Gönderen Konu: Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !  (Okunma sayısı 24357 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Yakıt Deposu sesini yargıya taşıma niyeti !
« Yanıtla #80 : Ocak 12, 2011, 14:17:29 »
siz de bu bakış açısı olduktan sonra toyotada olmuş artık hiç garipsemiyorum. ne denilebilir ki, biz bence hak ettiğimizden de fazlasını alıyoruz zaten...
2011 Corolla D4D Elegant

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ocak 12, 2011, 14:17:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ocak 12, 2011, 14:37:36 »
siz de bu bakış açısı olduktan sonra toyotada olmuş artık hiç garipsemiyorum. ne denilebilir ki, biz bence hak ettiğimizden de fazlasını alıyoruz zaten...

Kubilay bey, gayet düzgün bir şekilde size durumu izah ettim ozaman gidin yargıyamı taşıyorsunuz Toyotanın kapısınamı dayanıyorsunuz ne yapmak istiyorsanız yapın ben sadece size ülkemizde yaşanan durumu anlattım umarım  bu konudaki savaşınızı kazanırsınız,

iyi forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #82 : Ocak 12, 2011, 14:56:52 »
Mesut Bey teşekkür ederim, ancak ben bu foruma durumun bir izahını almak için girmedim. Onu toyotadaki arkadaşlar da bana gayet güzel bir şekilde izah ettiler. Ben buraya benim durumumdaki insanlarla bir arada olmak, bu durum için uğraşmak en azından yerime oturup kabullenmediğimi göstermek için girdim ki, burada veya mailde aldığım tepkilerden çok isabetli bir şey yaptığımı görüyorum. Tekrar teşekkür eder, size de iyi forumlar dilerim.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #83 : Ocak 12, 2011, 16:37:22 »
Herkese Selam Arkadaşlar,
Bu forumu daha önce görmemişim vallahi :)
çalkalanma sesi benim auris tede var? 2008 de fark etmiştim daha 1 haftalık almışken.
aa baktım lokur lokur.. servise gittim, separatör dediler galiba.. kaza adnında deponun patlamasına sebep oluormuş.. nasıl yani dedim, şimdiye kadar olmuş mu kazada deposu patlayan araç? filimlerde olur o..
hatta bir belgese lkanalında depoya neler yaptılar patlamadı. silahla ateş bile ettiler. kolay bir iş mi bu.. bence önlem değil bu, o parçayı koymayıp maliyetten kaçmışlar.
peki ben 2.5 senedir rahatsız oldum mu? sadece yokuşlarda dur kalklarda.. epeydir gelmiyor sesi, çünkü hep radyo açık. bu tip sesler auriste standart donanımdır diye kabul etmiştim ben :)
siz dava açalım diyorsunuz. ama bu bir arıza değil.. davadan birşey çıkacağını sanmıyorum cidden..
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.
Ama mmt yi kullanmayı bir türlü öğrenemedim :(
F1 pilotu değilim ki öğreneyim..
http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/tanisma-30178/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ocak 12, 2011, 17:12:36 »
hatta bir belgese lkanalında depoya neler yaptılar patlamadı. silahla ateş bile ettiler. kolay bir iş mi bu.. bence önlem değil bu, o parçayı koymayıp maliyetten kaçmışlar.
Mythbusters, en sevdiğim TV programı :) Filmlerdeki gibi düşünmemek lazım ama. Muhtemelen kaza sırasında seperatörlü yakıt tankında yakıt yavaş yavaş sızıyor ve bir miktar kalıyordur. Tehlikeli olan da bu durumdur. Yoksa benzin dolu depoyu tutuşturmak kolay değildir, ideal hava karışımı sağlamak gerekir.

siz dava açalım diyorsunuz. ama bu bir arıza değil.. davadan birşey çıkacağını sanmıyorum cidden..
Çok teşekkürler, benim de ilk sayfalarda anlatmaya çalıştığım buydu.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #85 : Ocak 12, 2011, 17:17:04 »
Kubilay Bey Selamlar,
Ben biraz yasaları öğrendim. Arkadaş davalık ya. Avukatlarda zaman geçiriyor gelip bana anlatıyor :)
şimdi, tüketici hakem heyeti 938 TL üstü rakkamlara bakmaz. Dava aç dicek. onunda şartı var. önce konuyla ilgili servis raporu almalısın bir kaç tane. sonra noter ihtarı çekecen. Sonra davayı açıcan.
Ama davayı kazanabilmek için aşağıdaki 4077 sayılı tüketici yasaının 4 nücü maddesinde belirtilen ayıbı kapsaması lazım:
"Ayıplı mal

