımızın paylaştığı döküman güzel bir döküman ancak biraz eski.sebebi şu.Dkümanda T27 ile önerilen API (Amerikan Petrol Ürünleri Rafinerisi) değeri SL yada SM sınıfı yağlardan seçebileceğimiz aralık ve İLFAS sınıflamasında da GF-2 gibi değerler verilmiş.Ancak şu anda tüm dünyada yağların almaya çalıştığı sertifikasyon değerleri var.Ayrıca araç markalarının mühendisilerini yayınladığı bazı zor bültenler var.Bu bültenler yağ firmalarına gönderilerek kendi yağlarının bu bültendeki zorlu şartları geçip geçemeyeceğine bakmaları isteniyor.Örnek olarak-->Mobil 1 esp formula dediğimiz hatta Castrol edge'den bile iyi olabileceğini savunduğumuz yağ Fordun en son yayınladığı bülteni geçemedi.Şu anda dünya üzerinde alınabilecek en son Yağ Sertifikasyonu API sınıfında SN ( SJ'den başlar SN'ye kadar devam eder.Örnek Mobil-1 0w-20'nin API skoru malesef SJ'dir) İLFAS sınıflamasında ise GF-1'den başlar en son GF-5' kadardır.Toyotanın 2 tip yağı var onu baştan söyleyim.Yani her kullandığı yağ aynı değil.Kendi servislerinde araçlara konulan yağ Toyota'nın orta kalitedeki yağı.Ancak birde Amerika pazarı için ürettirdiği yağ var ( benim dün araca koydurttuğum yağ,5 litresi 350 tl) şu anda alınabilecek en son sertifikasyon değerlerinialmış yani SN ve GF-5 sınıfı bir yağ.Şuda varki yağın bu derece yüksek puanlar alması ortam şartlarına iyi uyum sağlayacağı anlamına gelmez.Bunu bana zaman gösterecek açıkçası.yani YAĞIN KALİTESİ FARKLI BİR KAVRAM,ORTAM ŞARTLARINDA NASIL DAVRANACAĞI FARKLI BİR KAVRAM!!!Ayrica sunuda belirteyim.Kararimi vermeden once Castrol Turkiye ile yazistim.Cunku kendi sitelerinde daha 1 ay once T27 kodu icin Castrol Edge 5w-30 onerirken su anda sadece 2009-2011 arasi avensis gozukuyor ve Castrol GTX 20w-50 oneriyorlar.Acaba bir yanlislikmi var diye mail yoluyla ulastigimda geri gelen cevabida ekliyorum.
Maalesef Servisler müşteriyi sağılacak inek gibi görüyor. Sanki servislere mecburmuşuz gibi düşünüyorlar herhalde.2012 Avensis Arka camı kırıldı. servis 1700 fiyat verdi (1400 cam+200 (güya kullanılacak malzemelermiş) + 100 işçilik). Konya'da özelde işiçilik dahil 500 liraya camı taktılar.20 000 bakımı için servis 430 lira fiyat verdi. Yine konya'da özel servis 200 liraya yaptı.
Merhabalar, 2012 model Avensis (T27) için 50.000 km bakımında yetkili serviste yapılan işlemler nelerdir? Bu bakım ne kadar tutmaktadır? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Genel bakım yapılır, 40bin ağır bakımını yaptırmadıysanız ağır bakım yapılır. Genel bakım 250-300 civarı tutar. Ağır bakımda ise genel bakıma ek olarak şanzıman yağı, hidrolikler ve bujiler değiştirilir.
Teşekkür ederim. 40 bin ağır bakımını yaptırmıştım. Ayrıca 40 bin bakımında arka fren balatalarını değiştirdiler. 50 bin bakımında ön fren balataları ve disklerden korkuyorum açıkçası. İnternette okumuştum bir kaç kişinin aracının ön fren disklerini 50 bin bakımında değiştirmişler. Bu konuda bilginiz var mıdır? Normal bir kullanımda bu disklerin ne zaman değişmesi gerekir?Mesaj Birleştirildi: Temmuz 07, 2015, 13:43:27Biraz önce Ankara Toyan'ı aradım ve 50.000 periyodik bakım için KDV dahil 470 TL fiyat çıkardılar. Bu kadar olacağını düşünmemiştim.
Arkadaşlar yetkili servisten 40000 bakımı için 610 tl fiyat aldım. Yağ, filtre, fren hidroliği değişimleri ve enjektör temizliği yapılıyor . Buji değişimine gerek yok dediler. Sizce de bu fiyat uçuk değil mi? Yakın zamanda 40 bin km bakımı yaptıran varsa yazarsa sevinirim.
o fiyat icin değişen başka şeyler daha olması lazım. Yazdıklarınıza ilave cvt şanzıman yağ değişimiyle (250 tl) birlikte aralık ayında 600 tl fiyat almıştım.
Hocam özellik sordum. Balatalar ve bujiler fiyata dahil değil. 30 bin bakımına ek olarak fren hidroliği değişecek sadece. Bende şaşırdim fiyata. 2 servisten biri 650 diğeri 610 tl fiyat verdi.
dışarıda bu işlem max 300 tl'ye hallolur. Ben servisle bağımı kestim 2 filtreye 120 tl verecek cesareti bulamadım bir türlü kendimde