0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dediğin gibi yapıcam kaan hava filtresini kendim kirli olduğundan 4000 km önce değiştirmiştim.
Bu ilk ve son resmi servisim olacak zaten murat.
Arkadaşlar herkese selamlar, 2011 avensis 1.6 elegant extra ikinci el çok araştırıp aldığım aracımla aranıza katılıyorum. 39400 de olan aracımın ağır bakımı yaklaşıyor. En yakın servis 2,5 saat mesafede Kdz.Ereğli Tüylüoğlu. Geçen gün arayıp 660 TL fiyat aldım. Forumda yazdıklarınızı okuyunca şöyle bir fikir geldi aklıma. Yağı kendim alıp yaşadığım yerde herhangi bir ustaya değiştirtsem bana maliyeti 89+20 işçilik=yaklaşık 110 TL. Yetkili serviste yağ değişimini neden dışarıda yaptırdın diye sıkıntı çıkarır mı acaba? Adamlar gıcık olmasın bana Ona göre muamele görmeyelim 660 liradan kaça düşerler bu şekilde yapılırsa. Bilgisi olan vardır sanırım...
Mutlu bey Bartın'da yaşıyorum. Ağır bakımını serviste yaptırmak en mantıklısı sanırım. alabileceğim malzemeleri kendim temin etsem de götürsem, mesela yağ, buji, yakıt filtresi gibi. Servis bunları takmayacağım, kendi malzememi takarım der mi? Cavit bey aracımın garantisi +2 yıl uzatılmış durumda. Servis ücretini biraz düşürmeye çalışıyorum. Tavsiyelerinizi alabilirim..
Yağınızı dışardan alıpta gidin en az elli tl avantajınız olur diğer malzemeleri servisten kullansınlar.Bujiler 100 binde değişiyor diye biliyorum.Bartında yedi senem geçti orta okul ve liseyi orada okudum.Babam askeri personeldi boğazda az balık tutup yüzmedim.Hatta diyanet işlerinde şoförlük yapan arkadaşım var faceden halen görüşüyoruz.
Bugün bende yetkili serviste 30000 km bakımı yaptırdım. Normal fiyat 430 tl idi. Ben ekstradan lastik rotasyonu ve balans ayarı yaptırdım. 475 tl tuttu toplamda. Yalnız aklıma bir soru takıldı, daha önceki yıllarda zorunlu olmayan 'enjektör temizliği'nin bu bakımda zorunlu olduğu söylendi ve yapıldı. Var mı aslı arkadaşlar? Fotoğrafı paylaşıyorum.
@bahadır ersoy (8305) Servislere her bakımda enjektör temizleyici kullanılması konusunda talimat gitmişti yanlış hatırlamıyorsam artık standart bir şekilde uygulanıyor, faydası da var zaten.
Doğrudur hocam sonradan araştırdım motor için iyi bir uygulamaymış. Bakımdan sonra araba biraz daha çevik geldi bana. Gizli beygirlerini mi koymuşlar yoksa dedim Araba fena kaçıyor Bu normal bir durum mu, yoksa bana mı öyle geliyor
Otuzbin bakımını bende geçen hafta yaptırdım enjektör temizleyici ve sarf malzeme koydurmadım ödediğim tutar 400 tl.Enjektör temizleyici zorunluymuş enjektörlerinizde problem çıkarsa koydurmadığınız için sorun yaşarsınız dediler ve not düştüler.Arka balatalarınız onbin götürmez dediler gitmeden önce gösterip gitmiştim rahat onbin götürür dediler değiştirmeyin dedim.Arka balata fiyatı serviste 180+kdv+işçilik.