Madde 4- Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir. "
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #86 : Ocak 12, 2011, 17:28:19 »
Sonra sizin durum bu ayıba pek girmiyor sanki? maldan yararlanamama vs.. olması gerektiğini anlatmak lazım hakime..
birde internetten araştırıp alsaydın diyen arkadaşlar olmuş. Onada tüketici yasasının yine 4 üncü maddesinde yukarda yazdığım ilk bendinde yazıyor. satıcı bilgilendirmek zorunde demiş dolaylı yoldan.
ben neden araştırayım ki? kanun satıcının dürüst olduğunu düşünmüş. değilse işte bu yasa ve maddesi var, gel vatandaş aç davanı kazan demiş  :alkis:

ama bu ses olayı maldan yararlanmayı pek azaltmıyor gibi? eminim çok rahatsız edici. bende full kullanırım depoyu hep.. radyo saolsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #87 : Ocak 12, 2011, 17:30:18 »
Mythbusters, en sevdiğim TV programı :) Filmlerdeki gibi düşünmemek lazım ama. Muhtemelen kaza sırasında seperatörlü yakıt tankında yakıt yavaş yavaş sızıyor ve bir miktar kalıyordur. Tehlikeli olan da bu durumdur. Yoksa benzin dolu depoyu tutuşturmak kolay değildir, ideal hava karışımı sağlamak gerekir.
Çok teşekkürler, benim de ilk sayfalarda anlatmaya çalıştığım buydu.
ben belgeselin ismini vermek istememiştim :)
ama orda bilimsel inceleme yapmışlar.. patlamamış. filimlerde patlıyor. toyota bence filimlerden korkmuş  sanki patlayacak diye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Ocak 12, 2011, 17:59:07 »
Davadan dönmek yok kubilay, haklı olduğun konuda sonuna kadar direneceksin, bak bu aşağıdaki yazıyı bir forumdan aldım, adam mahkemeyi kazanmış şimdide tazminat davası açacakmış

Tarih: Çrş Oca 12, 2011 5:31 pm    Mesaj konusu:   

--------------------------------------------------------------------------------

ANTAKYA FORD OVALI'DAN 02/12/2008 TARİHİNDE SATIN ALDIĞIM ARAÇ İLE İLGİLİ YAŞADIKLARIM

31 AL 169 plakalı Yeni Ford Fiesta Titanyum 1.4 tipli Benzinli 2009 model Avalon grisi renkli 8Y00038 motor ve WFOJXXGAJJ8Y00038 şase numaralı, 02/12/2008 tescil tarihli aracımı Hatay/Antakya Ford OVALI Motorlu Araçlar San. Tic. Ltd Şirketi bayiinden 29.850(yirmidokuz binsekizyüzelliTL) nakit ödeme yaparak satın aldım.Aracımı satın aldıktan sonra aşağıdaki sorunlar ile karşılaştım.

1)Aracı satın aldığım Antakya Ford OVALI Motorlu Araçlar San. Tic. Ltd Şirketine 01/12/2010 tarihinde 550(beşyüzelliTL) elden nakit ödeme yaptım.Daha sonra T.C. Ziraat Bankası Ovalı Motorlu Araçlar San. Tic. Ltd. Şirketi adına 29.300(yirmidokuzbinüçyüzTL) olarak yatırdım.Halen bir kurumda çalışan memur olduğum için şu ana kadar ki birikimlerim olan toplam 29.850(yirmidokuz binsekizyüzelliTL)’yi aracın bedeli olarak nakit bir şekilde yatırdım.

2)Aracımı 06/12/2008 tarihinde Antakya Ford OVALI Motorlu Araçlar San. Tic. Ltd Şirketinden teslim almaya gittiğimde adıma düzenlenmiş 432097 Seri nolu ve 02/12/2008 tarihli 28776(yirmisekizbinyediyüzyetmişaltıTL) yazılı fatura tarafıma teslim edildi.Antakya Ford OVALI Motorlu Araçlar San. Tic. Ltd Şirketine müracaat ederek bu faturanın yanlış düzenlenmiş olduğunu defalarca açıklama yapmama rağmen, defalarca telefon görüşmesi ile bildirmeme rağmen ve Antakya Ford Ovalı Şirketine defalarca gitmeme rağmen ısrar ile ve kesinlikle hata yapmadıklarını tüm işlemlerinin hukuka ve vergi usul kanuna uygun olduğunu söylediler.Ama yapılan işlemde düzenlenen faturada kesinlikle devletten vergi kaçırmaya yönelik bir eylem olduğu şüphesi tarafımda oluştu.Bu durum sadece benim aracımın başına gelmişti yoksa bilemediğimiz başka araçlarda aynı sorun olabilirmiydi tam olarak bilemiyorum.Tüm ısrarlı çalışmalarım sonucunda aracımı satın aldıktan üç ay sonra 432637 seri numaralı ve 26/02/2009 tarihli 565(beşyüzaltmışbeşTL)’lik fatura düzenleyerek tarafıma verildi.Hata yapmadıkları konusunda ısrarlı davranan Antakya Ford Ovalı Müşteri İlişkileri temsilcileri hata yaptıklarını 3 ay sonra fark edebilmişlerdi.

3)Aracı satın aldıktan bir ay sonra sağ alt kapı marşpiyel bölgesinde boyalarının döküldüğünü fark etmem üzerine 28/01/2009 tarihinde Antakya Ford OVALI Motorlu Araçlar San. Tic. Ltd Şirketine müracaat ettim.Servis aracımın fotoğraflarını çekti ve durumu İstanbuldaki merkeze bildireceğini söyledi.Yaklaşık bir hafta on gün geçtikten sonra Ford OTOSAN’dan cevap geldi.İşin ilginç yanı Ford OTOSAN’da çalışan Teknik kadro aracımın boyasının döküldüğü yerlerinin fotoğraflarını İstanbul’da bulunan Ofislerinde incelemiş ve aracımın boyalarının dökülme sebebi olarak da Antakya’da yol kenarında bulunan ve her ne hikmetse sadece 31 AL 169 plakalı aracıma çarpan taşlara bağlamıştı.Ama ben bunun üzerine Antakya Ford OVALI Motorlu Araçlar San. Tic. Ltd Şirketine ki tarafıma ‘’boyandığı zaman hiçbir şey olmaz bir daha boya dökülmez’’ denilmesi üzerine aracımın boyası dökülen yerlerini değerinin düşeceğini bilerek de olsa boyattım. Yaklaşık 1 ay geçtikten sonra 21.02.2009 tarihinde de aracın sağ arka kapı marşpiyel kısmını kontrol ettiğimde aynı yerde tekrar boyaların döküldüğünü fark ettim.Bunun üzerine sol arka kapı altı marşpiyel kısmını da kontrol ettiğimde bu kısımda da araç boyalarının döküldüğünü gördüm.Bu sefer Antakya Ford Ovalı Şirketinden yapılan açıklama daha ilginçti.Aracının bu bölgesine arkadan inip binenlerin ayakkabılarının sürttüğü iddiasında bulundular.Esas ilginç olan defalarca aracımı sürmek için binmeme rağmen ve ayağımdaki ayakkabı ile de bir çok kere araca ayakkabım sürtmesine rağmen şu ana kadar aracımının sürücü bölümü kapı altı kısmında boyalarını dökmeyi başaramadım.

4) 03/03/2010 tarihinde aracımda boya dökülmesinin sebebi için Antakya Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliğine başvurdum.Akabinde 11/03/2009 tarihli İMALAT HATASININ bulunduğu bilirkişi raporu verildi.

5) 20.03.2009 tarih ve 2009/86 Esas numaralı dosya ile Tüketici Mahkemesi sıfatıyla 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliğinde dava açtım

6)22/03/2009 tarihinde araç içerisinde yaptığım kontrolde sağ arka paspas üzerinde aşırı bir su birikintisi tesbit ettim.23/03/2009 tarihinde Antakya Ford Ovalı Şirketine müracaat ettim.Aracım su testi tabi tutuldu.Maalesef aracımın sağ motor kaporta bölümü A-DİREK TRİM PANEL 3K bölgesinden içeri su girdiğini bu bölgenin izole macun ile onarıldığı ve aracın sağ tarafının kurutulduğu ve taban keçesinin değiştirildiği tarafıma sözlü olarak ifade edildi ve tamirat raporu tarafıma verildi.

7) 03/04/2009 tarihinde aracımın ön motor bölümü kaportasını açmak için direksiyon bölgesinin sol alt tarafında bulunan aparatı çekip motor kapağını açmak istediğimde açma aparatı kırılarak elimde kaldı.04/04/2009 tarihinde servise gidip durumu anlattığımda açma aparatının kırılabileceğini bir tel yardımı ile plastik bir bölüme tutturulduğunu ve yenisinin siparişini vereceklerini söylediler ve TAMİRAT raporu verildi

8)08/07/2009 tarihi itibari ile araç içerisinde ölü bir hayvan kokusuna benzer bir koku hissettim.Tahmini olarak motor kısmına fare veya yılan girmiş olabileceğini düşündüm.Aynı şekilde Hatay Ford Ovalı Servisi Yetkilileri de böyle bir ihtimalin olabileceğini düşündüler.Bunun üzerine 10/07/2009 tarihinde Hatay Ovalı Ford Servisine müracaat ettim.Maalesef 8 aylık aracımın Radyatörü delinmişti.Bu konu da Antakya Ford OVALI servis görevlileri bir çok arıza ile karşılaştıklarını ama sıfır km satın alınan bir araçta radyatörünün delinmesi hadisesine ilk defa rastladıklarını söylediler.Hatta daha da korkuncu araç bu şekilde bir süre daha kullanılmış olsa idi.Motoru su eksiltecek ve sonucunda hareket halinde iken aracın durması veya motorun yanması ile karşılaşabileceğim söylendi ve tamirat evrağı verildi.Bunun anlamı şu idi:aracımın kaloriförü çalışmayacaktı.Aracımın radyatörünün Türkiye’de yedek parçası olmadığı için Yurtdışından yedek parçası geldi ve 16/09/2009 tarihinde yenisi aracıma monte edildi.

9)15/08/2009 tarihinde aracımın sağ ön kapı bölgesinde bulunan lastik fitillerin kapı iç tarafında bulunan çıkıntıya sürtmesi sonucunda hasar görerek parçalandığını fark ettim, farketmeseydim yağmurlu bir günde aracımın içi su ile dolacaktı.17/08/2009 tarihinde servise müracaat ederek gerekli tamiratı yaptırdım.

10)16/09/2009 tarihinden itibaren ön sağ koltuk kumaşlarında kırışmaların başladığını farkettim.07/05/2010 tarihinden itibarende hem sağ hemde sol ön koltuklarda ciddi derece kırışmalar oluşmaya başladı.

SONUÇ OLARAK 07/01/2011 TARİHİNDE YUKARIDAKİ SAYMIŞ OLDUĞUM PROBLEMLERİ YAŞADIĞIM OTOMOBİLİMİ ANTAKYA FORD OVALI ŞİRKETİNE TESLİM ETTİM.11/01/2011 TARİHİNDE İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN ARAÇ İÇİN ÖDEDİĞİM BEDELİ FATURADA YAZDIĞI ŞEKLİ İLE BİRLİKTE MAHKEME MASRAFLARINI DA KATARSANIZ TAMAMINI ALDIM.

BU ARAÇ İÇİN HİÇ BİR ZAMAN KÖTÜ İFADESİNİ KULLANMADIM VE HALA DA KULLANMIYORUM.BÜYÜK ŞİRKETLERDEN İSTEĞİMİZ TÜKETİCİLERE KARŞI DAHA SAYGILI OLUP İŞ CİDDİYETİNİ ELDEN BIRAKMADAN GÖREV YAPMALARINI İSTİYORUZ.HİÇ UNUTULMAMALIDIR Kİ BİZLER BEDEL ÖDEYİP OTOMOBİL ALMAZ İSEK ŞİRKETLERİN TİCARİ HAYATLARI NASIL DEVAM EDECEKTİR. TÜKETİCİLER VEYA MÜŞTERİLER OLDUĞU SÜRECE ŞİRKETLER VAROLMAYA DEVAM EDECEKTİR.FORUMDA BULUNAN ARKADAŞLARIN ARAÇLARINI BÜYÜK BİR KEYİF İLE KULLANMASI DİLİYORUM.ARKADAŞLARIMIZDAN RİCAM ŞU OLACAKTIR.

LÜTFEN EMNİYET KEMERİZİ TAKMADAN ARAÇ KULLANMAYIN(Mesafe ne olursa olsun)
LÜTFEN ARAÇ KULLANIRKEN CEP TELEFONU İLE KONUŞMAYIN
LÜTFEN HIZ KURALLARINA UYUN
LÜTFEN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLAN TRAFİK KURALLARINA UYALIM.

HERKESE İYİ ÇALIŞMALAR

E-mail:baltindal2004@yahoo.com
Tel:05052103872

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #89 : Ocak 13, 2011, 15:02:22 »
Bende yeni aldım aracım D-4D elegant M/M 51500 para verdim. Sinir bozucu bir ses. Verdiğimiz paranın büyük kısmı vergi o9lduğu için 0 km araçta bu sese katlanıp ses çıkarmamız mı gerekiyor. Ne saçma sapan bir düşünce.. Neden çok para verip te 0 km araç alıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #90 : Ocak 13, 2011, 15:32:32 »
bundan daha vahim durumda var. daha 1 aylıkken kapı kolları ve elfreni altı sağı soluda kolayca çizilir. özellikle aurislerde. 1 aylıkken çizilen çok kişi şikayet etmiş başka forumlarda. dava açıcam diyen olmuş ama bu durum maldan yararlanamama gibi birşey kabul edilmeyebilir. ama kabulde edilebilir. isterseniz iade edin. ilk 1 ay böyle bir şansınız var. yada tam ne yapmak istiyorsunuz? ses gitsin derseni üretici çözüm yok diyor. ne yapacaksınız? mecbur dayanacaksınız o sese.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #91 : Ocak 14, 2011, 12:35:56 »
İşte müşteri ilişkilerinin bana verdiği cevap. Bence çok komik, araç çok sessiz, o yüzden bu sesleri duyuyosunuz gibi bişeyler söylediler. 1 haftalık (51 500 TL bayıldım) aracımla hareket ederken langur lungur çarkalanmam normalmiş...

Sayın Fahrettin YÜKSEL,

Öncelikle e-mailiniz için teşekkür ederiz.

Bölümümüze ulaşan başvurunuza ilişkin açıklamalarımız aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.
Araç üreticileri, araçların tasarım ve üretim sürecinde, ses seviyelerine yönelik iyileştirmeler yaparken öncelikli olarak, seyir esnasında kabine gelen dış sesler ve çalışan parçaların rezonansa girmesi ile oluşan sesler baz alınmaktadır. Parçaların rezonansa girmesi ile oluşan dalga boylarının şiddetlenip artması sonucu duyulan ses seviyesi, çakışan rezonansların farklılaştırılması ile düşürülmektedir.

Örneğin motor, çalışma esnasında sürekli sarsıntı yapan bir parçadır. Bu parçanın rezonansının dalga boylarını değiştirmek için, motor takozlarına titreşim damperi konmaktadır. Motorun sesinin kabin içerisine ulaşan seviyesi de ateş duvarına yerleştirilen izolatör ile düşürülmektedir.

Çevre seslerinin ve mekanik parçaların yarattığı seslerin azaltılması yönünde yapılan her çalışma, kabin içerisinde yalıtımlı bir ortam oluşturmaktadır. Dolayısı ile de, kullanıcılar, farklı parçaların/aksamların zaman zaman ortaya çıkardığı sesleri daha net duymaktadırlar. Teknik arıza olarak nitelendirilemeyen ve normal çalışma prensipleri gereği oluşan seslere de müdahale edilmesi gerekmeyecektir ve güvenlikle ilintili herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.

Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla,

Toyota Müşteri İlişkileri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • sevdiklerinize zaman ayırın. Zamanınız azalıyor...
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 11600
  • Model Yılı: '23
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Ocak 14, 2011, 13:17:09 »
Kubilay bey ben de de 2011 confort extra dizel var 1420 km şuan depo dolu iken yarım dan yukarıda olsa frene basma esnasında duyuluyor  normal giderken duyulmuyor ama  kalkışta agresif bir şekilde kaldırırsanız aracı yine duyuluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #93 : Ocak 14, 2011, 13:36:53 »
arkadaşlar gerçekten bu işten birşey çıkmaz. inanın.. ama benim hala anlamadığım daha hayati önem taşıyan mmt konusunda neden kimse yasal süreç yada şikayet konusunda bu kadar duyarsız gerçekten hafsalam almıyor..  :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #94 : Ocak 14, 2011, 13:38:32 »
 fahrettin beye gelen cevap herşeyi özetliyor... yapacak bişeyimiz yok diyorlar...

konu nereye giderse gitsin sonuç alınamayacağı malum gibi gözüküyor...

2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ocak 15, 2011, 00:22:31 »
fahrettin beye gelen cevap herşeyi özetliyor... yapacak bişeyimiz yok diyorlar...

konu nereye giderse gitsin sonuç alınamayacağı malum gibi gözüküyor...

bu noktada kubilay beyin duruşunu destekliyorum,olmaz diye bişey yok üretici zaten malını savunacaktı yaptığının yanlış olamdığını düşüşnecektir,şayet kubilay bey gibi ciddi adımar atılırsa belki çözüm yolları aranabilir üsretici tarafından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #96 : Ocak 15, 2011, 09:32:32 »
depo sesine gelene kadar bir sürü kusur var arkadaşlar buna mı bakatak üretici. mmt sorununu bile kabul etmedi. sonra onarmaya çalıştı olmadı şimdi kampanya adı altında ayıbını kapamaya çalışıyor. yapmayın lütfen havanda su dövmek böyle bişi olsa gerek..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #97 : Ocak 16, 2011, 21:57:58 »
Havanda su mu dövüyorum bilemiyorum (çoğu insanın buradaki tepkisini görünce havanda su bile dövemeyeceğimi düşündüm o da ayrı bir konuya neyse) fakat o dövdüğüm şeyi dövmeye devam edeceğim. Yaklaşık iki haftadır bu forumdayım ve insanların şikayetlerini okudukça hayretler içerisinde kalıyorum. Ve o şikayetlere verilen tepkileri okuyunca da hayretimi de geri alıyorum. İnsanlar toyota yapmamış hadi oturup biz çözelim bunu diyorlar inanılır gibi değil. Bazı gerçekçei arkadaşlar çıkacak hadi ne yapabiliyorsun görelim diyecekler biliyorum. Mahkemeye git istersen elin nasılsa boş döneceksin diye gülenler bile vardır sanırım. Fakat sorunu çözecek olan mahkeme vs değil, bizzat kendimiz olduğumuzu gözden kaçırıyoruz. Mesela şöyle yapsak, her gün bu forumdaki bir konu ile ilgili olarak toyota müşteri hizmetlerini, memleketin türlü yerlerinden binlerce kişi aynı anda faks yağmuruna tutsak. Ertesi gün bunu farklı bir sorun için yapsak. Olmadı mı ingilizce bir email hazırlayıp Toyotanın Japonyadaki merkezine (çok aramama rağmen email adreslerine ulaşamıyorum) her gün binlerce kişi durmadan mail atsak.... Boşveeerrr kullandıkça o sese alışırsın nasılsadan hallicedir sanıyorum.... Saygılarımla...
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #98 : Ocak 16, 2011, 23:29:58 »
Toyota almak üzere olan biri heralde bunları okuyunca bidaha düşünecektir. Belki de almayacaktır. Yani, bu sorunları burada dile getirmemiz bile ortaya koyulan bir tepkidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Ocak 17, 2011, 03:53:37 »
Haklı davanızı destekliyorum ::)